OpenOffice együttműködése MS Office-szal, hagy még kívánnivalót...

Fórumok

A nemzetközi Computerworld-ön megjelent egy hosszú anyag, amiben összehasonlítják az OpenOffice 3.1 / SoftMaker Office / MS Office termékeket elsősorban kompatibilitás szempontból.

Konklúzió: MS Office dominanciája sokáig fent fog még maradni, mert elsősorban a kompatibilitási okok miatt nem váltanak a felhasználók. Itthon is ezt tapasztalom, hogy félnek a felhasználók az inkompatibilitási problémáktól és ez nem oknélküli. Még pár évnek el kell telnie, hogy megfelelő legyen ez, talán az Office Open XML fájlformátum segíteni fog...

itt a cikk

Hozzászólások

Érdekes téma, engem is érint, de drasztikus megoldást találtam rá. Kis vállalkozásunk hulladékbevallását egy bejelentő formanyomtatványban kellett megcsinálni. MS Word-ben csinált a hivatal egy űrlapot, amit megnyitottam OpenOffice-al. Voltak benne kétoldalra csúszott egyoldalas részek és a bal felső sarokban is fura volt a címer, de ragaszkodtam a szabad megoldáshoz. Az szerintem nem megengedhető, hogy egy állami szerv egy külföldi óriásvállalattól függjön. Nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, hogy egy ország belső kommunikációját másra bízzuk szerintem.

Érdekes dolog, hogy a kitöltés elektronikus, majd azt ki kell nyomtatni és beküldeni ajánlott levélben :) Én ezt az OpenOffice által nyomtatott dolgot küldöm be évek óta, idén már egész formás nyomtatványt csinál.

Boldog lennék viszont, ha a formanyomtatvány valami értelmesebb formátumban érkezne. Sőt azért a pénzért, amiért MS Office-okat vettek, boldogan lefejlesztem a bevalláshoz szükséges adatbázist webes felülettel, interneten kitölthető formában. Papír csak annyi fogyna, amiben az eléréshez szükséges accountot küldené a hivatal az ügyfeleinek.