batch vagy hasonló

 ( new-g | 2006. szeptember 25., hétfő - 13:42 )

Egy gépteremben vagyok operátor.
A gépeket (Windows XP) úgy állítottuk be, hogy zárás előtt 5 perccel felbukkanjon egy ablak, ami figyelmeztet arra, hogy hamarosan zárunk. Az 5 perc leteltével pedig a gép szépen kikapcsol.
Tulajdonképpen ez a shutdown.exe progi elindítása Rendszergazdai jogon Ütemezett feladatokkal.
Ezt azért csináltuk így, mert a kedves felhasználók zárás nem hajlandóak távozni többszöri felszólítás után sem.

Ez egy ideig nagyon jól működött. Néhányan azonban felfedezték azt, hogy a gépeket vissza is lehet kapcsolni.
Mivel nem akarok olyan drasztikus megoldásokat, hogy lekapcsolom az áramot, azt szeretném megtudni, hogy nem lehetne-e valami batch progit írni, ami bejelentkezéskor ellenőrzi a napot és az időt. Ha már bezárt a terem, akkor 30 sec után egyszerűen kapcsolja ki a gépet.

Mindezt Linux alatt egyszerűen meg tudnám csinálni, de nem tudom, hogy XP alatt is lehet-e hasonlót.

Előre is köszi a segítséget!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Idozaras kapcsolo a konnektorba, ami este 10 es reggel 6 kozott nem ad aramot a gepnek. A kapcsolot mar csak nem huznak szet a felhasznalok.

Egyszerű: Aki piszkálj a gépet, az egy hónap eltiltást kap.
Vagy ha nogy ragaszkodsz a lekapcsolós megoldáshoz, akkor állíts be BIOS jelszót.

--
TheReplaced@Zenwalk - 540,000 Degrees Fahrenheit

A terem egy főiskolai épületben található. A főiskolások regisztrálva vannak a rendszerben. Viszont ide bárki bejöhet a városból teljesen ingyen. Ők csak egy vendégkártyát kapnak, amivel nem tudjuk azonosítani név szerint. Megjegyezi meg ennyi arcot nem lehet. Tehát az eltiltás nem minden esetben működik.

BIOS jelszót tudtommal mindig be kell írni, akkor is, ha nyitva van a terem, a gépet pedig a felhasználó kapcsolja be, amikor leül elé (már amelyik be tudja kapcsolni :)). Szóval ez sem a jó megoldás.

De azért köszi a javaslatot.

Windows batch:

FOR /F "tokens=1* delims=:" %i IN ('time /T') DO @echo %i %j
15 11

De szerintem a legtisztabb valami mashogy levedeni, nemtudom van-e windows xp-be hasonlo mint a win2k3-.ban, hogy van account policy, mettol meddig lephet be a user....

De szerintem olyan vedelmet nemtudsz beiktatni, amit egy kis trukkel nem lehet kijaccani.

Ja megvalami, a legtobb ilyen ceg, jatekbarlang stb, hasznal egy spec progit, ami levedi a usertol a gepet, idot is mer meg minden, ha gondolod megkerdezem a sracot mennyi a license.

pl írhatsz egy bármilyen gagyi programot, akár még egy régi pascal progit is, ami lekéri az időt és, ha késöbb van ,mint kéne indít egy shutdown.exe-t. Ezt berakod a run-ba registry-be, elindul minden rendszerindításkor és kész

Nem 100%-os hatásfokú, de szerintem roppant hatásos, ha záráskor kiszeded a gépek alól a netet. Anélkül senki nem akarja majd használni :)

Ott a pont. :D

--
TheReplaced@Zenwalk - 540,000 Degrees Fahrenheit