debian 12.3 - meg nem

Fórumok

https://micronews.debian.org/2023/1702150551.html

Due to an issue in ext4 with data corruption in kernel 6.1.64-1, we are pausing the 12.3 image release for today while we attend to fixes. Please do not update any systems at this time, we urge caution for users with UnattendedUpgrades configured. Please see bug# 1057843: https://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=1057843

Hozzászólások

Hat, pedig a 12.3-as mar egy hete kijott, a kernel meg ~nov 30ikai forditasu... na, akkor addig nincs reboot, halistennek csak egy rendszert erint. 

Na melyik kínosabb? Hogy minden nyomtató HP vagy inkább ez? :D

Ha már úgy is a kárörvendés lett az oldal egyik fő célja :D

Ha le akarod szedni kezzel a linux-image-6.1.0-14-amd64 csomagot akkor viszi magaval a wireguard-ot :( Pedig fent van 2 masik is, header-okkel egyutt. Asszem akkor most szoritani kell hogy ne legyen aramszunet...

Úristen!!!! Egy nappal később tudtam csak frissíteni. Apokalipszis! Mindmeghalunk! Mi lesz a következő, betiltják a kenyeret???

Én amint elérhetővé vált frissítettem, utána láttam a bugot. Szerencsére nem futottam problémába kb. öt gépen (két dedikált, három VPS).

Az viszont korrekt, hogy így kommunikálták. A frissítést sem eröltetik, simán lehetett volna várni vele fél napot vagy pár órát. De mivel nagyrészt játszós gépeket frissítettem, ott azért ha valami zűr van, akkor helyrepofozom, visszaállok backup-ból és társai.

TheAdam

Na, ez szép példa, hogy mennyire nem stabilabbak a stable/LTS disztrók. Az új funkciók épp úgy backportolva vannak a kernelbe, és ez hibalehetőségekhez vezet. Nem backportolt, friss, rolling disztrókon semmi ilyen bugja nem volt a 6.1.0-6.1.10-es kerneleknek, mert ott nem történt backportolás, az új funkciók a 6.2.x-szel jöttek, és abba sem volt ilyen ext4 bug.

Persze, derekasan javította a Debian, de aki még nem frissített, az jól megszívja.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)