HOVD 2013 - Kedvenc programfejlesztést segítő eszköz

 ( trey | 2013. december 15., vasárnap - 15:16 )
code::blocks
3% (21 szavazat)
eclipse és ráépülő környezetek (aptana, zend)
21% (133 szavazat)
emacs, vi
20% (124 szavazat)
gedit, geany
14% (90 szavazat)
intellij idea, phpstorm, webstorm (jetbrains termékek)
7% (46 szavazat)
netbeans
11% (71 szavazat)
qt creator
6% (40 szavazat)
sublime text
7% (44 szavazat)
visual studio
8% (52 szavazat)
xcode
2% (13 szavazat)
Összes szavazat: 634

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy aki a Visual Studio-ra szavazott, az próbált-e már ki Eclipse-et vagy IntelliJ IDEA-t valaha ?!

Majdnem napi rendszerességgel használom a Visual Studio-t és az Eclipse-et is, és szerény véleményem szerint a Visual Studio önmagában alkalmatlan egy nagyobb projekt fejlesztésére. Teljes mértékben hiányoznak azok a kód feltérképezés és refactoring eszközök, amik pl. az Eclipse-ben és az IDEA-ban már 6-7 éve léteztek. Nem is használom "csupaszon", Jetbrains brigád készített egy plugint a Studio-hoz, ReSharper a neve, na ezzel már normális fejlesztőeszköz lesz belőle.

én is napi szinten haszálok studiot meg eclipset is (vs szintén resharperrel, bár én elvoltam nélküle is), de azért szerintem a studio egy fokkal kényelmesebb meg stabilabb. Régen netbeanst használtam, ahhoz valahogy mindig jobban alkalmazkodtam mint egy eclipsehez.

Tegyél fel pár plugint és mindjárt nem feltétlen. Bár, ez igaz az Eclipsere is, meg még mindig kevésbé fájdalmas egy VS-t újraindítani, mint egy Eclipset.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Készíteni akartam egy web service-t Eclipsszel (Kepler). Új projekt, varázsló elindult, majd nullreferenceexception.
Lehet, hogy a VS kevésbé kényelmes (2012-t használok, és az teljesen jó), de legalább működik. Van ReSharper licenszem is, de nem teszem fel, én teljesen jól tudom használni a VS-t anélkül is.

Fuszenecker_Róbert

Jelenleg VS-t használok úgy 95%-ban, előte sokat Eclipset kisebb mennyiségben Java-ra, nagyobb mennyiségben PHP-re. IDEA-t nem. Az tény, hogy a VS Refactoringja alapból picit buta (a ReSharper meg idegesítően tolakvó), viszont nekem nem volt gondom abból, hogy nagyobb projektet kell böngészgetni benne. Másrészt meg a Debugger Canvas-nak olyan szinten nincs alternatívája, hogy az hihetetlen, nem is értem, hogy az MS miért nem tolja tovább. (Számomra ez az egyik legerősebb érv, hogy nem vagyok hajlandó váltani 2010-ről). Persze, kell 1-2 plusz bővítmény.

Eclipse meg... Alapvetően lassabb, Java debuggolás főleg (PHP+xdebug meg rettenetesen lassú), egyetlen előnye a Java HotSwap támogatása, amit nem is értek, hogy miért nem koppintják le VS-ben: infrastruktúra adott lenne hozzá, ha az Edit&Continue megy. Másik tapasztalatom meg az volt vele, hogy kb. minden második verziót hagyhattam ki a francba, mert 1-2 nekem szükséges dolgok sikeresen elbaszarintottak.

Ami viszont közös mindkettőben, hogy egyre gázabb lesz az UI. :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A többinél is beleértendők a pluginek, kiegészítők, gondolom ennél is.

Igen. Nem tetszett.

Ha lehetne, Javat is vs-ben fejlesztenék. Eclipse-t és NetBeanst ismerem, előbbire nincsenek szavak mennyire nem áll kézre. NetBeans elfogadható, de valahogy a Visual Studio még mindig barátságosabb nekem. Oké, azt elismerem, hogy igazán nagy projecteket egyikben sem fejlesztettem, inkább csak sok kicsit.

Aki windowsos cuccokat fejleszt (C#, ASP.NET peldaul) az nagy valoszinuseggel VS-t hasznal. De egyebkent en probaltam mindharmat, es a VS veri kezelhetosegben az Eclipse-t, az IntelliJ meg mindkettot.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Az Intellij Idea nagyon bejovos de a Netbeans is eleg jo, viszont ahhoz alapbol jar Matisse es a GUI programozas nem tul nagy kedvencem ugyhogy marad a Netbeans. Ha meg lenne benne egy JDeveloperhez hasonlo UML <-> Java oda-vissza atjarhatosag jobb nem is kene (Az a UML plugin ami van hozza, nemtom, valahogy nem baratkoztam meg vele).

TextMate 2 - hiába alpha, nagyon-nagyon jól működik.

js fejlesztesre Brackets az egyik legjobb bar a Netbeans nagyon feljott az utobbi idoben.
Javara kizarolag eclipse.

Linux alatt használod? Amellett, hogy nem natívak a menük (ezt még túlélem :-) ) nekem néha igencsak belassul, mármint konkrétan a rendering is lassú, szaggat a kijelölés, görgetés...

Ott valami nem stimmel, évek óta használom Linuxon, és nem vagyok egyedül szerintem.

--
http://developersideas.blogspot.hu/
http://neurogadget.com/

Vagy mégsem. Bug még, hogy kétszeri exitre kattintásra tud csak kilépni linux alatt, vannak vele stabilitási problémák is, de még ezeket összevetve is ezt találtam a legjobbnak js fejlesztésre.

Csak tipp: nezd meg az ingyenes IntelliJ-t is.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Néztem régebben, de HTML-JS-CSS hármast csak az ultimate edition támogat.

Tamogat a sima is, csak le kell tolteni a plugint a beepitett plugin managerrel. Illetve az a fajta tamogatas egy picit butabb, mint ami a WebStorm / Ultimate duoban van, de amire neked kell, arra egeszen biztosan jo lesz. Vess ra egy pillantast, aztan legfeljebb nem hasznalod ;-)
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Köszi, ez nagyon kellemes! Live preview nagyon kellemes, meg a Theseus is. Mondjuk utóbbit node.js-szel nem tudtam még összehozni, ahogy a debuggert se, mondjuk nem is nagyon erőlködtem. Az Eclipse JS editorához képest kész felüdülés.

A gedit, geany kategóriába nem fért volna bele esetleg a Kate?


Androbit informatikai magazin

biztos belefért volna, ha a megfelelő topicban állsz neki rinyálni, és nem itt -.-

ahogy nezem, jovore nyugodtan kette lehetne venni az emacset es a vim-et, es kidobni a legutolso helyezettet (jelenleg: xcode vagy code::blocks)

xcode3 nekem anno tetszett. (4-et nem láttam még.) Annak ellenére, hogy mindenki végiganyázta, hogy "júj, miez, mindenre új ablakot nyit!", bár lehet, hogy a 2 nagy monitor miatt mondom ezt és mert VS-ben is rendszerint szétdobálok több fájlt két monitoron.

Más kérdés, hogy amiatt, hogy csak OSX-re van OSX-hez és egyéb iBigyulákhoz, limitált a célközönsége.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

en OSX-en is Vimet hasznalok :D
XCode-ot csak akkor lattam mikor veletlenul ranyomtam egy email mellekletre, az alapjan nem volt tul meggyozo...

Jo, vim fanoknak elhinni azt, hogy azert, mert valami ami szoftverek fejlesztésére szolgál, es tartalmaz rengeteg eszközt a refactoringra, kod áttekintésére, debuggolasara, verziokezelesere, buildra, kodgeneralasra, code snippetekre, függőségek kezelésére, profileozasra, bugtracker integrációra, függőségek kezelésére es ugy bármire, amit egy ide-t a szovegszerkesztesen es a Syntax higlighton túl képessé tesz meg arra, hogy te azzal szoftvert fejlessz, az lehet jo, az Mission impossible.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ez baromsag, sok Vimet hasznalo ismerosom van, es egyik sem tagadja, hogy az altalad felsorolt feature-ok tamogatasa rossz lenne (en sem).
A felvetesem arrol szolt, hogy tekintve hogy ket teljesen kulonbozo szoftver valamiert egybe lett rakva, es igy lathatoan igen erosek, erdemesebb lenne a legkevesebb szavazatot kapo versenyzot kivenni, es inkabb kulon inditani oket, hogy ertelme is legyen.

En elegge kozeputas vagyok. QtCreator azert gyozte le nalam a codeblocksot mert van vim mode benne. Nekem az eclipse meg a netbeans tul koverek, valahogy szeretem a kicsit aramvonlasabb dolgokat.
De azert hozzateszem, hogy a fejesztes nagy resze nalam nem az IDE-ben zajlik, hanem a tervezoeszkozben (EnterpriseArchitect). Persze tudom eclipse-hez is van egy csomo plugin, igy lehet a tervezoeszkoz akar az IDE resze is, de azert ez annyira nem jellemzo.

En foleg vimezek, meg eclipsezek is. Eclipse telepites utan Vrapper plugint egybol felrakom, annyira kenyelmes maga a szovegszerkesztes a vimben. Persze ha at kell nevezni egy fuggveny, akkor nem szopodok :%s/foo// parancsokkal, hanem hasznalom az eclipse nyujtotta kenyelmes modot.

"Persze ha at kell nevezni egy fuggveny"

Igen, itt jön be az, amikor egy sima szövegszerkesztő már kevés.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

joe

Amikoir néha kell valami scriptet írni, akkor mcedit. :)
--
The Community ENTerprise Operating System

Csak itt nem kedvenc szövegszerkesztőt keresünk, hanem programfejlesztést segítő eszközt. :-)

Persze valakinek szkript=program=szoftver. De ennél már régóta szofisztikáltabb a világunk.

Ha már perl programnyelv, akkor én ha írok egy scriptet, és azt mcedit-ben teszem, akkor az egy programfejlesztési segédeszköz. :)
--
The Community ENTerprise Operating System

Jövőre be lehetne tenni az *emacs, *vi* mellé. Sőt, ha igény volna több szavazati opcióra, össze lehetne vonni az egyszerű (értsd: nem ide) grafikus szövegszerkesztőket is egybe.