[MEGOLDVA] Segítség! Eltűntek a fontjaim X-ben

Fórumok

Indítanám ma este a gépet (tegnap volt valami automatikus frissítés), erre nem látok egyetlen betűt sem bejelentkezés után az Ubuntu 9.04-ben. Minden megvan: az ikonok, minden jól működik, csak sehol egy betű. A gnome-terminal-ban sincs.

http://160.114.33.20/~kovzol/betuknelkul.png

Átváltva konzolra (CTRL-ALT-F1) minden rendben, tehát olyan nagy baj nincs. Mondjuk a GMail kicsit béna karakteres felületen, de mindegy.

A dolog nem hagy nyugodni: megpróbálok gdm helyett kdm-et. Nem jobb. Aztán futtatok pár alkalmazást, érdekes: a Qt-s alkalmazásokban néhány betű megjelenik, érdekes módon olyan helyektől kezdve, ahol aláhúzás van kirakva (a gyorsbillentyűs elérések aláhúzásai). De amúgy ott is hiányzik a szövegek 90%-a.

Kijelentkezek-bejelentkezek: a bejelentkező képernyőn a szövegek látszanak, de amikor gépelem az azonosítómat, akkor amit gépelek, az nem. A gdm menüjéből is hiányoznak a betűk.

Ezeket próbáltam még, siker nélkül:

  • dpkg-reconfigure xserver-xorg
  • apt-get remove xserver-xorg; apt-get install xserver-xorg
  • apt-get remove xfonts-base; apt-get install xfonts-base

    Lehet, hogy a fontok másztak el valahová, de nem tudom, mik lehettek. A másik, normálisan működő rendszeremben kiadtam egy "lsof | grep font"-ot, ebből próbálok majd következtetni, hogy a hibás rendszeremen mi kavarodott el, de ez már csak holnap lesz, túl késő van... esetleg valakivel már történt meg ugyanez?

  • Hozzászólások