[megoldva] openoffice sorok törlése filter alapján

 ( asch | 2009. március 27., péntek - 15:40 )

Sziasztok!

Van egy táblázatom ooo-ban, amiben azt szeretném végrehajtani, hogy egy szűrő szerint látható sorokat tartom csak meg, a többit törlöm.

Pszeudó SQL-lel a következő: delete from myTable where oszlop!='ezekmaradnak'

A szűrőt egyszerű megfogalmazni, a nézet még működik is. Invertálni is tudom a szűrőfeltételt, hogy csak a törlendő sorokat lássam. Azonban ha kiválasztom a látható sorokat (shift-tel lehúzva) akkor is mindenképp beveszi a tartományba a nem látható-de tartományba esőket is.

Van valami egyszerű megoldás erre? Remélem csak láma vagyok és könnyű megcsinálni.

A probléma amúgy a tevékenység-táblázatom feldolgozása közben merült fel (http://timeboss.sourceforge.net/).

Szerk:
Újra megpróbáltam és minden működik. Esküszöm fogalmam sincs, hogy mit néztem be ennyire. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha jól értem amit mondasz, akkor nálam úgy töröl a Calc, ahogy te szeretnéd.

:)

Úgy értettem a kérdést hogy mit kell tenni ahhoz hogy így töröljön? :-)

Nálam is. Véletlenül nem maga a szűrő trükköz? (művelet után ki kell kapcsolni, hogy látszódjon a maradék)

Az a probléma, hogy a kijelölés nem csak a látható sorokat hanem a nem láthatókat is kijelöli, azoknál, amik két kijelölt közé esnek.

Hogy lehet csak a láthatóakat kijelölni?

Példa (Windows + OpenOffice 3 angol):az A oszlop feltöltve adatokkal, köztük van egy ismétlődő (pl. 10-es szám). A oszlop fejlécére kattintás után Data-->Filter-->Standard Filter, a szűrés Column A = 10. Ezek után csak a 10-es számot tartalmazó mezők látszanak az oszlopból, ezeket ha úgy jelölöm ki shift+nyilakkal, hogy csak az A oszlopon belül maradok, akkor látszólag a teljes tartományt beleveszi - rejtetteket is. Ez onnan látszik, hogy az oszlopfejléc fölött a kijelölésnek pl. A1:A15 teljes területet ír ki, nem pedig elválasztott tartományokat. Viszont ha törlök belőle (Delete-->Delete entire rows), majd leveszem a szűrőt (Data-->Filter-->Remove Filter), akkor a maradék látszódik.