A HUP haldoklik #543

Hozzászólások

Szép ! Az a 2010-es  beszakadás mi lehetett ? 

“Luck Is What Happens When Preparation Meets Opportunity" - Seneca

Szépen látszik haroldking trolling hatása :)

Őszinteségi roham: lejöttem FB-ról (nem bírtam a hülyéket), de most több időt töltök a HUPpal. Eddig még bírom ...

hup hup hurrá! :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Ja, már azt hittem, hogy arról lesz szó, hogy miért homokórázik állandóan, mióta a rackerdőben van.

Ha már itt tartunk, meg lehetne oldani azt, hogy a hisztis kislányok ne tudják eltüntetni a blogjukhoz érkező kommenteket? Magyarán: blogbejegyzést csak szerkeszteni lehessen, törölni ne?

Indoklás: flame az kb. része az oldalnak, sokan jönnek sokféle ellentétes véleménnyek aztán nem egy agyonmoderált közeg a hup. Ilyen már 15+ éve, who cares. Viszont ilyen flamek mélyén is ki szokott alakulni időnként értelmes beszélgetés egy-egy subthreadban. És baromi idegesjtő, amikor egy-egy ilyen hasznos subthreadet a blogposzt gazdája visz a levesbe, mert éppen behisztizett valamin.

Most nem konkrétan polizoli kontentje miatt fáj a szívem, de korábban már volt pár kifejezetten idegesítő eset.

Be lehet állítani. Eredendően úgy is volt. Majd jöttek és kisírták, hogy lehessen. Akkor ezért ment a sírás. Utána nem lehetett. Akkor azért sírtak. Akkor bevezettem, hogy csak a veteránok tudjanak sajátot törölni (bízva abban, hogy 7 év után már több eszük van). Azt sem volt jó. Bevallom, a migráció után most ez a jog hogyan van, nem tudom. De az előzmények után talál már érthető, hogy miért nem is nagyon érdekel.

trey @ gépház

kesz szerencse hogy ezt a google meri, igy legalabb pontos, nemugy mint az uj hozzaszolasok szamolasa... :)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Lehet elkallódott, és nem tudnak róla...

Egy ilyen ordas hibát csak nem hagynának benne hónapokig-évekig.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez grafikon az egyedi IP-kről érkező lekéréseket mutatja, vagy az összes lekérést?

Négyszázezer per hó. Persze ehhez még mindig az kéne, hogy 12-13 ezer egyedi user használja egy nap a portált. Ha minden igaz, 21397 felhasználó van itt, szóval elméletileg beleférne, csak ki tudja mennyi aktív ebből. Meg, hogy mennyit lát a rendszer, mert pl. nekem a GA tiltva van browserből és /etc/hosts-ból is.

Mivel a fentiek havi adatot mutatnak, azt érdemes összevetni az indexével. Az meg, ha jól emlékszem, 50M feletti per hó.

Nem véletlen, hogy a Google is fontosabbnak és korrektebbnek tartja a session és page view-alapú adatokat, mivel ott kevesebb a lehetséges problémás faktor az adatok tisztaságát illetően (gyk. a cookie-alapú mérés sohasem lehet annyira pontos, mint másfajta nyers adatok).

Szinte biztosan az van, hogy hiába csak ~20 ezer tag van, a keresőből organikus találat alapján jön a többi 380 ezer user, nyilván csak elolvassa az adott témát és lelép, de attól ide talált. Mint egy tudásbázis érik el sokan a HUP-ot, ha keresnek valamit. Az is benne van, hogy a regisztrált tag különböző helyekről is ránéz az oldalra. Az is biztosan pár ezer. Nagyon sokan nem reggelnek, csak reg nélkül olvassák, rendszeresen.

Sakk-matt,
KaTT :)

Igen, népszerű félreértés, hogy azt hiszik egyesek, a HUP olvasók száma = a regisztrált olvasók, rosszabb esetben a nagypofájú regisztrált olvasók számával.

Ismerek olyat, nem egyet, aki 10+ éve olvassa az oldalt, pedig account-ja sincs. Nagyon-nagy többségben vannak a nem regisztrált olvasók.

trey @ gépház

azért a kurva facebook látszik ezen a grafikonon is.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.