Minden negyedik Dell szerver Linuxszal kerül eladásra

Címkék

A Dell azt állítja, hogy a szerveres üzletága forgalmának negyedét linuxos szerverek teszik ki, és hogy ez a piac gyors ütemben növekszik. Emellett a Dell azt kommunikálta, hogy betört a linuxos szolgáltatás piacra is, ahol állítása szerint a beérkező Red Hat Linuxszal kapcsolatos szerviz hívások 90%-át meg tudja oldani a Red Hat bevonása nélkül.

Ezeket Jay Parker, a Dell PowerEdge szerverekért felelős globális marketing igazgatója mondta kedden egy konferencián Monte Carlo-ban.

Egészen idáig a Dell a Red Hat-re fókuszált, de most tervezi a Novell/SUSE termékvonal felfuttatását is. Azon dolgoznak, hogy a Novell/SUSE Linux termékeket "Tier 1" szinten tudják ajánlani.

A cikk itt.

Tekintve, hogy a Dell a második a leszállított szerveregységek számában (2006Q1) a HP mögött, a 25%-os Linux részarány jelentősnek tekinthető.

Hozzászólások

...ahol állítása szerint a beérkező Red Hat Linuxszal kapcsolatos szerviz hívások 90%-át meg tudja oldani a Red Hat bevonása nélkül.

Mert a vassal van gáz? :)

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Az USA-ban (igaz, Q3 2005): Dell: 35.5%, HP+Compaq 24.8%, IBM: 13.4%
(Forrás: Q3 2005 IDC Top Vendors US x86 Server)

Jah, amerikában szeretik. Én a Q1-es worldwide adatokra értettem.

"In terms of unit shipments, HP maintained the number 1 position worldwide with 29.9% server shipment share, growing shipments 7.8% year over year. Dell maintained the number 2 spot in terms of worldwide server shipments with 24.0% share, down from 24.5% share in 1Q05."

Forrás: IDC Worldwide Quarterly Server Tracker 2006Q1

--
trey @ gépház

Vajon a hírt olvassa-e a Yankee Group elemzőcég?

Bár, ez bizonyára úgysem győzné meg őket a "független és objektív" véleményalkotásban.