Hihetetlen internet

Hihetetlen az internet. Amikor néhány évvel ezelőtt arról beszéltek internet-szerte, hogy pár éven belül gyakorlatilag otthon ülve elvégezhetünk olyan dolgokat - pl. vásárlás - amihez korábban autózni, cipekedni, boltot járni kellett, kicsit szkeptikus voltam. Pedig tényleg működik. Jó ideje az internetről veszek egy rakás dolgot. Tegnap éppen mosógépet. Tegnap kb. 14 óra körül eszembe jutott, hogy jó ideje le akartuk cserélni a 8 éves gépet. Gondoltam, mivel szabadságon vagyok, lesz időm ezzel foglalkozni.

A folyamat:

  • tegnap 13:30 - lőttem a régi gépről néhány képet a telefonommal
  • tegnap 13:45 - a M**l.hu-ról megrendeltem a kiszemelt cuccot
  • tegnap 15:19 - felkerült egy kb. 10 szavas hirdetés és 2 kép a Va***ára és az A***dra
  • tegnap 18:01 - a M**l.hu értesített SMS-ben és e-mailben, hogy átadta a futárcégnek a stuffot Budapesten
  • ma reggel 08:20 - hív a futárcég embere, hogy 20 perc múlva érkezik a szállítmánnyal
  • ma reggel 08:40 - az ember lerakta a stuffot, fizettem, elment
  • ma 11:41 - hívnak, hogy látták a hirdetést a gépről, kell nekik, jönnének érte egy fél óra múlva (mondom nekik, hogy legyen egy óra, mert a gép még éppen mos)
  • ma 12:48 - hívnak, jönnének, jöttek, legombolták a lóvét, elvitték a régi vasat
  • <pihenés>
  • ma 16:00 - nekiálltam kicsomagolni a gépet, bekötöttem a vizet, a villanyt és a lefolyót
  • 16:30 - elindult az első üres öblítőmosás a gépen
  • 17:14 - még folyamatban

Kb. 24 óra alatt megtörtént a csere úgy, hogy gyakorlatilag a lábam nem tettem ki itthonról.

Hihetetlen, de ez az internetes dolog működik!

Hozzászólások

+1
A dolog, akkor mutatja meg igazi valojat, ha veletlenul azt akarsz venni, ami nincs a szomszed fuszeresnel. Internet nelkul kb lehetetlen lenne, marcsak megtalalni is.
Rendeltem mar sokmindent, sokhelyrol. Online vasarlas, onlline csomagkovetes, hazhoz kezbesites.
De az is jo, hogyha anyukamnak kell valami - fenykepezogep, konyhai ketyere -, akkor valamelyik jofajta otthoni online boltbol pillanatok alatt lehet intezni es a visa mindenhol ugyanaz. Masnap mar viszik is hazhoz es csak ala kell firkantania a szallitolevelet.
A kollegak szoktak meg keramiakest, pingvin formaju hangszorot es egyeb csacskasagokat boltolni kinabol, sosmogyoroert.

Szegyen, el is feljtettem a repjegyet, az online check in-t es a szallasfoglalast.

+1

Jó dolog is az, én már mindenfélét rendeltem internetről.

Most éppen az ország keleti felében Sennheiser CX300 II fülhallgatót meg Samsung Plus MicroSD kártyát (Class 10, 16 GB), mivel ezeket a minőségibb termékeket vidéken nem nagyon kapod meg, az alsó- középkategóriásat is annyiért amennyibe a fentiek kerülnek futárköltséggel.

+1, főleg a fentebb emlegetett, vidéken beszerezhetetlen dolgokra. Elektronikai alkatrészvásárlás internet előtt borzalmas lehetett.

Nem értem, miért ennyire titkos, hogy hol vásárolsz és hol adod el a cuccokat?

Nem piszkálódásnak akartam, szerintem, ha elégedett vagy a szolgáltatással, és szerintem az vagy, mert eszerint egy nap alatt eladtad, a másik boltból meg rendben megjött, akkor az mást is érdekelhet. Pont ezt tartom az internet lényegének, hogy ha valakinek valami jól működik akkor azt leírja és mások is tudják használni. És tulajdonképpen nem az internet a jó, hanem a szolgáltatások amikről írtál, meg a felhasználók akik használják.

Magamtól nem írtam le, de természetesen, ha rákérdezel, akkor elmondom: Mall.hu, Vatera, aprod.hu

Ha az is érdekel, hogy melyiken vitték el a cuccot, azt is elmondom.

A Mall.hu-ról másfél éve egy komplett konyhafelszerelést rendeltem (elektromos sütő, hűtő, mosogatógép, gázlap, elszívó) és teljesen elégedett vagyok. Ajánlottam már 2 barátomnak, ők is a teljes komplett konyhájukat onnan rendelték az épülő házukhoz és teljesen elégedettek voltak. Gyors, pontos.

--
trey @ gépház

Ebben igazából az összekacsintós, "nem reklámozok, de aki tudja, az úgyis érti" mód idegesítő kicsit.

F*s, sz*r, any*d. Álszent dolognak tartom az ilyen "de én nem írtam ki, az fűs, szár, anyud, csak te vagy rosszindulatú, hogy ilyet feltételezel", de azért a két ujja a háta mögött össze van kulcsolva.

Vagy legyen kiírva rendesen, vagy sehogy. Ez a kiírom, de mégse, ez baromi idegesítő. Nem csak itt, máshol is agyf*szt kapok tőle.

Sz*r lehet neked. Én ebbe konkrétan belesz*rok. Megmondom neked őszintén, hogy egyre kevésbé érdekel az, hogy kit mi idegesít. Ha valakinek nem tetszik amit írok, tipli, olvasson mást, más oldalt.

Magad is láthatod, hogy valakinek ez tetszik, valakinek az. Mindenkinek nem lehet a kedvére tenni és én - szintén őszintén megmondom neked - nem is akarok mindenkinek a kedvére tenni.

--
trey @ gépház

Azért van még mit fejlődnie az itthon elérhető dolgoknak. Például a Vaterán ugye nincs a kifizetésekre semmi extra garancia, vagy védelem: megnyered a terméket, aztán emailezgetés után elutalod valami misztikus számlaszámra, és vagy kapsz terméket, vagy sem. Még azt sem tudod bebizonyítani (több éves jogi procedúra nélkül), hogy rendesen fizettél, időben, annyit, és oda ahova kell. Ebay -en ezért jó hogy mindenki paypal -ozik, sőt a legtöbb vásárlás csak a paypal kifizetéssel egyidőben valósul meg, ha nem fizeted ki, meg sem nyerted. Ez védi a vásárlót, de az eladót is.
Nem beszélve a MÁV féle fogyatékos otthoni jegynyomtatásról, vagy a GIRO átutalások akár több NAPOS átfutásáról. Ezeken mind változtatni kéne.

--
http://neurogadget.com/

ennyi pénzért igazából még sokáig is tartott amíg jelentkeztek. ennyiért 15 perc alatt vitték volna ha nem este nyit az aukciód. mondjuk legalább rendesek voltatok, így lehet éppen valaki blogot ír hihetetlen karácsony címmel :)

--
Vége a dalnak, háború lesz...

10 ropiért vitték el a régi gépet. Nálam mindig mindent hamar elvisznek, mert olyan árat adok meg, ami nem irreális. Sőt, bőven olyat, aminél az adott termékkel az illető nem fizet rá. Ja, és nem a Vaterán vitték el hanem az Aprod-on. Nem vagyok egy gyakran árusító típus, de igyekszem korrekt lenni. Az értékelésem is 100%-os ebből kifolyólag.

--
trey @ gépház

a 8,5e ajánlatot befejezettnek látom. (ui vágom, hogy nem drágán - én is így szoktam javarészt: faszom se akar árulni: én eladni akarok nem árulni, esetleg rosszabb esetben szabadulni valamitől).

fix: látom ott idő előtt lezártad, hogy másik helyen elnyomhasd. értem.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Gonoszkodva kérdem: bankkártyával fizettél, vagy a párna alatt tartott kp-ből?

Nem tudom, hogy ebben mi a gonoszkodás, de neked elmondom, hogy a pénztárcámban talált kp-vel fizettem. ;) A "leszállításkor a futárnak fizetek" opciót választom ilyenkor, mert ekkor értékű árunál szeretem szemügyre venni a cuccot, mielőtt fizetek érte. A futár is így van vele, szépen szétbontottuk a csomagot, megnéztem, hogy egyben van-e, megvan-e minden alkatrész, nincs-e összekaristolva.

A Mall.hu is azt mondja, ha nem ép a csomagolás, akkor ne vegyem át, hanem írassak jegyzőkönyvet a szállítóval és küldjem vissza az árut. Nekem még eddig - lekopogom - sértetlenül érkezett meg a stuff. Miután meggyőződtem róla, hogy ép, kiperkáltam a zsét a fazonnak. Egyetlen

--
trey @ gépház

A gonoszkodás mindössze annyi, hogy interneten még mindig nem lehet készpénzhez jutni.
Tehát ha előre tudod, hogy ekkora összegért fogsz hamarosan csomagot rendelni, akkor bizony el kell jutnod személyesen egy automatához, hogy kivedd a pénzt. Mert feltételezem, hogy te is számlára kapod a fizut.

Sajnos arról már nem foglak tájékoztatni, hogy mikor mennyi kp. szokott nálam + az asszonynál + a gyereknél, de annyit azért elárulok, hogy van egy olyan örök mondásom, hogy

"Mindig legyen nálad annyi kp. forint és valuta, hogy bármikor el tudj jutni szükség esetén _bármivel_ Hegyeshalomig."

--
trey @ gépház

egy kis tejet, cukrot, lisztet vagy tojást, kesudiót, málnaszörpöt szeretnék rendelni otthonra. honnan lehet?

--
nincs aláírásom

http://elelmiszerbolt.lap.hu/online_elelmiszer_rendeles/25527750

Javaslom a G'Roby élelmiszer webáruházat.

Egyes országokban, mint Japán már annyira nincs a lakosság egy részének ideje élelmiszert vásárolni, hogy mindent elektronikusan vesznek, smartphoneokkal (Tesco Virtual Store), meg PC-kkel, meg háztartási gépekkel.

Szállítási biztosítékokat - ha voltak benne - remélem, kivetted. (Ha ugrál a gép mosás közben, akkor nem) :)

Egyébként én is mindig meglepődök, hogy jééé, már ezt is lehet neten venni, és tényleg működik. Cipőt, ruhát, pálinkafőzőt, miegymást. Lassanként mindent vagy neten veszek, vagy a legközelebbi boltban.

Két év múlva meg cseréled. XD
Használjátok egészséggel. :)