halt #1

Uptime #1

root@izebigyo:~# halt

Hozzászólások

1400 napos uptime -val (is) koltoztettunk kiszolgalot 150 kilometerre. Reboot probara az elozo helyszinen nem volt ido. (60 masik is koltozott, es 65 lett leallitva veglegesen)
De azert izzadas volt rendesen a boot folyamatoknal...az egyetlen, ami megnyekkent, egy 667 -es FB-DIMM volt, az osszes eszkozre szamitva.

Mondjuk ez kemenyen offtopic volt...

Nem tudtad volna bekapcsolva átvinni a másik terembe? :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Ezek a regi Ubuntuk meg sokkal jobbak voltak!!!
Egy mai Ubuntut mutassatok, ami futott folyamatosan ennyi ideig!!!!4

Csak trollkodok :D

a parancs amit keresel: :)

lsb_release -a

nemtudom, hogy urbanlegend-e, de regen meseltek, h a dataplexben kellett valami fontos servert koltoztetni egyik zonabol a masikba, ugy hogy nem allhatott le. rakotottek egy taliga szunetmentesre, meg szakadasmentesen atraktak wifire a gepet, majd az egeszet attalicskaztak a masik helyre.

Ti is igy koltoztettek majd? :D

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

nem a tápra gondolok, egy duplatápos géppel simán megoldható, akár.
a hálózatra gondolok, hogy hogy oldották meg szakadásmentesen, ez érdekesnek tűnik.
bár ha jobban belegondolok, talán valóban megoldható, rádugtak egy másik lan portjára egy client-nek konfigurált acces pointot, vagy akár usb-s wifi sticket, felkonfigolták trunk-be a két csatolót, aztán kihúzták a lan-t. mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy a trunk megy újraindítás nélkül, lehet, más trükköt vetettek be, akár mac és ip klónozással, akár az eredeti ip-re beraktak egy acces pointot, s egy tunnelt konfigoltak a client bridge-n keresztül, stb.stb. végülis vannak lehetőségek.

Hát nem tudom, hogy össze lehet-e aggregálni egy wifit meg egy kábelt, de gyanítom, hogy ha lehetne, akkor se szakadásmentesen.
Miután megcsinálod a trönköt (vagy etherchannelt, stb gyártótól függően) utána a létrejövő virtuális interfésznek kell IP-t adnod, a másik kettőtől meg el kell venni.
Szerintem inkább úgy lehetett (ha igaz), hogy a gép előtt lévő switch-et kötötték össze egy AP segítségével, úgy, hogy ezáltal hurok alakuljon ki (tehát a másik két vége is egy vlan-ban van). Benyomták mindkettőt rapid-pvst-be, aztán kihúzták a kábelt. Így 1-2 másodperc eshetett ki. Ha a túloldali switch nem dobálta el egyből az addig feltorlódott kereteket, akkor meg semmi nem veszett el