Shalgo Tar'yan

Na hol van 20 Celsius fok ma?

Ha véletlenül nem magyar nyelven, hanem valami elrugaszkodott ötlettől vezérelve angolul akarod használni az iPhone-t, akkor fura meglepetésekben lehet részed. Pl. totózhatod, hogy a korábban beállított (szintén angol nyelvű beállítás mellett) városaid neve mit akar jelenteni. Így lesz a korábbi "Győr"-ből "Raab" (ami még érhető is, de hogy lesz a korábban beállított "<nap kérdése>"-ből Shalgo Tar'yan?

Illetve hogyan lesz a kiválasztott "<nap kérdése>"-ből a "done" után "Nógrád".

(Reprodukálható iPhone 4-es és 3G-n is. A "Nógrád"-os sztori magyar beállítások mellett is reprodukálhatónak tűnik.)

Hozzászólások

Nagy divat ész nélkül fikkantani az Apple-re, de az app alján lévő Yahoo Weather logó alapján én úgy tippelem ez kissé félrement ;))

De azért nice try

Nekem sokszor úgy tűnik, hogy 0 darab magyar tesztelő van. Ha van, esetleg megmondhatná valaki, hogy hova lehet bugot reportolni. Szívesen megtenném.

"De nem a termék szolgáltatása által közvetített tartalomról van itt inkább szó?"

Fogalmam sincs. Én a Yahoo!-val nem állok kapcsolatban. Viszont a 200 ezer forintos telefonomon van egy eltávolíthatatlannak tűnő alkalmazás, amiben egyetlen megváltoztathatatlan tartalomszolgáltatótól érkező adatokat vagyok kénytelen eltűrni ilyenformán.

Zavarni annyira nem zavar, de kimeríthetetlen LOL forrásnak tűnik. :)

--
trey @ gépház

Kar hasonlatot hozni, mert azok mindig santitanak, ez most eppen azert, mert a muanyag gombot nem hasznalod a keszulektol fuggetlenul, ellentetben a fenti szolgaltatassal. Egy korrektebb hasonlat olyasmi lenne, hogy ha a google keresoben hibat talalsz, akkor sem azokat a telkokat fogod szidni, akik azt alapertelmezetten neked elerhetove teszik.

Az erveidet persze ertem, nyilvan egyszerubb lenne egyetlen kapcsolati pont :)

Mondjuk ha hátadra kötöd a telefont jó angol emberként és eliszkolsz Salgótarjánba, út közben meg tudod kérdezni az útszéli boglyaszállító bácsitól hogy "where is shalgo tar'yan". Mint ahogy a japán gyerek rá tud keresni googleban arra, ki volt a híres komikus Cha Li Chap Li.
--
Szerintem :)

"...Shalgo Tar'yan?"

Roma integráció az IPhone-ban? Mikre nem figyelnek a fejlesztők.