Az Aldi es a Tesco lemasolta az Amazont - PR katasztrofa lett belole

https://metro.co.uk/2022/10/15/tesco-store-bans-man-from-buying-a-sandw…
https://twitter.com/Jonathan_Rowson/status/1579959829950787584
Tesco Chancery lane - https://goo.gl/maps/2MLJt4kw1Sr1Y3ku8
Aldi Shop&Go Greenwich - https://goo.gl/maps/qTZti3XwnZ8riczFA

Az Amazon Fresh boltok kenyelmesen automatizaltak. Belepeskor megnyitod az app-ot, beolvasol egy QR kodot es amikor kisetalsz, levon pont annyit az Amazonnal mar rendelesek miatt amugy is tarolt kartyadrol, amennyit kivittel. AI, gondolom kamerak, vagy chipek, vagy mindketto, erdekes kerdes, de nem tudom pontosan melyik nyert a megvalositaskor.

Ovatosan terjeszkedett ezzel az Amazon. Evekig csak tesztuzemben volt egyetlen Seattle-i elelmiszerbolt. Akkor meg Amazon Go neven futott. Vegul megkapta az Amazon Fresh brandet, ami az elelmiszerrendeles brandjevel megegyezik.

Ezzel szemben a Tesco es az Aldi tobb hibat is elkovetett, mikor iden koltseget optimalialva megprobalt belepni erre a piacra versenytarskent. Leginkabb nem szamitott arra, hogy az emberek ha meglatjak a nagy Tesco es a nagy Aldi logot, arra szamitanak, hogy az adataik eladasa/megadasa nelkul is tudnak fizetni, akar keszpenzben is. Raadasul a Tesco eleve a ketes privacy-multu Tesco Clubcardhoz koti, ahelyett, hogy egy uj brandet (kis betukkel alairva, hogy by Tesco) kitalalt volna, es meg a boltot sem nevezte at. Sima "Tesco Express", pont mint a tobbi, mig az Aldi legalabb odarakott egy "Shop & Go-t", csak az Aldi tabla meretet lotte be rosszul.

Es mindehhez mindket ceg "remek" tesztkozpontot valasztott: Londont, ahol a vevonek sokmindene van a helyi kiegett munkasok nagy resze szerint, de igazuk biztosan nincs. Nem lett volna nehez ugyfelbaratabb szubkulturat talalni, ami megakadalyozta volna a fenti Metros ujsagcikk letrejottet es a rossz review-kat.

Hozzászólások

Rettentően idegesítő a Lidl-ben is az a promó ami csak "tagsági" kártya scanneléssel vásárolható.

Egyrészt nincs normálisan felcímkézve (legalább 2x sikerült ilyet "venni" teljes áron), másrészt meg tényleg diszkrimináló. Az utóbbi időben nem láttam már nálunk (.ro), lehet bejelentkezett a fogyasztóvédelem. A self service itt még normálisan működik, de ritkán gyorsabb mint a kassza.

Szerkesztve: 2022. 10. 17., h – 22:33

ki ez a virnyakolo senki?

tipikus hiszti. *asit*. vagy fogadja el a jatekszabalyokat, vagy huzzon el mashova. elegge entitled (mi ez magyarul?) hozzallas az, hogy ugy gondolja, barkit is erdekel a senki velemenye :D

Ebben amúgy mi a PR? Neked szerintem a termékpozicionálással van bajod.

Múltkor az Ikeában láttam ilyesmi szerű megoldást, az app-al beszkennelted a terméket mikor levetted a polcról, aztán kimenetkor odatartottad a telefont aztán a kártyádat. Kipróbáltam... hát van még rajta mit csiszolni. Minden második-harmadik terméket ismeri fel, nem jelennek meg a listában, többször próbálkozol akkor hirtelen minden megjelenik, törölheted a felesleget. A legjobb az, hogy az egyik express kasszát átalakították, csak az apposok mehetnek oda, a másik express kasszánál meg óriási a sor. Adtak a szarnak egy nagy pofont.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.