Arx Fatalis

Fórumok

Sziasztok!

Nagyon szeretnék játszani az Arx Fatalissal, eredeti CD-n van meg, de nem szeretnék emiatt Windowst rakni. Felraktam a legújabb Wine-t Ubuntura, elolvagattam pár leírást, winecfg-t lefuttattam, a telepítő szépen ment, de a játék nem undul. 100%ig terheli a procit, de nem történik semmi... Vártam rá egy órát, majd kilőttem. Próbáltam neki XP-t emulálni, hátha. Ugyan az az eredmény. Próbáltam, hogy felteszek rá DirectX 9.c-t, először nem települt. Fogtam szobatársam frissen telepített XP-jének System és System32 könyvtárait, a wine-ét átneveztem _bak-ra, és megpróbáltam ezekkel a DLL-ekkel.
A DirectX már meseszépen feltelepült (elvileg). A játék továbbra sem csinál semmit. Megpróbáltam a $wine dxdiag mit reagál, és azt a hibaüzenetet kaptam, hogy "Hiba: A DXDIAGN.DLL elavult"

A játék ha elindítom a következőképp áll meg:
$ wine /home/[login name]/.wine/drive_c/Program\ Files/JoWood/Arx\ Fatalis/ARX.exe
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x34eb38,0x00000000), stub!
fixme:ddraw:IDirectDrawImpl_SetCooperativeLevel (0x12bbd8)->((nil),00000008)
fixme:ddraw:IDirectDrawImpl_SetCooperativeLevel (0x12c3f8)->(0x20024,00000808)
fixme:d3d7:IDirect3DImpl_7_EvictManagedTextures (0x12c3f8): Stub!

Cedegára majd akkor szeretnék előfizetni hogyha már saját gépem lesz (ez csak kölcsön PC) és lesz biztos jövedelmem (jelenleg az se biztos holnap mit eszek) szóval amíg ezen az ősrégi konfigon tolom csak szeretnék játszani valahogy ezzel a régi jó játékkal...
A neten amúgy nem találtam leírást hozzá csak azt hogy a játék demója nem megy Wineon. A játékot felpachelve is kipróbáltam 1.17-esre, a patch ha NTFS meghajtóról futtattam akkor nem talált eltérést a saját méretében, és szépen felment. Ha Linuxos partíción próbáltam akkor kisebb helyet foglalt és megijedt ettől:)

Mást nem is tudom mit írhatnék, azt hiszem minden információt leírtam ami hasznos lehet, de ha nem, kérdezzetek, már nagyon korán van:)

Köszi mindent, sziasztok!

Hozzászólások

Eloszor is ezta windowsos .dll atmasolgatast meg directx telepitest felejtsd el. :)

Masodszor: appdb.winehq.org
Itt ugynezem hogy a 0.9.3x-es verziokkal meg ment a jatek de mara 40es szeriatol kezdve irjak h nem.
Azokkal probald meg..,

Ahogy elnézem még a 0.9.36-os verzióval is csak "fut", bronz értékelést kapott.. Vajon egy Cedega CVS-el mire mennék?
Mégvalami feltűnt... a játékot még nem tesztelték 0.9.36 felett, vagy én nem látom jól? Nekem most 0.9.46 van fent, de van ennél frisebb is már.. Vajon azzal?

Az miért nem jó megoldás, hogy a ddraw.dll-t és a d3d7.dll-t beszerzi a netről/win telepítésről és azt használja a wine-é helyett?

Naív módon kérdezem, mert nem konkrétan ez a játék érdekel, viszont pár programot életre tudtam így kelteni wine alatt, amik amúgy nem futottak.

Érdekelne, hogy van e a módszernek hátulütője? (Konkrétan riched20 és riched32 dll-ek esetében tűnt hasznosnak ez a metődus.)

Csaba