server core konfigurálás

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szeretnék windows szerepköröket telepíteni core változatban.Emlékszem rá volt valami menüs segítség, vagy mindent powershellből kell telepíteni?

Hozzászólások

Azért ha kapsz választ valakitől a kérdésedre (ami ráadásul nem csak egy idióta LMGTFY, hanem értelmes és használható is), visszaböföghetnél rá majd valamit (legalább egy köszönöm-öt v. ilyesmit). Mert aki ingyenmunkát végez neked, de még csak arra se veszed a fáradtságot h. írsz rá neki, hamar a na-ennek-se-segítek-többet listára tesz.

A Server Core lényege, létezésének célja, hogy PS-ből, központi menedzsmentből, vagy más módon automatizálva kezeled, így megspórolod a GUI futtatását (és annak futásából eredő minden hibát).

A kommentedből úgy tűnik, amit Te szeretnél, az valójában a Windows Server with Desktop Experience... (tehát a GUI-s Windows Server).

A 2012 Core verzióban lévő sconfig arra volt jó, hogy a telepítés után a szerver elérhetőségét, alap paramétereit könnyebb legyen beállítani (akkor újdonság volt a Core verzió, kellett a mankó mindenkinek).