Tvnetwork - tapasztalatok- kérdések

 ( verkri | 2006. február 22., szerda - 21:11 )

Sziasztok!

Jelenleg a TvNetwork-nél van internet előfizetésem Szegeden. MIKRONET, Vario csomagban, ami elvileg 1536kb/s letöltési és 512kb/s feltöltési sebességet ad. Az "elvileg" (!!!) garantált sebesség 64kb/s.
Namost a TvNetworkösök tudják nagyon jól, hogy ez mind szép és jó lenne, még az ár sem annyira (~~) magas, HA nem lennének szakadások,kimaradáások, eszméletlen belassulások és nem 10 évvel ezelőtti PPPoE "tárcsázzunk és jelentkezzünk be mindig" rendszeren futnánk.
Ezzel kapcsolatban szeretném hogy írjátok meg a véleményeiteket, a következő miatt:

Engem legfőképp a megbízhatatlanság zavar, ha mindig lenne 1000 kb/s körüli sebességem, azt mondanám, ok.
Ezeket a szakadásokat, leállásokat - legyünk optimisták - okozhatja a WiFi, hiszen mikrohullámon kapom a netet. Na persze tudjuk hogy ez nem így van, ezért lenne egy kérdésem:

Amit most vezettek be NET csomagok - nem a MIKRONET-ben, mert abban is vannak - elérhető több fajta, NET A/B/C/D/X/Y.
Ezeknek az ára elég elfogadható, de ezek most min jönnek? Telefonkábelen? Optikai kábelen? Vagy ez is WiFi?
Akinek esetleg ilyen csomagja van (ismétlem nem a MIKRONET alatti NET csomagokra gondolok), az írja már meg a tapasztalatait a szolgáltatás minőségével, a kiépítést, megbízható-e, szakad-e ott is, mert szeretnék már váltani.

Köszönöm segítségeiteket, és szidjátok nyugodtan a TvNetworköt..:D:D

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Engem legfőképp a megbízhatatlanság zavar, ha mindig lenne 1000 kb/s körüli sebességem, azt mondanám, ok."

Mi tart vissza?
Ennyi pénzért ezt adják. Nem garantált a sávszélesség, sem a kapcsolat. Ha szeretnél garantált kapcsolatot, nosza. Hívd fel őket, és adnak, akár mikrón, akár fénnyel, akár rézzel.
Ez minden szolgáltatónál így van.

"Nem garantált a sávszélesség, sem a kapcsolat. Ha szeretnél garantált kapcsolatot, nosza. Hívd fel őket, és adnak, akár mikrón, akár fénnyel, akár rézzel."

Ezt hogy érted? Felhívom öket naponta 2x, hogy lécci most szeretnék letölteni egy iso-t, és lécci most ne szakadjon meg a netem 3 h-ra?
Mert ezt a verziót már végigjártam.
Vagy úgy, hogy havi 100.000-ért kapok tutibiztos vonalat?
Ez utóbbi sajnos kizárt.
Ha erre gondoltál, akkor én meg azt mondom, hogy én fizetek a szolgáltatásért, azért, ami a szerződésben van. Ha a szerződésben az van, hogy garantált a 64kb/s, akkor ha én 1 mp-re is találok olyan esetet, amikor csak 50kb/s-al jön, akkor már szerződésszegésről beszélhetünk, és akár fel is lehetne nyomni őket, de kiinek van erre ideje/pénze/energiája..

Irányított antenna: irányított antennával veszem a jelet, az AP max 1000m-re van, semmi fa, semmi az antenna és az AP között.
Ez egyszerűen technológiai és kivitelezési hiba szerintem, elhamarkodott, felelőtlen hálózatkiépítés.

Köszi az eddigi válaszokat, de a leglényegesebb az lenne, hogy a NET csomagok is mikro alapúak v. sem. Mert ha az is mikro alapú, hiába van 6144kb/s letöltési sebességem, ami egyedül változni fog, az az, hogy nem vagyok "annyira" lekorlátozva.
Ha viszont egy más technológián jön (azért egy kábeles megoldás csak biztosabb) akkor már elgondolkodok a dolgon.

2.4GHz WiFi-n 512kb/s-nél többet GARANTÁLNI -főleg ha 10+ ember lóg rajta- nem lehet. Ha a rendszer 5GHz-s, nem szóltam.

"Ennyi pénzért ezt adják."
Figyu, ha te gumicsizmát veszel, mert sz*rt akarsz taposni és az ennyi pénzért elv alapján beázik, mert szandál, te elégedett vagy? Ezek szerint igen.
5 éve van előfizetésem náluk, kábelen jön, most is volt egy félórás kiesés. Teljesen redszertelenül vannak szakadások, néha több órás is - söt reggeltöl estig is elöferdül. Itt mivel magyarázható? Internet kávézók is panaszkodnak, hogy nem tudnak szolgáltatni ilyenek miatt. A sávszélességgel itt szerencsére nincs gond.

Nem, nem lennék elégedett, mint ahogy most sem vagyok elégedett, mivel palira veszik az embert. Azt mondják, hogy szolgáltatnak, azt a nagy sz@rt. Mert nyilván vannak sokan olyanok, akiknek azért van netre szüksége, hogy naponta 1x 5percig használja. És ha abban az 5 percekben nincs net, akkor minek fizet? Nekem nem csak erre kell, de volt már úgy, hogy gyorsan kellett megnéznem valamit, erre mi van? Nem tudok csatlakozni.
Egyébként nekem sem a sávszéllel van bajom. Van hogy 1.8-2.1 Mbps -t mérek, és érezhető is. Csak vannak olyan időszakok, amikor teljesen leáll, még ha tudok is csatlakozni 20 bytes/s...
Azt kérdezném, hogy ez miért van? Ha 1 hónapban 28 napon keresztül délután 16-18-ig 1.6 mb/s a sebesség, akkor a maradék 2-3 napon ugyanebben az időben miért lesz használhatatlan? Nyilván nem én vagyok a hibás, hanem ők. Hirtelen 10.000 felhasználóval többen használják a netet?!

Tehát még1x: én elfogadom, hogy a MIKRONET ilyen. Ám legyen. De ez nekem nem tetszik, főleg néha 14.000-ért, ezért vagyok kíváncsi, hogy más szolgáltatásai is ilyen instabilak, vagy csak kifejezetten ez a MIKRONET. Mert ár/"ajánlat" -ban ők a legjobbak, csak jó lenne, ha az ajánlat = lenne a teljesítménnyel is!

Most mit rinyálsz? Vegyél bérelt vonalat, habár azon sem lehet garantálni 1000%-os rendelkezésre állást, mert az árokásó gép bármikor közbeszólhat.

Nem, de ott garantálják a hibaelhárítás megkezdésé is adott időn belül. SZóval ha el is vágja, akkor biztos, hogy elkezdik javítani. Ugyanez egy mezei előfizetésnél, felvették a hibajegyet, majd ha odajutnak, meg lesz szabad emberük javítják pár nap múlva.
--
Discover It - Have a lot of fun!

"garantálják a hibaelhárítás megkezdésé is adott időn belül"

Azért ne vedd kézpénznek azt se! Lehet hogy garantálják a hibajavítás megkezdését, de az esetek többségében az úgy megy, hogy megnyitják a munklapot azután... arra már nincs előírás hogy mikor is kell lezárni...

Tény, de lehet épp valami alkatrészre, kábelre, toldóra, csatlakozóra várnak, mert épp nincs...
Ugyanez van lakossági esetén, csak akkor mondjuk napok múlva kezdik megnézni, hogy mi baja, akkor derül ki, hogy kell az a toldó, akkor rendelik meg... Ilyesmi.
Olyat nem is lehet vállalni, hogy mikorra csinálják meg. Nyilván attól is függ, hogy mennyire súlyos a hiba.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Hali!

Szeged viszonlatában itt nézz körül.

www.delmagyar.hu/forumkifejt.php?forumid=563

Itt találsz tvnetworkos dolgozókat is. Ők is tudnak neked infót adni.

Nekem kb 2 éve van netem. Nem egész nap használom, de álltalában nincs vele gondom. Igen néha nincs kapcsolat ilyenkor telefon, tudjuk kb 1/2-1 óra és van.
Kábelen jön 512-e letöltésem van. Sajnos nagyon túlterhelt a kábel így ennél nagyobb sebeség nincs isitt a környéken.

Hát ennyi. :)

Nekem is innen csörgedezik a net. LAN-NET csomag.
Eleinte voltak gondok, de a nyakukrajárás (persze kedvesen) megoldotta a kezdetleges hibákat. Az elmult fél évben szinte kifogásolhatatlan a szinvonal. Az ügyfélszolgálatot lehetne csiszolni rendesen, de a többi az ok. A PPPoE-vel viszont több gond is van, mert egyes eszközök nem képesek csatlakozni, amik egy ADSL-en frankón tekernek. Kicsit fura a címkezelésük, mert a PPPoE címem az 10.0.0.1/255.255.255.255 és gondolom erre van routolva a publikus IP-m. Ezzel nagyot szívtam, mert ez volt a fizikai eth címem is, és nem tudtam miért nem akar működni.
A sebességgel nekem nincsen problémám.
Az ár és szolgáltatás arány szerintem jó náluk, így választottam Ökat.

Szia!

Nekem debreceni LANNET-em van egy bő hónapja. Az 1 megás változat. Amikor mértem, mindig a névleges közelében volt (winen inkább 800 kbit környéke :D ). Letöltésem még sose szakadt meg, igaz, a legnagyobb méretű letöltésem egyben még csak egy CD-nyi volt (ubuntu telepítő :D ), simán http-n. Tartósan jött egy megával...A frissítések is kb. egy megával jönnek.
Szakadás winen minden nap volt 2-3, de azonnali újrakapcsolódáskor mindig azonnal felépült a kapcsolat. Ubuntun kb. egy hónap alatt volt vagy 2-3 :D .
Fizikailag hoztak az épületbe egy switch-et, abból utp-t fel közvetlenül a gépbe a hálókártyába ennyi; nincs kábelmodem. (Az épületig nem tudom, milyen úton jönnek a bitek.)
Én meg vagyok vele maximálisan elégedve eddig.

__
Semmi sem biztos. Még az sem biztos, hogy semmi sem biztos.

Nekem is Debrecenben van és ugyanez a csomag december óta, de nekem az utóbbi egy hónap elképesztően rossz volt. Volt olyan, hogy fél napig abszolut semmi sávszél nem volt. Nem jöttek fel a lapok, aztán amikor végre sikerült pl az indexet elérni, csak a nyitóoldalt 5 perc alatt töltötte be teljesen (tényleg 5 perc volt)

Ha ez nem 'csak' a mikrohullámú kapcsolat hibája, akkor én is reklamálok egy jó nagyot...

Ezekszerint a LANNET NET csomagok is mikro alapúak?
Ja meg ilyet láttam a honlapjukon:
"A LANNET kapcsolat folyamatos, jó minőségû hozzáférést biztosít a nap 24 órájában." --> Azaz itt is érvényes a 24 óra után megszakítjuk a kapcsolatot-téma?

Nálam TVNetwork van vagy 5 éve. Semmi gondom velük, bár ez ADSL.
Régebben kábeltévés volt, ami mikrohullámon volt átlőve a központból. Az elég megbízhatatlan volt.

Beszéltem egy olyan sráccal, aki nagyobb távolságokat áthidaló wifi cuccokat telepít. Azt mondta, hogy ha nem irányított antennával csinálja, totál megbízhatatlan a wifi. És egyre csak romlik a helyzet a városi mikrohullámú zaj növekedése miatt.

Szerintem válts ADSL-re.

Szinten TvNetwork, kb. fel eve. ez 2M/256-os kabelTV, abszolut semmi gond nincs vele. Eddig kb 2x telefonaltam be, hogy mi van, ebbol 1x az volt a baj, hogy a jomunkasemberek elvagtak a kabelt, ami hozzam jott, amugy tudtak a problemarol. Ugyfelszolgalaton ertelmes ember volt, pl. tudta, mi az, hogy dhcp, meg ilyenek. Csak ajanlani tudom oket.

Most latom csak, az enyem Tvnet, nem network, es ez 2 ceg. Szoval vissza az egesz:).

2x, sorry

én sajnos nem ajánlom őket. mióta van azóta csak a gondom volt velük.
tavaly nyári akcióban vettem ADSL 512-es csomagot, amiben a nyári hónapokat nem kellett fizetni. Csakhogy azóta nem egyszer nem volt internet és nem tudtak mit kezdeni vele. 3x is előfordult, hogy "a TComosok éppen szereletek" valamit. amiről persze nem ők nem tehetnek...
aztan fél évvel később meg ki akarták fizettetni az ingyenes nyári hónapokat.

azért nem vagyok megelégedve velük. ha ilyen problémák nem lennének minden okés lenne.

Azt azért nem árt tudnod, hogy a 80-as portot (és gondolom, 25-öset is) szűrik, vagyis nem tudsz ezeken szervert futtatni.

Sajnos nemcsak a 80-ast, hanem a legtöbb 1024 alatti portot. De lehet kérelmezni náluk a port engedélyezését.
Egyébként komolyabb feladatokra én sem ajánlom. A kisebb nagyobb szakadások mindennaposak. Aki ezzel ki tud békülni, otthoni internetezgetésre jó.

Nálam nem szűrnek semmit és amúgy teljesen stabil a net: ADSL.

Nekem Invitel ADSL csomagom van a lehető legtöbb típusú: 3072 Kbps le ez ugye szépen hangzik? Nos a krusader-el magyar ftp-oldalról lehet letölteni 407 kilóbájt !!!/s el, az nvidia ftp-ről viszont csak 90 kilóbájt a max néha volt már 100. Tvnet-el 200k-val jön.
a böngészövel: opera,firefox, konqi, max 387 kilóbájt a lefelé üzem http-ről ha magyar, ha nem akkor csupán 40-60 kilóbájt.TvNet 160-180k.
Aztán ott van a feltöltés kérdése. Azureussal volt már 50 kilóbájt-os feltöltési sebesség is.
Win alatt a levélküldés ThunderBirddel katasztrófa, egy 4 megás levél írd és mond 34 perc alatt ment el.Ugyanez a levél a szomszédból tvnet-es 2 perc volt a thundival.
Furcsa viszont hogy linux alól szintén ugyanez 5 perc alatt elmászott ADSL-el.
Szóval az invitel féle ADSl csak magyarországi letöltéseknél annyi amennyi. Én ezért a csomagért 3072/768 ADSL havi 14e-et perkálok.
ugyanezt a sebességet a Tvnet 10e-ért biztosítja.

Mondom, ez oké, én is azt mondom, hogy a sebességért,amit ajánlanak, nem kérnek sokat, és nem is reklamálnék a 14.000 ft-ért, ha az normális szolgáltatás lenne...Azért 21. században vagyunk, ne mondják már, hogy nem bírják megcsinálni a folyamatos hálózatszolgáltatást..ezt nem hiszem el.

Nekem nincs miért szidni őket. LAN om van náluk és nagyon jól muzsikál.

Tapasztalat: Internet + TV kártya egy szg-ben, ugyan azon a koaxon jön a net és a TV jel. A szg. bekapcsolásakor utóbbi alkatrész kiüti a netet - a modem kijelzője sárgán villog. Kb. fél óráig tart a szakadás. Csatorna váltás szintén blokkolja a netet.

Internetezni TV kártya mellett lehetetlen.

Magyarázat és megoldás kerestetik.
---
szeki
http://szeki.sytes.net

Sziasztok azt szeretném megkérdezni, hogy a TVNetworköt milyen nehéz Ubuntu alatt beüzemelni, mert az egyik ismerősöm panaszkodott, hogy nem megy neki csak Windows alatt. Ezt eleve kétkedéssel fogadtam, mert tapasztalataim szerint az Ubi egyből felismer mindenféle hálózatot. Valakinek volt esetleg hasonló problémája etc.

Nem kéne gondnak lennie. Ha megy windows alatt, akkor kéne Ubuntu alatt is működnie.
Esetleg olyan gond lehet, hogy valami hálózati beállítást használ, amit nem szeret a hálózat, pl. egyéni ip cím.

Korábban, míg "mezei" IP alapú volt a net, volt MAC szűrés. Most hogy PPPoE szerű lett, már nem emlékszem, hogy van-e. Rémlik egy kölcsön routeres eset, amikor a routerben be kellett lőnön a megfelelő MAC addresst a működés érdekében, de arra már nem emlékszem, hogy ez az IP-s vagy a PPPoE-s időszakban volt. Ez csak tippnek, hátha a két OS alatt valamiért eltérő a hálókártya MAC-ja.

2 éve megy hiba nélkül linux-szal (Budapesten). Valami más gond lehet nálad.

Én lassan 3 hónapja fizetek elő hozzájuk, a tapasztalataim meg... a szerelő aki jött az tv-szerelő volt, de nemgond, netet kötött be, windows 7 et életében nem látott, az operátor akit felhivtunk az sem. 1 óra alatt sikerült beizzitani a netet. Itt már fogtam a fejemet a hatalmas hozzáértéstől, aztán elindult a szolgáltatás.. naponta 3x elmegy a net, jobb esetben csak annyira mintha újraindulna, ilyenkor jelez is a modem gondolom új ip-t kapott, a rosszabb az amikor lazán elmegy a net és a modem sem jelez. Sajnos nálam csak ők az egyetlen elérhető szolgáltató... de amint ideér a upc csere lesz

üdv

Már jó régi a topic, de azért érdekes, hogy szerencsétlenek nem bírták 6 éve megoldani ezt a problémát. Én szerencsére váltottam a topic indítása után nem sokkal, most Invitel-em van, 3-ad annyiért, 2x olyan gyors, ÉS stabil. Igaz, 2x elszállt a modem, de azt aznap/másnap cserélték ingyé.

Nálam az első évben elég csapnivaló volt, aztán egyszer csak "meggyógyult". Azóta megy gond nélkül, gyors, megbízható. Ellenben a melóhelyen invitel van. Össze sem lehet hasonlítani. Lassabb, drágább, megbízhatatlanabb. Ki érti ezt?

Menj át a T betűs multihoz ha lehetséges. Undorító színe de normálisan garantálják a netet.

Linux version 2.6.18-6-k7 (Debian etch2)

A hozzászólásokból az derül ki, hogy az egész internetelérés szerencse dolga.
Én a T betűs multitól menekültem pánikszerűen (havonta 1/fél napig nem volt net.)
Tvnetwork óta egyszer elkezdett szakadozni, egyre sűrűbben és egyszer csak - tönkrement a
hálókártyám (:))) Egy év alatt nem emlékszem kimaradásra(!), pedig éjjel-nappal ketten netezünk.
Ja, LAN és Szeged, Rókuson...

Van abban vmi amit mondasz. Neekm is Szegeden csak Makkoshaza elejen volt kb 2 evig joforman szakadasmentes. Most budapestre koltoztem es internetszolgaltatot kersek.

Linux version 2.6.18-6-k7 (Debian etch2)

Szerintem undorito a viselkedesuk. Foleg a 250gigas korlat. Mi kozuk, hogy en mennyit toltok, ha mar korlatlan internetet vettem.

a TvNetwork teljesen eltérő szolgáltatásokat nyújt különböző helyeken. van ahol többX 10mbps vonalakat ad, Digikábeles árszinten, stabil sávszél mellett szakadozás nélkül.
feltételezem, ott ahol neked szolgáltat a TvNetwork elmaradottabb infrastruktúrájuk van, ezért nemcsak lassú de még bizonytalan, szakadozó is.
milyen tehcnológia van a Mikronet csomagjuk mögött?
coax kábeltv? wireless? az adsl hálózatukat úgy tudom már eladták a Drávanetnek.
ahol újonnan építette ki a TvNetwork az optikai kábeltv/internet hálózatát, általában együtt a Digivel, ott az induló csomagjuk 10/10mbps havi 2500Ftért. az ilyen helyeken tökéletesen megbízható a szolgáltatásuk, szervert is lehetne kötni rá.

Nekem kábeles volt tőlük Debrecenbe. Nagyon meg voltam elégedve, semmi baj velük. Soha nem váltottam volna, csak sajnos megvették őket... :(
http://hup.hu/node/83517
--
Discover It - Have a lot of fun!

Baján is ugyanez történ! :(

--
Dropbox:
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5