Kernelpatchelés "menet közben" kevesebb mint 30 sec alatt

(Folytatás innen.)

Na, szóval. Kernelpatchelés "menet közben", kényelmesen, ágyon fekve, miközben cikket írok. Akkuról futó rendszeren. Izgalmak nélkül.

trey@alderaan:~$ cat /sys/power/wakeup_count
107

Hozzászólások

Nehogy azokból legyen mém, akiknek soha nem működik semmi. :)

Nekem azért nincs mit szégyenkeznem, mert az én gépemen működinek a dolgok. Azon már el lehetne gondolkodni, hogy mi lehet az oka, hogy egyes (állítólag) szakmai emberek gépén annyira nem működik soha semmi mint amennyire próbálják itt beállítani. ;)

Egyébként is ismerhetsz. Hol nem szarom le, hogy az internet fél- és komplett bolondjai, gonosz vörös törpéi, elfjei, orkjai mit gondolnak?

--
trey @ gépház

Nem utolsó sorban videó felvétel közben. :)

Először is a kernel réteg felelős azért, hogy elfedje a gépek közti különbséget, elvileg. Megeshet persze, hogy nem a kernel a hibás, mert a DBUS-on keresztül elég sok minden összefügg a kernel tevékenységével, de ebben az esetben inkább az API a hibás, hogy beengedi a hw specifikus dolgokat maga alá.(Szerk: illetve az X-ről megfeledkeztem. Az ebből a szempontból a kernel-hez sorolandó, habár ténylegesen nem tartozik hozzá)

Természetesen most szigorúan csak arról beszélek hogy a hw különbségek miért okozhatnak működésbeli különbséget.

A másik lehetőség, hogy te sosem használsz olyan dolgokat a gépeden, amik épp nem működnének. Például amikor én panaszkodtam amiatt, hogy nem jó a videó felvétel, épp compiz-ról csináltam volna felvételt. A compiz viszont már nem támogatott, önmagában. Egyszer majd kipróbálom Unity alatt is. Hátha tényleg csak ez volt a gond.

Tehát a lényeg, hogy ezeket mind figyelembe kell venned, és csak a legutolsó verzió a PEBKAC.

39 nap... eszméletlen. Ha egyszer (gondolom legkésőbb ~2013.04 környékén :-) ) újraindítod, írsz az esetleges teljesítmény változásról? Kíváncsi vagyok hogy tényleg megéri-e a kikapcsolás helyett.

Így jöjjön be a lottó! :D:D:D
Ránéztem a címre és telitalálat.

never@never-t410-08:04-~$ cat /sys/power/wakeup_count
40
never@never-t410-08:04-~$ uptime
08:05:26 up 22 days, 14:32, 6 users, load average: 0.47, 0.41, 0.40
never@never-t410-08:05-~$

Messze nem annyi, mint a tied, de jól mutatja, hogy működik ez. És a Ksplice is. Amúgy igazából nem érzek különösebb teljesítményjavulást újraindítás után, bár lehetséges, hogy a memóriakezelésnek jót tesz. Akkor szoktam leállítani/újraindítani, ha erre kér a rendszer, vagy ha hosszabb időre gép nélkül leszek és nem okoz problémát, ha újra kell állítgatnom a munkakörnyezetemet.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Tegnap leültem az asszony netbookja elé frissíteni. Fogalma sincs a számítástechnikáról. Egyszer megmutattam neki, hogy hogyan kell a suspend-et használni, azóta azt használja. Tegnap 19 napos uptime-ja volt az Ubuntu-ján.

Nem tudom, hogy meddig fog neki menni, mert ő nem nagyon figyel olyan dolgokra, hogy lemerült akku meg ilyesmi. Ha elfelejti feldugni, akkor egyszerűen leáll a gépe. Erre sokszor volt már példa. ReiserFS van rajta. az Ubuntu-ja 2 éve megy probléma nélkül. Én rá se igen nézek.

--
trey @ gépház