/MEGOLDVA/ Cpanelben Cron általi letöltés helyének meghatározása.

Amit szeretnék elérni az, hogy egyik órában letöltöm az 1.rss fájlt a /home/gyökér helyre, majd a második órában egy másik helyről a 2.rss nevű fájlt, aminek automatikusan át kellene neveződnie 1.rss nevű fájllá.

Itt van egy példa: */5     *     *     *     *     wget -O /dev/null http://azönweboldala/időzítettletöltés.php >/dev/null 2>&1, ugyanakkor ez nekem nem lenne ebben a formában használható.

Azt is olvastam, hogy ha a Cron letölti a fájlt a példa kedvéért a főkönyvtárba és mindig ugyanazt a nevű fájlt, akkor a második fájlnév már egyel nőni fog és így tovább, tehát nem felülíródik a régi fájl, hanem az megmarad, plusz egy új fájl is keletkezik mellé.

Tud valaki adni megoldást?

A curl volt a megoldás.

Hozzászólások

Annyi változott, hogy elméletileg ki tudom tenni oda a fájlt, ahova szeretném, de még nem tudom tesztelni, mert üres fájlt kapok, ennek oka sejtésem szerint az, hogy nem jó az útvonalam megnevezése, ahonnan tölteném a fájlt.

A példa kedvéért innen szeretném letölteni: https://hvg.hu/rss . Sajnos azt nem tudom még, hogy innen hogyan lesz megnevezve maga a file, aminek a neve rss.rss, de ez csak akkor derül ki, ha jobb klikk az adott oldalon, majd mentés másként, ekkor látom csak, hogy ez az rss.rss a neve. Mi a helyes útvonal ehhez a fájlhoz?

Ha nem helyesen értelmeztem a kérdést, akkor bocs.

*/5 1-23/2 * * * wget -q -nc -O /home/gyökér/1.rss http:/azönweboldala/1.rss >/dev/null 2>&1  # páratlan órákban

*/5 */2 * * * wget -q -nc -O /home/gyökér/1.rss http:/azönmásikweboldala/2.rss >/dev/null 2>&1 # páros órákban

segítség:

https://cron.help/

https://crontab.guru

vagy -> tibyke válasza kiegészítve: man cron

Köszönöm az eddigi segítségeket, olvasok, ugyanakkor most leginkább az érdekel, hogy mi a pontos elérési útvonala annak a linknek, amit kitettem: https://hvg.hu/rss , hogy innen letölthessem az rss.rss nevű fájlt.

Nagyon messziről indulsz sajnos. Szájbarágós leszek:

- A https://hvg.hu/rss már magát az XML formátumú kimenetet adja, NINCS külön rss.rss fájl vagy bármi más. Ez így működik, nem egy fájlt szolgál ki a webszerver, hanem dinamikusan generált tartalmat az adott URL-en.
- Amit benézel, hogy mentéskor a böngésződ megajánl egy fájlnevet mentéskor. Ezt az URL vége (/rss) és a tartalom típusa alapján teszi. De ettől még nincs a távoli gépen egy ilyen nevű fájl.
- Amikor letöltöd pl wget-tel, akkor megadhatod, hogy a te gépeden ezt milyen nevű fájlba írja: pl 'wget -O lementett_fajl_neve.rss http://hvg.hu/rss' ekkor létrejön nálad egy "lementett_fajl_neve.rss" nevű fájl.

Ennyi az egész, nem kell többet belegondolni. Feljebb valaki már megírta neked a komplett cron job sorokat is...

Mostanában szükség volt a 

-4
--inet4-only
kapcsolóra. man wget -ben van leírás.