Mennyit keres?

Sziasztok,

az erdeklene, hogy a banki szektorban egy halado unixos mekkora netto fizetessel rendelkezik Magyarorszagon. Gondolkodom kulfoldon es a helyes donteshez minel tobb informaciot szeretnek osszeszedni.

Kb errol van szo: Solaris, RHEL kornyezet, storage, Veritas, tobbszaz szerver, stb. Mindezekrol papirok is vannak.

Tisztaban vagyok vele, hogy ez keves informacio, valamint hogy ez egy erzekeny kerdes, de kerem, ha valaki ilyen helyen van, akar egy privat uzenetben informaljon.

Nagyon koszonom.

Hozzászólások

Mondasz nekik egy bántóan nagy összeget, aztán majd megegyeztek egy annál alacsonyabban. Én mondjuk banki szektorban nettó háromszáz alá nem mennék. Vagy ttól függ, hogy az ügyeletben eltöltött időt és túlórákat hogy fizetik, saját kocsit kell e használni kiszálláshoz stb.
Bonyolult téma.
Egyik ismerősöm mondott egy összeget, erre a munkáltató is mondott egyet, majd ő megmondta hogy azért az összegért hány napot óhajt bent tölteni és hányat otthonról adminisztrálni. És felvették. Szóval ilyen is létezik.
A kérdés csak az, hogy tényleg téged akarnak e a posztra. Mert ha igen, akkor tárgyaljanak veled.

Arra is vigyázz, hogy kiverhetik a palávert, hogy "megfizethetetlen vagy". Ne rémülj meg! Köszönönd meg. Hidd el, fel fognak hívni pár nap múlva. Én is így jártam (évekkel ezelőtt). A pénzt akkor meg adták volna, de más miatt végül is el kellett állnom.

enis egy bankban vagyok unix admin. bankja valogatja mennyit ad, de nem szabad szegyenlosnek lenni. ha kellesz nekik ugyis megegyeztek.
banknal 14 havi fizu van alt, mindenfele juttatasok (udulesi csekk, kajajegy, telo, laptop, utazasi tamogatas, etc), tulora penz, stb.

sne

tok feladat fuggo. ugy szamolj h ez allitolag a versenyszfera vagy mi :-)
annyit kerj amennyiert szivesen csinalnad. egymilliard :-)
ja amit kihagytam. nalunk tamogatnak minden tanfolyamot, ami kell a munkavegzesedhez. oktoberben megyek olyan tanfolyamokra, amiknek a napi dija 50-60k. szerintem ez is nagyon fontos a jovodre nezve.

sne

#kicsit off
Persze, tök rendesek, kár hogy a munka törvénykönyve ezt előírja. Mármint hogy a munkavégzésekhez szükséges képzéseket a munkaadó fizeti.
Ezzel csak azt akartam mondani hogy a munkavégzéshez szükséges tanfolyamoknál, ha a munkavállalóval fizettetik ki az törvénytelen, ha meg kifizetik az nem kegy.
Tudom gyakorlatban sok munkahely bepróbálkozik ilyesmivel és a munkavállalónak sokszor nincs választása, én azt szoktam csinálni hogy aláírom: persze x éven belül ha elmegyek akkor ennyit meg ennyit visszafizetek, ha meg menni akarok akkor fogom és széttépem. Tudniillik nem kötelez semmire, törvénnyel ellentétes szerződés semmis.
(BTW ugyanez érvényes az ellentételezés nélküli konkurrencia-záradékra is.)
Mindenesetre az olyan interjún ahol az ilyesmit juttatásnak minősítik ("kevés a fizu de itt hú mennyit tanulhatsz") ott azzal szoktam felállni hogy köszönöm, tanultam eleget, ha ez nem elegendő akkor Önök nem engem keresnek...
#/kicsit off

én baromi kevésnek találnám még a 300-at is!
pusztán csak bele kellesz gondolni, hogy mennyi is a kiadásod havonta. pl nekem ehónapban az albi 97rugó, és ez még az olcsóbb móka ... kaja mennyi, és egyéb normál dolgokra mennyit költessz úgy, hogy saját magadat tartod el. no erre szerintem egyedül a 300nettó bp-n keves ... pláne, ha majd szépen emelkednek bizonyos rezsi árak, de ez már politikai kérdés, ami ugye ma délelőttől szigorúan tilos!
én totál nem értek unix adminhoz, nyilván a debian adminálást nem nevezném annak, de egy 3keurt simán elkérhetsz. már persze, ha tényleg szakember kell a melóra és nem klikkelgető ökör (ezt nem rád értettem!)

csak én nem értem ezt a 300kából nem lehet megélni bépén szövegeket? már nem az elsőt olvasom...
consider this: feleennyit keresek, az albi max 30k, és mindennel együtt a fizum *felét* félre tudom rakni. bépén. please define, hogy mit jelent az, hogy megélni.

hehe, hol 30k az albi? a szeméttelepen? :))))
50k+rezsi, ami nyáron 92 szumma, télen 100 felett simán ...
kaja 70k/hó, ha kevés bor fogy :)
ha csak bmv-vel jársz az még +7k/hó
és még egy darab ruhát nem vettem, egy vacak kondi/uszoda bérletre nem újítottam be, nem beszélve arról, hogy ha el kezd az ember rendszeresen sportolni, akkor kicsit meg nő a kaja iránti igénye is ...
meg ugye azért nem feltétlenül kellene máról holnapra élni, azaz mind egy szálig pontosan elkölteni a havi income-ot ...
és a fentibe még nincsen benne az ilyen egyéb luxus dolgok: nyaralás, buli ...
hát hirtelen ennyi

én értem: drága albiba ment (értsd, 30 m2-nél nagyobb és nem másznak bogarak elő a leszakadt tapétából), nem főz, hanem mindent készen vesz (itt a szolgáltatási árak magasak!), ha gáz van, akkor taxiba pattan, vagy kocsit tart fenn. Simán megvan így a havi 200KHUF feletti kiadás...
Én 150KHUF-ot kerestem egy jó ideig és ebből kellett itt Pesten megélnem, ebbe a következő fért bele a párommal együtt: 27m2 albi (a normálisabb fajtából a belvárosban), főzés, mosás, takarítás saját kezűleg, szélessávú internet, kártyás mobil és némi spórolás. Aztán lett fizuemelés, barátnő is keres valamennyit, aztán kaptam céges mobilt. Aztán végül munkahelyet váltottam, azóta egész tűrhetően keresek. ;-)

Nem teljesen világos a kérdés. Külföldi banknál szeretnél dolgozni, vagy mit jelent az, hogy "gondolkozom külföldön"? Ha külföldön vállalnál ilyen munkát (bár ez is országtól és azon belül várostól függ, de gondolom nem Oroszországba mennél) akkor sokkal (sokkal-sokkal) többet kérhetsz, mint itthon. Itt is hihetetlen különbségek vannak attól függően, hogy a fővárosban dolgozol vagy nem. Bár sok mindent nem árulhatok el, de nálunk a banknál pl. egy fővárosban dolgozó sima pénztáros jóval többet keres, mint egy kis "faluban" lévő kirendeltségi vezető (!). Az admin állásnál is hasonló a helyzet, így elég nehéz neked pontosabb információk hiányában megfelelő választ adni.

DE a fővárosban elviekben drágább a megélhetés nem? vagy rossul gondolom?
vagy nagyobb a konkurencia ahová a pénztáros csaj átmehetne?
Külföldön gondolkozol? Magyaro-n van szakmai tapasztalatod?
Hiába keres vki x-szer többet külföldön ga Bécsben pl az albérlet 150e Ft nál kezdődik. + rezsi + x hónap kaució . .meg hát nem is adnak könnyen bárkinek..

DE a fővárosban elviekben drágább a megélhetés nem? vagy rossul gondolom?

Az albérlet drágább, de más nem nagyon. (A kenyér mindenhol ugyan annyi... ;)
Esetleg még parkolással lehetnek gondok.

vagy nagyobb a konkurencia ahová a pénztáros csaj átmehetne?

Nem, egyszerűen ekkora eltérések vannak városoktól függően.
Informatikusoknál pedig különösen igaz, hogy a fővárosban sokkal jobban tudnak keresni. Nem véletlenül költözik fel minden második ember.

Hiába keres vki x-szer többet külföldön ga Bécsben pl az albérlet 150e Ft nál kezdődik. + rezsi + x hónap kaució . .meg hát nem is adnak könnyen bárkinek..

Normális állás esetén (és külföldön az informatikusok jobban meg vannak becsülve, mint idehaza) az albérletet a munkáltató fizeti és nem a munkavállaló.

A fővárossal az a gond, hogy nagyobb a csábítás. LEgalábbis én mindig úgy érzem. Több lehetőséged van pénzt költeni. Nálunk minimum 60 km-t kell utazni ha színházba akarsz menni. De akoncertek szinvonalasabb rendezvények Bp-n vannak, aminek viszont ára is van rendesen.
Albérelt külföldön: persze igazad van, de ez attól függ hogy hova mész dolgozni.

El kell dönteni, hogy melyik a szimpatikusabb. Ha minden a közelben van és csak azon múlik a spórolási lehetőség, hogy féken tudja-e tartani magát az ember, vagy ha tudja, hogy hajlamos a hámból való kirúgásra és ezért jobb, ha nincs semmi szórakozóhely a környéken... ;-P
Albérlet külföldön: Egyik ismerősöm ment ki angliába pár hónappal ezelőtt dolgozni a Tescoba, sima rakodó munkásként. Neki is fizették a lakást, így a második hónapra már 300 ezer HUF-nak megfelelő összeget félre tudott rakni.