OOo Writer: vezetéknév-keresztnév csere

 ( _jack_ | 2009. október 26., hétfő - 21:30 )

Sziasztok!

Az iránt érdeklődöm, hogy van-e lehetőség a felhasználói információknál megadott vezetéknév-keresztnév sorrend megváltoztatására a későbbi felhasználáskor? (Ubuntu 9.04, OpenOffice.org 3.0.1 OOO300M15 Build: 9379).

Use case: :)

  1. Eszközök > Beállítások... > OpenOffice.org > Felhasználó adatai > Utónév / Vezetéknév / Monogram: itt beállítom hogy "Pityu" "Bunyós" "PB". :)
  2. Új dokumentumot kezdek.
  3. Beszúrás > Mezők > Szerző, és itt sajnos nem a magyar sorrendben, hanem fordítva jelenik meg a név. A dokumentum tulajdonságainál a létrehozó és a módosító nevénél is fordítva (angol módon) van.

Persze lehet fordítva kitölteni az adatokat, de ez olyan, mintha programozáskor a hosszúságra adott adattípust használnánk a terület tárolására. Vagy lehet nem használni ezt a mezőt, de az kevésbé lenne "professzionális". Vagy belenyúlhatok a kódba, de az milyen már. :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Elkerülő megoldás: Beszúrás > Mezők > Egyéb mező..., itt a Dokumentum lapon a Feladó típusnál van külön Vezetéknév és Utónév. Kicsit furcsa megoldás, de ez is valami.

Ha megoldják a 105342-es hibát, akkor az Eszközök - Beállítások panelen jó sorrendben lehet beírni a nevet.

Ami a mezőt illeti, arra szerintem egyelőre marad a workaround. Ha átírnánk a sorrendet a mezőben is, akkor minden magyar OOo-ban megfordulnának a nevek, a külföldiek is.

Szerk.: igazából az lenne jó, ha úgy csinálná az OOo is, mint az MS Office. Van egy név, és kész. Nem vezetéknév, utónév (+oroszoknál apai név). Mert még ez sem elég. Mi van, ha valakinek több tagból álló neve van (pl. Badí az-Zamán Abú l-Fadl Ahmad ibn al-Huszajn al-Hamadzání). Az hova írja? :)

Ráadásul nincs is minden nemzetiségnél vezetéknév és keresztnév. Például: Szökellő Szarvas, Maugli. :)

LOL! Ezen felnevettem! Maugli :D

Life is a game, play hard! | 10 féle ember létezik: aki ismeri a bináris számokat és aki nem...

A 3.1.1-ben [OOO310m19 (Build:9420)] már jól működik.

Mit értesz azon, hogy jól működik? Nekem is ez a verzió van meg, és Felhasználó adatainál Utónév / Vezetéknév / Monogram a sorrend, a Beszúrás - Mező - Szerzőnél pedig ugyanígy, utónév + vezetéknév alakban jelenik meg a név.

Ezt elkapkodtam :-(. Nekem se működik jól. Megyek hamuért.