informatika + windows

ugy dontottem, hogy hamarosan atallok windows 7-re. holnap kezdem meg telepiteni, tudom sokkal jobb lesz a security és a reliability, mint linuxszal, mar csak az internet explorer 8 miatt is, hiszen a legbiztonsagosabb bongeszo

e mellett nem megyek japan szakra, es inkabb csak World of Warcraft szakon progmaton probalok ervenyesulni, hiszen diplomas informatikusbol annyira nem lehet dunat rekeszteni, hogy japanul is erteni mellette csak idopocsekolas.

ja, es es mar toltom is le az MMORPG-ket, este nem is fogok aludni...

xD

Hozzászólások

Egyszer majdcsak vége lesz már ennek a napnak ;)

sajnalom, ha irigykedsz, hogy masnak jo, amig te bubuntuval szopsz.

Eh. Windows 7-et (desktopon) és Arch Linuxot (notebookon) használok. Téged zavar, hogy másnak jó, hogy vannak akik elégedettek az Ubuntuval (miért ne lennének azok).

Majd mindenki szépen eldönti neki milyen operációs rendszer jön be, használható, persze véleményed lehet, csak az meg ugye kit érdekel ;-D

Flame:
Én nem elégedtem meg az Ubuntuval, vissza kellett váltanom Vistára.
Az ok, amiért így tettem: egy téma, ami már régen lerágott csont és már csak ropogtatni lehet.
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Én se, egy ideig Ubuntu-t használtam, de az Arch Linux egy más megközelítés ami sokkal közelebb áll ahhoz, amit elvárok egy Linux disztribúciótól, azzal elégedett vagyok, csak persze az integrált Intel videókártya driverek használhatatlanok (2.6.28 kerneltől 2.6.33 kernelig bezárólag).

A Windows 7 meg musthave, millió dolog nem megy Windows nélkül (vagy nem úgy megy), ráadásul a mostani rendszeremben lévő integrált Radeon HD 4200-as Linux alatt a VESA driver funkcionalitásával használható (nagyon lassú GUI, görgetés, nincs 3D, hardveres videógyorsítás hiánya, Adobe Flash nagyon sok CPU-t eszik).

+1
Nekem az összes Linux szar, nem csak az Ubuntu. Nem érdekel, hogy openszósz filozófia, arra az egész jó, hogy poshadtvíz-titkárnői munkára majdnem elég legyen és gentoo-s önsanyargatástól arch-os mayergeekségig lehessen tökölni az egésszel. Van, akinek ez a hobbija, én speciel barlangászni szeretek. Hogy így most nem vagyok geekszakember és vérét ontó szabadságharcos? Kit érdekel?

Nagyon sok embert látok küszködni, vergődni (itt), akik olyan területen akarják bebizonyítani a GNU/Linux életképességét, ami már eleve halott ügy. Ha olyan dolgot kell csinálni, amibe nem törik bele az egész rendszer bicskája, arra tényleg jó használni (vannak dolgok, amit nekem kényelmesebb berhelni binugz alól, lásd: LAMP-es dolgok). De olyan szerencsétlen félmegoldásokkal barmolni, mint WINE-on Windowst emulálni és bitbitcsóka-lagvarjúcskát kántálni közben, hogy menjnen, nem érdemes. Sorolhatnám még a sirámokat driverektől kezdve beljterjes csak windowsos programokig, de nem fogom, tessék keresni itt a HuPon.

Dualboottal meg szenvedjen az, akinek ez a parafíliája.

Ez volt a lerágott csont, többet nem akarok hozzászólni ehhez, mert leírtam a véleményemet és bárki bármit nyammog itt és huppog, attól nem fog megváltozni a világ, sajnálom.
_______
Powered by Áram // Nem vagyok annyira kocka, hogy napfényt is csak HDR-Renderingen keresztül lássak.

Én ezzel azért nem értek egyet, ha körültekintően választasz hardvert alá, akkor a Linux desktopra használható.

Én többet használom az Arch-ot, mint a Windows 7-et, utóbbit most a játékok futtatásán kivül nem sok mindenre, alkalomszerűen néha másra is (1080p lejátszás, konvertálás, Adobe Flash játékok és HD videók, Silverlight), de csak mert a hardver erősebb alatta.

De most megis mit tudsz valasztani? Peldaul Lenovo laptopot szeretnek akkor az ATI-val jott / jon nem csinalhatok mast. Nem mukodik a ket VGA.. dobjam ki? Vegyek EEE pc-t mert az Intel-es? Ne viccelj kerlek.

Amugy KDE engem is nagyon csabit, de hianyzik az a rock solid feel alola. Neha meg mindig itt-ott beakad, etc. Volt olyan is hogy teljes kepernyom kephibaval telitodott, a kurzor meg maszatolt. Ezt igy kora reggel, elegge WTF-el ertekeltem. Na ezert NEM szorakazom.

==

Vegulis amugy ertheto. Nekem van dolgom. Bird-nek is valoszinusitem. Az osszes aki ezt vallja, valamit csinal a gepen. Fontosat, akar megelhetes, akar komoly tanulas. Te meg csak ugy uszkalsz a tengernyi szabadidoben. (En is akkor linuxoztam/bsd-ztem legtobbet mikor ilyen voltam.)