domain regisztralas

tanacsot szeretnek kerni. nem vagyok igazan jaratos a domainek uzleti vilagaban, viszont szeretnek egy sajat domain nevet. van egy vasam, aminek az ip-jere szeretnem az igenyelt domain nevet rakuldeni, viszont olyan sok ceg kinal manapsag ilyen szolgaltatasokat, hogy nem tudom hol lenne erdemes.

Hozzászólások

melyik vas? az? maradna ott a helye'n? majd ala'polcolom...;]

a vicc az, hogy ugy a legolcsobb, hogyha mindent (gyk. dns-t maga't) te csinalod (pl. egy adott ce'gne'l, most, randomba ne'ztem, 9.9/e'v, ha o"k csinalja'k, es 2k/e'v, ha te, es ezutobbi esetben me'g tudsz a named-del is jatszani es az jo :]).

kiindulas: www.domain.hu

valami hitelesitett dns, ahova beskribaljak a domain->ip konverziot
van olyan is, az az ami draga (10k/e'v). en is meglepodtem ezen.

mondjuk ha az ember maga'nak csinalja a dns-t, akkor ke't szervert kell megadni, ami leheto"leg minel messzebb helyezkednek el egyma'stol. szoval az sajnos nem az igazi, hogy az egyik ge'pto"l a ma'sok 10centire (szoszerint) van. vallalnak a szolgaltato'k olyat is, hogy tu"kro"ze's (csak masoldagos dns), akkor nem 2k/e'v, hanem mondjuk 3k/e'v. ekkor szinte automatikusan garantalt, hogy a masik szerver fuggetlen halozaton van...;]

Lényeg az, hogy van egy cég akik honlap készítéssel foglalkoznak.. Ők felmérték már a terepet.. a kínálatot.. ők is az integritynél kötöttek ki és maradtak is ott évek óta. (majd ajánlották nekem is)

Nekem a webtárhelyet az internetszolgálatóm biztosítja és arra van ráirányítva a domain név.
Jut eszembe a barátom az atw nél regisztrált elöször egy webtárhelyet ingyenesen majd pedig kérte a reklám törlést aztán pedig beregisztrált egy domain nevet náluk.
Ami gond volt velük hogy küldték a számlát az éves hosszabbítás után majd be lett fizetve.. később 3 fenyegető tartalmú levelet is küldtek hogy fizessen.. de be volt fizetve..
szóval a pénzügyi részen gondok lehetnek mert a könyvelés nincs összhangaban náluk a fizetési felszólításokkal. EZ pedig kellemetlen.

Integritynél pedig az éves hosszabbítás lejárta elött 1 hónappal korábban már irtak hogy akarom e vagy sem a hosszabbítást.. szóval emlékeztettek, aztán korrektül utaltam és rendben volt minden..
Szóval atw is teljesít csak az elszámolásuk gáz egy kicsit.