a zuj pece

koltozesembol kifolyolag 24"os kepernyomnek es regi desktopomnak bucsut mondtam par honapja, a kis thinkpadem 12"os kepernyojere karhoztatva vegeztem mellekes meloimat azota. ennek tegnaptol veeg!

hosszan merlegeltem a lehetosegeket. kellett valami kompakt felepitesu (esetleges koltozes), de nagy kepernyos cucc. shuttle pc vs standard tower pc vs imac volt a megfontolas targya. fo szempont a munkavegzes, jo kepernyo, esetleges hordozhatosag, ertekallosag. a shuttle kategoriajahoz kepest draga volt, igy elvetettem, desktop pc kb egy arban volt az imac-kel, igy a kevesebb kabelezessel es terfogattal jaro megoldast valasztottam. egy ismerosom epp le akarta passzolni a 20"-osat, igy most ennek boldog tulajdonosa vagyok.

par ora fine tuning utan mar csak egy dolog hianyzik, de nagyon: alt-click drag ablakmozgatas. firefox, vim, terminal szepen mukodik. macports is felmaszott, ezt ajanlottak. OSileg egyelore meg csak tiger, majd ha lesz ra keret, akkor beruhazok egy leopardra (vagy megvarom a hoparducot).

helyzetjelentesunket hallottak.

Hozzászólások

Kerdes: Kepet tudsz felrakni a masinarol + par screen deskrol? :P Oszinten csak ilyen "reklamkepek" szinten lattam MAC-et, meg MAC OS-t. Persze ha csak van idod/kedved/lehetoseged. Kosz.
--------
aurora @ 2.6.25.7-soryu | athena @ 2.6.25.6-aya

kerdes mi van abban a barebone pc-ben, es milyen epites. shuttle cuccokat neztem, de eleg draganak tunt.

raadasul egy ilyen jo minosegu monitor ~60k (jobb a kepe, mint a meloban levo 22"-os dell-e, felbontasban raadasul valami ~1.6kx1k, szoval standard 22"-os felbontast hozza).

Milyen thinkpaded van?

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش