SCSI DVD vs ATAPI DVD

 ( Zahy | 2010. március 8., hétfő - 9:37 )

Ezer éve nem csináltam ilyet, de most *sürgősen* gépbe kellett vinni 3 audio lemezt. Ha gyorsan kell, akkor parancssor, és használjuk ki, hogy 2 lejátszó is van a gépben. Az egyik egy ősöreg, SCSI "PIONEER DVD-ROM DVD-305 1.00", a másik meg egy (ahhoz képest) gyerek, ATAPI "NEC DVD_RW ND-3550A 1.05" (ez utóbbi mindentől különálló, önálló buszon csücsül egyedül, nehogy teljesítményveszteséget okozzon). Szóval első lemez bedug a pionyirkába, és mehet a "cdparanoia -B -v -w". Aztán második a NEC-be. És láss csodát, nem elég, hogy szemmel láthatóan lassabb, de dobálja is a +-okat az olvasás során. Amikor az első lemez végzett, a helyére bedugtam a harmadikat, és az mindenestül hamarabb végzett a két lemezzel, mint a NEC azzal az egy szerencsétlennel. Majd mivel sokaltam a read-errorrokat, bedugtam a kettes számú lemezt is a pionyírba, és ott is begrab-beltem. Gyors volt, és olvasási hiba mentes.

Konklúzió:

- vagy a SCSI <-> ATAPI
- vagy a Pioneer <-> NEC
- vagy a FreeBSD SCSI CAM <-> ATAPICAM
- vagy a cdparanoia SCSI CAM <-> ATAPICAM

részben, de valahol nagy, nagy eltérések vannak.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Pedig jo az az NEC, nekem is ilyen van, es eddig nem tapasztaltam hasonlot, habar jobbara csak USB-n hasznalom [1]. Bar ezek utan lehet, hogy ossze kellene vetnem egy SCSI-val...

[1]ha sikerul...

Nekem is furcsa volt kicsit, de ha egyszer ez az eredmeny. Mellesleg a NEC elott egy regen-ketten-voltak-aztan-osszehazasodtak -tssh iro volt, azt nagyon rovid uton csereltem, es akkor kikotottem volt ezt a tipust, mert sok jot hallottam rola. De grab-belni mindig is a Pio-n szoktam volt, ugy latszik tudat alatt jol valasztottam.