Konzultáltam ...

Hozzászólások

Egy sémára épül fel, az eddigi konzultációk alapján, mindig az igen a - kormány általi világbuborékban -  helyes válasz. Ahányszor nem-et mondtál annyi büntetőpontot kaptál, remélem tudtad a megoldókulcsot!

Én már tudom a végeredményt is..

""!!!! DÁTUMVÁLTOZÁS!!! 

Érvényes: 2021. április 09-11. Az ajánlat 2 éjszakás foglalás esetén érvényes!

A Dancing With The Stars a világsikerű táncos műsor, most táncra hív mindenkit! Találkozzon Ön is a műsorban szereplő sztárokkal és profi tánctanáraikkal!
A csomag tartalma:
2 éjszaka szállás, félpanziós ellátás (büféreggeli és büfévacsora), wellness használat • közönségtalálkozó a műsor szereplőivel, táncoktatás, profi Dancing With The Stars tanárokkal, buli Sztárban Sztár fellépőkkel és meglepetésajándék.""

Tök mindegy, úgy is az van amit Ők akarnak. Az hogy a pórnépnek van beleszólása, csak illúzió ilyen kérdőívek kiadásával.

Egyébként nem. Pont a kormánypárt költ iszonyatos összegeket a közvélemény folyamatos monitorozására, ennek csak a felszíne egy-egy ilyen konzultáció. Tavasszal kb emiatt zártak be az iskolák. Személy szerint ennek néha örülök, néha nem -- nem biztos, hogy mindig a népakarat szerint kellene kormányozni. Az inkább a hatalomban maradást segítheti. Amúgy kitöltöttem én is.

(Múlt héten meg a Nézőpont Intézett keresett meg egy fél órás kutakodás erejéig. Az "Értékelje ötfokú skálán (teljesen egyetért - abszolút nem ért egyet) a következő kijelentéseket" "Orbán Viktor okosabb mint mások" alpontjánál már nem bírtam röhögés nélkül. Összességében érdekes volt, mire kíváncsiak. Ellenzéki összefogás, egyes politikusok népszerűsége, mostani kormányzati intézkedések értékelése. De azért volt néhány nagyon buta kérdés.)

Ütközik bármiféle törvénybe, ha valaki ezt többször kitölti?

Hol van az a "Nálatok"?

Ahol simán elfogadhatók az ilyen professzionális megoldások. ;)

Vicces, ahogy a valóban nyomi előválasztósokat próbálod felhozni egy kicsit. :D

Csak azért hoztam fel, hogy még ott is össze tudtak hozni egy KAÜ integrációt. (hozhattam volna mást is, de bevallom más 3rd party integrációról még nem hallottam) 

Neked ez a KAÜ valami fixa ideád? Nincs olyan mondatod, amiben ne szerepelne.

Elég ritkán írok a KAÜ-ről, valami több mint fél éves topic rémlik amikor utoljára írtam. De legalább belépéskor mostmár kiírja , a "zárd be a böngészőt" (tm) mellé, hogy töröld a sütiket és próbáld újra (ez is remek megoldás amúgy).  

Ahol simán elfogadhatók az ilyen professzionális megoldások. ;)

Nem tudom mi él a fejedben velem kapcsolatban, de közlöm, hogy sosem dolgoztam sem fejlesztés, sem webes szolgáltatások területen. Főként hardver oldalon dolgoztam, kb. operációs szintig bezárólag, most meg leginkább operatív feladatokkal foglalkozok, de ott sem ilyen területen. Tehát, az ócska "nálatok"-at nem nagyon tudom továbbra sem hova tenni.

Csak azért hoztam fel, hogy még ott is össze tudtak hozni egy KAÜ integrációt.

Bravó!

De legalább belépéskor mostmár kiírja , a "zárd be a böngészőt" (tm) mellé, hogy töröld a sütiket és próbáld újra (ez is remek megoldás amúgy).  

Újfent a programozói szakma "dicsérete". Mi közöm hozzájuk? Egyébként, pont tegnapelőtt léptem be a EESZT-be, hogy ellenőrizzek egy receptet, tökéletesen működött minden, Linux alól, Firefoxból. Ment az SSO ahogy kellett.

trey @ gépház

Egyébként, pont tegnapelőtt léptem be a EESZT-be, 

A KAÜ akkor szokott elhalálozni amikor valaki belép majd kilép és utána valaki már akar belépni. :) Amúgy az EESZT-vel nekem se volt soha semmi bajom, nem is értem miért nem a szakrendszerben lehet oltásra regisztrálni ha már van. (Azaz de értem ;))

Hagyjuk már hogy nem lehet regisztrálni, meg a háziorvosok folyamatos ugatását arról, hogy éppen mit nem tudnak megcsinálni a bokros teendőik közt! Vannak háziorvosok, akik értik és tudják mi a dolguk, meg vannak, akiknek lövésük sincs. Nem kell bemutatnod őket, fiatalabb koromban nem egyhez jártam Viki nevű orvosi szoftvert karbantartani. Csoda, volt, ha az egeret meg tudták különböztetni a billentyűzettől.

Ha az ilyen DK-szökevény-aktvisita Komáromi napi nyilatkozataira hagyatkozol, akkor természetesen lehet egy olyan képed, hogy semmi sem működik. Ezzel szemben az ország átoltottsága az EU átlag felett van. Tény.

kb. 90 fős cégnél már ott tartunk, hogy több kollégáról tudok akit behívtak/beoltottak...

trey @ gépház

Ezzel szemben az ország átoltottsága az EU átlag felett van. Tény.

Ne terelj! Eddig az oltásra történő regisztrációról volt szó.

Ha a háziorvos nem fér hozzá az adatokhoz, mert nem abban a rendszerben tárolják, amit használniuk kell, hanem egy olyanban, amihez hozzáférésük sincs, akkor nem a háziorvos a dilettáns, hanem az, aki ezt kitalálta.

Te hogyan ellenőrzöd, hogy szerepelsz-e az adatbázisban, és helyesek-e az adataid? Hiszen még egy kibaszott visszaigazoló e-mailt sem küldtek!

 

Valamit akkor tudnék érdemben mondani hozzá, ha kikérték volna a véleményem. Olyasmire tudok tippelni, hogy az ország felét-háromnegyedét kiadó bugrist nehezen lehetne meggyőzni arról, kitanítani, betanítani, beidomítani arra, hogy egy Facebook regisztrációnál kicsit bonyolultabb valamit sikerrel megugorjon.

trey @ gépház

Mi köze a felhasználók „minőségének” ahhoz, hogy a regisztráció alapja az e-mail cím, nem a TAJ-szám, illetve, hogy semmilyen visszajelzést nem kap, aki regisztrál, valamint nincs mód annak ellenőrzésére, hogy szerepelsz-e az adatbázisban, és az adataid helyesek-e?

Szintén érdekelne, hogy mit gondolsz arról, hogy a háziorvosok nem ismerhetik hivatalosan a pácienseik azon – igen lényeges – egészségügyi adatát, hogy jelentkeztek-e oltásért?

Magyarán érdekelne, hogy mi a véleményed arról, hogy az összes egészségügyi adatodat tároló, illetve az önrendelkezéseidet nyilvántartó, az egészségügyi rendszer minden résztvevője által törvény szerint kötelezően használandó rendszer helyett egy tákolmányba kell regisztrálni?

Az, hogy az orkok nem tudnak megugrani egy Facebooknál bonyolultabb regisztrációt. Nem tudom máshogy leírni neked. Az orvosos mellébeszéléseid nem értem, érdekelni sem érdekel. Azt látom, hogy a háztartásomba már megérkezett egy behívó ma.

További szép napot a gyűlölködéshez!

trey @ gépház

Ha pontosan ugyanazokat az adatokat kérik be, de a regisztráció alapja a TAJ-szám, nem az e-mail cím, akkor változik a regisztráció bonyolultsága?

Ha pontosan ugyanazokat az adatokat kérik be, és a regisztráció végeztével küldenek egy visszaigazoló e-mailt, akkor változik a regisztráció bonyolultsága?

Ha pontosan ugyanazokat az adatokat kérik be, és utólag le tudom kérni az EESZT-ből, hogy regisztráltam-e (vagy valaki más a nevemben), akkor változik a regisztráció bonyolultsága?

Ha pontosan ugyanazokat az adatokat kérik be, és a háziorvos lekérheti az EESZT-ből, hogy mely páciensei (nevében) regisztráltak, akkor változik a regisztráció bonyolultsága?

Igazából, megmondom a frankót, ha meglátom a blr nicket bármely témában, már a válaszokat sem olvasom el. Nem vagyok kíváncsi 444-DK-Soros propagandára.

De ha neked tetsző választ szeretnél:

MERT KUTYAKOV-listát készítenek!!!!!!!

trey @ gépház

Ugyan, mutass már tőlem egy gyűlölködő posztot! Nem ebből a szálból, bárhol a HUP-on.

Jöhet DK-s, 444-es, Soros propaganda idézése is, soha egyiket sem műveltem. Tudom, nehéz elfogadni, hogy vannak emberek, akik képesek önállóan gondolkodni.

Disclaimer: egyedül vagyok, hangokat sem hallok belülről, nem tudom, ki az a „ti”.

Mivel nem nagyon fogalmazol meg önálló gondolatot, mert válaszadás helyett mindig inkább terelsz vagy személyeskedsz, így jogosnak tűnik a következtetésem.

Most pl. 8 hozzászólásod óta nem sikerült értelmes választ szülnöd az eredeti kérdésre, amit egy informatikustól azért elvárna az ember: ha van egy törvényileg használatra kötelezett egészségügyi adatbázisa az országnak, akkor a jelenlegi súlyos egészségügyi válság kezeléséhez szükséges kulcsfontosságú személyes adatot miért nem abban tárolják? Mi lehet szerinted ennek az oka?

Hát, pedig válaszoltam, csak nem értetted meg. A fogyatékosok, potyautasok nem képesek regisztrálni egy Facebooknál bonyolultabb helyre. Ráadásul, vannak ebben az országban olyan politikai sérültek is, konteósok stb. akik nem hajlandók olyan helyen regisztrálni, ahol az azonosíthatók.

HOGY értsd: itt a konzultációról beszélek. Az oltástémát tanácstalanságodban rángattad ide.

trey @ gépház

HOGY értsd: itt a konzultációról beszélek. Az oltástémát tanácstalanságodban rángattad ide.

Az oltás adatkezelése volt a téma, és kb. ugyanazt a kérdést tettem fel, csak konkrétabban, mint gemnon:

Mi köze a felhasználók „minőségének” ahhoz, hogy a regisztráció alapja az e-mail cím, nem a TAJ-szám, illetve, hogy semmilyen visszajelzést nem kap, aki regisztrál, valamint nincs mód annak ellenőrzésére, hogy szerepelsz-e az adatbázisban, és az adataid helyesek-e?

Magyarán érdekelne, hogy mi a véleményed arról, hogy az összes egészségügyi adatodat tároló, illetve az önrendelkezéseidet nyilvántartó, az egészségügyi rendszer minden résztvevője által törvény szerint kötelezően használandó rendszer helyett egy tákolmányba kell regisztrálni?

Erre sikerült ezt válaszolnod:

Az, hogy az orkok nem tudnak megugrani egy Facebooknál bonyolultabb regisztrációt.

Te azon lovagolsz, hogy a userek balfaszok, de valamiért arra kérdésre nem megy a válasz, hogy ez a regisztrációs folyamat mögötti adatkezelést miért is kell, hogy befolyásolja. Helyette tolod a DK-444-Soros vonalon a gyűlölködést, holott már többször kifejtettem, leszarom mindet.

További szép napot a gyűlölködéshez!

Mondom: funkcionális analfabéta vagy. Esetleg képzelegsz. De hozhatsz linket is, hol hivatkoztam Komáromira, vagy bárkire.

Az én háziorvosom sem tudja megmondani, hogy szerepelek-e az oltásra jelentkezettek között. Mert nem fér hozzá ahhoz az egészségügyi adatomhoz, amit egyébként törvény szerint az EESZT-ben illenék tárolni. Hogy mi lehet az oka annak, vagy egyáltalán miért jó, hogy nem ott tárolják, még meg sem próbáltad kitalálni, pedig kérdeztük egy páran. Én is konkrétan. Mindig csak a faszkodás jön, hogy az orkok, a DK, meg a Soros. Ja, a 444-et ki ne hagyjam, még megszólnál érte!

S én vagyok a funkcionális analfabéta, nem te meg az orvosod. Én, aki tudtam értelmezni egy kibaszott, egyszerű regisztrációs folyamatot. Én, aki be tudtam regisztrálni, én akit be fognak hívni, én, aki meg fogja kapni az oltást anélkül, hogy telesírná a netet az életképtelenségével.

És én, aki már akkor használt EESZT-t, amikor a HUP olvasótáborának jó része RÁCSODÁLKOZOTT arra, hogy "jéééé, ilyen vaaaaan".

Haver, nem. A funkcionális analfabéta te vagy. Meg az óbégató társaid.

trey @ gépház

A kérdés még mindig az: hogyan tudod ellenőrizni, hogy a regisztrációd ténylegesen megtörtént-e, és a hozzá kapcsolt adatok helyesek-e, ha olyan helyen tárolják, amihez nem férsz hozzá. És honnan tudja hivatalosan a háziorvosod, hogy regisztráltál-e, ha ő sem fér hozzá ehhez az adathoz, hacsak központilag ki nem jelölnek oltásra, ezért megküldik neki. Magyarán, ha téged még nem hívtak volna be, ha éppen nem #worksforyou, honnan tudnád, hogy miért?

De valamiért erre nincs válasz. Csak az óbégatásod minden másról, aminek semmi köze ehhez a kérdéshez.

Onnan tudom, hogy regisztráltam, hogy számos levelet kaptam már arra az e-mail címre, amivel regisztráltam. Elmondták mások is itt, de biztos elkerülte a figyelmed. Mi az, hogy a hozzá kapcsolat adatok helyesek-e? A TAJ-t kellett megadni. Ahhoz vannak hozzákapcsolva az adatok. A háziorvos központilag kapja a listát. Mit nem értesz? Meg mit nem ért az orvosod?

Te óbégatsz és bizonyos, gyengébb képességű / lustább orvosok. Jaj, hát neki most el kell mennie a vakcináért?!? El bazmeg. Ez a dolgod. Nem az, hogy rendelési időben kujtorogj a ki a fasz nem tudja merre, arra hivatkozva, hogy "betegnél vagyok". Nagyon ki van ebben az országban nyílva a csipája egyeseknek. Köztük jó pár kamus orvosnak.

trey @ gépház

Onnan tudom, hogy regisztráltam, hogy számos levelet kaptam már arra az e-mail címre, amivel regisztráltam. 

Én is regisztráltam. Lófaszt sem kaptam. Apám sem, anyám sem. Az ismerőseim közül senki sem. Ja, hogy Rogánnak is meg kellett volna adni az adataimat? Feltétel volt? Nem. Nem azt pofáztad eddig, hogy az embereknek az a gondja, hogy nem tudnak értelmezni egy regisztrációs folyamatot? Én tudtam. Nem kellett a másodikat bepipálnom a regisztrációhoz. Szóval, akkor hogy is van ez a visszajelzés?

Mi az, hogy a hozzá kapcsolat adatok helyesek-e? A TAJ-t kellett megadni.

Most felteszek egy hülye kérdést: mi van, ha elírtam a TAJ-számom? Semmi ellenőrzés a regisztrációkor. Honnan derül ki bárki számára? (Mellesleg ez volt a kiinduló kérdésem, hogy ez miért jó, de hülye vagy hozzá, hogy megértsd, vagy valamilyen érdeked fűződik ahhoz, hogy ezt a szar rendszert védd.)

A háziorvos központilag kapja a listát. Mit nem értesz? Meg mit nem ért az orvosod?

A háziorvos arról kap listát, kit olt(at)hat be. Bárki rajta lehet, ismeretlen döntési mechanizmusok alapján – feltéve, hogy nem veszett el a regisztrációja (ellenőrizhetetlen), és hogy helyesen dolgozta fel valaki az adatokat (ellenőrizhetetlen). Hiába gondolja úgy egy háziorvos, hogy valakit be kellene oltani az általa ismert adatok alapján, nem tud utánanézni, mi történt, ha nem kapja meg az illető nevét a listán.

Te óbégatsz és bizonyos, gyengébb képességű / lustább orvosok. Jaj, hát neki most el kell mennie a vakcináért?!? El bazmeg. Ez a dolgod. Nem az, hogy rendelési időben kujtorogj a ki a fasz nem tudja merre, arra hivatkozva, hogy "betegnél vagyok". Nagyon ki van ebben az országban nyílva a csipája egyeseknek. Köztük jó pár kamus orvosnak.

A kérdés még mindig az: miért nem ellenőrizhetők a regisztrációs adatok? Nem érdekel semmi más, az, hogy ki mit óbégat, és te miket képzelsz mások értelmi képességéről.

Hidd el, ha ezt a rengeteg felesleges, a kérdés szempontjából (is) lényegtelen baromságot nem böfögnéd ide rendszeresen terelésként, sokkal kevesebben gondolnának egy oltári nagy fasznak.

Ha nem vagy funkcionális analfabéta, pontosan érted a kérdést. De nem érted.

Pontosabban érted te, csak inkább terelsz, mert kényelmetlen felvállalni, hogy imádott vezéreid ismételten önös érdekből baromságot csináltak, és szar lenne utólag beismerni, ha már ennyire beleálltál.

Én is regisztráltam, és te ezt pontosan tudod.

Elárulnád, hol tudom megnézni, hol akadt el a folyamat, a háziorvosomnak miért nem adták még le a nevem, hogy jelentkeztem oltásért? Akárhogy is nézem, ez egy egészségügyi személyes adat lenne, de nem látom az erre a célra fenntartott EESZT-ben nyilvántartva.

Ha #worksforyou, akkor te tudod, hogyan működne nekem is. Áruld már el, semmi más nem érdekel vagy 15 hozzászólás óta. De valahogy sosem sikerül kiböknöd.

Kepzeld, most talaltam egy masik bejegyzesben, hogy letezik olyan haziorvos, aki lat valamit a rendszerben. Javasolt vagy egy uj szemesz a haziorvosodnak, vagy egy masik asszisztens, aki mar latott szamitogepet, vegso soron akar egy uj haziorvos.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Akkor komolyan nem vagom, mi a problemad. Ha jol olvasom, akkor mindossze ennyi:
 

miért nem ellenőrizhetők a regisztrációs adatok?

Tehat semmi baj, csak bele akarsz kotni valamibe ami nem ugy mukodik, ahogy elvarod. Ha benne lenne az EESZT -ben, akkor az lenne a bajod, hogy miert ott es mi van ha nincs ugyfelkapud. Sorolhatnam. A Roganozas is vicces...szerinted szukseguk van egy ilyen adatgyujtesre, amikor mar 11 eve ott ulnek es latnak rolad mindent? 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

akkor az lenne a bajod, hogy miert ott

Szalmabáb. Nem lenne ez a bajom. Ugyanis törvény írja elő, hogy ott kell tartani. Ha ott lenne, ha felhívom a háziorvosom, meg tudja nézni akkor is, ha nekem nincs Ügyfélkapum.

De sorold még, hátha sikerül valamivel megindokolni, hogy egészségügyi adatokat az állam miért nem az állami egészségügyi nyilvántartásban tárol.

A Roganozas is vicces

Ma két barátomtól tudtam meg, hogy értesítették őket. Rákérdeztem, ők bepipálták a második checkboxot is. Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, de ebben a kontextusban egyáltalán nem találom viccesnek a rogánozást.

De sorold még, hátha sikerül valamivel megindokolni, hogy egészségügyi adatokat az állam miért nem az állami egészségügyi nyilvántartásban tárol.

 

Nincs erre indok es szerintem ez nincs is igy jol, ugyanakkor elek a gyanuperrel, hogy csak egy wordpresshuszart talaltak hirtelenjeben a munkara.

Antiroganizmus:

Nekem nem fajt benyomni a csekkbokszot, annal is inkabb, mert azt vagy figyelembe veszik a tuloldalon, vagy nem. Viszont: en ugy gondolom, ha ugyanezt Fletoek csinalnak, szo nelkul elmennel a "problema" mellett. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

elek a gyanuperrel, hogy csak egy wordpresshuszart talaltak hirtelenjeben a munkara.

Nem volt munka. Pont ezt pofázom. Ennek a helye az EESZT-ben van. Aki be tud lépni, regisztrál ott, aki nem, regisztrál levélben. Ja, és lehetőséget kellett volna adni, hogy a háziorvosod regisztráljon.

Egyébként egy visszaigazoló e-mailt még egy wordpresshuszár is be tud állítani.

Viszont: en ugy gondolom, ha ugyanezt Fletoek csinalnak, szo nelkul elmennel a "problema" mellett. 

Hányadszor írjam le itt, hogy rühellem mint a szart, soha nem szavaztam se rá, se semelyik pártjára?

Az elso reszeben igazad van, de egy regisztracios folyamatot mindenkepp le kell fejleszteni. A visszaigazolo emailt eddig mindenki megkapta, akivel beszeltem, beleertve magamat is. Jelezd a szolgaltatodnak a problemat.

Hányadszor írjam le itt, hogy rühellem mint a szart, soha nem szavaztam se rá, se semelyik pártjára?

Ezt ugy lehet hitelesiteni, hogy nem azt a szoveget nyomod, amit a nyugatifeny, ezalenyeg, 168h, 444, *.ahang.hu stb kommentszekciobol 10 sec alatt elo lehet varazsolni... Felig off: barki, akinek kedve tamad szavazni, az ket potencialis brigad kozul valaszthat, es a masikak Orbanek. Az ellenzeki oldalon Fleto es a brigadja van csak, mint opcio, a tobbiek, akik nem allnak be a sorba legkesobb '22 utan eltunnek / elsikkadnak / eltapossak oket.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

de egy regisztracios folyamatot mindenkepp le kell fejleszteni

De remélem, hogy az EESZT fejlesztését/karbantartását nem WPistikék csinálják.

A visszaigazolo emailt eddig mindenki megkapta, akivel beszeltem, beleertve magamat is. Jelezd a szolgaltatodnak a problemat.

Sem én, sem az asszony, sem bármelyik egyéb családtagom, barátom, ismerősöm nem kapott, aki nem regisztrált Rogánnál is.

Ezt ugy lehet hitelesiteni, hogy nem azt a szoveget nyomod, amit a nyugatifeny, ezalenyeg, 168h, 444, *.ahang.hu stb kommentszekciobol 10 sec alatt elo lehet varazsolni...

Hogy lásd, mennyire képben vagyok ezekkel, eddig azt sem tudtam, hogy ezeknél lehet kommentelni, sőt, akár hiszed, akár nem, a Nyugati fény és az Ezalényeg nem is mond különösebben semmit. (Arra viszont emlékszem, hogy nemrég itt a HUP-on azon ment az anyázás, hogy micsoda dolog, hogy a 444-en nem lehet kommentelni, szóval zavart érzek az erőben.)

barki, akinek kedve tamad szavazni, az ket potencialis brigad kozul valaszthat, es a masikak Orbanek. Az ellenzeki oldalon Fleto van csak, mint opcio, 

Ez egy nagy probléma, de ettől még nem fogok Fletóra vagy a „nagy összefogásra” szavazni. Ugyanis annál még a jelenlegi rablóbandát is jobbnak tartom.

Most meglepem magamat is: a fenti problemadat teljesen megertem, igy mar vilagos -megkockaztatom:jogos- minden.

A parthovatartozasod mas tema, mivel a narrativa szerint nekem tenyleg az jon le, hogy szocso uzemmodban vagy. Ha tevedtem, akkor elnezest :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

mivel a narrativa szerint nekem tenyleg az jon le, hogy szocso uzemmodban vagy

Ez a mai világ rákfenéje. A narratíva. Ha akár mindenki számára nyilvánvalóan elbasz valamit a jelenlegi kormányzat, aki ezt szóvá teszi, az a narratíva szerint ballipsi (sic.), Fletó-imádó Soros-bérenc.

Sajnos nehéz lenne tisztán neked felróni, hogy így gondolkodsz, mert el kell ismerni, hogy ebben elég rendes része van az elmúlt 15 év fideszes kommunikációjának.

Tudod, annak idejen megrogzott MSZP/SZDSZ szavazo voltam. Ez akkor indult valtozasnak, amikor lattam, hogyan kezelik a valsagot. A szituacio az, hogy mi (csaladilag) 2006 es 2016 kozott gyakorlatilag vesztesei voltunk a mindenkori kormanyzasnak, s a szavazataim/partpreferenciam csak ezt kovetoen valtoztak meg.
Azonban engem (bar most sokkal elegedettebb vagyok, mint 10 evvel ezelott) a mai napig zavar az a fajta -egyelore verbalis- agresszio, amelyet a kommunkacios strategak sajtolnak ki es terjesztenek a sajat torzsszavazoik altal. Es ez igaz mindket oldalra.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Tulajdonkeppen sok oka volt, de a legfobb okok kozul ketto:

  • vegre lett normalis, -szamomra is- hasznalhato csaladtamogatasi rendszer
  • a kornyezetemben (egeszen a legutobbi onkormanyzati valasztasig) valoban eleg nagy fejlodes volt tapasztalhato. Arrol meg nem a Fidesz tehet, hogy a jelenlegi varosvezetes konzekvensen belehugyozik/beleszarik a ventillatorba.

A partpreferencia pedig egyertelmu: mivel az un. ellenzek folyton azzal dobalozik, hogy minden szar es mindent visszacsinalnak, siman elkepzelhetonek tartom, hogy az eddig nagy kinlodva elert eredmenyeket visszaforditjak, csak hogy nekik legyen igazuk. A varosunkban erre jo pelda van (megyei jogu varos, szegedtol eszakkeletre 20 km-re).

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

törvény szerint az EESZT-ben illenék tárolni

Erre adj már valami referenciát plz, mert a saját profilomat megnézve rohadtul nem ez látszik. Az EESZT bevezetése óta kettő (2) darab egészségügyi dokumentumomat töltötte fel oda bárki (bár összesen nem generáltam tíznél többet, nem szoktam beteg lenni - de a 20% akkor is béna arány). Ha ez tényleg kötelező lenne, akkor a fél egészségügy (állami, magán vegyesen) mehetne a dutyiba.

Az, hogy ha meg szeretném nézni, regisztrálva vagyok-e, nem tudom. A háziorvosom sem tudja. Azért, mert az egészségügyi adatok kezelésére szolgáló központi nyilvántartásban nem szerepel.

Nem érdekel, hogy az oltásra történő regisztráció nem konkrét egészségügyi esemény, ezért ki lehet bújni az alól, hogy ha nagyon úgy akarom nézni, nem egészségügyi adat. Ugyanis ebben az esetben felmerül az eredeti kérdés: miért és kinek jó, hogy ezt az adatot nem az érintett számára publikusan, ellenőrizhetően kezelik?

ettől még nem kell analfabétázni

A funkcionális analfabetizmus azt jelenti, hogy nem érted az olvasott szöveget. Ha a regisztrációval jössz, amikor én gyakorlatilag kizárólag adatkezelésről, tárolásról írok, akkor vagy nem érted, amit olvasol, vagy direkt próbálsz terelni; ráadásul olyan indokkal, amire már korábban írtam, hogy ilyen tekintetben nem érdekel a regisztráció fizikai megvalósítása. Ezért ismét felmerül a kérdés, megértetted-e, amit írtam… (esetleg trey babérjaira törsz)

- Tényleg ilyen sok a funkcionális analfabéta még a HUP-on is?

- Lehet, tényleg nem értettem.

- Ezért ismét felmerül a kérdés, megértetted-e, amit írtam…

Nahát! :D

De hogy ontopic is legyek, fogalmam sincs, mit lehet, mit muszáj, és mit tilos az EESZT-ben tárolni. Ahogy egy másik kommentben írtam, az én profilom arrafelé erősen hiányos. 

az én profilom arrafelé erősen hiányos

Most nem fogom előkeresni, de az utolsó határidő valamikor az elmúlt két évben, talán tavaly év elején arra volt, hogy még a magán eü-szolgáltatóknak is be kell küldeniük az adatokat, a többieknek már korábban is. Ha valamid nincs benne, reklamáld meg.

Azért azt csendben hozzátenném, ha én háziorvos lennék és napi szinten hívogatnál, hogy mikor kerülsz sorra, én is azt mondanám neked, hogy semmit sem tudok, majd miután letenném a telefont, még egy cifra káromkodást is elengednék. Biztosan azzal szeretnék most az idejüket tölteni, hogy infóközpontot játszanak olyanoknak, akik nem tudnak a picsájuk elülve a sorukra várni.

trey @ gépház

Azért azt csendben hozzátenném, hogy egyszer sem hívtam fel a háziorvosom. Ő hívott fel, hogyhogy nem regisztráltam, mert nem kapta meg a nevemet a krónikus betegséggel oltásra jelentkezettek között. És ilyenkor jön a kérdés, hogyan lehet ellenőrizni, regisztrálva vagyok-e, és szerepelnek-e a kapcsolt adataim között a szükséges információk. És még mindig ez a kérdés: miért nem ellenőrizhető ez akár általam, akár a háziorvosom által?

Rájöttem, inkább itt teszem fel a kérdést:

Azt látom, hogy a háztartásomba már megérkezett egy behívó ma.

Az enyémbe viszont még nem. És nem tudom miért. És azért nem tudom ellenőrizni, hogy regisztrálták-e az adataimat, és azt, hogy az a valóságnak megfelel-e, mert más nem tud megugrani egy feladatot? Nem értem. Elmagyaráznád?

Értem, hogy vannak hozzád hasonló funkcionális analfabéták, akik egy egyszerű regisztrációt követő folyamatot nem tudnak megérteni, de szeretném közölni veled, hogy nem vagyok life coach, részedre ingyen főleg, de ne fáradj, ha fizetsz sem vállallak.

trey @ gépház

Szerintem egy konzultációnál elmegy a hívek adatainak begyűjtése,de az oltásra való regisztrációnál baromira nem szabadna ilyennel játszani. Érdekes, hogy míg a konzultációnál le tudták írni a gombra hogy ki és mire a vakcinainfon csak egy hivatkozás van az adatkezelési tájékoztatóra. Egész biztosan a véletlen műve. ;)

vakcinainfo.gov.hu:

Amennyiben Ön továbbra is kapcsolatban kíván maradni Magyarország Kormányával, az űrlap végén található „Hozzájárulok, hogy későbbi kapcsolattartás céljából a megadott kapcsolattartási adataimat visszavonásomig kezeljék az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint” gombra kattintással Ön önkéntes hozzájárulását adja, hogy további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás, illetve elektronikus levél küldése céljából a közölt kapcsolattartási adatait (név, lakcím, e-mail-cím, telefonszám) Magyarország Kormánya megbízásából a Miniszterelnöki Kabinetiroda a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjára figyelemmel a hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig kezelje. Ez esetben adatait az adatok átadását követően az Idomsoft Zrt. (1134 Budapest, Tüzér utca 41.), mint adatfeldolgozó tárolja.

 

nemzetikonzultacio.kormany.hu:

„Hozzájárulok, hogy Magyarország Kormánya kapcsolatba lépjen velem véleménykérés, tájékoztatás és kapcsolattartás céljából” gombra kattintással, a „RÉSZT VESZEK A KONZULTÁCIÓBAN” gombra kattintással, majd az e-mail-címére érkezett linkre kattintással, és a kérdéssor végén található „BEKÜLDÖM A KONZULTÁCIÓT” gombra kattintással Ön önkéntesen hozzájárulását adja, hogy az internetes kérdőív kitöltése, valamint további kapcsolattartás, véleménykérés, tájékoztatás, illetve elektronikus levél küldése során anonimizált olvasási statisztika készítése céljából a közölt személyes adatait (név, életkor, e-mail cím, illetve amennyiben megadta lakcím-adatok, telefonszám) Magyarország Kormánya a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjára figyelemmel a hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig kezelje. Ezen esetben adatait a konzultáció lezárását követően az Idomsoft Zrt. (1134 Budapest, Tüzér utca 41.) mint adatfeldolgozó tárolja.

Nem, itt szimplan ugy irom ki a kerdest, hogy igazam legyen. :D (Viccelek, itt sokszor pont az erdekel, hogy a tobbsege ennek a kozossegnek hogy gondolkodik.)

En szemely szerint egyszer szavazok. Mindenhol.

De van, aki csak ott szavaz egyszer, ahol BTK tetel ketszer szavazni. A legtobben vagy nem talalkoznak ilyen hozzaallasu emberrel, vagy nem jonnek ra, hogy ilyennel talalkoztak.

Attol, hogy felhivom ilyen hozzaallasu polgartarsaink letezesere a figyelmet, nem jelenti azt, hogy ilyen lennek jomagam. :)

Nem "becsuletes ember" kerdese. Inkabb "mit lattam az emberek viselkedeserol" kerdese.

Ha valaki egy brazil favellaban nevelkedve minden evben vegignezett negy rablast, az automatikusan maga is rablo? Ertem en, hogy van statisztikai osszefugges, de nem attol lesz valaki szarjanko, hogy emlekszik arra, hogy latott mar szarjankot.

Valamit félreértesz. Én azokat szarjankóztam le, akik felméréseket, szavazásokat szándékosan manipulálnak csak azért, hogy igazuk legyen. Ezek azok a szarjankók, akik, ha a pártjuk választáson veszít, akkor automatikusan csalást kiáltanak, miközben egy majdnem súlytalan szavazást is képesek manipulálni csak azért, hogy utána verhessék a mellüket "szabotáltam, megcsináltam, nekem lett igazam!".

Ezek a szarjankók.

trey @ gépház

Azt ertelmeztem amit irtal: 

"becsületes ember nem szarjankókból indul ki"

Valoban nem "szarjankoztal le", de sugalltad, hogy "mintha nem lennek becsuletes ember, mert szarjankokbol indulok ki".

A becsuletes ember is ki tud indulni szarjankokbol, ha tud eleget hallgatni, meghallani es emlekezni ahhoz, hogy ertse a szarjankok viselkedeset - attol, hogy o maga nem valik azza.

Szerintem a nyari R0 teljesen nyitott vendeglatas es turizmus mellett is 1 alatt tarthato - talan a fesztivalok lehetnek neccesek. De ha 20C ala megy a homerseklet kora osszel ES olyan mutacio jonne, ami a korhazba kerultek szamat nem csokkentene, akkor egybol lepni kell (legalabb hatarrendeszet szintjen). Es ezt anti-lockdown szemelykent mondom.

Ma a dokinál rákerdeztem, hogy ha le vagyok oltva előbbre kerülök-e a várólistán. Automatikusan rávagta, hogy igen majd végül levezette, hogy nem az nem lehet... 

No rainbow, no sugar

Na igen, sikerült összekeverni a korábban megállapított sorrendet ismét, most már végképp nem lehet tudni, hogy kire mikor kerül sor. Korábban azt mondták, hogy egészségügyi dolgozók, idősotthonban lakók, illetve ott dolgozók, aztán 65 felettiek, aztán 60-65, utána a 60 alatti veszélyeztetettek. De még a 65 felettieket sem oltották be, de már megkezdték a 60 alatti krónikus betegeket.

Miből gondolod, hogy nem oltották be az összes olyat, aki regisztrált a korábbi csoportokban?

Ha az adott (kor)csoportban elfogytak a regisztrált emberek, akkor várjanak még két hónapot, hátha valaki mégis regisztrál, vagy hogy?

Honnan tudod, hogy trey fiatalabb kollégája milyen krónikus betegségben szenved?

Egyszerű. Van a közvetlen családban 65 feletti (regisztrált), és vagyok én is (szintén regisztráltam) 60 feletti. Egyikünk se kapott értesítést. De ha megnézed a közlemények alapján, hogy a 60 feletti korosztály eleve van vagy > 2 millió, és akár csak ha harmaduk regisztrált, akkor is >600 ezer a létszám, annyi embert pedig még nem oldottak be a hivatalos közlemények szerint.

Budapest
 

Ja, akkor nem csodálkozom. KariGerinek ma sikerült kiizzadnia valamiféle oltási tervet:

https://index.hu/belfold/2021/02/18/oltasi-terv-karacsony-gergely/

A kormány pozitívan fogadta:

https://index.hu/belfold/2021/02/18/karacsony-gergely-koronavirus-minis…

Mostmár csak az a kérdés, hogy továbbra is marad-e ez a "ejj, ráérünk arra még" attitűd a főváros részéről, vagy mostmár elkezdik egy picit csipkedni magukat.

Az ugye világos, hogy az oltásokat nem a városvezetés szervezi?

Ráadásul mennyiben befolyásolta az oltások eddigi menetét, ha Karácsony Gergely ma tett egy javaslatot?

Mellesleg 

"Eddig 348 927 embert oltottak be Magyarországon, közülük 134 824 ezren kapták meg a második védőoltást is. Jelenleg a 18-60 éves krónikus betegeket, a 60 év feletti egészségeseket, és a 74 évnél idősebbeket oltják. "

Szóval a 60 feletti korosztály negyedét sem kezdték még el oltani, de a fiatalabbakat igen. Nincs ezzel (akkora) baj, megértem, ha a krónikus betegek elsőbbséget kapnak, de nem ez volt a meghirdetett sorrend. Ráadásul gyanítom, hogy az idősebb korosztályban arányában több a krónikus beteg, őket kéne hamarabb beoltani.

Azt gondolnám, hogy a sorrendet folyamatosan felül kell vizsgálni ilyen helyzetben az aktuális adatok, ismeretek, számok, körülmények függvényében és nem mereven ragaszkodni valamiféle sorrendhez, csak azért, hogy mindenkinek meglegyen a komfortérzete.

A nevezett kollégának egy csomó olyan egészségügyi problémája van, ami miatt indokolt az előbbre vétele. Könnyen lehet, hogy van olyan 65 év feletti, teljesen egészséges ember, akit hátrébb kell sorolni.

trey @ gépház

Kitöltöttem én is, mert azt remélem hogy az egy lépéses lazitás helyett az lesz hogy racionalizálnak pár dolgon. Például az este 8as kijárási tilalmat racionálisabb lenne egy kicsit későbbre tenni. Nézzünk meg egy üzletet 6-7 között. Armageddon. Szerintem a fele napi fertőzés ott történik.

Én konkrétan fél7kor kifordultam egy sparból mert 5 km-es sor volt. Zárásig oda se értem volna a pénztárhoz. Tudom, van mindenféle más lehetőség (élek is velük, pl. online rendelés), de a többség beszopatja magát.

Tok jo, hogy elmondtad a velemenyed. 

Koszi,
Gergo

En mindig szoktam.

Harom okbol kifolyolag: 

  • Hulye fidesznyugga lehetek
  • Eltem a jogommal/lehetosegemmel
  • Egy kicsit elhitetem magammal, hogy a velemenyem fontos

Ugyanigy elmegyek a helyi ellenzeki elovalasztasra is, kivalasztva a legkretenebbet a felhozatalbol. Ha mar lud, legyen kover.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

anno az alternatív [liberális] köztársasági elnök választás: voltak olyan [komolyabban vehető] jelöltek, mint az egykori adatvédelmi ürge stb, de végül két jelölt maradt: az egyik aki nyerésre állt egy komplett elmebeteg volt, aki saját vizeletét itta; a másik meg a dopeman. Aztán valahogy elcsalták, h mégiscsak a dopeman legyen győztesnek kihirdetve, ne a félkegyelmű! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én is konzultáltam, de nem lennék népszerű a válaszaimmal. :)

Köszönjük, így te is felelős leszel azért, hogy

A, Több haláleset lesz a korlátozások feloldása/enyhítése miatt

vagy

B, Még nagyobb gazdasági visszaesés lesz és bezárva tartod polgártársaid

Érdekes, eddig nem számított a véleményünk mert szakmai kérdés volt a járványkezelés.

Fáradnak tűnök szerinted? Ha a másik oldalon állnék, percenként kellene elhatárolódnom a Szabó Tímea, Gyurcsány, Jakab és egyéb bohócoktól. Egyébként, pedig olyantól kell elhatárolódni, akihez nekem közöm van. Sosem szavaztam Kósára, ez legyen a debreceniek keresztje.

trey @ gépház

Szóval a nagy konzultálásnak az lett az eredménye, hogy 2 hét lezárás.
Aha, biztos ezt akarta a nép...