Internetes keresőmotorom a ....

Baidu
0% (0 szavazat)
Alexa
0% (1 szavazat)
AltaVista
0% (1 szavazat)
Bing
1% (9 szavazat)
DuckDuckGo
2% (12 szavazat)
Google Search
96% (722 szavazat)
Yahoo! Search
1% (4 szavazat)
Egyéb (leírom)
0% (2 szavazat)
Összes szavazat: 751

Hozzászólások

kiváncsi vagyok, hogy hányadik google szavazó után jön az első olyan, aki mást használ :)

szerk.: a 37. volt

Én Bing-el és Yahoo-val próbálkoztam a közelmúltban, de magyar keresésekre siralmas találatok voltak, úgyhogy visszatértem a Google-höz.
Azt azért megjegyzem, hogy főleg a Bing olykor megtalál olyat az elsők között, amit Google nem, vagy csak keservesen (sokadik oldalon elrejtve).

Ha nem personal proxyrol van szo, akkor azert, mert mire elcachelne barmi ertelmeset is, addigra mas kiuti a cachebol, vagy ha megsem, akkor ugyis megvan a bongeszo cacheben, ami azert lenyegesen gyorsabb, mint egy proxy.

Ha personal proxy, akkor meg gyakorlatilag annyit ertel el, hogy athelyezted a bongeszo cachet.

--
|8]

baidu?! a talaltainak nagy reszet kinan kivul meg se lehet nyitni :D

Ez a Baidu egy igen fura találmány. Tavaly tiltottam tűzfalon azt az IP-t amit a szervernek mutat, másnap ismét ugyanarról az IP-ről DoS-olt... Azaz eleve más IP-t mutatott mint amiről valójában jött, másrészt meg DoS-olt... Szerencsére néhány hét alatt sikerült végleg kizárnom.

--
openSUSE 11.4

Azt hiszem nem érted a gondolatmenetem, vagy én fejeztem ki magam rosszul.
Nekem azt tanították, hogy: a NAT az arra van, hogy 1 IP mögött több másik gép is rejtőzzön. Ilyenkor a NAToló eszköz külső címével (x.x.x.x) csatlakozik fel minden számítógép (legyen az szerver, vagy kliens, vagy mobil, vagy akár a WC deszka). Ha csatlakoznak a webszerveremhez, akkor a logban az x.x.x.x cím szerepel. A tűz falnak megmondom, hogy márpedig az x.x.x.x címről egy gramm kérés sem jöhet tovább, akkor annak úgyis kell(ene) lennie.

Ehelyett a Baidu esetén az történt, hogy a tűzfalra fittyet hányva továbbra is bombázta a szervert x.x.x.x címet lebegtetve. A kapcsolódás az x.x.x.y címről jött, de x.x.x.x-nek mutatta magát.

Arról nem is beszélve, hogy a robots.txt-t is elfelejtette beolvasni olykor. Amikor beolvasta, akkor is olyan helyre mászkált ahova nem kellett volna...

--
openSUSE 11.4

Úgy, hogy a webszerver logban lévő IP nem egyezett azzal amit a tűzfal látott.
Ezt csak napokkal később sikerült észrevennem. Egy ilyen "látogatás" alkalmával figyeltem a tűzfalon az aktív kapcsolatokat, és akkor láttam meg egy a tiltotthoz hasonló címet. Majd egy gyors whois ki is derítette, hogy az a Baidu-hoz tartozik.
Ránézve a webszerverre, a logjában továbbra is a másik cím jelent meg mint forráscím. Azt, hogy ezt hogy csinálták azt nem tudom, nem is érdekel..

--
openSUSE 11.4

DuckDuckGo 3% (9 szavazat)
jelenleg:)
Gabunak még mindig van legalább kilenc nickje itt:D

Bing-re nem fogok valtani, mert szerintuk is valamivel jobb a Gugli a kereseseimre.
A napokban volt a Bing it on nevu reklamjuk: egymas mellett rakeresett Binggel es Guglival a megadott kifejezesre, es utana megkerdezte, hogy melyik a jobb szerintem.
5 keresessel probaltam ki, ebbol 2-t egyertelmuen a Gugli nyert, 2-re dontetlent adtam (kb. ugyanazok jottek be), es 1-re a Bing. De ez az utolso is olyan volt, hogy eles keresesnel inkabb finomitottam volna a keresest, mert a Binge is teljesen homaly volt (amugy a profilozasnak koszonhetoen ha itthon rakeresek Guglin, akkor 1. talalatkent a helyes oldal jon be).
Teny, hogy fejlodnek, de ez meg keves.

szerk: egyebkent az ismeroseimnek is hasonlo jott ki.. azota persze leszedtek az oldalt (jelenleg a bing-re iranyit), gondolom azert, mert tul sokan probaltak ki hasonlo eredmennyel

--
ezt tényleg ennyire nem értitek? - turdus :)

Yauba sajnos meghalt tavaly (illetve egy éve migrál). Az a két magyar kereső szintén. Yahoo-t használok, és sajnos néha kell mellette az egyetlent ami valamennyire tud magyarul, ez a google. Nem szeretem.
Tavalyelőtt olyan négy hónapnyi próbám végülis sikeres volt, egyáltalán nem használtam google-t. Amikor egy barátom beírta volna nálam a címét, nem jött elő a legördülő menüből. Sokszor nagyon nehezen tudtam kikerülni.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Google azért egyértelműen a legjobb, miért használ bárki is mást?

Google, de azért leírom, hogy a voluniát próbálgatom. Egyelőre inkább kevesebb mint több sikerrel.

Nekem reflexből google van, mivel chromium-ot használok, abban meg az a legjobb ami lehet.

Úgy gondoltam, kipróbálom, mit tudnak a keresők. A "siketfajd"-ot kerestem, de helytelenül "süket fajd"-ként írtam be. Érzésre a sorrend:

  1. Google
  2. Ask
  3. OK.hu "enhanced by Google"
  4. Yahoo!/AltaVista
  5. DuckDuckGo
  6. Bing
  7. Johu
  8. Excite (Google, Yahoo!, Bing mix), de ékezet nélkül keresve 4. volna.

Igazából a Google, az Ask és az OK.hu torony magasan kimagaslik a mezőnyből a tesztemben.

Öt-hat éve még talán még érdekes lett volna a kérdés, de manapság sajnos tömören úgy lehetne lefordítani, hogy ki éri be a rosszabbal?
Mert hát az lehet ízlés dolga is akár, hogy ki szerint melyik kereső rangsorolása a jobb, de az alapprobléma az, hogy a Google-n kívül az összes többi kereső jóval kevesebbet lát a (magyar) webből mint a nagy G. (És igaz ez az olyan Google adatbázisból táplálkozó keresőkre, mint az OK.hu is.)