Az Assassin's Creed Shadows kukázását követeli egy petíció, amely szerint a játék sérti a japán értékeket - már több tízezren írták alá

https://www.gsplus.hu/jatekvilag/az-assassins-creed-shadows-kukazasat-k…

kar volt a fekete szamurajt erolteni, lett volna inkabb meleg

Hozzászólások

Mondjuk ha az nézed hogy van egy 120 kilós, 2 méteres afrikai arc meg egy 45 kilós 160 magas japán, akkor nagyjából érthető. 

Haverom volt kint Dubaiban építkezésen és egy olyan vasrudat, amihez a Fülöp szigetekiek már valami emelőt akartak szerezni, azt szépen felkapta és elcipelte. Tök átlagos munkásgyerek.

Mi lenne, ha akinek nem kell, egyszeruen csak nem venne meg? Ez tul bonyolult?

+1, ugyanakkor rossz látni hogy sok franchise tönkremegy a túlerőltetett woke miatt.

Engem a propaganda része igazából nem is nagyon zavarna ha a gameplay jó (de nem az), de így a sztorik is egyre gyatrább minőségűek, az atmoszféra üres, a karakterek semlegesek, semmi egyéniségük nincs, emiatt az egész feledhetővé válik.

Lásd pl dragon age széria, origins egy frankó dark fantasy volt ami tényleg sokszor lehúzott az életről, emlékezetes jelenetek váltották egymást, jó volt a gameplay is mert nehezebb szinteken tényleg meg kellett állítani és szépen az összes csapattagodnak kiosztani hogy mit csináljon és ezzel lehetett nagyon komoly kombókat csinálni pl két mage-el. Az új dragon age gameplay (kiadott 1 órás gameplay reveal) pedig egy szép színes mese, feledhető karakterek, hack n' slash gameplay egy semleges környezetben amiben azért sok csúnyaság nem történhet mert az nem píszí.

Persze, pénztárcával szavazunk, de így az lesz a vége hogy "a franchise döglött, itt a vége" de ez nem a franchise hibája hanem hogy beleerőltetnek mindent ami nem bele való és emiatt a fanok menekülnek, kb sw:acolyte csak játékoknál.

Egy szerencsém van: kevés időm van játszani és emiatt még sok régebbi cím hátravan, szóval van egy halk reményem abban hogy ez a vonulat idővel kihal és mire utolérem magam addigra már lesznek újra jó címek.

Ezt magyarázhatod az ilyen polkorrektkedőknek. Egyszerűen csak figyelmet akarnak maguknak, közben meg az ellenkezőjét érik el, nem hogy nem tiltják be a játékot, de ingyen reklámot csinálnak neki, és még több fog fogyni belőle.

Közben meg az átlag gamernek annyi fog csak lejönni belőle, hogy cool, fekete, samuráj, badass, nyomjuk, és nagy ívben rak a japán történeti hitelességre meg feljegyezésekre, meg a mélyebb politikai szimbolikus jelentésre.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Kb. semmi polkorrektkedés nincs a petícióban. Ha találsz, légyszi másold ide.

A petíció - és úgy általában a hozzászólók - baja, hogy az Ubisoft hitelesnek próbálja beállítani a játékot (“put a lot of emphasis on authenticity and making sure we depict Japan and the culture right”, “So when we started the project, we had a historian with us from day one”), történelmileg ez nem áll meg.

Kis kitérő, de mintha kötelező lenne japánról leírni, pláne lefotózni a "perverz titkaikat". Pl. a bugyiautomatát, ami nem is az, de "nem baj, nekem az, kipipáltam, hogy ilyet is láttam". Én elég sokat kerestem, de mire találtam egy helyet, ahol talán van, addigra elfáradtam, és hagytam a fenébe. És most így még az jutott az eszembe, hogy kb. az átlag gajdzsin fejében vagy szamuráj volt minden japán, vagy nindzsa. Vagy halász, akinek volt egy felesége...

Szóval szerintük kb. az a baj, hogy "fekete szamurájként" csak a balfasz gajdzsinok hivatkoznak, hivatkoztak valaha is Jaszukéra, és:

 • most, hogy az Ubisoft "leleplezte" őket, jön, hogy a japók xenofóbok meg egyébként is, most lebuktak
 • a fent emlegetett hitelesség ellenére, továbbá a következő dolgok nem pontosak (a hozzászólók szerint):
  • a ruhák
  • az épületek
  • a domborzat
  • arcvonások
 • és egyébként meg teljesen hibásan ábrázolja a szamuráj viszonyát urához

Nha, tovább nem vergődtem vele, nem szedtem elő korabeli metszeteteket, nem mélyedtem el a középkori japán filozófiájában, csak elolvastam, hogy mi fáj nekik valójában.

Lassan ez a woke szar is kezd kikopni, mint a #metoo meg a #blm.

Megölte őket a #hawktuah

:)

😂

trey @ gépház

Pedig annyiban igaza van a nőnek, hogy olyan szar sorozat volt, annyira 0-hoz konvergáló hitelességgel, meg oroszt, ukránt brit chav angolra átfordítós hülyeséggel, hogy már egy afró meg egy ferdeszemű se lógott volna ki belőle.

Írom ezt úgy, hogy ebből a bőrszín éltetéséből elegem van, már a Jurassic Park legutolsó részénél is elegem volt belőle, hogy túltolták benne ezeket a polkorrektségi meg sokszínűségi hülyeségüket, látszott sok ember csak azért volt betéve jelenetekbe, hozzá nem adva semmit, hogy lássad, hogy itt mindenféle bőrszín meg akcentus van, mert az éltetni kell. Persze kell, csak nem abban a filmben, ami a szórakozásra, kikapcsolódásra szolgálna. Nyomják a választási irodán, a Polgár Jenő Hivatalban, meg a Parlamentben a libsi egyenlősítő kreténségeiket, és ezt el kell viselni a való életben, de filmet meg azért nézne az ember, hogy onnan kiszakadjon.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Lett benne nigger, miután összeégett a faszi. Előtte valószínüleg csak mezei buzi volt, bár ez nem lett kijelentve mint a 3 bodyban, ahol aztán rengeteget hozzátett a sztorihoz.

Nekem a Trónok Harca spinoffban a szőke feka viszi a prímet.

 

Szerk: volt -> lett

Jo, de japan tortenesz es szociologia profok irtak ala, vagy valaki, akik szerint a japanok meguktol mar meg sem tudjak vedeni az ertekeiket?