Az intervallumok pontos betartásának fontossága

A lézeres szemkezelés után akkor lehet tartós eredményt elérni, ha blokkoljuk a szaruhártya javítósejtjeinek működését. A javítósejtek szempontjából a "dioptriafelesleg" lézeres elpárologtatása ugyanolyan sérülés, mintha baleset következtében megsérült volna a szaruhártyánk, ezért a javítósejtek azonnal nekilátnának azt kijavítani. Ha pedig kijavítanák, a látásunk újra elromlana. A javítósejtek blokkolását speciális szemcsepp csepegtetésével lehet megoldani. Fontos a cseppek adagolása, nem maradhat ki egy alkalom sem. Munka és napi tevékenységek közben azonban könnyen meg lehet feledkezni erről. Vagyis kell valami hatékony figyelmeztetési módszer. A Mi Band 2 erre tökéletes:

A Sasszem alkalmazásban be lehet állítani a csepegtetési időpontokat, de az csak a mobiltelefonon jelez. Ha a telefon némára van állítva, akkor könnyen elmulaszthatjuk. De egy Mi Band Tools-szal könnyen átdobhatjuk a figyelmeztetést a karkötőnkre:

Mi Band Tools - csepegtetés
Sasszem felvétele az alkalmazások közé

Mi Band Tools - csepegtetés
Alkalmazásfüggő figyelmeztetések beállítás - küldendő szöveg: Tobradex csepp!, ismétlés: 60 másodpercenként, max. 10 alkalommal

Az eredmény:

Mi Band Tools - csepegtetés

Lenémított telefon mellett is diszkrét, de figyelemfelkeltő rezgés és figyelmeztető szöveg.

\o/

Hozzászólások

Kezelésfüggő. A FEMTO kezelésnél:

- első nap: Systane műkönny félóránként, Tobradex gyulladásgátló óránként
- második naptól: műkönny óránként, gyulladásgátló napi 5-ször
- szemcseppet 3 hétig, műkönny fél évig javasolt

PRK:

"PRK kezelés után jellemzően 6 hónap kell a javítósejteknek, hogy feladják a küzdelmet. Ezt követően már nem próbálják a szaruhártya hibás formáját visszaállítani, hanem a lézerkezelés utáni szaruhártyát tekintik az új, megvédendő állapotnak."

--
trey @ gépház

Barlangban élek hozzád képest :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

/offtopic

ez a Mi Band 2 egész jó

http://hup.hu/cikkek/20160930/teszt_ket_het_a_xiaomi_mi_band_2_aktivita…

és hogy visszahivatkozzak trey cikkére, itt egy totál korrekt leírás + kommentekben tapasztalatok

és hogy miért? Gondolkoztam már hogy veszek egy ilyet, de előtte kérni akartam véleményt róla commentbe, de mondom első körben csak guglizzunk már rá (nem kell mobilaréna, telefonguru, mittudomenmi* teszt, azok egyszeri tesztek) és tádám, hup-on 2 hetes teszt időszak (azóta bőven több :) ) blog.

köszi trey! :)

/offtopic

Ezek az okoskarkötők lassan kezdenek érdekelni...

Ejszaka nem kell csepegtetni? Alvas kozben nem dolgoznak a javito sejtek?