A GoboLinux hivatalos oldalának magyar fordítása

 ( poliverzum | 2006. november 2., csütörtök - 18:57 )

Immár elérhető a GoboLinux hivatalos oldalának - legalábbis a címoldalnak, s egy-két aloldalnak - a magyar fordítása. A fordítást én követtem el. Akinek nem tetszik, csináljon jobbat :). Helyesebb lenne azonban, ha a segítő szándékú a még egyáltalán le nem fordított oldalakat fordítja, amire nagy szükség lenne ahhoz, hogy ezt az igen érdekes és nagy jövő előtt álló disztrót megismertessük a kísérletező kedvű magyar linuxos közösséggel!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"mint például /Programs/Xorg/7.0/ and /Programs/KDE-Libs/3.5.1."
s/and/és/g

Igen, ezt én is észrevettem a felkerülés után, meg is írtam Hishamnak, de most elutazott, majd ha visszajön, kijavítja. A hiba oka természetesen az, hogy a könyvtárbejegyzéseket kicopypastéztam, s mert éjfél körül csináltam fáradtan, a köztük levő "and" elkerülte a figyelmemet.

Mondjuk, a piti kritika mellett azt is nézhetnéd, amit már sokszor írtam: valaki tesz valamit a Linuxért. Az rendben van hogy észrevetted a hibát, de így durva hogy azt sem mondod mellé legalább, hogy mittudomén derék dolog volt a fordítás, vagy hogy te is bevállalod valamelyik cikk fordítását, szóval érted ugye!

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

Derék dolog, hogy teszel a magyarul inkább tudó felhasználókért! Köszönet!
covek@covek.hu

Na köszi szépen covek, hát kb épp ezt vártam, ennél több igazán nem is kell, - és tkp még enélkül is meglennék, csak az a durva ha nemcsak elismerést nem kapok, hanem állandóan kapok viszont lehurrogást meg gúnyolódást, amikor teszek valamit! Egyszerűen nem tudom ép ésszel felfogni, nem tudom beleélni magamat a piszkálódók lelkivilágába, mert ha valakinek megtetszene valami másik egzotikus disztró, s elkezdene neki fórumot csinálni, fordítani, szóval megismertetni a magyarokkal, akkor lehet hogy engem nem érdekelne és oda se bagóznék rá, de semmiképp sem kezdeném cikizni érte. Végtére az is Linux, és az sem lehetetlen hogy abból valami olyasmit tanuljak ami az "én" (=általam kedvelt) disztrómban is hasznomra válik.

Aztán meg ha ezt a viselkedést látja valaki aki esetleg maga is tenne valamit különben a Linuxért, elmegy a kedve tőle és bele se vág, mert azt mondja minek, ha csak bántják miatta!

Szóval köszi covek mégegyszer. Pláne, mert meg kell mondjam igazán szánalmasan gyenge az angol tudásom, kimondottan magát az angol nyelvet sem kedvelem, kb úgy érzek iránta mint a w$ iránt, azaz elég nagy munka volt mindezt lefordítani nekem. Különben elkészült még több cikk fordítása is, majd ha Hisham megjön azokat is felrakja, mert már elküldtem a mailjára. Szóval ha valaki fordítana előbb egyeztessen velem, nehogy potya munkát végezzen valamelyikünk.

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

szokj hozza. szerinted en mit kapok a kde csomagjaimert? es kit erdekel? magamnak csinalom, ha nem tetszik masnak akkor nem kell hasznalni. ennyike.

Na köszi szépen covek, hát kb épp ezt vártam, ennél több igazán nem is kell, - és tkp még enélkül is meglennék

Azt hiszem, hogy ezt hívják gőgnek.
Sorry ombre, de nagyon szemet szúrt ez a különleges hozzáállás.

Ez krva jó, kedves imp! Ha tehát bevallom hogy jólesik némi elismerés, akkor ki leszek oktatva, hogy ne azért melózzak, mert az ugye hogy is néz ki. Ha azt mondom, hogy bár az valóban jólesik, de alapvetően nem azért teszem, mert azért anélkül is megvagyok - na akkor meg azért kapok ki, mert úgymond gőgös vagyok! A régi vicc: hol azért verik meg a nyuszit mert nincs rajta sapka, hol meg amiatt, mert van rajta sapka!

Szóval most már azt tudom hogy errefelé előttetek nem lehetek jófiú, de legalább abban legyen egyetértés köztetek, konkrétan miért vagyok rossz...

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

Nem azzal van a gond, amit teszel a közösségért, hanem azzal (ezt az esetet kivéve, ez tényleg szép munka, elismerésem) AHOGY teszed. Úgy terjeszted az "igét", mint egy hithű muszlim, dzsihád alkalmával.
Gondolom tudod, hogy egy ilyen ámokfutás eredményeképp égették porig az alexandriai könyvtárat. Remélem érted a hasonlatot, mert a honlapod alapján intelligens (bár elborultan fanatikus) embernek tűnsz.

És az önelégültségből sem árt kicsit visszavenned, mert akkor is agresszíven ütsz vissza, amikor építő jellegű kritikát kapsz. Néhány ilyen eset után már az ember nem kritizál hanem "beszól", mert látja, semmi értelme a normális stílusnak.

Épp ellenkezőleg. Épp arról van szó hogy sokat kekeckedtek velem merőben igazságtalanul, emiatt néha talán akkor is bántást szimatolok, amikor éppen nem arról van szó.

- Megcsináltam az OpenOffice magyar változatának csomagját Gobo alá, erre kekeckedést kaptam csak érte.
- Nyitottam egy fórumot a Gobónak, erre páran beszólnak hogy az nem is igazi Linux.
- Lefordítottam a nyitóoldalt s egyebeket s most ez van.
- De korábban a Linuxfórumon is történtek undorító dolgok.

Na de itt be is fejezhetjük, nincs nekem időm a szellemi maszturbációra mint egyeseknek, sok még a lefordítandó cikk, meg épp most írtam ki CD-re a 013-at, fel kell rakni...

-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

go bitch go

Dehát lefordította, nemérted? Te meg itt élvezed, hogy égeti magát? Cúnya, komisz Gabucino! ;-)

Tökéletesen befogadóképtelen vagy.
Nem lehet veled normális hangnemben beszélni, ez a hozzászólásod is bizonyítja.
NEM VÁLASZOLTÁL SEMMIRE, csak a saját "erényeid" soroltad fel, meg hogy milyen sanyarú a sorsod. Pedig csak a stílusodon kéne kicsit változtatnod.

inkább ez a hangnem durva

Ja, de azért valljuk be, hogy ezek a fordítások egész jók.
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Köszi bástya elvtárs, most kellemesen csalódtam benned.

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

Szerintem is. Az eredeti hozzászólás teljesen korrekt volt, látszik, hogy nem rosszindulatú kritika, hanem segítő szándék vezérelte. Hasonlóan segítő szándékkal szeretném megjegyezni, hogy a title sor nem lett lefordítva. Illetve még egy javaslat, de ez lehet szubjektív: szerintem a választható nyelveknél az a mondat jobban hangzana, és jobban átlátható lenne a sor, ha ragozatlanul lennének felsorolva: Ez az oldal e nyelveken érhető el: Angol | Portugál | Német | Orosz | Magyar. Valahogy erre jobban rááll a szemem. Amúgy tetszik a fordítás, jónak tartom a szóhasználatot, és úgy az egész szöveg magyaros is összességében.

Mit értesz title sor alatt? A felső ikonok alatti szöveget? Mert azt már jeleztem Hishamnak, talán kijavítja ha visszajön, s ha lehet, mert nem tudom, a honlap szerkezete lehetővé teszi-e. Ami a language bar-t illeti, eredetileg én sem akartam lefordítani a nyelveket úgy, hogy határozói raggal legyenek ellátva, csak a "Ez az oldal e nyelveken érhető el:" szöveget írtam meg, Hisham maga szótárazta ki öntevékenyen a nyelvek fordításait, azaz ez az ő döntése nem az enyém. De bármelyikteknek jogában áll felvenni vele a kapcsolatot, írni a címükre, szerintem szívesen fogadnak minden építő kritikát! Végtéreis amit én lefordítottam, nem szentírás hogy okvetlenül úgy kell maradjon. Az sem kizárt, hogy csekély angoltudásom miatt valamit félreértettem. Megjegyzem nem ragaszkodtam görcsösen sehol az eredeti angol szöveghez, író lévén igyekeztem olvasmányossá is tenni amennyire az lehetséges egy szakmai szövegnél, ezt vehette észre benne bástya elvtárs. De még ennek ellenére is maradhattak benne akár stilisztikai pongyolaságok is, mert siettem vele. Épp volt ugyanis néhány szabad órám, s tudtam hogy később elfoglalt leszek. Szóval hajrá, akinek van kedve és tudása az fordítson új szövegeket illetve pontosítson!

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

...
<html>
<head>
<title>GoboLinux - the alternative Linux distribution</title>
...
</head>
...
</html>

hol lehet piedesztalra emelni Azokat Akik Tesznek A Linuxert?

(en pl teszek a linux_ra_.)

Nem kívánok flame-et előidézni, de IMHO ha valaki tesz valamire, akkor az nem foglalkozik azzal, nem olvassa az azzal kapcsolatos cikkeket, hozzászólásokat, és nem hangoztatja úton-útfélen, hogy tesz rá.

Már rég meg szerettem volna kérdezni tőled, EgyáltalánNemKedvesGabucsínó, mi a frásznak jársz egy linuxos fórumra, ha minden bejegyzésedből látszik, hogy ki nem állhatod a linuxot?

Ha úriember vagy legalább egy picit, kérlek teljesítsd azt a kívánságomat, hogy legalább az általam nyitott topikoktól távol tartod magadat. Úgy vélem részedről felém pozitívumként, e távolságtartás talán a legtöbb mi adható! Köszönöm előre is.

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

mifele linuxos forum?

Ezt a hülye humort mindig muszáj elsütnöd? Nem unod még? Tudod jól, hogy a HUP-ra gondolok. Hungarian Unix Portal. Tehát Linux, mert a Linux egy Unix klón. És most már eltávozhatnál valahova, mert itt nagyon unalmas vagy, és nem is való ez a hely neked. Én mindenesetre nem hívtalak ide.

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

Lol, ennyi erővel akár te is eltávozhatnál valahova, mert itt nagyon unalmas vagy, és nem is való ez a hely neked. Én mindenesetre nem hívtalak ide.
FYI: Gabu ritka nagy tapló tud lenni, nekem is nyílik a bicska a zsebbe', de én pont ezt bírom benne. Inkább arra tippelek, hogy te fogod itthagyni a hupot, amikor már sokadjára úgy érzed, hogy vérig sértettek. Ez az aláírásod meg borzalmasan hosszú, de már szerintem mondták.
--
G.

Az aláírása engem azért (is) zavar, mert nincs előtte a megszokott "-- ", így a szemem nem áll meg, hanem olvasna tovább, és idegesítő mindahányszor teljes figyelemmel végigolvasni ugyanazt. Poliverzum, tényleg megtehetnéd, hogy egyrészt jelölést teszel elé, másrészt sztem össze lehetne préselni két sorra, esztétikusabb és netikett-konformabb lenne :)

Idézet:
Hungarian Unix Portal. Tehát Linux, mert a Linux egy Unix klón.

Azért ne tegyük már egyenlővé a kettőt, légy szíves... Ez sokakat sért. (Többek között engem is.)

..közben elkezdtem röhögni, tényleg bocs, de Gabu *talán* többet tett a linukszért mint gondolnád..

ugyan (amellett hogy milyen kellemes kis bizsergeto erzes ez), a szerenysegem tiltakozik az ilyen nyilvanos elismeres hatasara, de hat ha ez a kedves user velemenye, igazan nem utasithatom el (kerdes hogyan magyarazom ki a bsd fanboiz elott hogy a linuxert tettem dolgokat)

A kedves juzer ugyan nem áll szóba mindenféle sehonnai dizájn-nácikkal, dehát inkább az egyik, mint a másik...

Ezt egy percig nem vitatta senki, tehát hogy jön ide?
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Már elvesztettem a saját gondolatmenetemet, de kb. úgy, hogy az egyik döngette a mellét, hogy ő bezzeg, és hogy a másik mit keres itt - merthogy a hozzászólásából is kiderül, és egyáltalán.
Hirtelen bevillant a helyzet ironikus volta, ennyi.

"Mondjuk, a piti kritika mellett azt is nézhetnéd, amit már sokszor írtam: valaki tesz valamit a Linuxért. Az rendben van hogy észrevetted a hibát, de így durva hogy azt sem mondod mellé legalább, hogy mittudomén derék dolog volt a fordítás, vagy hogy te is bevállalod valamelyik cikk fordítását, szóval érted ugye!"
Természetesen elismerem, hogy derék dolog volt. Sokkal hasznosabb, mint itt, a HUP-on flame-elni. Nem kritikának, hanem javítási javaslatnak [:-)] szántam a commentemet. Azért csak ennyi volt a commentem, mert a testvérem már nagyon erőszakoskodott, hogy adjam át neki a gépet, ezért igyekeztem minél rövidebben hozzászólni, hogy minél hamarabb kijelentkezhessek. (Ahh, minek magyarázkodom?) Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen rövid comment sértő lehet. Ha az, akkor elnézést kérek érte. Ez úton is javaslom minden olvasónak, hogy a helyett, hogy itt a HUP-on flame-elnének, tegyenek valami hasonlóan hasznosat.

mbaron írta:
Ez úton is javaslom minden olvasónak, hogy a helyett, hogy itt a HUP-on flame-elnének, tegyenek valami hasonlóan hasznosat.

Aha, hogy aztán megsértődjenek rájuk, mi?
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Hmm... Attól tartok, félreértés történt... Úgy értettem, hogy poliverzum munkájához hasonlóan hasznosat. Ezúton is elnézést kérek, amiért nem egyértelműen fogalmaztam. Úgy tűnik, ma ilyen napom van... :-) Egyébként - lehet, hogy az én hibám, de - komolyan nem értem, mi a sértődés oka.

Ah, így már egészen más! Köszi szépen! Lehet hogy valóban túlreagáltam a dolgot - mentségemre legyen szólva, már sokszor belémkötöttek itt meg másutt is csak amiatt, mert a GoboLinuxszal foglalkozom. Én sem akartalak megbántani téged, azaz felejtsük el, spongyát rá!

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

de így durva hogy azt sem mondod mellé legalább, hogy mittudomén
-
Bevett szokás így javítani az apróbb hibákat, másrészt mbaron soha nem volt még itt bunkó, meg nem is az a fajta: elég beleolvasni a blogjába.
Ööö, meg talán ne akard hogy egyből a f.szodat nyalják. Helyette inkább:
további jó munkát
--
G.

Hát ha mbaron nem is volt még itt bunkó, de elég sokan igen, akik miatt az emberben kialakul sajnos egyfajta tartózkodás, talán túlérzékenység is; most például épp te bizonyítod imp, s lejjebb willy is, hogy miféle ritka bunkók vagytok!

Plusz vagy hülyék, vagy szándékosan úgy tesztek mintha azok volnátok (az utóbbi a valószínűbb), mert hiszen LEÍRTAM, hogy nem arról van szó hogy holmi dicséretet várnék el, egyszerűen azt várom el hogy ha teszek valamit a közösségért, akkor legalább ne piszkáljanak érte! Azaz, ilyenkor valaki ha mond valamit az lehet dicséret, de ha azt nem akarja mondani, legalább kötekedést SE mondjon! Azt hiszem olyannyira világosan kifejtettem az álláspontomat, hogy ezt egy félkegyelmű is meg kéne értse. Ha tud olvasni. Persze ha direkt nem akarja megérteni, nem is fogja, de akkor egyszerűen egy irigy, rosszindulatú tahó.

S hogy a ti stílusotokban válaszoljak, szarok bele, milyen hosszú az aláírásom, nekem így tetszik. Én is kötekedhetnék sokak aláírásával, hogy mi a frászért angol egy magyar fórumon, pld... meg sok másba is bele lehet kötni. De eddig nem hoztam fel, mert nem keresek másban szándékosan hibákat. Vannak azonban errefelé úgy látszik pitiánerebb alakok is.

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

:D

"Szerző: Gabucino
Dátum: p, 2006-11-03 00:39

:D"

Bravó!
Na ugye, hogy tudsz Te ha akarsz!
Csak így tovább!
Hölgyeim és Uraim, nagy tapsot neki!
:-D

mikor lesz nagyapa.birodalom.net ? termeszetesen a "design-t" megtartva, mint heritage

"mikor lesz nagyapa.birodalom.net?"

"gabu.elso.szmajlija.net" utan rogton :-)

---------------------
Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.

Nagyapa írta:
Na ugye, hogy tudsz Te ha akarsz!

ketlem, hogy akar. tudjuk be inkabb botlasnak. mindenkinek vannak rossz pillanatai, amikor elveszit minden kontrollt es teljesen kivetkozik magabol ;)

Ember, ha szupportálni akarsz, tényleg tedd félre az érzékenységedet, mert ha ilyen hirtelen haragú vagy, az nem jó.
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

A hirtelen harag természetesen valóban nem jó és helyes, erről nincs vita. Egyetértek. De mi köze a szupportálásnak a modorhoz, azaz aki szupportálni akar valamit, azt miért kell hogy mások megpróbálják lejáratni, ellehetetleníteni, cikizni, etc/stb?

-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

pszichologus latott mar?

Higgadj le kolléga. A legfontosabb dolog, a visszajelzés, mert az azt jelenti, hogy másokat érdekel amit csinálsz.
Örülj a negatív kritikának is, és ne a stílusát nézd, hanem a tartalmat, és akkor hasznodra is válhat. Szerintem ez még annál is jobb, mintha egy komment sem jött volna erre a hírre.

Most kialaktult egy parázs vita, amiben szerintem most vérig sértve érzed magad, pedig örülhetnél: eltöltöttem - és szerintem rajtam kívül még sokan mások is - a GoboLinux ismertetőjével vagy 5-10 percet.Annak ellenére, hogy hallottam már róla, soha nem érdekelt igazán. Sőt, egyáltalán.

Ez pedig nem rossz publicitás egy ilyen különleges projectnek.

Igen, ebben lehet némi igazad, kedves zwei. Különben javában dolgozom a többi cikken is. És ki van javítva az and/és hiba is.
-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

"másrészt mbaron soha nem volt még itt bunkó, meg nem is az a fajta"
Kikérem magamnak. [:-)] Időnként nekem is elborul az agyam, és akkor olyanokat írok, amiről már akkor tudom, hogy nem igazán kellene. [:-)]

Nem akartalak beskatulyázni, de úgyértem, alapvetően nem neked szokott elborulni az agyad.. :)

Ez nagyonszar duma. Azt csinalsz szabadidodben amitcsak akarsz, ha a dicseretert csinalod, sztem most hagyd abba nincs ertelme.

Poliverzum,
1, nyugi :) Ha mindenre nyolcvansoros tirádával reagálsz, az emeli a szolíd hozzászólóban is az adrenalinszintet :)
2, fordításért ne várj nagy köszönetet, majd akad néhány ember, aki megköszöni, de ne ezért csináld.
3, állandóan belefutok én is ilyen cseszett kis hülyeségekbe, hogy benne marad egy-egy angol szó, stb., ez nem nagy ügy.
4, tetszik a "hibabogarászó", ötletes. Te szülted, vagy találtad valahol? :)
5, ez már kérdés a nagyérdeműhöz: pl. ezt: "SCSI", hogyan ejtitek ki? Én "szkázi"-nak hallottam/mondtam eddig, de sose nem lehessen tudni.. Már csak a névelő miatt kérdezem ("Az/A SCSI eszközök...")

AIDS is édsz az angolban, nem éjájdíesz, szerintem a SCSI is szkázi, de én már meg sem merek szólalni ilyen témában.
A "hibabogarászó" az tényleg aranyos (bár zárójelben a bugtracker szó mehetne utána).
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

"fordításért ne várj nagy köszönetet, majd akad néhány ember, aki megköszöni, de ne ezért csináld."
A Free/OpenSource fejlesztők nagy része nem elismerésért, nem köszönetért, és nem pénzért dolgozik. A többség egyszerűen csak hasznára akar válni a közösségnek.
---
Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes.
- Albert Einstein

...vagy szimplán csak élvezi amit csinál.

Igaz, bár én nem "vagy", hanem "és" logikai művelettel :-) kapcsolnám az előbbi állításhoz. :-)

Nem mertem hozzáírni, hogy "én a magam örömére csinálom". :)
Mellesleg azért van ebben egyfajta elismerés-vágy is, és elismerés is van. (Nem anyagi, persze.)

A nézeteltérés időközben tisztázódott kedves KKata.
A fordítást természetesen nem a köszönömökért végeztem, megvagyok én úgy is ha senki egy árva kukkot sem szól - épp csak jeleztem hogy HA szól mégis valaki, akkor jogosabb a köszönetnyilvánítás, mint a piszkálódás. De ez tényleg az utsó bejegyzés legyen erről, mert mint írtam tisztázódott az ügy. Különben meg mindenki tudja asszem, hogy íróféleség volnék (egyik regényem a minap bekerült a MEK-be is, itt a link rá: http://mek.oszk.hu/04000/04036/# ), azaz egyszerűen fogjátok fel úgy, hogy én egy afféle elvont, érzékeny"lelkű" művészfajzat vagyok, oszt' jól van!
Az SCSI-t bevallom, én így ejtem ki: "es-csé-í".
A "hibabogarászó" az én elmeszüleményem. Onnan jött az ötlet hogy ugye az ilyesféle hibákat bug-nak, azaz bogárnak nevezi az angol. Igazából elfogadott, mintegy sztenderd magyar megfelelője meg úgy tudom nincs úgysem az eredeti angol kifejezésnek. Feljogosítok mindenkit, hogy más disztrókkal kapcsolatban is nyugodtan használja e szót a megfelelő hogyismondjákos izére, nincs levédve a szó a GoboLinux számára!
A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

"egyik regényem a minap bekerült a MEK-be is, itt a link rá: http://mek.oszk.hu/04000/04036/#"
Gratulálok hozzá. Bevallom, nem szoktam regényeket olvasni, (a kötelező irodalmat sem mindíg olvasom el,) de ebbe lehet, hogy bele fogok olvasni, ha sok fölösleges időm lesz. Már a borítón lévő Mandelbrot fraktál arra csábít, hogy belenézzek a könyvbe.

Remélem, tetszeni fog neked. A reflexióidat majd megírhatnád az emailomra. A http://poliverzum.birodalom.net oldalamon még számos novellát, kisregényt s egyebeket is találsz amik ingyen letölthetőek. Néhány novellám nyomtatásban is megjelent az ÚjGalaxis antológiáiban.

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

ez már kérdés a nagyérdeműhöz: pl. ezt: "SCSI", hogyan ejtitek ki? Én "szkázi"-nak hallottam/mondtam eddig, de sose nem lehessen tudni.. Már csak a névelő miatt kérdezem ("Az/A SCSI eszközök...")

Amennyire tudom a SCSI kiejtése az elődje - SASI - miatt lett "szkázi".

Mindenesetre valóban: "It is pronounced "scuzzy".

Ennek ellenére tévesen mondják így, de mivel megszokottá vált, ezért érdemes tiszteletben tartani.

Mint a mondatvégi felkiáltójel helyetti pontot? :-P
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Én is szkázinak mondom.

en mar szöcsi-nek is hallottam ;)
kurvara raertek halljatok, h pszichologust is kepesek vagytok jatszani
raadasul 1 informatikai forumban.. getalife, a szencsegit! ;D
(en meg a paul graham - hackers and painters c konyvet szeretnem leforditani,
de orulnek ha valaki megtette volna mar)

Ez jó könyv, nekem is bejött. De fordítani azt nincs időm, meg aztán jobb olvasni helyette....

+ a shotoknál hirtelen magázásra váltottál az addigi tegezés helyett; gondolom, éjszaka volt már erősen :) Nem nagy bug ez sem, csak ugye több szem(em) többet lát :)

Köszi az észrevételt, kijavítva a screenshotos magázás tegezésre!
-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

hmm... olyan nyelvről fordítani, amit nem is szeretsz, nem könnyű dolog. Gratulálok.

Köszi ParadoxH. Igazság szerint egyszerűen utálom az angolt. Több okból is. Leginkább mert teljesen logikátlan a "helyes"írása, plusz annyira eltér a beszélt nyelvtől, meg nincs szinte egyetlen tiszta hangja sem csak csupa diftongus, egyáltalán olyan a hangzása az egésznek, mint a bagzó macskák nyávogása... iszonyatos! Már a német sokkal jobban tetszik, az olasz pláne, de a legjobb az eszperantó, mert olyan logikus! A japán is szép nyelv. De az angol iszonyat. És a nyelvtana is rémálom, mert nagyon homályos benne az egyes szavak jelentésmezeje, pld a "power"-nek is van sok tucat jelentése, aztán találjam ki hogy épp mit jelent az a szó a mondatban a sok tucat közül... és a kis nyelvtani szócskákat ide-oda pakolja a mondatban, ezzel fejez ki mindenféle nyelvtani viszonyt, ahelyett hogy lenne egy-egy teljesen különböző ragja vagy elöljárószava minden nyelvtani viszonyra! Rémálom, na!

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

Hát az angol nyelvnek is megvannak a hátrányai a többihez képest (melyik nyelvnek nincs ilyen?), de ha figyelembe vesszük, hogy 446 millióan beszélik kb a statisztikák szerint a nyelvet világszerte, és hadd ne soroljam, hogy milyen előny annak aki ismeri ezt a nyelvet manapság minden téren, akkor ez kárpótol a fáradalmakért. Amúgy én mostanában kezdtem el az angol elsajátitását, és eddig kifejezetten évezem.

Hát ha még élvezed is, akkor talán gyakorolhatnál a GoboLinux anyagainak lefordításán... küldjek linket, mely cikkeket tartok fontosnak?

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

Ha akarod elküldheted, de túl jó eredményt ne várjon senki, mivel nem vagyok angol guru, de ha így is jó, és ha az időmet be tudom úgy osztani (közelgő érettségi) - szivesen segítek.

"(közelgő érettségi) "
Hogy egy klasszikust idézzek: wtf? :))
Azért ezt nem sok diáktól hallani még novemberben :)

Az új rendszerben már nem csak nyáron lehet érettségizni :)

poterettsegi? ;))) vagy az nem ilyenkor van?

---
"... nem zsaru vagyok, hanem a rendorfonok."

Basszus... Sorry, nekem alapértelmezésben (mivel nincs most érettségiző, mármint az őszi vizsgaidőszakban érettségiző tanítványom) a május-június van a fejemben. Perszehogy van, múlt héten + e héten voltak az őszi írásbelik.
Hát beégtem, na, van ez így :D

Nos kezdjem azzal, hogy Romániában lakom, egy olyan településen, ahol az emberek többsége magyar ajkú. Ebből következik, hogy a diákok nagyrésze eléggé hézagosan beszéli a román nyelvet. Viszont, a román vizsgát anyanyelvi szinten kell letenni... én meg (pirulva bevallom) a diákok nagyrészébe tartozom - gondolom innen már kezded érteni.
De (ne értse félre senki) ezt nem kifogásként hoztam fel, ha van angol fordítanivaló szivesen vállalom, de mint mondtam, ne várjon senki csodákat, mert nagyon az elején vagyok - az eddigi csúcsteljesítményem, hogy pár angol dalszöveget lefordítottam (az itteni iskolai angol oktatás "sub zero" - kizárólag a saját ambicióm hajt), de ha itt az elszántság a tudással nagyobb prioritást élvez segítek.
És végül (kivételkezelés rulz) a végére egy smile, hogy értem a viccet: ":)"

Hm, ezt nem tudtam volna kitalálni. Köszi a magyarázatot. (Akkor mégsem égtem akkorát ;) )
Sok sikert a vizsgákhoz! (Bármit jelentsen is ez.)

Hát akkor ha szívesen bevállalnál valami fordítást, engedélyezhetnéd a levelek fogadását, vagy ha nem akarod, akkor regelj a gobo-fórumomra, s azon keresztül kommunikálhatunk (akár a fórumon át, akár a fórum levélküldő rendszerén keresztül). Különben nálam csakis jobban tudhatsz angolul! A lényeg hogy a fordítás szakmailag korrekt és magyarul érthető legyen - ami azt a bizonyos művészi színvonalat illeti, azt majd én bevállalom, azaz átszabom ha nagyon nem lenne magyaros.

-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

ami azt a bizonyos művészi színvonalat illeti, azt majd én bevállalom, azaz átszabom ha nagyon nem lenne magyaros.

LOL, ez aztán az egotrip... :)))

Már egyébként is szólni akartam, hogy az igazi írók, valamint a művészek nem szokták magukra azt mondani, hogy ők írók/művészek, ugye érted?

ohat Hunger!
it was a really heartsome confession ;)
nem erted a muveszeket; LOLL
itt cseszted el !!!;-PP

(egyebkent Van Gogh kepeibol allitanak ki rovid idon belul a Szepmuveszeti Muzeumban)

---
"... nem zsaru vagyok, hanem a rendorfonok."

Bocs de az idézett hozzászólásomban mintha nem szerepelne önmagam íróságának és művészvoltának a kihangsúlyozása!

Másrészt persze valóban író vagyok, hiszen már megjelent 2 regényem is elektronikusan plusz egy filozófiai munkám, de ha csak a nyomtatott műveket tekinted akkor is megjelent nyomtatásban több novellám. Tehát tény, hogy író vagyok.

Hogy művész-e az más kérdés, de azt különösebben sosem hangsúlyoztam. Mondjuk az írókat hagyományosan művésznek tekintik, ilyen értelemben tehát az volnék, de azért ezt majd az utókor a hivatott eldönteni. Megjegyzem, sosem művész akartam lenni íróként, hanem jó szakember.

-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

Ird le minel tobbszor, hogy iro vagy meg filozofus meg muvesz. Te is azon semmirekellok taboraba tartozol, akik rongyos tarisznyaban jarnak a muveszmoziba?

ha o nem, akkor a lanya biztos :)

Ezt az url-t a legaljara is postolhattad volna :-) LMAO :DDDDDDDDD

Én még sosem jártam a művészmoziban. Én munkahelyre szoktam járni, nem moziba. Nem az írásaimból élek. És nem kell megijedned, sosem volt célom, hogy bekerüljek a kötelező gimnáziumi tananyagba. Én az írásaimmal elsősorban szórakoztatni akarok.

De most őszintén, nem úgy gondolod-e hogy a fikázásom a részedről erősen offtopik?! Beszéljünk inkább a gobóról, az irodalmi munkásságommal kapcsolatos épületes véleményedet pedig írd meg emailban, úgyis munkanélküli a spamszűrőm egy ideje! Különben meg szerintem egyetlen művemet sem olvastad még el, akkor meg mi közöd az egészhez!
-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

"Én még sosem jártam a művészmoziban."

Pedig lehet, hogy hasznalna...

"De most őszintén, nem úgy gondolod-e hogy a fikázásom a részedről erősen offtopik?!"

Nem.

"úgyis munkanélküli a spamszűrőm egy ideje"

Biztos nem ertesz hozza es nem mukodik...

"Különben meg szerintem egyetlen művemet sem olvastad még el"

Nem is akarom/fogom.

"akkor meg mi közöd az egészhez"

Ha mar egyesek az alairasodba is belekotnek, akkor gondolkodj el. A konnyu predaba meg belerugtam egyet (egeszen jol birod amugy) :-)

Úgy látszik te azokhoz tartozol akik hülyén és bunkó módra születnek, és még sokat is tettek azért, hogy e képességeiket tovább fejlesszék.
-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

megnéztem egyik nagyszerű művedet. "a nagy ateista kézikönyv"-et..
Hát ilyen szart utoljára nem is tudom mikor olvastam, kb a harmadik bekezdésig bírtam. kb olyan a minősége, mint az olcsó pártiratoknak.
Meg azt sem értem igazán, hogy te most ateista is vagy, meg buddhista is? Vagy hogyan? :D
nem kell válaszra méltatni művészúr, úgy sem fogom elolvasni

--
TheReplaced - С Кем Ты?

Nem ateista, hanem evidencialista lásd: http://birodalom.net/evidencialista
Én végigolvastam a Nagy Ateista Könyv -et és azonkívül, hogy néha elfogult, csak a saját világnézetszögéből vizsgálja az író a dolgot, számos ateista, agnoszicsta, szkepticista kontra keresztény (sokszor fundamentális) felmerülő vitakérdésre rávilágít. A véleményem az, hogy a mű tulságosan radikális és provokáló hangnemű, pl: nem veszi figyelembe a hit indoka mögött rejlő erős szociológiai forrásokat. Ez most egy hirtelen épitő jellegü kritika akart lenni... de sietnem kell mindjárt kezdődik a magán román órám... bye

Pedig vizsgáltam a kérdés szociológiai aspektusait is: emlékezz csak, megállapítottam benne pld, hogy a vallásosságra való hajlam tkp a stockholm-szindróma elfajult esetének tekinthető!

És nagyon sok méltatást is kaptam arra a könyvre.

De ez már tényleg nagyon OFF itt.
-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

na anelkul, hogy barmilyen nyelvi vitaba bele akarnek menni azert megjegyeznem, eleg sokan elboldogulnak azzal a logikatlan angol nyelvvel ;) es akkor most egy klasszikus Mark Twain-tol, ami nem eppen a nemet nyelv (ha mar ezt emlitetted) szepseget emeli ki ;)
"Waffenstillstandsunterhandlungen - ceasefire talks " hat nem gyonyoru? :)

nem ismerem a disztrot, es nem kekeckedni akarok... csak ha mar lattam a topicot, gondoltam megnezem mi is az...
az oldallal kapcsolatban lennek kivancsi, hogy win alatt masnak is kicsit olyan elmosodottak a fontok? vagy ez csak nalam van (Firefox 2.0, WinXP)? Amugy FF2.0 Slack 11.0 alatt mar jol lathatoak...

Sajnos ezzel kapcsolatban nem tudok segíteni neked, mert már bő két év óta egyáltalán semmiféle win-em nincs idehaza, s momentán a munkahelyen sem számítógépes munkát végzek...

A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb

Linuxos oldalam:
http://linux.birodalom.net

Hogy valami jó is legyen: Megjelent a GoboLinux 013

momentán a munkahelyen sem számítógépes munkát végzek...

Különben ezzel sikerült valamit elérned?
Egy jut eszembe: ha halgattál volna, bölcsebb maradtál volna.
--
G.

Linuxtanulmány írta:
Kifejezetten abból él hogy Linuxos programokat készít: például van egy cég ahol Linuxot használnak, a cégnek valami egészen speciális feladatra kell program amire még nincs ingyenes szoftver mert e gond csak e cégnél jelentkezik a speciális termelési profil miatt. Például a cég szubtitáló eszkudereket gyárt, de az ezt gyártó robotsornál, amit linuxos számítógép vezérel, a fikarizáció közben nem munyuruzik rendesen a zseltox.

[...]

Tehát megismétlem: a vállalatvezetés akkor cselekszik a leghelyesebben, ha a winfosos licenszeket nemcsak nem használja fel, nemcsak kidobja a szemétbe amúgy papírosostul, CD-sestül, felbontatlanul, de egyenesen légmentesen lezárt tartályokba helyezi el őket, és a veszélyeshulladék-tárolóba dobja bele, hogy meg ne fertőzhessen más, gyanútlan, jobb sorsra érdemes felhasználókat!

Jajj. Nagyon rosszul vagyok. :=D Köszönöm a vidám esti mesét, nem gondoltam volna, hogy ma még ordítva fogok röhögni.

Jó éjszakát gyerekek!

(Engem is érdekelne, hogy milyen fogadtatásra talált eme műremek.)

És nagyon sok más helyről is rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptam a tanulmányomra. Az a srác is nagyra értékelte aki engem bevezetett a Linuxba, szakmailag is korrektnek találta, holott ő mindenesetre lényegesen felkészültebb a Linux terén mint én, igazi nagyágyú, de annyira hogy lényegébn abból él, azaz mindenesetre messze sokkal jobban ért hozzá, mint errefelé bizonyos hangoskodó alakok, afféle fórumbetyárok!

-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

Képzeld, a főnököm ennek hatására tért át Uhu-Linuxra... De attól tartok nemsokára a gobót is kipróbálja.

-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

hiheto

ez egy átlagos hup fórum-post, semmi extra

Lecci, ne...Most pofankopve erzem magam :(

irto szani a weblapod. rossz fenyt vet a linuxot hasznalokra. komolyan mondom gondold at magad.

Nálam is ugyanez a helyzet. (elmosodott win alatt)
Slakin nem elmosódott, bár csak vmware alatt és 1.5.0.7 firefox-szal próbáltam.

Úgy elnézem itt fenn a gyíkháborút. :-)
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

Jobb nem szóba állni vele, mert az életben sem lesz vége. :(

Jó, én most nem is rá gondoltam. Olyan a srác, amilyen, csak rögtön rászállt 20 ember, én rájuk gondoltam itt, még akkor is, ha nem értek egyet a viselkedésével.
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

[off]
es hol lehet hozzajutni ahhoz a muhoz aminek a cime kajjam unokai?
[/off]

Hát ilyenkor fel kéne venni a szerzővel a kapcsolatot, ha már olyan smucig volt, hogy nem tette fel letölthetőre a honlapjára. Mondjuk, a műt kérelmezőnek nem sok esélye lesz megkapni a folytatást, ha nem olvasta el az előzményt, azt meg be kell bizonyítsa azzal, hogy véleményt küld róla.

-------------
:::A magyar GoboLinux felhasználók fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::Linuxos oldalam: http://linux.birodalom.net

ertem. remelem nyitva a kontaktod. mindjart tesztelem.

Örömmel közölhetem, hogy a GoboLinux oldalának - http://gobolinux.org - magyarra fordítása lényegében teljesnek mondható! Csupán 2 cikk van még, ami nincs készen, ezek sem a legfontosabbak közül valók, s e három cikken kívül - bár ezek is elkészítés alatt állnak - csupa olyan anyag nincs lefordítva, mely már elavultnak számít, azaz csupán történelmi érdekességük van. Ezekre nem is szándékozom fordítási erőfeszítést pazarolni.

Büszkén jegyzem meg, hogy az oldal a hivatalos angol nyelveken kívül a portugál, német, orosz, francia és magyar nyelveken érhető el, és készül a kínai is - ám ezek közül (az angolon kívül természetesen) a MAGYAR nyelvű a legteljesebb és legnaprakészebb! Bizony, annak ellenére hogy Brazíliában fejlesztik, azaz portugál nyelvterületen, még a portugál nyelvet is lekörözzük!

Ezek után szándékaim szerint a GoboLinux TudásBázis anyagának esünk neki, ami a wikijükben található. Néhányat a fontosabb wiki szócikkekből angolul bemásoltam a fórumomba, kérnék jelentkezőket hogy oda a fórumba lefordítsák őket, lehetőleg az eredeti wiki vezérlőszekvenciák megtartásával a fordításban. Ha készen lesz néhány belőlük magyarul, felteszek majd egy wikit, ahova ezeket összegyűjtjük. Mármint a magyar nyelvűeket.

Örömmel tudatom azt is mindenkivel, hogy a GoboLinux hivatalos oldalára fórumom úgy lett belinkelve, hogy a GoboLinux HIVATALOS magyar fórumának ismerték el, ott a kitétel, hogy "official". Ezt megtiszteltetésnek érzem.

Leendő GoboWikimbe cikkszerzőket is keresek a GoboLinuxról, mert azt természetesen saját gondolatokkal is lehet gazdagítani.

Kifejezetten szeretném, ha a HUP közönsége végre nem a személyem zrikálásával foglalkozna! Teljesen mindegy ugyanis, mi rólam mint személyről a vélemény, jó lenne ha inkább a prodzsektre koncentrálnánk, hogy e nagyszerű disztró, a Gobó a magyarok által aktívan használt, ismert disztribúcióvá nője ki magát!

Semmiképp sem érzem, hogy ezzel más disztrók vetélytársa lennénk, mert elég nehezen tudom elképzelni, hogy a Gobó belátható időn belül annyira elterjedne, hogy teljesen kiszorítson olyan disztrókat mint pld a debian vagy a gentoo, de még az uhut sem. Viszont ha annyira megerősödik, hogy legalábbis alternatívaszámba veszik, akkor segédkezhet abban, hogy olyanok, akiket eddig esetleg elriasztott a hagyományos fájlrendszer-architektúra, azok áttérhessenek a winről linuxra! Egyáltalán, én azok közé tartozom akik hisznek abban, hogy a disztrók bősége nemcsak nem baja a Linuxnak, de egyik erőssége, mert ezáltal mindenki megtalálhatja a magának legmegfelelőbbet!

Tehát fordításban segítő embereket keresek, most már főleg a fórumomra feltett wiki-cikkek anyagának lefordítására!

Aki lefordítja, írja bele az igazi nevét a cikk elejére, az azzal együtt lesz feltéve a wikibe, hogy (Fordította: xyz). Beceneveket viszont nem fogadok el, az az ügyet komolytalanná tenné.

Minden segítséget előre is köszönök!
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Szerző: poliverzum:
"[...]Teljesen mindegy ugyanis, mi rólam mint személyről a vélemény, jó lenne ha inkább a prodzsektre koncentrálnánk[...]"

ezzel egyet ertek, de neha nem art ha az illeto tud visszavenni arcbol...

Szerző: poliverzum:
"[...]Beceneveket viszont nem fogadok el, az az ügyet komolytalanná tenné.[...]"

butasag. innen(is) sok embert inkabb ismernek becenevrol, mint polgari neverol.

/* sajat velemeny/tanacs:
az ehhez hasonlo gondolatokat inkabb a blogodba ird.
mert: a cikket 2006, november 2 - 6:57du -kor postoltad, ami mar reg nincs kint a cimoldalon.
a blogod legrosszabb esetben ~2-6 oran keresztul kint van...
*/

---
"... nem zsaru vagyok, hanem a rendorfonok."

Olvasd csak vissza pld ezt a topikot, GreG! Szerintem nem én vagyok az, akinek itt nagy az arca, hanem Gabuchino, snq és Csigaa az, akire ez messze sokkal inkább jellemző!
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

WAHHHAHA

nevemet se tudod leirni papa

Talán mert túl jelentéktelen valaki vagy a számomra ahhoz, hogy agyi erőforrásokat kössek le az idegenmajmoló neved helyesírásának a megjegyzésére.

-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

omg

hatigen minden szavad ostorcsapas

pedig csak ezzel az egy információval megsokszoroznád a hasznos agyi működésedet

Nem tehetem, snq! Tudod, én a tisztességes küzdelmet szeretem, márpedig az túl nagy előnyt jelentene nekem veled szemben!

Na de itt is hagyom egy darabig a bandát, fordítok inkább valami gobós wiki cikket... az értelmesebb időtöltés. Nem feledhetem ugyanis, hogy aki disznók közé keveredik, azt megeszik a korpákok.
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Szep forditasnak tunik. Tenyleg buszke lehetsz magadra.

Köszi szépen, smafu!

Azóta különben megnyitottam a GoboWikit is, a GoboLinux magyar tudásbázisát. Csak amiatt írtam ide, hátha elkerülte esetleg a figyelmedet. Szívesen látlak téged ott, vagy a GoboFórumban, ha van kedved együttműködni, vagy a Gobót kipróbálni, s esetleg lenne valami kérdésed.

Fordítanivaló meg van még rengeteg. Ugyanis át akarom emelni az eredeti angol GoboWiki majdnem teljes anyagát. Ez megkönnyítené, hogy magyarok is beszálljanak a fejlesztésbe.

Különben inspirációm hatására elindult a GoboHide kernelpatch internacionalizálása. A magyar hu_HU.po modul fordítását már el is küldtem a fejlesztőknek (az ő kérésükre).
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Olvastam arrol is, de sajnos azt kell mondjam: koszonom, nem. Jelenleg nem kivanok ide eroforrast kolteni. Csak beleolvastam a munkadba es tetszett.
De azert neked: Hajra!

Hát igyekszem, megteszem ami tőlem telik.
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/gobophpbb
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó