Elsődleges asztali internetes keresőm a ...

 ( bohocmasni | 2018. március 1., csütörtök - 16:29 )
Bing
1% (3 szavazat)
DuckDuckGo
13% (74 szavazat)
Google
84% (479 szavazat)
Yahoo!
0% (0 szavazat)
Csak az eredmény érdekel / Egyéb
3% (17 szavazat)
Összes szavazat: 573

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezeket találtam régebbről, összehasonlítás gyanánt:

'12 szeptember: https://hup.hu/szavazasok/20120909/internetes_keresomotorom_a
'13 augusztus: https://hup.hu/szavazasok/20130822/internetes_keresomotorom_a

Ha valaki talál közelebbi szavazást, azt szívesen venném.

Hasznos, köszi! Összevetve az előzőkkel, mintha a Google-nek egy kihívója támadna... Persze ez nem az átlagfelhasználó aki itt szavaz, de érdekes mindenesetre.

tetszik ahogy jön fel a DDG


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
expectations versus reality

"yahoo,yandex,bing = Collect user information. but duckduckgo not collect but I wonder."

Ékes angolsággal megírt hozzászólás...:)

A kérdés, hogy önálló keresőnek nevezhető-e egy Bing, Yandex, Yahoo faszomtudja mi frontend.

--
trey @ gépház

Egyéb: redtube.com :)

Az milyen? Valami redhat-es specialitás? :D

:D
--
Avoid hangovers, Stay Drunk!

egyeb: sajat searx instance


I hate myself, because I'm not open-source.

Saját beállításokkal?

meg meg is van patchelve egy-ket helyen (mondjuk azzal is kene kezdeni valamit, menet kozben kijott egy uj verzio is belole...)


I hate myself, because I'm not open-source.

startpage

DuckDuckGo szerintem nagyon jó, nem csak kulcsszavakra keres jól hanem kifejezésekre is. Persze elsősorban angol nyelven. A magyar kulcsszavak jól mennek neki viszont a magyar kifejezésekben még jobb a Google (sőt itt még meglehetősen sokat hibázik). De alapvetően jó találatokat ad én úgy érzem sokszor relevánsabbat is mint a mit a Google. Talán a szinonimák is jobban mennek a Google-nak. De ősszegésében megéri használni.

--
honlapom http://dyra.eu/

Egykor a google is sokkal jobb volt, keresett reguláris kifejezések alapján is, sőt több kifejezést is meg lehetett adni, meg figyelembe vette, ha "" jelek közé tettem, akkor pontosan arra keresett... kár, hogy ezt is visszafelé fejlesztik :(

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

A regexp az nem az altavista volt? Google-nél nem emlékszem rá.
Mindenesetre gyalázat, amit a G művel a keresővel. :(

biztos hogy a google volt, még abban az időszakban, amikor a google csak egy <INPUT> volt.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Google (is) volt.

Különvélemény: használtam nemrég 2 hónapig, telefonon és laptopon, sokkal rosszabb találatokat adott. Használhatók voltak, nagyonis, de kb. 2-3 közepesen releváns találatot adott, míg a google mondjuk 5-6 nagyon jó találatot. De UX értelemben jobb a duckduckgo szerintem.

Teszt böngészőben használva, kb. félóránként teljes előzményt törölve, nem bejelentkezve gmail fiókkal, 90%-ban angol kereséseket futtatva, jelentős részük programozással kapcsolatos volt.

Tök mindegy a google-nek hogy be vagy-e jelentkezve, ip és sütik alapján is követ. (Pl ha be van ágyazva valahova yt videó (nem kell hogy elindítsd) vagy google analytics)
(az előzmények törlését meg nem is igazán értem)

--
xkcd://386

FB detto. De ezt is ki lehet kerülni, egyszerűen tiltod az összes fiszem-faszom guglis/fbs domain-ről jövő scripteket.
Én DuckDuckGo-t használok, kivéve, ha spec. magyar vonatkozású dolgot keresek, akkog gugli, de csakis privát ablakból.

--
www.haiku-os.org

"... tiltod az összes fiszem-faszom guglis/fbs domain-ről jövő scripteket.

Te ezt hogyan valósítottad meg? JS block plugint lehet így konfigurálni?

hosts szinten lehet, ha nem is akarod ezeket használni, ha igen, akkor vagy kapcsolgatod a hosts-od, vagy amennyire emlékszem noscript tud ilyent (firefox quantum előtt tudott)

Előzmények törlése alatt a sütiket is értettem, nem írtam. A google.com-on persze követik gondolom az IP-met, de adblock, hosts szintű analytics és hasonlók blokkolva szintén, biztos tudják ki vagyok és az alapján adnak releváns eredményeket, nincs ezzel gondom jelenleg, de ugyan ez volt elérhető a duckduckgo-nak is, mégse lett jobb, huzamos idő alatt, lehet ez eredménye annak, hogy nem naplóznak, nem követnek, nincs miből dolgozniuk. Azért írtam le, hogy nem egy átlagos felhasználásról van szó, hátha az befolyásolja a képet.

Lehet kipróbálom legközelebb, ha a Gúgöl nem hoz értelmes találatot. Eddig ódzkodtam a DDG-től, mivel egy időben elég sok gépről vakartam le az adware toolbaros szarjukat, ami a szememben komolytalanná tette őket.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Szerintem kevered valamivel.

szerk: az ask.com-nak volt adware toolbarja, de, lehet hogy a DDG-nak is.

Nem keverem, a DDG-nak is volt, van ilyen toolbarja. Megint más, hogy az ask.com hírhedtebb, nincs sok bizodalmam abban sem.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Pár napja duckduckgo.... Kerestem egy problémára megoldást (google-ban "természetesen"...), legalább egy órát, de az istennek nem találtam.
Majd gondoltam, próbáljuk meg duckduckgo-val. Az első beírt keresőszóra kidobta fent, szürkében kiemelten a megoldást... Úgyhogy elhatároztam, hogy megpróbálom használni.
Az első tapasztalat az, hogy ilyen technikai jellegű dolgokra (valami nem megy, hibaüzenet, paramétert keresed, hogyan kell, stb..) és angolul nagyon jó. Viszont természetes nyelvi keresésekre már nem annyira. Magyarul meg mégannyira se. Pl. egy cég vagy étterem nevét beírod google-ba, azt adja, ami a te városodban van, vagy hozzád a legközelebb, vagy legalább a te országodban... Ami a legrelevánsabb. Itt a duckduckgo azért alulmarad.
De jópofa amúgy, és eddig tetszik.
--
"Sose a gép a hülye."

Regebben meg rosszabb volt magyarul, de egyre inkabb hasznalhato talalatokat ad. Igaz ha szolgaltatast keresek akkor teljesen mas cegeket ad ki az adott temara, mint a Google, de nalam mar igy is elerte a hasznalhato szintet.

--
http://blog.htmm.hu/

Nem tartok asztalon internet keresőt, max laptopot :)

--
Kinek nem inge, ne vegye gatyára

Startpage.com

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Ez is jónak néz ki! Szintén EU

Szerk:
Tetszik :)

https://www.startpage.com/eng/protect-privacy.html#hmb

Nem vagyok fanatikus, de szerintem értékelhetetlen minden kereső, ami nem Google, a Duck Duck Go meg főleg. Egyszerűen a Google mögött akkora erőforrás áll, amilyet más keresőmotorok üzemeltetőinek esélye sincs produkálni, vannak oldalak, amiket az életben nem talál meg más kereső, csak a Google. Tudom, ez biztos fordítva is elmondható, de jóval kisebb súllyal.

Akkor mutasd meg, hogyan kell releváns találatokat kiszedni abból a szemétdombból! Évek óta meredeken zuhan a találatok használhatósága.

Szerintem nem jó a keresési taktikád :)

Hogy lehet azt elérni a szerinted jó taktikával, hogy ha beírok több szót, amiknek mindenképpen és abban a formában, ahogy írom, szerepelniük kell a keresett oldalon, akkor ne basszon az arcomba húszezer "találatot" alatta apróbetűvel jelezve, hogy mely szavak hiányoznak belőle, hogy ne a különböző variánsait adja az egyébként idézőjelbe tett szavaknak stb.?

Ha megint ilyenbe botlok, majd bemásolom ide, hogy mit kerestem... (egyre ritkábban használok keresőt pont emiatt)

Csonkítással és idézőjelek használatával elérhető, amit szeretnél.

Tapasztalataim szerint nem. Idézőjel vagy nulla találat, ha valami ritka szókapcsolatot keresel, vagy szarik rá, ha egyetlen szó... talán megint nekiugrok a pythonos dolgaimnak, akkor majd tudok hozni pár példát.

Nu... egy ideje jön valami levélszemét a newsletter @ m.readwritelabs.com címről. Próbáltam utánanézni, hogy ismert spam vagy valami egyéb ok miatt kapom. Nem sok sikerrel...

Keress rá a "readwritelabs spam" kifejezésre, persze idézőjelek nélkül és láss csodát! ;)

Eszembe jutnak a régi szép idők, amikor még Altavista-t használtunk. Beírtunk valamit, aztán a kereső meg listázott dolgokat amiről azt gondolta, hogy azt kerestük. Nagy ritkán tényleg volt benne olyan is amit kerestünk :-) Ma meg már alap, hogy csak releváns találot adjon egy kereső. Köszi, google.

Én rátaláltam valamikor erre:
Qwant
About azt mondja, hogy "Qwant, the European search engine that respects your privacy"
Qwant - Wikipedia

Bár még a Magánélet.hu sem ajánlja, de azért igencsak jó, mert nonUS, nonRU, nonCN stb...
Sőt, a képkereső jobb-klikkre például rögtön a képet nyitja (direktben).
Találatai egész jók, persze van mit fejlődnie. Bízom benne fog. Illetve, hogy túlél.

Ha a szavazás szerkeszthető, akkor be is lehetne tenni; tőlem menne egy szavazat.