Ívelt képernyőt ...

 ( Holdfenytolvaj | 2018. november 27., kedd - 14:42 )
használtam már, kifejezetten jó.
4% (21 szavazat)
használtam már, de semmi extra.
6% (32 szavazat)
használtam már, de nem nekem való.
3% (17 szavazat)
még nem használtam, de kipróbálnám.
39% (193 szavazat)
nem használtam, de nem is érdekel.
46% (232 szavazat)
Egyéb, leírom.
1% (4 szavazat)
Összes szavazat: 499

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

15 év mulva majd veszek egyet.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

15 ev mulva olyan ivet hajtasz magadnak rá, amilyet csak akarsz! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Tévére, monitorra vagy telefonra gondolsz?

--
https://iotguru.live

Telefonnál kifejezetten előnyös azok számára, akik a fazsebükben szokták hordani. Feltéve, hogy nem fordítva teszi zsebre. :-)

Ezt csak és kizárólag női farzsebbel vagyok hajlandó elképzelni.
Viszont akkor a különböző idomokhoz különböző ívek kellenek.
Áhh, ez kezd bonyolódni! :-)

Mi ez az érdektelenség az innovációval szemben? :)

Alapvetően az ívelt képernyő (tv) eredetileg technológiai korlát miatt jött létre, szóval inkább parasztvakítás ez, mint innováció. Azóta igaz változott a helyzet, de személy szerint monitor esetében már kényelmetlen az a méret, ahol kijöhet az előnye az ívelt kijelzőnek. TV esetében pedig megfelelő betekintési szög mellett kb semmi előnye.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Ráadásul az íveltből van 3d-is is...

Számomra ez még mindig a parasztvakítás kategóriába tartozik.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Kíváncsi vagyok Samsung-os marketing piackutatás-e a közelgő karácsonyra (bár aki TV-t akart venni, megvette a raktáron maradt tavalyi szarokat blekk frájdéjen 2x felárazás után 50% engedménnyel).
Amúgy a hup közönség véleménye általában nem mérvadó semmilyen átlagember által is használt konzumer termékkel kapcsolatban. Sőt, leginkább ellentétes eredmény jön ki.
--

Használtam olyanokat, legutóbb talán 20 évvel ezelőtt. Azóta már csak sík képernyőt.

Hasznaltam mar, kifejezetten jo! ;)

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Hát igen, erre a jó öreg CRT-trollkodásra céloztam :)
--

LOL Nekem Junoszty volt az első ívelt TV-m amit számítógéphez használtam :-)

/off
voltam egy előadáson múlt héten németországban és pont az aláírásodban található viccel nyitott a csóka :)

Igen, igen! Epp irni akartam, hogy "hasznaltam mar, de az meg a masik iranyba volt ivelt".

Black Friday kapcsan ellatogattam egy kozeli bolt monitor+tv reszlegere. Osszeirtam egy listat, hogy milyet szeretnek. Aztan atneztem a kinalatot, es felirtam megy egy pontot: lehetoleg ne legyen ivelt.
Egyebkent nem talaltam olyat, amit kerestem. (egy Samu tv az elsodleges monitorom, de haldoklik, ahelyett kerestem volna masikat, hasonlo meretben, fullhd vagy 4k felbontassal, 2hdmi+vga csatival)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Mi haldoklik abban a tévében? Nekem van egy jó régi samu monitorom. Reggelente egyre tovább volt egyenetlen a fénye bekapcsolás után. Szétkaptam, kicseréltem benne az elkókat (olyan 10 db, 1000 Ft alatti költség), azóta jó.

Tudom hasznalni a pakat, amit meg tudok javitani, meg szoktam.

Eloszor egy vilagos pixelsor jelent meg rajta, kb. abban a magassagban, ahol az ablakok cimsora van. Aztan kicsit lejjebb egy ujabb. Aztan a ketto kozt ujabb, es vegul az osszes az elso 2 kozt (az 1080 fuggoleges felbontasbol mondjuk 20 sor jo, az alatta levo 20 meg rossz.. de ez csak az egyik oldalrol kiindulva, ahogy balra mesz, egyre halvanyabb ez a vilagos csik - ja, es nem pontos pixelekrol van szo, kicsit vibral is).
Aztan a kepernyon lejjebb is megjelent egy ilyen sor, gondolom egymas utan ki fog mulni minel tobb.
Lehet kepernyohiba, lehet valamilyen hozzavezetes, meghajtoIC, talan zebragumi, ha hasznalnak ilyesmit ebben a meretben, nem jottem ra mi lehet a baja. De ez nem tap. Meg annyi, hogy eleg meleg volt nyaron, amikor eloszor megjelent. Lehet vele osszefuggesben.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ivelt monitoron szimulatorozni nekem teljesen uj dimenziot nyitott a realizmusban. Talan az erzekelt kepfelulet is megno, de altalanos dekstop alkalmazasoknal nem annyira erzodik a kulonbseg.

az uj hajlithato ipad-re gondolsz? :)

Van szerencsém egy Samsung 49" ívelten dolgozni, nekem nagy komfort fokozat előrelépés volt, valahogy ahogy fordítod a nyakad és a szemed, sokkal természetesebb betekinteni az ívelt monitort, mint a simát. Nem gondoltam, hogy ilyen különbség lesz.

Kollégám látott egy-két helyen ilyen ívelt TV-t. Az egyik tulaj panaszkodott, hogy nappal nagyon gáz, sehova se tudják rakni, mert nem matt és mindig visszaverődik róla nap. :D

Az emberek nagy része kezd rájönni, hogy sokkal több a hátránya, mint az előnye, így ez is kezd eltűnni (szerencsére).
Csak középen elhelyezkedve (vízszintesen és függőlegesen is) ad jó képet, kicsit oldalról (alulról, felülről) már egyre borzasztóbb.
Az egyenes vonalak nagyon ritkán egyenesek rajta. (Ez sport közvetítéseknél nem annyira hasznos)
Prohardver vélemény: áldás vagy átok az ívelt tévé?

Tehát TV-nek nem igazán jó.
Monitornak játék esetén jó lehetne, de arra is sokkal jobb, ha három (öt) kis monitort (24") veszünk, azokat ráadásul úgy hajlítjuk, ahogy akarjuk ;-)

Pont ezért is írtam, hogy eredetileg technológiai korlát miatt jött létre az ívelt kijelző. Közelről kis monitor esetén semmi előnye, nagy monitort olyan közelről nézni megint csak nem jó, ahol már lenne előnye, tv esetében pedig megint csak nem 1 méterre ülsz tőle, hogy a fejforgást le kelljen az ívvel követni. Remélem a fényes kijelzőkkel együtt ez is eltűnik a süllyesztőben, mint ahogyan a 3D is kezd kipusztulni a tv-kből is.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Azt írtam, hogy sosem használtam, de aztán rájöttem, hogy a telóm enyhén ívelt. Igazából hype-hülyeség, de legalább baj sincs vele, sosem zavart, hogy ívelt.

Használtam már, kifejezetten jó. Ez a válaszom csak részben igaz. A képernyő nagyon sok dolgot jelenthet. Telefonnál, TV-nél nem látom előnyét, számomra teljesen semleges.
Viszont: Monitoroknál 1440p+ és 34"+ esetén már számomra sokkal jobb. A monitorom mindig kb. karnyújtásnyira van tőlem. Ekkora méretben nekem kényelmesebb a hajlított kijelző. Van összehasonlítási alapom, próbáltam olyant is, ami sík, de a sarkait már túl kicsi szögből nézem. Hajlítottnál maradtam, az jobban bevált.

+1.

Anno a kertmozi sem volt ívelt, mégis majd összesz4rtuk magunkat a vasfogútól a James Bond filmben. Szóval, nem hiszem, hogy a geometria pótolni fogja azt ami a mai gagyi filmekből hiányzik.

:) és +1

R.I.P Richard Kiel
--

34"-tól szerintem nagyon is van értelme, de nem mindegy mekkora is az az ív.
Egy agresszívebb R1800-2000-es zavaró lehet mindennél ami nem játék.
Nekem R3000-es van, csak munka megy rajta, és bánom, hogy nem előbb váltottam.

Szvsz csak akkor van értelme, ha:
- naagy a kijelző. nagy > 34",
- egyetlen felhasználó nézi a kijelzőt,
- a fokuszpontjában ülsz, thehát a szemedtől a közepe és a legszéle is közel egyenlő távolságra van.

Ezeknek a feltételeknek csak speciálisan kialakított környezet felel meg.
Pl egy szimulátor. Ezesetben viszont nagyonis van értelme.
Esetleg mozi, de ott is csak azoknak jó akik ~középen ülnek.

szerintem.

--
zrubi.hu