Utógondozás

Fél kilenckor megvolt a kezelés, utána azonnal élesen láttam, de egy kicsit olyan volt, mintha vízfüggönyön néztem volna keresztül. 3 óra múlva a vízfüggöny elmúlt. A kissé ködös látás 24-36 óra múlva kell, hogy eltűnjön. De már most látok mindent, közel, távol, apró betű stb.

Ma felváltva, félóránként Systane, óránként Tobradex szemcsepp. Fájdalom nincs, kelletlenség nincs. Talán kicsi szemszárazság. De erre van a szemcsepp és a csepegtetés. Amit fontos pontosan betartani, mert az egyik a szemszárazságot, a másik pedig a korrigált dioptria visszaalakulását hivatott meggátolni. De erre figyelmeztet az okostelefon alkalmazás is.

Csepegtessen

Első kontroll holnap reggel.

Hozzászólások

Végül is mindent és semmit egyszerre. Mindent, mert a szemem kipeckelték és nem tudtam becsukni. Semmit, mert miután az első lézer megcsinálta a lebenyt és azt félrehajtották, teljesen elment a fókusz. Csak sejtelmesen láttam derengeni messze egy zöld fényt, azt kellett néznem. Után, amikor visszahajtották a lebenyt és felkelhettem, már mindent láttam újra, sokkal élesebben, de egy vízfüggönyön keresztül.

De olyan gyorsan történet az egész, hogy sokat nem is volt idő nézelődni. Szerintem nem feküdtem összesen 5-10 percnél többet az ágyon. Ebből is kb. a háromnegyede a fejem és a szem pozicionálása, rögzítése volt. A lézerezés kb. 30-40 másodperc volt szemenként.

--
trey @ gépház

Na Trey, a blogod hatására most én is jelentkeztem, bár még csak vizsgálatra. És én valószínű a nontouch-prk-ra nevezek be.

____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

Én is gondolkodtam rajta és az ára is kedvezőbb volt. Viszont az, hogy 7 órával a műtét után fullos a szemem, az nekem megérte a differenciát.

Arra figyelj, hogy nagyobb dioptriáról (több mint 6) a FEMTO jobban megjósolható eredményt ad mint a PRK.

A PRK ellen gyakorlatilag a csak a sokkal hosszabb lábadozási idő szól.

--
trey @ gépház

Nekem is annyi volt. 4-5-re jó a PRK is. Van munkatársam, aki 9-10-ről PRK-zták vissza tökéletesre, de ez persze egyéni.

A lábadozás is egyéni. PRK-nál a 2-3 nap tud kellemetlenebb lenni. Van ismerősöm, aki szerint a PRK után semmi a lábadozás. Másik meg megszenvedett vele.

A FEMTO a legjobb ebből a szempontból, de 2x annyiba kerül. Cserébe nem 6 hónapig, csak 3 hétig kell csepegtetni, illetve nem egy hét a kiesés, hanem akár másnap lehet már autót is vezetni.

--
trey @ gépház