Hihetetlen internet

 ( trey | 2011. december 28., szerda - 18:16 )

Hihetetlen az internet. Amikor néhány évvel ezelőtt arról beszéltek internet-szerte, hogy pár éven belül gyakorlatilag otthon ülve elvégezhetünk olyan dolgokat - pl. vásárlás - amihez korábban autózni, cipekedni, boltot járni kellett, kicsit szkeptikus voltam. Pedig tényleg működik. Jó ideje az internetről veszek egy rakás dolgot. Tegnap éppen mosógépet. Tegnap kb. 14 óra körül eszembe jutott, hogy jó ideje le akartuk cserélni a 8 éves gépet. Gondoltam, mivel szabadságon vagyok, lesz időm ezzel foglalkozni.

A folyamat:

 • tegnap 13:30 - lőttem a régi gépről néhány képet a telefonommal
 • tegnap 13:45 - a M**l.hu-ról megrendeltem a kiszemelt cuccot
 • tegnap 15:19 - felkerült egy kb. 10 szavas hirdetés és 2 kép a Va***ára és az A***dra
 • tegnap 18:01 - a M**l.hu értesített SMS-ben és e-mailben, hogy átadta a futárcégnek a stuffot Budapesten
 • ma reggel 08:20 - hív a futárcég embere, hogy 20 perc múlva érkezik a szállítmánnyal
 • ma reggel 08:40 - az ember lerakta a stuffot, fizettem, elment
 • ma 11:41 - hívnak, hogy látták a hirdetést a gépről, kell nekik, jönnének érte egy fél óra múlva (mondom nekik, hogy legyen egy óra, mert a gép még éppen mos)
 • ma 12:48 - hívnak, jönnének, jöttek, legombolták a lóvét, elvitték a régi vasat
 • <pihenés>
 • ma 16:00 - nekiálltam kicsomagolni a gépet, bekötöttem a vizet, a villanyt és a lefolyót
 • 16:30 - elindult az első üres öblítőmosás a gépen
 • 17:14 - még folyamatban

Kb. 24 óra alatt megtörtént a csere úgy, hogy gyakorlatilag a lábam nem tettem ki itthonról.

Hihetetlen, de ez az internetes dolog működik!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

+1
A dolog, akkor mutatja meg igazi valojat, ha veletlenul azt akarsz venni, ami nincs a szomszed fuszeresnel. Internet nelkul kb lehetetlen lenne, marcsak megtalalni is.
Rendeltem mar sokmindent, sokhelyrol. Online vasarlas, onlline csomagkovetes, hazhoz kezbesites.
De az is jo, hogyha anyukamnak kell valami - fenykepezogep, konyhai ketyere -, akkor valamelyik jofajta otthoni online boltbol pillanatok alatt lehet intezni es a visa mindenhol ugyanaz. Masnap mar viszik is hazhoz es csak ala kell firkantania a szallitolevelet.
A kollegak szoktak meg keramiakest, pingvin formaju hangszorot es egyeb csacskasagokat boltolni kinabol, sosmogyoroert.

Szegyen, el is feljtettem a repjegyet, az online check in-t es a szallasfoglalast.

+1

Jó dolog is az, én már mindenfélét rendeltem internetről.

Most éppen az ország keleti felében Sennheiser CX300 II fülhallgatót meg Samsung Plus MicroSD kártyát (Class 10, 16 GB), mivel ezeket a minőségibb termékeket vidéken nem nagyon kapod meg, az alsó- középkategóriásat is annyiért amennyibe a fentiek kerülnek futárköltséggel.

+1, főleg a fentebb emlegetett, vidéken beszerezhetetlen dolgokra. Elektronikai alkatrészvásárlás internet előtt borzalmas lehetett.

Dehogy, más volt az igény/árúkészlet viszony... :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Nem értem, miért ennyire titkos, hogy hol vásárolsz és hol adod el a cuccokat?

Mint az oldal üzemeltetője, meggyanúsítható reklámmal ha kiírja...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Ez a saját privát blogja, azt ír amit akar.

Pont ezért tudatosan kerüli a gyanúját is hogy ilyen módon reklámoz. Jól csinálja, ne piszkáld. :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Nem titkos, de nem reklámozom őket. Ráadásul a blogbejegyzés leglényegtelenebb részei ezek. Egyébként aki akarja, szerintem 2 perc alatt megfejti a rejtjelezést.

--
trey @ gépház

Miele.hu? :)

Nem piszkálódásnak akartam, szerintem, ha elégedett vagy a szolgáltatással, és szerintem az vagy, mert eszerint egy nap alatt eladtad, a másik boltból meg rendben megjött, akkor az mást is érdekelhet. Pont ezt tartom az internet lényegének, hogy ha valakinek valami jól működik akkor azt leírja és mások is tudják használni. És tulajdonképpen nem az internet a jó, hanem a szolgáltatások amikről írtál, meg a felhasználók akik használják.

Magamtól nem írtam le, de természetesen, ha rákérdezel, akkor elmondom: Mall.hu, Vatera, aprod.hu

Ha az is érdekel, hogy melyiken vitték el a cuccot, azt is elmondom.

A Mall.hu-ról másfél éve egy komplett konyhafelszerelést rendeltem (elektromos sütő, hűtő, mosogatógép, gázlap, elszívó) és teljesen elégedett vagyok. Ajánlottam már 2 barátomnak, ők is a teljes komplett konyhájukat onnan rendelték az épülő házukhoz és teljesen elégedettek voltak. Gyors, pontos.

--
trey @ gépház

Ebben igazából az összekacsintós, "nem reklámozok, de aki tudja, az úgyis érti" mód idegesítő kicsit.

F*s, sz*r, any*d. Álszent dolognak tartom az ilyen "de én nem írtam ki, az fűs, szár, anyud, csak te vagy rosszindulatú, hogy ilyet feltételezel", de azért a két ujja a háta mögött össze van kulcsolva.

Vagy legyen kiírva rendesen, vagy sehogy. Ez a kiírom, de mégse, ez baromi idegesítő. Nem csak itt, máshol is agyf*szt kapok tőle.

Sz*r lehet neked. Én ebbe konkrétan belesz*rok. Megmondom neked őszintén, hogy egyre kevésbé érdekel az, hogy kit mi idegesít. Ha valakinek nem tetszik amit írok, tipli, olvasson mást, más oldalt.

Magad is láthatod, hogy valakinek ez tetszik, valakinek az. Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni és én - szintén őszintén megmondom neked - nem is akarok mindenkinek a kedvére tenni.

--
trey @ gépház

Hidd el, engem se szokott mostmár túlságosan érdekelni :) Lesz*rom, úgyse érdekel senkit, hogy mit gondolok. Csak, ha már felmerült, gondoltam kifejtem a véleményem.

Semmi probléma, így legalább mindenki tudhatja, hogy mire számíthat ×)

--
trey @ gépház

És ez is az internet, valaki úgyis beleköt abba amit írsz, minden körülmények között.

+1, ez nagyon hasznos információ.
Reklám vagy sem, sokunknak hasznos, ha tudjuk, hova érdemes fordulni.
Olyan ez, mint a HOVD, csak ez a zsebünkre mehet.
Köszi. :))

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc

Azért van még mit fejlődnie az itthon elérhető dolgoknak. Például a Vaterán ugye nincs a kifizetésekre semmi extra garancia, vagy védelem: megnyered a terméket, aztán emailezgetés után elutalod valami misztikus számlaszámra, és vagy kapsz terméket, vagy sem. Még azt sem tudod bebizonyítani (több éves jogi procedúra nélkül), hogy rendesen fizettél, időben, annyit, és oda ahova kell. Ebay -en ezért jó hogy mindenki paypal -ozik, sőt a legtöbb vásárlás csak a paypal kifizetéssel egyidőben valósul meg, ha nem fizeted ki, meg sem nyerted. Ez védi a vásárlót, de az eladót is.
Nem beszélve a MÁV féle fogyatékos otthoni jegynyomtatásról, vagy a GIRO átutalások akár több NAPOS átfutásáról. Ezeken mind változtatni kéne.

--
http://neurogadget.com/

A GIRO jövőre meg fog változni, tárgynapi átutalás lesz.

A Vateránál még ilyenebb a Hardverapró, ahol ha még nem próbáltak meg átverni, meglopni, akkor még nem üzleteltél eleget.

ennyi pénzért igazából még sokáig is tartott amíg jelentkeztek. ennyiért 15 perc alatt vitték volna ha nem este nyit az aukciód. mondjuk legalább rendesek voltatok, így lehet éppen valaki blogot ír hihetetlen karácsony címmel :)

--
Vége a dalnak, háború lesz...

10 ropiért vitték el a régi gépet. Nálam mindig mindent hamar elvisznek, mert olyan árat adok meg, ami nem irreális. Sőt, bőven olyat, aminél az adott termékkel az illető nem fizet rá. Ja, és nem a Vaterán vitték el hanem az Aprod-on. Nem vagyok egy gyakran árusító típus, de igyekszem korrekt lenni. Az értékelésem is 100%-os ebből kifolyólag.

--
trey @ gépház

a 8,5e ajánlatot befejezettnek látom. (ui vágom, hogy nem drágán - én is így szoktam javarészt: faszom se akar árulni: én eladni akarok nem árulni, esetleg rosszabb esetben szabadulni valamitől).

fix: látom ott idő előtt lezártad, hogy másik helyen elnyomhasd. értem.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

A másik helyen elvitték 10 ezerért. A Vaterán meg lezártam utána, mert nyilván semmi értelme sincs olyanra licitáltatni, ami már nincs meg.

--
trey @ gépház

Gonoszkodva kérdem: bankkártyával fizettél, vagy a párna alatt tartott kp-ből?

Nem tudom, hogy ebben mi a gonoszkodás, de neked elmondom, hogy a pénztárcámban talált kp-vel fizettem. ;) A "leszállításkor a futárnak fizetek" opciót választom ilyenkor, mert ekkor értékű árunál szeretem szemügyre venni a cuccot, mielőtt fizetek érte. A futár is így van vele, szépen szétbontottuk a csomagot, megnéztem, hogy egyben van-e, megvan-e minden alkatrész, nincs-e összekaristolva.

A Mall.hu is azt mondja, ha nem ép a csomagolás, akkor ne vegyem át, hanem írassak jegyzőkönyvet a szállítóval és küldjem vissza az árut. Nekem még eddig - lekopogom - sértetlenül érkezett meg a stuff. Miután meggyőződtem róla, hogy ép, kiperkáltam a zsét a fazonnak. Egyetlen

--
trey @ gépház

A gonoszkodás mindössze annyi, hogy interneten még mindig nem lehet készpénzhez jutni.
Tehát ha előre tudod, hogy ekkora összegért fogsz hamarosan csomagot rendelni, akkor bizony el kell jutnod személyesen egy automatához, hogy kivedd a pénzt. Mert feltételezem, hogy te is számlára kapod a fizut.

Sajnos arról már nem foglak tájékoztatni, hogy mikor mennyi kp. szokott nálam + az asszonynál + a gyereknél, de annyit azért elárulok, hogy van egy olyan örök mondásom, hogy

"Mindig legyen nálad annyi kp. forint és valuta, hogy bármikor el tudj jutni szükség esetén _bármivel_ Hegyeshalomig."

--
trey @ gépház

ez tetszik:)

Ez jó és sajnos nagyon is aktuális. :(
----------------------------------------------------------
Sebeink emlékeztetnek arra, hogy a múlt valóban megtörtént

Najo, csak nem mindegy, hogy Gyorbol vagy Szegedrol akarsz Hegyeshalomig eljutni :) Sztem Szegedrol dupla annyi penz kell minimum, mint Gyorbol. (De ez csak szorszalhasogatas, igazabol jogos a gondolat)

--
http://www.micros~1

Az sem mindegy, hogy helyzet esetén mivel tudsz eljutni. Lovaskocsi, taxi, repülő. Ezért kell _mindig_ lenni nálad annyinak, hogy _biztos_ elég legyen :)

--
trey @ gépház

Kerdes, hogy "helyzet" eseten mi kozlekedik...Mert mondjuk, ha tenyleg helyzet van, akkor esetleg a penznek mar semmi erteke nincs (mint a '47-es inflacio idejen). Ilyenkor lehet, hogy egy bodon zsir jobb fizetoeszkoz, mint akarmennyi penz :)

--
http://www.micros~1

egy kis tejet, cukrot, lisztet vagy tojást, kesudiót, málnaszörpöt szeretnék rendelni otthonra. honnan lehet?

--
nincs aláírásom

http://elelmiszerbolt.lap.hu/online_elelmiszer_rendeles/25527750

Javaslom a G'Roby élelmiszer webáruházat.

Egyes országokban, mint Japán már annyira nincs a lakosság egy részének ideje élelmiszert vásárolni, hogy mindent elektronikusan vesznek, smartphoneokkal (Tesco Virtual Store), meg PC-kkel, meg háztartási gépekkel.

köszi :) csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy fényképezőgépet/mosógépet 8 évente veszel, tejet/kenyeret majd minden nap, mégis az előző csoportnak van sokkal jobban kiépült neten elérhető boltja.

Nyilván én sem veszek mindent online, de ilyen állítás nem is volt. Viszont vannak olyan dolgok, amiket kizárólag online veszek évek óta. Pl. kontaktlencse.

--
trey @ gépház

Szállítási biztosítékokat - ha voltak benne - remélem, kivetted. (Ha ugrál a gép mosás közben, akkor nem) :)

Egyébként én is mindig meglepődök, hogy jééé, már ezt is lehet neten venni, és tényleg működik. Cipőt, ruhát, pálinkafőzőt, miegymást. Lassanként mindent vagy neten veszek, vagy a legközelebbi boltban.

Persze, nem ez az első mosógép, amit üzembe helyeztem :) Három bazi nagy rögzítőpöcök volt benne.

--
trey @ gépház

pl indesitnel bent marad a persely, miutan kivetted a dobot tarto csavart
ugyhogy ne becsuld ala a mernoki lelemenyesseget

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Két év múlva meg cseréled. XD
Használjátok egészséggel. :)