Spoiler: saját kommentek kiemelve

Következő frissítéstől... Addig is Stylish-ban szoktathatja magát, aki akarja:

article[data-comment-user-id="<uid>"] {
border: solid 3px !important;
}

(Ahol az <uid> = saját HUP user id)

Hozzászólások

Te nagyon jó vagy. Ezt úgy írtad, hogy rajtad volt a rolex?

Az Aquaracer-nek sajnos mennie kell. A Rolexek mellett nincs helye, így eladó. Mivel annak idején a listaár -20%-ért jutottam hozzá, szerintem jó vétel lesz annak, aki viszi. Full set, pótszem, gyári doboz, papírok, számla, magyar vásárlás, még fél év gar!

PS: ezt a Submariner-emben írtam!

trey @ gépház

Azt mért hívják Batgirlnek, azért mert a 3 szemessel Batman?

Ennek soha nem néztem utána, de az acél-fehérarany esetében nem csak a bezel fehérarany? Egyébként mi értelme van több pénzt kiadni a fehéraranyra (azonos feltételek mellett, pl ha GMT Pepsi kék számlappal kell, akkor nincs mese), aki nem akar arannyal villogni annak miért nem felel meg az acél a fehérarany helyett, mi pluszt ad? Ugyanez a kérdés fennáll platinára is, mind a három fém színű, egyformára polírozva, súlyban térnek el. Kíváncsi lennék tapintásra vagy egyéb más tulajdonságra mi különbség van anyagok között.

Szép célpontok, viszont az arany-acélhoz első körben adja magát a pezsgő, merthogy ne sima fehér legyen már, inkább legyen valami szín, de az a helyzet, hogy ez nehéz döntés, mert fehérrel lehet jobb.

nincs aláírásom

Azt mért hívják Batgirlnek, azért mert a 3 szemessel Batman?

Oyster "szíjjal" Batman. Jubilee-vel "BatGirl". Hogy szlengben is meg lehessen különböztetni. Azok hívják így, akik szerint a jubilee nem annyira maszkulin mint az oyster. Oysterrel már nincs sima acél GMT (tavaly óta discontinued), csak a Rootbeer van (acél-rózsaarany), majdnem 16 ezer euróért. 

 de az acél-fehérarany esetében nem csak a bezel fehérarany?

De, igen. 

Egyébként mi értelme van több pénzt kiadni a fehéraranyra

Azért, mert az a konfig (DJ41, jubilee, fluted bezel, blue dial) csak abban érhető el és nekem az tetszik. 

Ugyanez a kérdés fennáll platinára is, mind a három fém színű, egyformára polírozva, súlyban térnek el. Kíváncsi lennék tapintásra vagy egyéb más tulajdonságra mi különbség van anyagok között.

Mert megteheti. Mivel kívülről nem látszik az a 30 ezer eurónyi különbség, nyilván nem a külvilágnak. Magának.

Szép célpontok, viszont az arany-acélhoz első körben adja magát a pezsgő, merthogy ne sima fehér legyen már, inkább legyen valami szín, de az a helyzet, hogy ez nehéz döntés, mert fehérrel lehet jobb.

Ezért fogom megnézni személyesen, a csuklómon. Alapból én is a pezsgőt gondolnám, de lehet, hogy élőben a fehér vagy a grey adja. De az is lehet, hogy élőben az arany-acél annyira PIMP lesz, hogy maradok az acél-fehérarany, blue dial-nál. Illetve, ha valami nagy csoda folytán felhívna a magyar AD, hogy megjött a Batgirl, akkor az. Mondjuk, a jelenlegi kilátásokat tekitve (2-5 év), nem nagyon bízok benne.

Már csak időt kellene tudnom szakítani erre, mert a legközelebbi hivatalos AD is 80 km-re van tőlem. Igazából csak ezen múlik a "mikor" (illetve, a Batgirl remény miatt tolom, ameddig tudom :). Nyilván, csak hivatalos forrásból kell, grey market nem érdekel. A nevem legyen rajta a kártyán.

trey @ gépház

ja, az egyértelmű sztem, hogy DJ csakis fluted bezellel :) különben kis túlzással egy OP-t is lehetne venni (persze azon se easylink, semmi) +régi szerkezet, igaz lehet idén újítanak.

múltkor kihoztak egy teljes Everose GMT-t, sztem az a barna broáf és mindegy hogy acél-nem acél.

nekem kinézetre az Oyster bracelet jobban tetszik, de amióta próbáltam Jubilée-t, csak azt venném, elképesztően kényelmes. a kék számlap szintén alap nálam, de fekete is elég elegáns. kettő DJ41 volt egymás mellett, oyster-smooth-blue és oyster-fluted-black és a fluted elviszi, de a fekete meg komolyabb. fura dolgok ezek, de ha fekete számlapos órád már van, akkor ne azt vegyél ;) viszont az arany-acél úgy gondolom too much hétköznapokra, de ünnepekre meg kifejezetten jó. csak hát azért tartani hogy évente 3-4x legyen elővéve..:)

amúgy nem hülyeség feliratkozni, nem tudni, hogy mikor esik be egy másik úgy mint a Sub. pár év múlva meg eladsz egyet, ha kell. egy ismerősön (orvos) látok ilyen kis három körös órát, hát nem egy Daytona? még jó hogy se a chrono se a búvár nem jön be :)

 

ps.: ezt le bírtam írni hogy mért (természetesen miért) és nyavalyás helyesírás-ellenőrző se hullámozta meg, ijjj.

nincs aláírásom

múltkor kihoztak egy teljes Everose GMT-t, sztem az a barna

Fentebb írtam. Az a Rootbeer. 

nekem kinézetre az Oyster bracelet jobban tetszik

Eleinte én is így voltam vele, de mivel volt a csuklómon jubilee, most már 1:1 vagyok. Mindegyik gyönyörű. Mivel oyster van a SubC-men, most egy olyat szeretnék, amin jubilee van. 

a kék számlap szintén alap nálam, de fekete is elég elegáns.

Hát, igen. De itt megint bejön, hogy a SubC fekete, nem szeretnék nagyon egyformát. 

fura dolgok ezek, de ha fekete számlapos órád már van, akkor ne azt vegyél ;)

Igen. 

viszont az arany-acél úgy gondolom too much hétköznapokra, de ünnepekre meg kifejezetten jó.

Fura ez, mert szerintem nagyon öltözetfüggő. Ha arra gondolok, hogy fiatalabb már nem leszek és az öltözködésem is át fog alakulni, akkor talán nem lenne sok. Dilemma. Ezért szeretném megnézni élőben a csuklómon. Ha pedig vissza kell lépni, akkor az acél-fehérarany maradna.

amúgy nem hülyeség feliratkozni, nem tudni, hogy mikor esik be egy másik úgy mint a Sub

Nyilván, semmibe sem került. Van olyan kontaktom, aki szerint előbb-utóbb hívni fognak ;)

pár év múlva meg eladsz egyet,

Nem tervezem, de sose lehet tudni. 

egy ismerősön (orvos) látok ilyen kis három körös órát, hát nem egy Daytona

Jó eséllyel igen. Bár egy orvoson szerintem egy Datejust vagy inkább egy President jobban állna :)

trey @ gépház

Szerintem nem értette meg / nem olvasta el, hogy miről szól a blogbejegyzés, megnézte a képet, de ott sem a lényeget vette észre, hanem a kommenteket értelmezte, miközben a blogbejegyzés egy nemsokára bevezetésre kerülő új funkcióról szól. Ilyen az, amikor valaki zsigerből kommentel.

trey @ gépház

Eléggé olyan jellege van, mint a gyászkeretes újságcikkeknek.

Lehetne valami más szín.

ne terelj

A 222-es bugot (hozzászólások számlálása hibás, mintha más user számára generált tartalmat kapnék) nem sikerült levadászni? Nálam még mindig jelentkezik és szerintem elég zavaró. Ha tudok/tudunk a fejlesztő számára releváns infót gyűjteni, jelezzétek.

Szia!

Még nem tettünk ki frissítést, de remélhetőleg ezt is kezelni fogja. Viszont addig azt kérem mindenkitől, akit ez a hiba érint, hogy most is tesztelje, mert a devops oldalon sok dolog változott.

A tesztelést egy másik böngészőben (vagy privát módban) végezze, amit egyébként sose használt még HUP-ozáshoz.

Köszi!

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

letargia: igekötős ige, le+targia. Ősi magyar szó, az urali időkből, vagy lehet ótörök is ha a finnugor származás nem igaz, tetszés szerint válkasztható az eredet ízlés szerint...

Jelentése: búskomorságba süllyed. A targia a depresszió ősmagyar neve a szittya időkből tehát.

Igekötős igéknél az igekötő olykor elválik az igétől, vesd össze ezzel:

leég -> le vagyok égve

A szó különben távoli rokona a tar (azaz kopasz) szónak, nyilván mert aki le van targiázva az oly szomorú hogy sír-rí, és bánatában gyakran haját tépi, akár kopaszra is.

Mindez fentebb nehezen tagadható, hiszen ékes bizonyítéka hogy van olyan szólásunk is: "Sírva vígad a magyar”.

A szó amúgy a tivornyázik ellentéte, mely utóbbi azt jelenti: vidámságba süllyed.

 

:)

Bármilyen fura, ismertem a szót, csak fura nekem ez a ragozása. Ráadásul a „letargia” nem ige, hiszen a kifejezés ilyesmi: „letargiába süllyed”, ez pedig már tartalmaz egy cselekvő igét. Ezért az igekötős példád teljesen hamis, a „lelet” szavunkat sem bontjuk igekötőre, hiába kezdődik „le-”-vel.

Plusz itt és itt egészen más szerepel a „targia” szó jelentéséről, aminek semmi köze ahhoz, amit írtál. De ha mutatsz hiteles, objektív forrást, akkor elismerem a tévedésem.

Ui.: igekötös igeként a „le” és a „targiázva” közé hogyan kerülne be a létige?

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Drága barátom, ott volt a végén külön sorban a szmájli. Azaz az egész csak humor akart lenni. Már legelőször is amikor leírtam, hogy „le vagyok targiázva”.

Ez egy „ősi” szólásmondás volt a családunkban, amikor valami kellemetlen hírt kapunk, de csak picit kellemetlen a hír, szóval semmi igazán komoly. Nagyjából annyit jelent, hogy „hát nem tetszik hogy így alakult a dolog, de végülis semmi baj”.

Mindenesetre megtiszteltetésnek érzem hogy gyors „kitalációmat” sikerült olyan alaposan megadatolnom mélyfantáziám kútforrásaiból, hogy ennyire plauzibilissé vált és komolyan vetted.

Igen, ha már huppal kapcsolatos topic volt, eszembe jutott ez a probléma. Amúgy valamennyi haszna volt, mert kontaktolt nevergone privát üzenetben és váltottunk a témában üzenetet, küldtem screenshotot - remélem segít. Az világos, hogy nem te fejleszted/troubleshootolod a kódot, de gondolom annyiban még van közöd hozzá, hogy követed ezeket a problémákat/issue-kat.

Azért ehhez lesz szerver-oldali kód is, ami a megfelelő osztályt teszi a felhasználó saját hozzászólásaira.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.