OOo 2.2 tartalomjegyzék

 ( _jack_ | 2007. május 25., péntek - 18:17 )

Sziasztok!

Hogy lehet megmondani az OOo 2.2-nek, hogy a vázlatszintek alapján létrehozott tartalomjegyékben a sorszám után tegyen szóközt? Most így néz ki:

1Első szint...........1
1.1Második szint......2

Ha az Eszközök->Vázlatszintek számozása helyen beállítom, hogy a sorszám után tegyen egy szóközt, akkor a tartalomjegyzék jó lesz, viszont a szövegben akkora távolság lesz a sorszám és a cím között, hogy az elfogadhatatlan.

Valamelyik rész mindenhogyan hülyén néz ki, mit csináljak?!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Két év után megint csinálnom kell szépen formázott dokumentációt, megint előjött ugyanez a probléma (most OOo 2.4), és majdnem nyitottam fórumtémát, de gondoltam előbb rákeresek, és mit találtam?... a saját két éves kérdésemet, még mindig megválaszolatlanul. :)

Valakinek sikerült megküzdenie a dologgal azóta?

Most megnéztem, és alapból tényleg olyan, mint ahogy írod, még az OOo 3-ban is. Viszont van lehetőség a tartalomjegyzék bejegyzés szerkesztésére. Tartalomjegyzéken jobb gomb, Jegyzék szerkesztése, Bejegyzések lap. Itt fent van megadva a formátum tartalomjegyzék-szintenként. Pl. 1. szint B# [ ] E [ ] T [ ] #. Itt lehet plusz szóközöket beszúrni a [ ] helyekre, vagy amit kell.

Szuper, működik! Nagyon köszönöm! Magamtól sosem találtam volna meg.

(OOo 3.0.1-ban próbáltam Ubuntu 9.04 alatt, és ott rosszul működik a bal oldali előnézet: nem jó helyen mutatja a beszúrt karaktereket. Elég sokat szívtam mire rájöttem, hogy ne azt nézzem, hanem csak a végeredményt).

Ez tény, az előnézet nem jó. Sajnos elfelejtettem, hogy hol van a forrásban, hol kellene javítani. :(

Hát ez előfordul néha. :)

OpenOffice.org 3\Basis\share\template\hu\internal\idxexample.odt

De nem ez a rossz, az angol is ugyanolyan hibás.

Drukkolok, hogy sikerüljön megjaví(tta)tni. :)

Bár igazából 2-3 évente egyszer használok ilyen office-os szövegszerkesztőt, úgyhogy elviselem, ha még egy darabig rossz lesz.

Szerk.: ja mégsem, nemsokára neki kell állnom a diplomamunkámnak, amit lehet hogy OOo-val írok (még gondolkodom a LaTeX-en is, attól függ, a C++ forráskódok kezeléséhez van-e valami kényelmes cucc valamelyikhez).

C++ forráskódok?! Ezek szerint értesz hozzá. Akkor te is megtalálhatod a hibát. :) Megmondom hogy szerintem melyik fájlban van: sw/source/ui/index/cnttab.cxx

Őszintén szólva nem hiszek abban, hogy ha bejelentem hibaként, akkor valaki 3 éven belül javítja. Ha patchet küldenék, akkor fél/egy év alatt bekerülne.

Vizsgaidőszak után megnézem, talán jutunk valamire.