Hova lett a Gabu cikke?

Fórumok

első olvasatra úgy nézett ki, h még értelmes dolog is lehet mögötte.

Hozzászólások

Nem a tartalommal van a baj, hanem a stilussal:(.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

Igen, képzeld átkerült a második oldalra. Tutod, ahogy jönnek az új cikkek úgy kerülnek hátrébb a régiek. A hup az egy ilyen. :P :)
A cikk kikerült, és azóta folyton kinn is volt, nem vettem észre, hogy trey bármikor is levette volna. Persze nem refreshelem az oldalt folyton, hogy ellenőrizzem, hogy gabu cikke nem tünt el átmenetileg, de nem vettem észre ilyet.
Szóval totál műbalhé a topic.
---
Keep on trolling

> Ha Gabucino nem csinalna mindenbol szatirat
:) latom ez nem csak engem zavar :)

> akik erzelmileg kotodnek operacios rendszerekhez
Nem kotodom erzelmileg az op rendszeremhez, de azert lehetnek elvarasaim egy cikkel kapcsolatban nem?

Ahogy beleneztem az irasaba, nem is biztos, hogy ugyanarra valo a ket megoldas.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

> :) latom ez nem csak engem zavar :)

Nem bizony... Sajnos amikor valami ertelmeset mond azt is flame hegyek kozul kell kibogaraszni.
Ami nem emeli a dolog ar/teljesitmeny viszonyat :)

> Nem kotodom erzelmileg az op rendszeremhez, de azert lehetnek elvarasaim egy cikkel kapcsolatban nem?

Akinek nem inge...
Persze hogy lehetnek.
Sokan viszont "szeretik" az oprendszeruket, vagy legalabbis ugy reagalnak. Ami az olvasmanyossag szempontjabol mindegy :-D
Igy aztan egy gunyoros, fitymalo hangvetelu cikk itt biztosan flame wart valt ki. ==> A megjelentetesuk szerintem sem tanacsos, mert nem emeli az oldal szinvonalat. Sot, ahogy az ido telik - es megy az olaj a tuzre, mindket feltol - egyre rosszabb a dolog.

Nem vita alakul ki, hanem veszekedes. Szemelyeskedes, szitkozodas. Ervek (eszervek) nelkul. Inkabb jonnek az "Irjal jobbat" "Te ilyet sem tudnal csinalni" "Irtal mar kernelt, akkor mit szolsz bele" tipusu bekiabalasok...

Itt elolvashatod, hasznos cikk: http://gabucino.be/

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Hogy egy kedves ismerősömet idézzem: "azert az eleg sokat elarul trey komplexusairol, hogy nem ciklonbezesert, hanem az l4 cikk utan kurta ki" (gabut).

---
pontscho / fresh!mindworkz

gondolom, mar elobb meg akarta tenni. csak most telt be a pohar...
es nem torolve lett, csak blokkolva. es egyebkent meg trey-nek joga van azt tenni amit akar. Velemenyem szerint gabu-nak tenyleg voltak roppant csunya megnyilvanulasai. nem igazan birta a kritikat, es egy normalis hangvetelu hozzaszolasra is ugy ugrott, mintha verig sertettek volna.

gondolom, mar elobb meg akarta tenni. csak most telt be a pohar...

Engem ez kísértetiesen emlékeztet arra, hogy 'a traktoros tüntetések már tavaly is zavaróak voltak, de csak most lettek kitiltva...'

Idéznék egy ezzel kapcsolatban felmerült kérdést: "És miért nem tavaly jutott ez eszükbe? Innentől kezdve hiteltelen, hogy a békés belvárosi lakosság nyugalmáért aggódnak."

Szóval hasonlóan látszat-intézkedésről van szó, csak itt kicsiben... :)

es nem torolve lett, csak blokkolva.

Ez a korrekció miben is változtat a lényegen?

es egyebkent meg trey-nek joga van azt tenni amit akar.

No comment.

Vicces ez a kettősmérce tőled bástya... Vérig vagy sértve ha valaki téged kategorizálni és beskatulyázni merészel, ellenben te probléma nélkül megteszed ezt mindenki másra.

De csak hogy megnyugtassalak: ha te lennél kitiltva, azért is szót emelnék. (Elvégre a papagájoknak is van helyük a természetben ;)

Vicces ez a kettősmérce tőled bástya... Vérig vagy sértve ha valaki téged kategorizálni és beskatulyázni merészel, ellenben te probléma nélkül megteszed ezt mindenki másra.

Amennyiben te ezt kategorizálásnak veszed, akkor nincs értelme itt ugatnom (mivel tényekből indulok ki, a beskatulyázás pedig szubjektívitást is foglal magában, legalábbis abban az értelmezésben, amelyhez igazodva a fentieket gyártottad), ennek ellenére megteszem, mert nem szeretem kétségben hagyni az embereket. :-)
Tegyük fel, hogy jogtalan a ban (szerintem igen, ld. lenti postjaim). Ebben az esetben egy emberként álltok ki Gabucino mellett, de érdekes módon akkor csöndben vagytok, amikor másokat alaptalanul - minősíthetetlen hangnemben - sérteget (éppenséggel nem magamra gondolok, én még élvezem is). Ennek tükrében már az is megmosolyogtató, hogy nem ég le a procid, hogy képes vagy leírni a "kettősmérce" szót. Arról már nem is beszélek, hogy valaki előszeretettel szokott a Gabucino vs. me vitákba beugrándozni, és (meglehetősen ügyetlen módon) "tükröt tartani elém" (idióta metafora).
Arra, hogy én vérig vagyok sértve, arra nem is reagálok (valószínűleg Te vagy vérig sértve, hogy kritizállak), mondjuk nyugodtan beskatulyázhat bárki, ha igaza van, igazat adok neki.
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Ebben az esetben egy emberként álltok ki Gabucino mellett

Álltok? Nem tudom mirefel a többesszám, másrészről amikor nem Gabucino volt banolva legutóbb, hanem valaki más, én akkor is felemeltem a szavamat a szólásszabadság mellett, tehát nem ártana, ha tájékozódnál, mielőtt egyoldalúan vádaskodsz.

de érdekes módon akkor csöndben vagytok, amikor másokat alaptalanul - minősíthetetlen hangnemben - sérteget

Vagytok? Én személy szerint elnézést kérek, hogy veled ellentétben nem ráerős egyetemista vagyok már és nem tudok követni real-time minden topicot ezen a portálon. Ennek ellenére így visszanézve úgy tűnik neked azért ott is sikerült a semmiből előrángatni engem egy olyan threadben, amelyhez abszolút nem volt közöm (ja, akkor épp treyel rúgtad össze a port ;). Aztán csodálkozol, ha mindenki a második hozzászólásod után felhozza, hogy nem csinálsz mást, csak mellébeszélsz.

valószínűleg Te vagy vérig sértve, hogy kritizállak

Sajnos csalódást kell okoznom. Számomra nem számítasz olyan volumenű személyiségnek, hogy érzelmeket váltson ki bennem az írásod.

De azért próbálkozz, hátha... ;)

Én személy szerint elnézést kérek, hogy veled ellentétben nem ráerős egyetemista vagyok már és nem tudok követni real-time minden topicot ezen a portálon.

Na ne röhögtess. Pont erre a topicra érsz rá?

Ennek ellenére így visszanézve úgy tűnik neked azért ott is sikerült a semmiből előrángatni engem egy olyan threadben, amelyhez abszolút nem volt közöm (ja, akkor épp treyel rúgtad össze a port ;). Aztán csodálkozol, ha mindenki a második hozzászólásod után felhozza, hogy nem csinálsz mást, csak mellébeszélsz.

Gratulálok a zsenialitáshoz, amive egyenlőségjelet teszel egy zárójelben odavetett, poénnak szánt megjegyzés és a mondanivalóm lényege közt.
(edit) Arról már végképp nincs fogalmam, hogy jön ez ide, hiszen abszolút nem erről volt eddig szó (== ki terel?).

Nem áll jól az álobjektivizmus...
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Na ne röhögtess. Pont erre a topicra érsz rá?

Látom nehezen megy a szövegértés, talán ez segít:

"már nem tudok követni real-time __minden__ topicot ezen a portálon."

Ma épp ráérősebb voltam, így tudom olvasni a hülyeségeidet. A Gabu Flame Fest alkalmával sajnos nem volt ilyen ideális az időbeosztásom, de amikor sikerült beleolvasnom, akkor nevetve nyugtáztam, hogy ismét sikerült neki elérni a célját... ;) Aki nem értette, azt tudom sajnálni.

Hogy emiatt ki kell-e tiltani? Szerintem nem.
Ki kellene-e tiltani innen bárkit is? Mint azt már treynek többször kifejtettem, egy nyíltságot és szabadságot hírdető oldalon meglehetősen furcsa a cenzúra és a diktatúra megjelenése. Így totálisan abszurdumnak tartom ezt a lépést.

Az pedig hogy te egyből többesszámban beszéltél a véleményemről csak téged jellemez... (ennyit az álobjektivizmusról)

En nem tudtam nevetni a hozzaszolasain. En azert jarok ide, hogy segitsek azoknak, akiknek tudok. Volt 1-2 osszetuzesem a nevezett uriemberrel, amibol szamomra vilagossa valt, hogy allandoan csak kotozkodik, a szakmai dolgokban pedig konnyen meg lehet fogni, es olyankor azonnal elkezd felrebeszelni/ masokat sertegetni. El lehet donteni, hogy egy kozosseg szempontjabol mi a jobb: hagyni par ember amokfutasat (es emiatt a segitokesz emberek tavozasat latni), vagy megfekezni oket. En a magam reszerol az utobbit preferalom.

Jó, rendben van, megint a szokásos... *sigh*

amikor sikerült beleolvasnom, akkor nevetve nyugtáztam, hogy ismét sikerült neki elérni a célját... ;) Aki nem értette, azt tudom sajnálni.

Jaj, ne mondd már, hogy épp ezért maradsz csendben (meg mintha ez lett volna az egyetlen ilyen), persze poliverzumot rögtön nekiállsz osztani, amikor - jellegét tekintve - hasonló okosságokkal jön (biztos jókor teszi :-P). Gabucino vitathatatlan szakmai felkészültége nem enyhíti, amit művel, de legalább nyilvánvalóvá teszi, hogy direkt csinálja.
A jogosságról már kifejtettem az álláspontomat, ebben egyetértünk, és észrevehetted volna, hogy nem is ezzel van a gondom ("nehezen megy a szövegértés" by Hunger).

Az pedig hogy te egyből többesszámban beszéltél a véleményemről csak téged jellemez... (ennyit az álobjektivizmusról)

Wheee, köszi szépen, bearanyoztad a délutánomat. :-)
Nyilván meghamisítottam az Internetet, ahogy te szoktad (zoozo? :-D), ezért került snq- aláírásába Gabucino site-jához a link (már 2!), és mellette tör lándzsát (teszem hozzá, jelen esetben teljesen jogosan teszi/veled is egyetértek, de nem erről van szó,) most már tényleg csak az egyébként érintőlegesen már felbukkant DEBEZZEGATRÉJMEKKORAKÖCSÖG-típusú postokat várom. Ja, és ez nem is az egyetlen eset.

Mégegyszer hangúlyozom, nem a jogosságon megy itt a vita (igazatok/igazad/whatever van), csak azon, hogy egyesek elég szelektíven alkotnak véleményt itten:

Arról már nem is beszélek, hogy valaki előszeretettel szokott a Gabucino vs. me vitákba beugrándozni, és (meglehetősen ügyetlen módon) "tükröt tartani elém" (idióta metafora).

OFF: szerintem mi el tudnánk (és tudunk is) értelmeseb dolgokról is beszélgetni, csak ez már nagyon b...ta a csőröm, és nemcsak itt, és nemcsak nekem tűnt fel.
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

persze poliverzumot rögtön nekiállsz osztani, amikor - jellegét tekintve - hasonló okosságokkal jön

Értem. Csak neked most elmondom a nagy titkot: kettőjük között az alapvető különbség az, hogy poliverzum tényleg komolyan gondolja amit ír... ;)

Wheee, köszi szépen, bearanyoztad a délutánomat. :-)
Nyilván meghamisítottam az Internetet, ahogy te szoktad (zoozo? :-D), ezért került snq- aláírásába Gabucino site-jához a link (már 2!), és mellette tör lándzsát (teszem hozzá, jelen esetben teljesen jogosan teszi/veled is egyetértek, de nem erről van szó,) most már tényleg csak az egyébként érintőlegesen már felbukkant DEBEZZEGATRÉJMEKKORAKÖCSÖG-típusú postokat várom. Ja, és ez nem is az egyetlen eset.

Bocs, elvesztettem a fonalat, fogalmam sincs már, hogy mit akarsz ezzel az 5 sor hosszú rendkívül összetett mondatoddal kifejezni. Az hogy snq- aláírásába bekerült gabu siteja az engem miben érint? Ezt nem értem én. Illetve azt, hogy miután én a _saját_ véleményemet leírom, te miért úgy válaszolsz nekem, hogy többesszámot használsz.

csak ez már nagyon b...ta a csőröm, és nemcsak itt, és nemcsak nekem tűnt fel.

Ez már lerágott csont. Lehet csinálni kellene egy hup-zsebszótárt és az ilyen alapokat lefektetni benne:

FUD: A nyílt forráskódú és/vagy szabad szoftverek esetleges negatívumait boncolgató írás
TROLL: Ha valakinek a közösséggel nem megegyező önálló véleménye van a témával kapcsolatban
FALKÁZÁS: Ha két vagy több hozzászólónak hasonló a véleménye, de nem egyezik meg a többséggel
M$ BÉRENC: A nem elfogult Linux felhasználó, aki az esetleges problémáknak néha hangot is ad

... van még több is, csak az irgalmatlan röhögés közepette, nem tudom kiválogatni a smiley-flood közül a csatin összegyűjtött fogalmakat. ;P

Najó, mára ennyi. :)

Ha már így eljátszadozunk a dolgokkal, akkor én felvázolnék egy minikomédiát, mely meglehetősen életszerű. :-)

(bastya_elvtars) Bazz, XY megint milyen baromságokat hord össze a Linuxról.
(Gabucino) Linuxfanboy vagy, és terelsz.
(bastya_elvtars) Nézd már meg, amit írtam, és mire.
(Gabucino) De ne arra a részére reagálj a blogentrynek, hanem a másikra.
(bastya_elvtars) Az teljesen másról szól, nem is tartozik ide.
(Gabucino) Ne terelj. khxbyeplsdie, lam3r hupakka
(trey) Jól van, Gabu, ma megint jót röhögtem rajtad.
(snq-) Na, a portálmester nem hagyja, hogy valakinek önálló véleménye legyen.
(trey) Na, megjött a "pártatlan" snq-.
(snq-) Te csak ne beszélj, mert te 46%-kal elfogultabb vagy, mint négy éve, és 29%-kal több FUD-ot nyomsz.
(Hunger) bastya_elvtars, te csak ne beszélj, mert te 2 héttel ezelőtt a href=... hírben nem így nyilatkoztál, és még egy vesszőhibád is volt.
(rigidus) Tükröt tartok elétek! Be please afraid!
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Akkor melyiknel koptel volna bele ha tegedet fukkolnanak. :-)

elvtars: Nem ertem, hogy miert akarod a szamba adni, hogy "Be please affraid". (azert ez meg tolem is tulzas volna)

Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.

Remek ez, bár fogalmam sincs, hogy én mikor hivatkoztam valaha is vesszőhibára (tekintve, hogy nekem is van nem kevés), illetve snq- százalékokkal való dobálózása sem túl gyakori jelenség (max. ha anr aktuális hülyeségein akar viccelődni).

poliverzum tényleg komolyan gondolja amit ír... ;)

Wow, eetleg olvasd tovább, amit írtam.

Bocs, elvesztettem a fonalat, fogalmam sincs már, hogy mit akarsz ezzel az 5 sor hosszú rendkívül összetett mondatoddal kifejezni. Az hogy snq- aláírásába bekerült gabu siteja az engem miben érint? Ezt nem értem én. Illetve azt, hogy miután én a _saját_ véleményemet leírom, te miért úgy válaszolsz nekem, hogy többesszámot használsz.

Abban a mondatban van, amit nem értesz. :-)

Egyébként megint értetlenkedsz, itt fölösleges bármiről is vitázni, arról, hogy én mekkora mondatokat kreálok, meg HUP-zsebszótár, meg minden marhaság, itt az a lényeg, hogy nem vagy képes érdemben reagálni, hanem idézgetsz, meg személyemet boncolgatod, stb.

--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Értem. Csak neked most elmondom a nagy titkot: kettőjük között az alapvető különbség az, hogy poliverzum tényleg komolyan gondolja amit ír... ;)

Ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, úgy repül, mint egy kacsa, az kacsa.

A Gabu Flame Fest alkalmával sajnos nem volt ilyen ideális az időbeosztásom, de amikor sikerült beleolvasnom, akkor nevetve nyugtáztam, hogy ismét sikerült neki elérni a célját... ;) Aki nem értette, azt tudom sajnálni.

Amikor a netes fórumokban rejtélyes célokról olvasok, amit már megint sikerült elérni, rohadtul unatkozni kezdek. Nameg persze az illetőt se mindig sikerül komolyan vennem utána...

Ja, ez a misztifikálás, ami az éppen a szemünket ki nem szúró "mass manipulation á la Gabucino"-ra vonatkozik, rendkívül tetszetős.
"Vonultok kibontott zászlók alatt, és teli torokból kiáltoztok, csak mikor közelebb értek derül ki, hogy jelszavaitok összefüggéstelenek, és zászlóitoknak nincsen színe."
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

jaj, hogy is mondják ezt orvosi/infektológus nyelven? :)

A fertőzés forrása... :-D

hisz tőled lehetett ezt eddig csak látni több alkalommal is, ebben a topicban. ;)

Látom, nem érted. :-)
(keywords: rigidus, translation, criticism)
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Hat elvtars, meg eppen eszemben is volt, hogy irok neked egy email, hogy bocsanatot kerjek azert amiert a multkor nem a taplonak ugrottam neki a pofazasert, hanem neked "tartottam tukrot" (mert tenyleg csak segiteni akartal), de latvan, hogy mely emberkategorianak probalsz a hierar(c)hialetrajan kituntetest szerezni, azt hiszem kar lenne ehhez a kerdeshez lelkiismerettel hozzaallni. (nyugodtan ollozhatsz ebbol is szanalmas frappans chateket, meg adhatsz a szamba szavakat)

Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sohasem lehetek olyan szép, okos és zseniális, mint te, vagy Gabucino. Én csak néző vagyok itt, aki csak akkor szól közbe, ha valami nagyon tetszik neki, vagy nagyon nem, esetleg olyan kedve van.

Ez a rejtett cél... szektát nem akartok alapítani?:)

ps: csak a miheztartás végett: nem értek egyet a cikk törlésével. Semmi okot sem látok rá. Engem szórakoztat Gabu stílusa, kivéve, amikor teljesen előtör belőle a frusztráció.

> (Elvégre a papagájoknak is van helyük a természetben ;)
A hasonlat kivalo :)
Igen, de neha az ember letakarja a papagajkalitkat, hogy csondben legyen.
Bizunk benne ha Gabu visszater akkor, valamivel kellemesebb stilust valaszt a hozzaszolasaiban.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

Vannak dolgok amiben egyetértek Gabucinoval, de ha az én oldalamon ezt csinálná, én is kivágnám. Treynek minden jogalapja megvan hozzá, mert sokadik éve cseszi el az idejét erre az oldalra.

A tököm kivan már azzal, hogy Magyarországon nem lehet ingyen csinálni egy oldalt huzamosabb ideig, mert mindig lesz pár paraszt aki nem talál más életcélt, mint hogy tönkretegye azt. Hány meg hány oldal, projekt, akármi húzta már le a rolót ilyen culágerek miatt?

Aki nézte tegnap a Heti hetest, annak good morning, cocksucker, és ez mindent elárul erről a népről tényleg.

A tököm kivan már azzal, hogy Magyarországon nem lehet ingyen csinálni egy oldalt huzamosabb ideig, mert mindig lesz pár paraszt aki nem talál más életcélt, mint hogy tönkretegye azt. Hány meg hány oldal, projekt, akármi húzta már le a rolót ilyen culágerek miatt?

az a legdurvabb, hogy a vegen altalaban nem is azokat rugjak ki, akik valoban osszetrollkodjak az oldalt, es meg vannak gyozodve rola, hogy ok a feny bajnokai, az igazsag hordozoi.

Aki nézte tegnap a Heti hetest, annak good morning, cocksucker, és ez mindent elárul erről a népről tényleg.

Nekem meg tokom kivan mar azzal, hogy ha valaki taplo, akkor abbol mindjart nemzeti atkot kell fabrikalni. Nem. Itt egyszeru ostobasagrol van szo.

--
http://marvin.elte.hu/ - the astrophysics archive

szívemböl szóltál...

Mellesleg nekem tetszett a Gabu cikke. Kicsit szarkasztikus volt a megfogalmazása, de figyelemfelkeltö. Szóval lehet nem törölni kellett volna, hanem átrakni a Bulvár rovatba. ;-)

Üdv: Tamaas

ui.: Hagy jöjjön vissza. Meg a cikk is.

En a kirugasat egy kicsit erosnek tartom.

Mi lenne, ha a flame ketegoriaba forumozhatna, es a szavazati joga is megmaradna?

Nekem sem szimpatikusak a megnyilvanulasai, hozzaszolasainak tobb, mint 90% -at nem neveznem szakmainak.

öröm az ürömben, hogy így a necrolite nevű troll ugatását sem látjuk a főoldalon

--
Gabucino's site

Kiszavazták ? :)

Borat: i totaly support my goverment to sue that jew!

Hehe... Engem még nem tiltott ki. :)

Volt, hogy engem is kibannoltak már olyan helyről, ahová szerettem járni. Nem esett jól, hogy így tettek, de őszinte voltam, és ez volt a baj.
Most nem tudom, mi történt, mert sajna a cikket nem láttam. (A Mátrában vagyok, modem rulez környezetben.)
Tudom, hogy a bannolás trey joga, így nem is kérdezem meg a tartalmát a cikknek, gondolom, amúgy is stílusbéli dologról volt szó, de a címét megmondanátok?

Ja, így már érthető...

OFF Azért trey-nek is járna egy temperaly kick. :)
(Nem akarok vitát nyitni, főleg mert semmi közöm hozzá, de ahogy nézem, elég szépen egymásnak feszültek a srácok. A magánéletet belekeverni viszont nem túl szép dolog.) ON

Félek, hogy folt esett a HUP szellemiségének becsületén. Anno az MPlayer levlistán is voltak szép megnyílvánulások, mindannyiunk építő jellegű személyiségsárbatiprása mellett. Nem örülnék annak, ha ez bármikor máskor előfordulhatna sem itt, sem más UNIX-rendszerekkel foglalkozó oldalon.

Na, ezt most nem értem. Elolvastam a cikket Gabu bolgján, és egész jó, a nyelvezete kicsit ironikus, de nekem kifejezetten tetszik.
Trey most ezzel csak azt érte el, hogy erősíti Gabucino rajongótáborát (a vezérszurkolók megnyilatkozásait ld. fent).
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Szia

Kolegaval az elobb beszeltem errol, a reakcioja az volt: jo dolog amirol a cikk szol, majdnem vegig olvasta, de a stilus miatt olvashatatlan, hasznalhatatlan, ezen is el lehetne gondolkodni nem?
Nekem se Gabu mondanivalojaval van a bajom legtobbszor, hanem a stilusaval, es sajnos vannak meg joparan itt akikre ez igaz:(.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

> Jogos az észrevétel, de ez nem indok ban-ra, vagy ez ilyen összbüntetés-alapon megy?
Szerintem ez volt az utolso csepp a poharba.

York.

------
"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

Én nagyon nem vagyok híve a cenzurának - de Gabucino az utóbbi napokban rengeteg emberrel beszélt olyan durva, bántó stílusban, ami nem igazán tolerálható. trey pedig tényleg nem nagyon tehetett mást ebben a helyzetben. Az nem állapot, hogy itt a rengetegen rosszul érzik magukat, csak azért, mert egy ember nem tud viselkedni. Gabucino egyébként értelmes srác, valószínűleg ezért is volt trey is eddig toleráns vele, de azért mindennek van határa.

Végülis, lehet ;)

Komolyra fordítva a szót: Szerintem amikor valaki például ilyesmit mond, hogy "... hianyolta hogy nem kuldelek el egyikotoket se a halal faszara idiotak, ugyhogy gondoltam legyen most neki, bar szerintem golyot erdemelnetek", az azért nehezen tolerálható bármilyen közösségben. Ha pedig valaki napokig ezt csinálja, na az túlzás...

Az Én meglátásom szerint a szélsőséges hangok sajna elkerülhetetlenek, mivel az utóbbi években jócskán megszaporodott a HUP olvasótábora és ezen olvasók egy része élni kíván a "szabad beszéd" jogával. Márpedig minél nagyobb létszámú csoportot nézünk annál szélsőségesebb nézetek kerülhetnek terítékre. Értem itt a szélsőség alatt magát a véleményt és/vagy a megnyilvánulás módját is.

Szerintem a szabad beszéd jogát el kéne választani a szabad gyalázkodás jogától, ui. szerény véleményem szerint az előbbinek pl. a becsületsértésre nem szabadna kiterjednie. És jelen esetben ugye nem egyedi esetről beszélhetünk, amikor még mondhatja az ember, hogy hát biztos nehéz napja volt szegénynek, hanem gyakorlatilag folyamatosan olyan a stílusa, hogy a való életben már a második mondatig nem jutna el, mert még egy békességről elmélkedő remete is homlokon legyintené egy ácskapoccsal érte.

Amúgy meg ez a fórum (tetszik vagy sem, de) Trey magánkezdeményezése, mondhatni meghívott minket a kertjébe egy kis beszélgetésre, és ha valaki stílusát, mondanivalóját, vagy egyáltalán bármit rajta elfogadhatatlannak tart, akkor szerintem teljes joggal mutatja meg neki a kijáratot, és messze nem kötelessége eltűrni bármit is, sőt, igazából még indokolnia sem kellene.

De még ha nem is élne ezen lehetőségével, és tolerálná tovább az ilyesmit, annak meg egy olyan következménye lenne, hogy azok hagynák itt a fórumot, akik nem szeretik, ha debilnek, féregnek, stb. nevezik őket, így aztán maradna a közösségből Gabu meg azok, akiket még nem akart visszaküldeni a jó anyjába. Innentől viszont Trey-en a választás, hogy a fenti két diszjunkt halmaz melyikének szeretne/hajlandó fórumot fenntartani, és melyiknek nem. Ha elfogadom, hogy a hup stílusát, jellegét olyanra alakította, amilyennek szerette volna, akkor úgy tűnik, hogy a {Gabu és tsai} halmaznak nem, a komplementernek pedig szeretne/hajlandó egy fórumra áldozni az idejéből. Nem akarok helyette beszélni, nekem viszont így tűnt.

Ellenben mivel szabad társadalomban élünk, ott a lehetőség Gabu előtt is, hogy csináljon egy fórumot (legalábbis ahogy néztem, a 'fukkahupakkaz.hu' domain még szabad), ha megvan, lehet, hogy majd folyamodok oda is regisztrációért, nézek be olykor-olykor el-elküldeni az ottaniakat szép ízes szavakkal sötét és loncsos helyekre, aztán megnézem, mennyire tolerálják...

Egyszerűen kellene egy külön kategória Gabucino néven, akkor görgővel szavazhatnának az érzékenyek. De Trey adna-e külön kategóriát pont neki? Jajjaj, én pesszimista vagyok az ügyben. És, hogy maga az érintett nem ellenezné-e eztet, további megfontolások tárgya lehetne, mert jó eséllyel dughatnánk fel magunknak az egészet Gabucino ajánlásával. :) Én mindenesetre azzal együtt, hogy valós oka van némelyek kiakadásának, egy jót vihogtam a "... hianyolta hogy nem kuldelek el egyikotoket se a halal faszara idiotak, ugyhogy gondoltam legyen most neki, bar szerintem golyot erdemelnetek" részen. :D Hát lehet nem szeretni? :)

Jo, tehat ha vki bemegy egy hazba, amelynek ajtaja nyitva all minden arrajaro szamara, korulnez bent, majd elkezd hisztizni, hogy nem tetszik neki amit bent lat, kijon, majd masnap bemegy ujra, holott tudja mi var ra, majd ott tovabb hisztizik es ezt folytatja honapokig vagy akar evekig es amikor egyszer csak a "hazigazda" megunja es kivagja az ablakon, akkor mindezekert a haz ura a felelos. Ertem ... Azert annyit megkerdeznek, hogy szerintetek ki lesz a kovetkezo ceg, aki majd mondjuk egy szervert adomanyoz az oldal uzemeltetojenek, ha latja, hogy milyen stilusban (lasd elmult hetek) megy itt a (szakmai??!!) diskurzus (??!!) ... Egyebkent a cikk onmagaban erdekes, igaz nem tul aktualis. Ha jol emlekszem meg vmikor 2001 vegen talalkoztam ezzel a microkernellel, de mar akkor sem volt eppen uj ... Ja, meg vmi: Gabucino vesztet valoszinuleg nem maga a cikk, hanem az elso hozzaszolas(a) okozta (na meg persze az elmult hetek amokfutasa), amely huen tukrozte velemenyet a HUP-rol ...

Hol? Hol? Hol? Hol? Most erre nekem kellene valaszolni? ;) Mit tudom en hol a cikk, a post, a hatar, meg hol van tbs! :) (az elso kettot legalabb meg olvastam, na de mi kozom a tobbihez? :) Talan nem lenne rossz otlet treytol az eredeti cikket/thread-et (na ez nem volt vmi hosszu :) visszarakni, csak a tisztanlatas vegett, bar nekem is az a velemenyem, hogy ez csak az utolso csepp volt es ha igy onmagaban vesszuk, akkor a bannolast nem nagyon indokolja. Tudja a fene ... En megmondom oszinten, az admin helyeben mar a mult het tortenesei utan kiraktam volna _barkinek_ a szuret (igaz csak _ideiglenesen_), aki olyan hangnemet ut meg, amilyet Gabucinonak sikerult ;)
Ha tovabbra is nyomon szeretne kovetni a ominozus cikk sorsat vagy egyszeruen csak maganyos es tarsasagra vagyik, kerjuk hivja emeltdijas telefonszamunkat 0049-181-5556667 (99 Cent/Min). Koszonjuk!

Egyebkent a cikk onmagaban erdekes, igaz nem tul aktualis. Ha jol emlekszem meg vmikor 2001 vegen talalkoztam ezzel a microkernellel, de mar akkor sem volt eppen uj

Tyű, akkor ennek fényében a Linux mekkora egy ósdi szar, senki ne írjon róla többet!! ;DD

Latom sikerult elkapni a lenyeget ... ;) Ki mondta, hogy nem kellett volna megirni ill. bekuldeni a cikket mert a tema "tul osdi"? Senki, pusztan annyit probaltam meg kozolni, hogy a tema nem eppen uj. <-ez itt egy pont, ha esetleg nem tunne fel neked ;D

Ki mondta, hogy nem kellett volna megirni ill. bekuldeni a cikket mert a tema "tul osdi"?

<=>

pusztan annyit probaltam meg kozolni, hogy a tema nem eppen uj.

???

Egyébként a virtualizáció sem éppen új (1960 körül jelent meg), mégis igen felkapott mostanában (=> Xen, amelyre Gabu cikke hajaz ;)

Gabu-val kapcsolatban eszembe jut az, amit valaki a Samba fő fejlesztőjéről írt:
- Roppant nagy koponya
- Nem szeretnék a barátja lenni

a lényeg, hogy megint az ő neve van a toppon :) nem telhet el nap nélküle

Mulatságos topik.

Jó topikhoz szól a nóta:

sokan azt irtak a sokat emlegetett cikkhez, hogy elerte a celjat, mindenki kritizalja es ezen elvez. Ezt nem is ketlem, hogy igy van, de szvsz az igazi celt most erte el, megosztotta a HUP-ot es most ertelmes emberek ugranak egymasnak es megint nulla szakmai erteke nincs ezeknek, holott is arra lehetne forditani (jo, offtopicban vagyunk... de akkor is). Ez a megosztas dologrol nekem mindig egy magyar belpolitikai part es dicsoseges vezi're jut eszembe... akit szinten utalok pontosan ugyanezert.
De most nem is ez a fontos, hanem hogy miert kell egymasnak ugrani egy kerge miatt aki ettol erzi jol magat... helyette valoban lehetne a forumokban egymason segiteni stb... legyen a tema windows, linux, bsd, macosx...

Hallottad már, hogy politikáért is lehet bannolni? :-D

Mellesleg a megosztottságról az jut eszembe, hogy ezen oldal látogatói eddig is elég sok kérdésben megosztottak voltak. (Linux/OS X/BSD/Win* vagy KDE/GNOME/XFCE/AQUA/...) Másképp nem lett volna ennyi vita. És ezért nem lehet egyedül Gabucino-t hibáztatni, ő csak egy bár elég karakteres látogató az oldalon. Az persze igaz, hogy modorálhatná magát, de nem ő az egyetlen.

Szerintem (bár ezt nem én döntöm el) két alapvető választás áll fenn.
Precedens lesz a dologból és trey innentől alkalmazza a hatalmát, vagy hosszabb-rövidebb idő után visszaengedi Gabut. (Bár lehet ehhez kellene pár Mea Culpa...) Kérdés melyik a jobb?

Én jobban örülnék, ha visszajöhetne, de annak is, ha visszafogná magát. (Nem csak ő.)
Emellett lehetne alkalmazni a hülye hozzászólások azonnali törlését, esetleg az időleges kitiltást. Hasonlóan pl. a Wikipédiához. Csak rövidebb időkre, meg kevesebb bürokráciával.

Aki pedig a megosztottság miatt feszt sír, az idegesít. (Ide valami olyan jött volna, ami túl sok politikát tartalmazott, így kihagytam. De azt hiszem sejted.) A nép egyik alapvető tulajdonsága, hogy soha semmiben nem ért egyet. (Ez nem csak az oldal látogatóira, vagy a magyarokra érvényes, hanem általános igazság.) Szóval ez van. Szvsz.

Üdv: Tamaas

utólagos engedelmeddel válaszolok a nem nekem címzettre.

"Hallottad már, hogy politikáért is lehet bannolni? :-D"

ennyi erővel pár embert már ki lehetett volna tiltani Gabucinon kívül

"Mellesleg a megosztottságról az jut eszembe, hogy ezen oldal látogatói eddig is elég sok kérdésben megosztottak voltak. (Linux/OS X/BSD/Win* vagy KDE/GNOME/XFCE/AQUA/...) Másképp nem lett volna ennyi vita. És ezért nem lehet egyedül Gabucino-t hibáztatni, ő csak egy bár elég karakteres látogató az oldalon. Az persze igaz, hogy modorálhatná magát, de nem ő az egyetlen."

nem lehet egyedül őt hibáztatni, ja. a modortalanságnak pedig vannak fokozatai. ilyen szinten csak ő műveli, egyszerűen felülmúlhatatlan

"Én jobban örülnék, ha visszajöhetne, de annak is, ha visszafogná magát. (Nem csak ő.)
Emellett lehetne alkalmazni a hülye hozzászólások azonnali törlését, esetleg az időleges kitiltást. Hasonlóan pl. a Wikipédiához. Csak rövidebb időkre, meg kevesebb bürokráciával."

mégis miért? ő mondta mindig, hogy annyira utálja ezt a portált (meg az "egységsugarú" -melynek jelentése homályos számomra- emberkéket itt), ami nem megy, minek erőltetni.
néhány "hülye" hozzászólás volt már törölve csuklóból, bármily meglepő.
amúgy meg milyen bürokráciáról beszélsz?

"Aki pedig a megosztottság miatt feszt sír, az idegesít. (Ide valami olyan jött volna, ami túl sok politikát tartalmazott, így kihagytam. De azt hiszem sejted.) A nép egyik alapvető tulajdonsága, hogy soha semmiben nem ért egyet. (Ez nem csak az oldal látogatóira, vagy a magyarokra érvényes, hanem általános igazság.) Szóval ez van. Szvsz."

aha. 1 hsz nekem még nem tűnik "feszt sír"-ásnak. a különbség pedig annyi, hogy van olyan vita, aminek esetleg lehet értelme, építő jellegű hatása. ez nem az a fajta szvsz.

Nyugodtan.

"ennyi erővel pár embert már ki lehetett volna tiltani Gabucinon kívül"
Bezony. Ezért nincsenek ilyen témák a fórumban. De volt ott egy smiley is...

"nem lehet egyedül őt hibáztatni, ja. a modortalanságnak pedig vannak fokozatai. ilyen szinten csak ő műveli, egyszerűen felülmúlhatatlan"
Vigyázz még dícséretnek veszi. :-)
Szerintem, ha nem adja alá egy pár ember a lovat, akkor visszafogja magát. De ez csak akkor derül ki, ha kipróbáljuk. Ha azok akiknek nem tetszik, egyszerűen ignorálják, a beszólós hsz-ei meg törlésre kerülnek és olyankor 1-2 napra kitiltják, azt előbb-utóbb megunja.

Tudom, hogy néhány hozzászólás már ki lett törölve korábban is, sőt ezt helyeslem is. A megrendszabályozást is, de szerintem egy idő után vissza kellene engedni. Hátha megjön az esze. (Mindenkinek joga van észhez térni.) Aztán, ha nem viseli jól magát lehet megint kitiltani, akkor már hosszabb időre. De jó lenne valami szabályrendszert bevezetni, pl. x beszólás után ennyi kitiltás. Vagy ilyen szint után annyi. (Matematikus lennék, szeretem az egzakt szabályokat.)

"amúgy meg milyen bürokráciáról beszélsz?"
A Wikipédiáéról. Ott nem olyan egyszerű valakit kitiltani, mint itt. Ezért írtam, hogy itt is alkalmazni kellene ezt a módszert (adott időre kitiltás), csak nem olyan bonyolultan. (Ott ez elég nehézkesen megy.)

A "feszt sírás" az nem az 1hsz-re való utalás volt. Finoman utaltam arra, a témára, amit ő felhozott a politikából, csak épp a másik oldalra. (Megosztottság, megosztónak kikiáltott személyiségek, és azok akik emiatt nyavajognak, közben ők sem jobbak, csak másak a módszereik.) De mivel nem akartam ide keverni ezt a témát, így úgy látszik olyan finoman utaltam rá, hogy félreérthető lett. Hagyjuk is ezt, mert még minket tiltanak ki politizálás miatt. :-)

Üdv: Tamaas

ha nem muszáj, nem idézgetem be, úgyis sorban megyek.

hmm. azért nem olyan fenékig tejfel a dolog. az olyan elgondolásai, mint pl. aki valaha is linux-barát hsz-t ír, az egyből habzószájú impotens linux-zealottá válik a szemében. ha pedig valaki rossz szót ejt az ő imádott Mac OS-éről, akkor az kb. az emberiség ellen követ el bűnt nála. az ilyeneket nem ártott volna kicsit kordában tartani, és nem leköcsögözni, lehülyézni, lebuzizni, lecigányozni a másikat (teljesen alaptalanul).

egy "házirend" bevezetése talán nem ártana, mondjuk a phpBB regnél is mindig ott virít alapértelmezésben. amikor pl. előjöttek ezek a politikai gondok, volt az a "rendelkezés", hogy aki ilyen témájú dolgokat felhoz, azonnal tiltva lesz. na most pl. aki egy picivel később kezdett el itt fórumozni, és már pont nem látta ezt, és felhozta valamiért a témát? szóval egy szabályzat összeütése lehet, hogy jó ötlet. a gyik-re egy gyors pillantást vetve nem nagyon találok hasonlót.

hja, akkor ezt a részét offolhatjuk is.

Valahogy en nem ugy emlekszem, hogy az Mac OS-t ilyen habzoan vedte volna. Viszont csak belegondolok, mi szokott egyes MS-t erinto hir alatt menni, _az_ a zealotkodas bezzeg elfogadhato? Tudom, hogy az en velemenyem szamit a legkevesbe, de nem szenvedhetem, amikor valakinek ekkora gerendak vannak a szemeben, mint az itteni linuxos kozosseg jonehany dicso tagjanak.

A kitiltasok pedig... talan trey ugy gondolta, hogy ezzel megoldja azt a jelenseget, hogy egyre tobben kelnek ki a fenti mentalitas ellen.

--
http://marvin.elte.hu/ - the astrophysics archive

az olyan elgondolásai, mint pl. aki valaha is linux-barát hsz-t ír, az egyből habzószájú impotens linux-zealottá válik a szemében. ha pedig valaki rossz szót ejt az ő imádott Mac OS-éről, akkor az kb. az emberiség ellen követ el bűnt nála.

Ez max. a te elgondolásod róla...

drastik miért banned?
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Hölgyeim és Uraim!

Keresse már meg magának mindenki a kedvére való hírportálját, blogját, vagy csináljon magának és a híveinek egy újat...
Baromi unalmas olvasni az _értelmetlen_, _poén nélküli_, _frusztrált_ és _kicsinyes_ perpetum-flameket.
Életcélnak eléggé szánalmas.
_______________________
"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem, de az utóbbiban nem vagyok biztos." A.E.

Döntse el mindenki, hogy ironikus vagy nem. Ha el tudja egyáltalán...
Tőlem folytathatják a passziójukat az "én sokkal régebben használom, és különben is 55 éve vagyok regisztrálva a HUP-on , meg az IRC-en, meg 60 éve kezdtem az IT-t tologatós számológéppel, meg szakmai Nobelem van" stílusban.
Roppant érdekes téma, hogy kinek a piros dömperébe fér 3 kislapáttal több homok...
Értem én, hogy itt akarnak szellemi mannát nyújtani a eltévedt kisistenek egymásnak, de annyi eredménye van a dolognak, hogy bekategorizálták magukat sikeresen, és a kiskutya sem veszi őket komolyan többé.

_______________________
"Két dolog végtelen: az emberi butaság és a világegyetem, de az utóbbiban nem vagyok biztos." A.E.

UP! (Hátha lesüllyed)