A Microsoft és az ELTE

 ( trey | 2002. április 7., vasárnap - 15:57 )

A Microsoft és az ELTE Informatikai Tanszék Csoportja, megállapodást kötött, miszerint egy labort (20 gépet) közösen, fele-fele arányban rendeznek be. A labor hagyományos berendezése, szék, asztal, hálózat, 220, stb. már rendelkezésre állt, a 20 gépre kellett így csak figyelni.

A 20 gép hiánytalanul meg is érkezett, 10 az egyetemtől, 10 a Microsoft-tól. Azonban az egész gépteremre a Microsoft azt a szabályt kötötte ki, hogy ott
csak Microsoft szoftver használható, a hallgatók a gépterem szabad idejében a géptermet csak tanár felügyeletével hasznalhatjak, aki ellenőrzi, hogy csak MS szoftvert használnak. Ezek betartását az MS-nek joga van rendszeresen ellenőrizni.

Ez alapján úgy tűnik, hogy bárki, bármi, még Eötvös Lórándról elnevezett, hatalmas hirű egyetem is lefizethető Magyarorszagon.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A levelet egy ELTE-s diak kuldte. Nem mondta, hogy kitehetem a nevet ezert nem tettem ki. En soha nem szidom a Microsoft-ot. Nem teszem mert tobbe-kevesbe a Microsoft ad nekem munkat (atvitt ertelemben).

Gondoljunk bele mi lenne ha nem lenne a Microsoft:

- nem lenne egeszseges verseny az Intel platformon

- nekem lehet hogy kevesebb munkam lenne

- egy rakas szupportos ehen halna

- mindenki elegedett lenne a valamilyen Unix rendszerevel, nem akarna valtani

- mivel nem lenne konkurrencia, a linux es a tobbi open source fejlesztes elkenyelmesedne (nem lenne az azert-is-megmutatjuk motivacio)

-stb.

Nekem a Microsofttal mint szoftvergyarto ceggel nincs addig semmi bajom, amig nem avatkozik bele az ember eletebe. Arulja a szoftvereit, en meg, mivel van alternativa nem veszem meg.

De akkor amikor az oktatasban probalja magat eroszakosan az emberre "tukmalni" azt mar nem szeretem.

Nem szoktam Microsoftos cikkeket megirni, mert nem az oldal profilja. Most ebben az esetben ezert tettem kivetelt.

Szia !

Hogy a supportosok éhen halnának?

Talán akkor az emberek többsége végre megtanulná kezelni a számítógépét, és nem ragadna le a Ctrl-Alt-Del kombinációnál... :)

Szóval szerintem az Open Source fejlődik magától... nem kell ahhoz semmiféle Micro$oft...

The NeverGone .)

picit offtopic, bocs.

Melyik egyetemen kell Wordben leadni a szakdolgozatot? Eppen azon dolgozom, de beadasi formatum ugyben nem tajekozodtam meg, es epp LaTeXszel szemezek... (; nem akarok alaszaladni (;

sz