Androidos telefonomon az installált OS verzió...

 ( Zizi | 2018. február 7., szerda - 13:04 )
Gingerbread (2.3.3-2.3.7)
1% (3 szavazat)
Ice Cream Sandwich (4.0.3-4.0.4)
0% (2 szavazat)
Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x, 4.3)
1% (5 szavazat)
KitKat (4.4)
4% (18 szavazat)
Lollipop (5.0, 5.1)
6% (27 szavazat)
Marshmallow (6.0)
13% (55 szavazat)
Nougat (7.0, 7.1)
40% (171 szavazat)
Oreo (8.0, 8.1)
25% (105 szavazat)
Más (régebbi vagy újabb) OS verzió
0% (1 szavazat)
Egyéb válasz (nincs telefonom, nem androidos, nem érdekel a szavazás stb.)
9% (38 szavazat)
Összes szavazat: 425

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ehhez kapcsolódóan:

https://hup.hu/cikkek/20180206/android_oreo_penetracio_kiadas_utan_ot_honappal

Kíváncsi vagyok, mennyiben tér el a HUP olvasók esetében az eloszlás a Google által megadottaktól.

Én a ritka kategóriát erősítem, Pixel 2, Android 8.1, 2018. január 5-i security patchek.

Szerintem nem lesz teljes fedés, az itt lévők ilyen vagy olyan arányban geek emberkék vagyunk, így szerintem az újabb verziók lesznek felülreprezentálva :)

Tegnap jött meg az Oreo a Oneplusomra.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Tovabbra is utalom az Androidot, annyi penzt nem adok egy iPhone-ert, szoval tavaly vettem egy Honor 6X-et (Huawei egyik markaja), ami 6-ossal jott gyarilag. Igertek ra mar akkor is a hetest, persze hiszem ha latom gondoltam, de tenyleg, par honapra ra kijott ra 7.0, es azota is szorgalmasan jonnek a security update-ek, most eppen 2018 januar 1-i.

Igerik ra a 8-ast is, allitolag betaban van. Meg az is lehet h. lesz belole valami, leven a hetes is eleg sokat csuszott, de vegul csak kiadtak.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

"Tovabbra is utalom az Androidot, annyi penzt nem adok egy iPhone-ert,"

Az okostelefon nem neked való.

--
trey @ gépház

Ja. Es a modern szamitogep se, leven mindharom mainstream rendszertol sugarban hanyok. (A macOS meg ugy-ahogy, de amilyen iranyban az Apple fejleszt es amilyen bugok vannak, attol mar most kiutest kapok, szoval egyelore pl. maradtam 10.12.6-on...) Es akkor meg a trendi programozasi nyelveket es metodologiakat el sem kezdtuk feszegetni...

De mar csak ket het a berlini C64 partyig... ¯\_(ツ)_/¯

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Valami hasonlón mentem át én is az elmúlt években...

--
robyboy

OFF: Ti ketten a hajbazeri romantikus visszavágyódáson és a sugárban hányáson kívül mit ajánlanátok elérhető kényszermegoldásnak e helyzet megoldására? Milyen eszközöket (PC?, telefon, browser, stb.) használtok, mire esküsztök és mi teszi elviselhetőbbé a fertőben való mindennapi evickélést?

Mert lám, én is ezzel küszködöm már évek óta {nem, nem poliverzum másodnickje vagyok}!

Nagyon nincs rá megoldás... Ezért mentem az utóbbi pár évben szoftverfejlesztőnek C embedded vonalra, mert ott még többnyire ignorálni lehet (sőt kötelező) a bloatware-ket és érteni kell hozzá, hogy is működik egy számítógép. Az elműlt másfél-két évben többnyire olyan kódot írtam, aminek 64K RAM-ban és 48Mhz-n kellett gyorsan futni. (Volt egy-két hónap, amikor komplett tíz fős Java fejlesztőteamet kellett bitchslappelni, hogy a szarjuk ne hozzon be 150ms latencyt a drót túlvégén csak azért mert inkompetens faszok, de az még belefért, kell egy kis változatosság.)

Otthon meg retroszámítógépezem amennyit csak lehet... 8 bit, Amiga, kinek mi... És hackelem a kedvenc Pascal fordítómat. Kb. ennyi, engem ez kielégít annyira hogy helyreálljon a világbéke. Amúgy desktopon egyelőre Macezem, mert nincs más amitől nem kapok középtávon sem idegbajt, itt inkább csak az aggaszt hogy két-három év múlva mi lesz, ha az Apple ilyen irányban fejleszt. De igazábol egy Firefox + Unix shell combo ami egy modern gépből kell, a sebesség meg a "modern web" elérhetősége miatt, a többi majdnem mindegy, szóval majd meglátjuk. Az Androidhoz meg csak akkor nyúlok amikor csörög, ill. fényképezni meg ilyen városi (itt Berlinben) carsharing és scootersharing szolgáltatásokra használom, amihez van app. Egyébként ez utóbbi volt a legfőbb ok, hogy vettem, amúgy elvoltam a no táccs, no dájnemikweb, no szelfikamera, no no Blackberrymmel teljesen jól. Az e-mail azon is ment.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Tudnék ajánlani egy Slackware-t TWM window managerrel. Nagyon élveznéd :-)

Hmm, izé... https://twitter.com/chainq/status/893697296386359296

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Droidos telefonom jelenleg nincs, van egy tabletem (Sony Z3c), annak a támogatása 6.0-nál ért véget, a LineageOS közvetlenül nem támogatja. Valahogy felmókolható rá, de ahhoz nincs kedvem.

egyéb: jóformán már csak akkor nyúlok a telóhoz ha cseng, hányingerem van tőle :( Volt 2.3, 4.0 és 4.4. Most is van valamilyen, de még nem volt gusztusom bogarászni rajta.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Egyik kollégám pár éve vett egy olcsó kinai androidos telefont, és mindent lecsontozátt róla. Nincs Google profil, nincs wifi, mobilnet kapcsolat, nincs bluetooth, se semmi. Háttérben futó szolgáltatások nagy részét is letiltotta, amit lehetett. Telefonálásra és sms-re használja. Akku üzemidő igy persze 4-5 nap, csak épp nem értem, hogy ehhez neki miért kellett okosteló, amikor egy nyomógombos butatelefon ugyanezt tudja. Mondjuk erre a kérdésre ő sem tudta a választ :-)