Openoffie.org eles kornyezetbe - lehetseges?

 ( idevai | 2009. február 27., péntek - 9:05 )

Sziasztok!

Erdekelne, hogy ki hogyan hasznalja az Openoffice.org csomagot.

Sajat tapasztalatom, hogy bizonyos esetekben mind magan mind ceges hasznalatra megfelelo, amig az ember nem var tole tul sokat.

Pl. tegnap beleestem ebbe a hibaba es egy bonyolult diagramot szerettem volna Draw-bol atemelni Writer-be ugy, hogy kozben atmeretezem, es elforgatom.. nos ez 1 ora alatt sem sikerult.. ugyhogy kinomban mar inkabb print screen+paste parossal oldottam meg.

Kivancsi vagyok masnak mi a tapasztalata, csinaltam egy kerdoivet:
http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=Lg1e5YEUu0YlH71nDmONXA_3d_3d

A kerdoiv angolul van (mivel angol nyelvu oldalakra is feltettem), 6 kerdest tartalmaz es kb 1 perc kitolteni. Az eredmenyeket mindenki okulasara megirom!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kitöltve.
Legalább 7 éve kizárólag OpenOffice-t használok (eleinte még StarOffice-nak hívták), használata a napi munkám része. Ebbe beletartozik cikkek, pályázatok írása, prezentációk készítése és tartása. A táblázatkezelővel csak alapszintű műveleteket csinálok, de tudom, hogy a csodás VB alkalmazások nem mennek, de ez valami licensz okok miatt van. Tapasztalataim szerint egyre kevesebb gond van az MSOffice kompatibilitással. A legtöbb probléma nálam még mindig akkor jön fel, ha az MS doc-ban valami spéci fontot használnak, akkor meg tud kicsit keveredni a rendszer. Nem mondom, hogy soha nem voltak gondok, de kis odafigyeléssel abszolút használható még akkor is, ha a partnerek MSOffice-t használnak.
Csaba

> csodás VB alkalmazások nem mennek

Mennek már az egyszerűbbek, és most is fejlesztik a VB kompatibilitást, annál is inkább, mert az MS ki fogja venni a VB-t az Office-ból, és akkor az OOo egy menekülőútvonal lehet azoknak, akik a VB-től függnek.

> de ez valami licensz okok miatt van

Nem amiatt, ez legfeljebb egy rossz kifogás. Inkább arról van szó, hogy kevés a fejlesztő, és az OOo túl sok területen szorul jelentős fejlesztésre.

kitöltve

nálunk a cégnél elvileg lehetséges lenne, van is, aki azt használja és favorizálja, de sajnos egy olyan tervezőprogramot kell használnunk, ami erősen használja az excel belső beágyazott funkcióit (pedig én nem látok rá semmi okot, hogy csak excelben tudjon menni...), és ez sajnos bele van kódolva a programba. nem kerülhető meg, nem működik oo.o-val, úgyhogy nálunk sajnos muszáj ms office-t felrakni a gépre. és ha meg már fent van, akkor mi értelme lenne még külön oo.o-t is felrakni? (de van kollégám, aki így is felrakja és inkább azt használja :-) )

--------------------------------
feel the beat - it's everywhere!

Sajnos ez egy olyan terulet, ahol a fizetos valtozat messze-messze az ingyenes elott van minosegben, stabilitasban, etc. Pl. a PowerPoint 2007 iszonyat jol sikerult szerintem.

while (!sleep) sheep++;

HA értesz hozzá.

nem tudom nálatok hogy van, de nálunk az ilyen szövegszerkesztési feladatokra még a WordPad is megfelelő lenne tudásban. Vagy a Google Docs
_________________________
Hogyan?