[POL] kötelező érvényű energiaszolidaritás

[..]A politikus(Weber) szerint a rendkívüli uniós csúcson "a gáz méltányos elosztását célzó kötelező intézkedésekről" kell dönteni. A közösség területén működő gáztározókat közösen kell üzemeltetni, mert elfogadhatatlan lenne, hogy a "szerencsés" tagországok feltöltött tározókkal, mások pedig energiahiánnyal sújtva vágnának neki az őszi-téli időszaknak.[..]

https://privatbankar.hu/cikkek/makro/manfred-weber-elosztana-az-orosz-f…

Bővebb, más témákat is érintő eredeti:

https://www.tagesspiegel.de/politik/evp-chef-weber-ueber-russland-gas-u…

Szerintem

  1. az együttérzést nem lehet kikényszeríteni
  2. mindenki jótékonykodjon a sajátjából, ne máséból (általános probléma a szocialistákkal)
  3. aki az energetikából politikai témát gazdasági fegyvert kovácsolt az egye meg amit főzött magának.
    A "szerencse"(inkább előrelátás) -ért erős szembe szélben kellett egy csomót lobbizni. Aki meg azt hirdette, hogy zárják el mielőbb a csapokat az max. megköszönheti, hogy a túloldalon levő fél segített neki végrehajtani az általa meghirdetett&sürgetett célt. A felelőtlen szlogenekért (mégsem azt/úgy/akkor akarta amit hirdetett) meg viseljék azok a következményeket akik a pillanatnyi előnyért kockáztatják a nemzetgazdaságukat.

***

Szerintem ez a Timmermans-Weber vonal a legkártékonyabb fajta bürokrata.

Hozzászólások

Nem kellett volna szankciókat szavazgatni. Akkor is leírtam, hogy ami az oroszoknak output az nekünk input. Ebből megsejthető, hogy jelenleg nem szopatunk, hanem magunkat basszuk seggbe.

Hulljon a bomba a kórházra, csak nehogy a gáz drágább legyen! Esetleg valami kitüntetést is adjunk putyinnak?
"magunkat basszuk seggbe" - az elmúlt évek politikájával ehhez akart minket hozzászoktatni a Király? Még a végén kiderül, hogy nekünk akart jót nem is az újfeudális kiskirályi kört hízlalta fel.

btw  kérdés, ha esetleg Te lennél döntéshozatalban ilyen helyzetben, Te mit hoznál meg döntésnek ?

1. Semmit ? 

2. Szankciókat ?

3. ????

mert remek röhögni tényleg azon hogy az oroszok épp szétszedik ukrajnát + azon röhögni hogy az EU tökön lőtte magát... de ha esetleg TE lennél döntési hozatalban, akkor mit tennél ? Leülnél a seggedre azt "had menjen a 'történelem' tovább" ? vagy mégis mit ? 

4. arra már nem is kérdezek rá, mert rám sütik a "libsibérenc lűfasz***** mindent is" hogy ha esetleg MO-val lenne ugyan ez a helyzet, akkor te mit csinálnál ? Tárt karokkal az Oroszokat?  (tudom, ez fikció, mert NATO, meg stb..)

ps.: jah azt elfelejtettem, hogy Solymáron meg azért nincs víz meg ukrajnába háboru van ... államtitkárok szerint ...

Mindegy, minek érzed magad. A szankciok kontraproduktivak. Az oroszok több pénzt kerestek, mint szankció nélkül.

A nagy hőböröges közepette: hány ország kezdeményezett beketargyalast?

Magyarország, Törökország, Kína, Fehéroroszország, Franciaország, Svájc, Szingapúr.

A többi szerint ugyanis tok jó dolog a háború. Ahogy a hozzád hasonlók szerint is, akik úgy gondolják, hogy ezt a banankoztarsasagot tömni kell fegyverekkel. Élelmiszer? Gyógyszer? Nem baszki, csak fegyverek. Basszus mindkét ország vezetői háborús bűnösök, de miért nem látunk tovább az orrunknal? Az emberek miattuk menekülnek. Nem egyedül putyin miatt. 

FYI a NATO semmilyen formában nem fog segíteni, ha minket megtamadnak. Magyarország az utóbbi 200 évben minden háborút elvesztett és mindig a rossz oldalon állt. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Béketárgyalásokat bárki kezdeményezhet. Szerinted Putyin nem vágta őket át ? beleértve minket is ... az ablakon ? hogy hahó, persze persze, jó lesz minden.... láttunk már ilyet .. :(

FYI a NATO semmilyen formában nem fog segíteni, ha minket megtamadnak. Magyarország az utóbbi 200 évben minden háborút elvesztett és mindig a rossz oldalon állt. 

^^ itt van egy kis tévedés .. ha NATO országot ér támadás az az egész NATOt ért támadásként értelmezendő. És ott nem lesz pocsolés a válaszlápésben. Nem véletlenül szarakodnak az Oroszok is azzal hogy ki legyen / ki nw lwfíwn NATO tag ....

És igen, most is a rossz oldalon állunk szerinted ? mmint NATO-val kapcsolatban.

ha NATO országot ér támadás az az egész NATOt ért támadásként értelmezendő. És ott nem lesz pocsolés a válaszlápésben

Ez az elmélet, de a valóságban eddig egyetlen egy alkalommal lépett életbe az Article 5, és akkor sem pont úgy volt, hogy egy katonai szuperhatalom megtámadott egy elhanyagolható haderejű országot.

Igazából senki nem tudja, mi a fasz lesz, ha megindul hivatalosan a NATO vs Oroszország buli, de bárhogy lesz, azt mi nem fogjuk úgysem zsebre tenni.

Keserű tapasztalat a történelemkonyvekbol. Mi minden alkalommal a rövidebbet húztuk. Nem jó ötlet kiprobalni változott - e. Egy világháború alatt mi átjáróhaz vagyunk. Maximum feladjak az itteni állásokat. Volt már ilyen a történelem során. 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Pedig tényleg nem fogalmaztam olyan bonyolultan :)

Valóban:

már rég be lennének vezetve

- Úgy tudod, hogy az oroszok ellen semmilyen szankció nincs bevezetve? Vagy ez csak arra szolgál, hogy eltereld arról a figyelmet, hogy az oroszok helyet az EU valójában önmagát szopatta meg?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

_úgy érti_, hogy ha a szankcióknak nem lenne negatív oldala is, akkor már jóval korábban (nem idén) hasonló intézkedések történtek volna

(egyébként voltak is, csak az európai értelemben vett demokraták megkerülték akkor is)

 

a "nem csak pozitív hozadéka van" (ti. a szankciókaraténak) eufemizmus így néz ki a gyakorlatban:

bloomberg: Germany’s Union Head Warns of Collapse of Entire Industries

bloomberg: Germany Has First Monthly Trade Deficit Since 1991 on Inflation

stb

Pedig megtehetned, mert valoban nem ertem. Egyszeru mondat: "Igen, ha a szankcióknak csak pozitív hozadékuk lenne, már rég be lennének vezetve." Mit jelent ez, ha nem azt, hogy nincsenek bevezetve? Ne beszeljunk rebuszokban, narancssarga polom van - tehat ha egyel kevesebb lenne az iq -m, mar noveny lennek, tudod. :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Majd akkor arra légyszi valamit, hogy egy tőzsdespekuláns miért jár rendszeresen hajbókolni az EU vezetőihez, csókolgatják mint a régi szovjet pártfőtitkárokat stb.

vagy hogy nem látom azt amit te látsz, hogy Soros irányítja az egész EU-t ?

Legalábbis kegyeltjei, katonái stb. mélyen beágyazódtak, akiknek aztán a migránok simogatása előbbre való volt az elmúlt években, mint az EU érdekeinek érvényesítése, a határok megerősítése stb. Vagyis az életképes energia- és biztonságpolitika, úgy általában.

trey @ gépház

Hattérhatalom által a nyilvános térbe tolt kijáró bohóc. Minthogy a valóságtagadók HH hallatán -  pavlovi reflex szerűen - összeesküvésielméletezni kezdenek, így aztán egyszerűbb megszemélyesíteni az egészet egy valós figurával, akire rá lehet mutatni, mint a valóságtagadókat a valóság felismerésére kényszeríteni. Szóval ez csak egy formai dolog, a nehezen megfutható körök elkerülésének érdekében -  ami lényegen egyébként nem változtat. Sőt a jelenség indirekten éppen h bizonyítja a HH létezését és befolyását! Ugyanis nem látszanak olyan érdekek egyáltalán amik igazolnák, h az ágyba szaró Sorosnak miféle előnye származik már a migráció -ami az utóbbi idők legnagyobb szabású HH-i vállalkozása - felépítéséből és működtetéséből?  És minthogy ilyen előny nem látható a nyilvános térben nagyon könnyen kimutatható lenne, h a Fidesz sorosozó kommunikációja tulajdonképen érvénytelen. Valahogy ezt a kérdést mégsem boncolgatták/ják a nyilvános tér alakításával megbízott HH jóemberek. Ugyanis a HH-nak éppen úgy érdeke h helyette Soros vigye el a balhét, azokért a dolgokért amiket HH hatalom végeztet vele még a végnapjaiban is. Biztos valami nagy bűne vagy törleszteni valója van feléjük, h nem hagyják - a korának megfelelően - nyugodtan maga alá vizelni, hanem az EU-ba járkalnia bürokratákat csókolgatni. SZóval a Fidesz stratégáinak a húzása a Sorosozással zseniális mesterterv, hisz csak úgy tudná az ellenérdekelt HH leleplezni annak érvénytelenségét, ha a legfontosabb tulajdonságát, a háttérben maradását veszélyeztetné vele.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Miért röhögteted ki magad? A fajtádra széleskörűen jellemző, hogy az embert és az érveit is semminek nézi, helyette a saját képzeletetekkel "vitáztok". Ezért tapasztaljátok azt, hogy egyre többen okádnak az arcotokba, miután elhangzott tőletek pár szó. A rólatok kialakult sztereotípiák alapján történő személyeskedés a ti kirekesztő viszonyrendszereteken belüli ugatáshoz képest egy kicsivel magasabb szintű kommunikáció, mert van alapja. A ti faszkodásotoknak is van persze alapja: önmagatok. Ezért gyomorforgató.

:)

Nem röhögtetem ki magam

Lehetne az aláírásod. Csak vicceltem. Önmagától nem lehetne, mert ahhoz legalább egy csekély önkritikai képességgel kellene rendelkezned.

nem gond.

Gond az biztosan nincs, hiszen a gond felismeréséhez legalább minimális nyitottság, szellemi képességek és oxigén szükséges, tehát téged nem fenyeget, hogy ilyen helyzetbe kerülj.

:)

Mindig öröm látni amikor írásaid betérnek a révbe és dalolva válnak semmitmondó ismétléssé. Először kicsit szomorú volt ezt látni, de aztán bizonyított lett, hogy sajnos ez a legfantáziadúsabb ha ismétled ezeket. Az improvizáció sugallta írásaid ennél is rosszabb minőségűek sajna, néha már egy AI is bőven lekörözné azt a szintet. Kitartás, megy ez biztosan jobban is. 

> Jellemző

Hát baszki, ha olyan hülye vagy h bejelentkezel a pofonért, akkor ne csodálkozz ha megkapod! De úgy látszik hiába, mert nem tanulsz belőle, ezért a tapasztalat: jellemző
Nem személyeskedés, hanem egy másik sz-betűs szó: szamáraskodás. Eredj a rétre legelni!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Először is! A geopolitikai helyzetért, a Föld élhető terében elhelyezkedő különböző nagyságú és erejű társadalmak, országok berendezkedéséért nem mi, (Te, én, stb,) vagyunk a "felelősek". (És a kicsik főként nem, a nagyok földrajzi változásokat okozó "ténykedéseiért".)

De a kicsik mindenképpen jobban teszik, ha nem ugrálnak a nagy országok ellen. Mert a végén mindig nevetségessé vállnak ezzel és a végén csak veszíthetnek. Megjegyzem, az atom korában a nagyok is jobban teszik ha nem ágálnak túlságosan egymás ellen. (És "lőn csoda", Ők ezt nem is teszik egymás ellen túlságosan., max., "fékezett habzással".)

Bezzeg egyes európai "csicskáknak" muszáj harapós (láncos,) kutyát játszani az oroszok ellen.

A politikában a valóság talaján kéne maradni, és tárgyalni, tárgyalni, - kompromisszumokat kötni, addig amíg lehet. (Az emberi történelem alakulása sok esetben egyes országok alapos átrendeződését is jelentheti. - Mert időben nem kezdtek el tárgyalni a konfrontáció helyett, és a katonák elvitték a politikusoktól a kezdeményezést.

De ez nekünk, azaz a tömegnek, az élni akaróknak nem jó irány!)

Szerkesztve: 2022. 07. 03., v – 15:17

"mindenki jótékonykodjon a sajátjából, ne máséból (általános probléma a szocialistákkal)" - Aham. mennyit is jótékonykodik 0. Viktátor a határon túlra - a sajátjából...?

 

P.s.: Egyébként mintha a magyar gáztározók lennének kisebb mértékben feltöltve, mint az EU többo államának tározói...

Nem értek hozzá, a számokból meg ebből:

https://mfgt.hu/NapiExcel/Napi_adatok.xls

https://mfgt.hu/-/media/MFGT/NapiAdatok/Historikus-napi-ugyfel-keszlet-…

Tárolói ciklusok:

Betárolási időszak kezdete: április 1.

Betárolási időszak vége: szeptember 30.

Kitárolási időszak kezdete: október 1.

Kitárolási időszak vége: március 31.

https://mfgt.hu/Adatpublikalas/Taroloi-kapacitasok-es-napi-adatok

 

az jön le, hogy van időszak amikor a tárolt mennyiség halmozódik: áprilistól szeptemberig aztán felhasználásra kerül: tipikusan októbertől márciusig.

Ennek megfelelően 6,2% - 2022.03.18. 

Ehhez képest 34,79% - 2022.07.03.

Az a lényeg, hogy folyamatosan érkezzen a gáz és szeptember végére fel legyen töltve. Ahogy elnézem 2021 hez képest most alacsonyabb a tölttség, ahogyan az 2020hoz képest meg akkor volt alacsonyabban.

De nem is olyan hallatlan a jelenlegi adat, a legkorábbi év  amit a visszatekintés enged: 2011.07.03 - 42,9% 

2012.07.03 - 38,1% 

2013.07.03 - 24,2% 

stb.

2014.07.03 - 18,3%

__

De majd jön valaki aki ért is hozzá és elmagyarázza mi a helyzet.

**

Nekem az jött le, hogy az van bajban akinek nincs se szerződése, se potenciális partnerei. Van gáz, csak drága. További intézkedésekkel lehet még felfele tolni az áron.

**

Abban sem vagyok biztos, hogy minden eus országban dátumra pontosan tökéletesen ugyanezek pl a be ill. kitárolási időszakok.

mennyit is jótékonykodik 0. Viktátor a határon túlra

gondolom nem tűnt fel neked, hogy a megválasztott magyar miniszterelnökről beszélsz és a magyar nyelv,nép,kultúra támogatásáról. Szerintem erre senki sem kényszerítette a magyar állam jelenlegi vezetését: ők döntöttek így. Sérelmezhetnéd az ukránoknak nyújtott önkéntes segítséget is pont ugyanilyen erővel..

.. a fenti "kötelező érvényű [..]szolidaritás".. -hoz semmi köze.

Érdekes, hogy ez az érvelés mindig csak akkor valid ha épp a mostani vezetés kap lehetőséget, ha esetleg más akkor azok a döntések teljességgel elfogadatlanok.

Ezért kellene egy "nemzeti minimum", hogy a mostani polarizáltság oldódjon.

Véleményem szerint az nem járható út, hogy egy kormány 2 évig rendeleti kormányzást kér, osztogat, megijed, megszorít, ráfogja a nyuszira és menekül. Ez így eléggé kontra-produktív. Pláne ha az a csapásirány, hogy ők "mindent _is_ jobban tudnak".

Hogy hogy jön ehhez az aktuális kérdéshez? Úgy ahogy a nyitó hozzászólásod. Mi az EU-ban egymásra vagyunk utalva. Nem csak a közös EU tagság okán hanem a közösen működő gazdaság kapcsán. Ezeket a kérdéseket nem szolidáris úton hanem racionális módon kell megoldani. Ez nem egy "szocialista" kérdés. Cserében az orbáni "ami az enyim az enyim" és "ami a másé az is az enyim" szemlélettel nem igazán lehet tárgyalni és inkább egy autoriter kategóriába tudnám besorolni. 

Érdekes, hogy ez az érvelés mindig csak akkor valid ha épp a mostani vezetés kap lehetőséget.

Félreérted. Nem a jelenlegi magyar kormány döntéseinek helyes vagy helytelen voltáról van szó, hanem arról, hogy saját elhibázott döntéseinek káros következményeit átháríthatja-e más tagállamokra erőszakkal Weber és tsi.

**

Eddig az összes közös kockázatvállalás és teher önkéntes felajánlásokból, saját egyéni döntések mentén született. Lásd közös helyreállítási hitel felvétel (vagy akár a közös vakcina beszerzés több felvonásban)

Lehetne felkérést intézni (adjatok légyszíves), realistább megközelítésben: valami csere alkut ajánlani stbstb. De az első reakció mások *kényszerítő erővel* lenyúlása. 

**

"nemzeti minimum"

Te belügyről beszélsz én meg külügyről :).

**

racionális módon kell megoldani.

egyet értünk.

"mindenki jótékonykodjon a sajátjából, ne máséból (általános probléma a szocialistákkal)" - írtad, erre utalva kérdeztem, hogy a csúti csüngőhasú mennyit jótékonykodott a _sajátjából_. Nem az ország, az adófizetők pénzéből, hanem a sajátjából.

"erre senki sem kényszerítette a magyar állam jelenlegi vezetését" - csak annyi, hogy a határon túliak szavazataival khm. balanszírozva a magyar választásokat azért lehet tologatni az arányokon... És ugye a kenyeret adó kezet nem fogja a csahos megharapni... És igen, előbb kéretik a hazai oktatásra és egészségügyre költeni, és _ha_ marad oktatásra/eü-re fordítható keret, na akkor abból lehet a határon túlra is juttatni - ha idehaza nem találnak neki jobb helyet.

Nem fáj, csak alapvető dolgokat nem értesz, magyarázni nem fogom, mert a bejegyzéshez képest ez az egész szál off és a téma messzire vezet. Ráadásul feltételezem, ha értenéd se feltétlen lenne számodra érték.

a határon túlra minden baromságra

Gondolom az ukrajnába küldött élelmiszer, üzemanyag, orvosi és ápolási eszközök stb. is ugyanebbe a kategóriába tartoznak nálad. Elvégre a határon túlra "szórt" pénz amiből nem a te házad előtt lesz fényesebb az utca. *pedigateadód!!!*

Ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy az EU egy impotens tákolmány. Beszivárogtak a marxistak, szétverték az egészet pár évtized leforgása alatt.

Mit gondoltak? Leállították a gázimportot és utána meg eszükbe jut, hogy lesz tél? És most meg azt mondják, hogy Magyarországnak az általa megvásárolt és tárolt gázt kötelezően meg kell osztania azokkal akik nem kértek az orosz gázból most meg rájöttek máshonnan nem kaptak? Milyen szint ez? Óvoda?

Nem elsősorban magyarországról szól ez, a magyar betárolt kapacitás önellátásra tervezett, a nyugat európai igényekhez képest csepp a tengerben. Mindazoknak az államoknak a kapacitására fáj a foguk akiknek van már saját élő szerződése vagy saját kitermelése.

Amúgy ez lenne a szövetségek lényege, csak hát ez a méltányos elosztás akkor szokott politikusaink eszébe jutni, mikor ők járnának jól vele, nem pedig úgy minden téren, automatikusan...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

ez lenne a szövetségek lényege

Nem kell hozzá szövetség. Az együttérzés, szoldiaritás adott helyzetekben működik: lásd pl most a rászorult ukránok felé az *önkéntes* segítségnyújtás. Ellenben azzal aki hülye, erőszakosan másra is rá akarja kényszeríteni a hülyeséget, majd annak eredményét terítené(ismét kényszerítő eszközökkel) azokra is akik nem voltak hülyék, mindent megtettek, hogy a hülyeséget elkerüljék. Ez minden csak nem szövetségi gondolkodás. Ez kérlek a szar terítése, hogy egységesen folytogasson mindenkit, akár részese voltál a helyzet előidézésének akár nem.

Fontos további tényező: mindeközben természetesen a helyzet orvoslásáról egyetlen büdös szó sem esik. (azon túl, hogy lenyúlsz másokat, hogyan lesz feloldva a hiányos állapot). Ugyanis arról szól a történet hogy per pillanat jóval nagyobb a kereslet mint a kínálat. És ez jó darabig így is lesz. (hiszen saját maguknak szűkítik az értékesítők körét úgy, hogy a legnagyobb -közvetlen- forrást kizárják. Majd közvetítővel, sokszoros felárral megveszik.)

Na akkor meglenne a következő 10 éves terv? Közös energiapolitika?

A tücsök is azt gondolja, hogy a hangyának csak szerencséje van, azért van zabálnivalója télen, nem? A jó kurva anyjukkal közösködjenek! Mikor elleneztük a szankciókat, akkor elmondtak mindennek, most meg már rátennék a mocskos kezüket a tartalékainkra? Hányok ettől a bandától. Mikor buktatjuk meg őket, vagy lépünk ki végre? És még finom voltam.

Egyébként tudjátok mi az amiről nem ír az Index-444, de talán még az Origó sem? A Hollandok elnyomó kormánya a mezőgazdaságot is be akarja szopatni környezetvédelemre hivatkozva. A Holland gazdák napok óta tüntetnek ellene. Mintha tök mindegy lenne úgy csinál a sajtó. Ha nem hallottál róla, akkor rossz helyekről tájékozódsz: https://www.zerohedge.com/commodities/dutch-farmers-livid-over-eus-gree… A Holland élelmiszer-export óriási, asszem vannak számok a cikkben. A legnagyobb gabonaexporterek pedig Oroszország Ukrajna és Kazahsztán talán: őszre mind Putyin befolyási ővezet lesz. Simán lehet, hogy az lesz a legnagyobb bajunk, ha fázunk.

Nem mellesleg az összeesküvésekben hívők hónapok óta kongatják a vészharangot, hogy a nemzetközi szállítmányozásnak is ezer problémája van ("Covid miatt" és egyéb fabrikált okokból tömegével vesztegelnek a hajók), plusz egyre másra égnek le élelmiszer feldolgozó és tároló üzemek az USA-ban.

Tulképp nyilvánvaló de kell mégis egy "látó" aki közérthetővé teszi: azt kell feltételeznünk, hogy az EU bürokratái katonák, akik parancsot hajtanak végre. Azt a parancsot amit Háttérhatalom oszt ki nekik. Épp ezért hibás a mi hozzáállásunk, amikor bolondnak gondoljuk őket, amikor a párbeszéd v. a normalitás figyelmen kívül hagyásával nyilatkoznak meg. Azt kérdezzük magunktól, h hogy lehetnek ezek ilyen hülyék? Nem, nem hülyék. Csak parancsot hajtanak végre. Nem kell nekik figyelemmel lenni másra [a józan észre]. Egy fikarcnyit sem kell mérlegelniük h a másik fél szempontjából mi lenne a jó. Nincs belátás részükről, és nem is lesz sosem. 

https://www.youtube.com/watch?v=Fkoazvl9lwo

What is behind the Russian-Ukrainian war?

László Földi, secret service expert and president of the Safe Society Foundation, spoke openly about the real drivers of the Russian-Ukrainian war in a Hungarian TV programme.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

> az EU bürokratái katonák, akik parancsot hajtanak végre. Azt a parancsot amit Háttérhatalom oszt ki nekik.

Pontosan. Másképpen már régen nem magyarázható hogy miért teszik tönkre Európa gazdaságát olyan szinten, ami akár éhezésbe és megfagyásba is torkollhat. Régen nem lehet azt mondani, hogy ezt nem lehetett előre látni, mert most már hónapok óta pontosan ezt lehet látni, és egy a népért felelős politikus már régen visszakozott volna a szankciókból.

Az is lehetséges, hogy csak simán gazdasági krach lesz és az éhezés+megfagyásig nem jutunk el. Ez volna a jobb kombináció.

De akármi is lesz, a mai helyzet egyszerűen nem magyarázható másképpen, mint hogy az EU politikusainak jelentős része ellenséges ügynök. Aki másképpen próbálja megmagyarázni, az magyarázza el, hogy a Nitrogén oxidok miatt miért kell a Holland családi gazdaságokat tönkretenni. Mert a Great Reset ügynökeiként nyilvánvaló: két legyet ütnek egy csapásra: csökken az élelmiszer-termelés és egyben családok megélhetése válik lehetetlenné.

Nem elhanyagolható mellékkörülmény, hogy Németország 1945 óta folyamatosan amerikai megszállás alatt van. Ez lehet az egyik oka annak, hogy az orosz-német gazdasági szövetség nem jön létre annak ellenére, hogy kézenfekvő és előnyös volna mindkét fél számára.

Visszatérve a problémára, hogy mégis mit kellene tenni Ukrajnával? Szerintem a legfelelősebb döntés a magára hagyás lett volna. Egyszerűen nagypolitikát a nagyok tudnak játszani, Európa pedig elveszítette ezt a pozíciót. Ha nyitva tartja az atomerőműveket és szénbányákat, az afrikai nyersanyagok egy részére ráteszi a kezét (amit Kína csinált Európa helyett) plusz az elektromos autózás helyett az üzemanyag-szintetizálásra helyezi a hangsúlyt, akkor szerintem el tudott volna Európa érni egy viszonylagos energia és nyersanyag szükségletet, és most a magas lóról politizálhatna. De nem így történt, most pedig Európa kiszolgáltatott helyzetben van, és a keménykedés csak neki árt. Egyszerűen a reálpolitika azt mondja, hogy itt nekünk EU-ként nem osztottak lapot (ahogy magyarként már régebben megszoktuk ezt a szerepet, de Nyugat-Európának ez új lehet), és kuss a nevünk.

Még mindig nem volna késő, ha elzavarnánk az ellenséges vezetést (és itt most nem Orbánra gondolok, hanem az európaiakra), békét kötnénk az oroszokkal (Ukrajnát "beáldozva"), akkor még mindig megmenthetnénk a jövőnket.

100 év előtt a nagy gondolkodók: Spengler, Evola, Guénon már a nyugat halódásáról értekeznek, amikor nálunk a Szimbolikus Nagypáholy vakolói Nyugat címmel indítanak folyóiratot. Emlékszem még Nagybandó viccére, hogy a kapitalista nyugat a szakadék felé rohan - elvtársak reménykedjünk h nem esik bele, mert akkor agyonnyom minket!  Drábiktól már vagy 20 éve olvastam, h a módszerváltás körüli időszakban annyira el volt mindenki foglalva szocializmus-kapitalizmus átmenettel, h fel sem tűnt, h nyugaton is rendszerváltás történt : a szociális piacgazdaságot a pénzgazdaság váltotta fel s a csúcsrajáratott agymosás. 
Emberek! Felejtsünk el mindent a történelemből, az mind vakítás -  semmi sem úgy van! Mi vagyunk a tanúi ennek a korszaknak az időben, és ne engedjük h valami csaló vagy tévelygő meg akarja tanítani, h mit gondoljunk róla! Hitler volt az utolsó remény, de a bölcsek prognózisa helyesnek bizonyult: a nyugat halott! De mi kelet-európaiak vagyunk az életképes túlélők! Fáj a szívem Ukrajnáért, és az ukránokért. Nem fogják tudni meglépni azt, h saját vezetőikkel forduljanak szembe a jelen helyzetben - pedig ez lenne a helyes magatartás! Nem az agresszor Putyin az igazi ellenségük, hanem saját vezetőik azok akik el- és kiárulják őket. Persze mind Putyin, mind EU-Atlanti szövetségi rendszer ütközőzónává kárhoztatta őket béke időben is. A dolgok gyorsan változhatnak. Ukrajna szétesik és Kárpátalja visszatér. Micsoda impulzus lenne ez nekünk! 
De én nem vagyok optimista - már nem csak Kárpátalja vonatkozásában, hanem úgy általában sem. Az a métely ami szétcseszi a civilizációnkat olyan mélyrétegben rág, amit fel sem foghatunk. Migráció, Covid, háború, energia- és élelmiszerválság közvetlenül fenyeget minket, de ezek mégiscsak következmények nem az igazi okok. Ha egyiket-másikat sikerül is így-úgy elkerülni szükségszerűen jön a következő katasztrófa. Őszintén: van olyan ember aki komolyan azt hiszi, h az eddigi viszonylagos jólétünk majd ismét visszaáll? Hogy majd a politikusok megoldják? Csak ki kell várnunk! Hogy most egy kicsit rosszabb, de majd ha vége lesz akkor megint jó lesz minden? Hááát bazira nem lesz jó! Nagyon cudar, madmax-i idők jönnek!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Számos dologba direkt nem belemenve:

szerintem a történelemben a visszakapott dolgok sosem tartósak, de általában súlyos áruk van, nem úgy a visszaszerzettel...mondjuk annak is ára van, csak másképp. (a demográfiai mutatóink alapján az is okozhat "csődöt")

Mennyire reális forgatókönyv, hogy puszira kapjunk olyan területet, amiért más vérzett, de legalább az illető fél a természetes határ adta stratégiai pozíciójáról is lemond? Szerintem ezt nincs az a politikus aki el akarja adni odahaza....

A lakásod előszobáját te sem iratod rá random emberre az utcán, de még a rokonodra sem.

Kapó oldalról meg nyilván lenne egy kezdeti eufória, de aztán a meglévők mellé egy újabb, végtelen pénznyelő régió finanszírozása már korántsem ugyanilyen lelkesen támogatott. Arról sem megfeledkezve, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén nem a meglévő nemzetiségi állapotokat kapnánk (ami szintén nem elhanyagolható), hanem mindenkit aki az utolsó pontig hátrált...

Ez szerintem mindenhogyan irreális forgatókönyv.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

> A lakásod előszobáját te sem iratod rá random emberre az utcán, de még a rokonodra sem.

Ez lenne részedről a tű pontos szemléltetése egy történelmi gyalázat foggal-körömmel történő részbeni eltörlésének? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ez annak a tűéles szemléltetése, hogy akármilyen buzgó is egy nyelv, csak emiatt nem szokás lemondani olyanról, amiért az embereid véreztek + stratégiai hátrányt is jelenthet neked a jövőben (mert a történelem forgandó ugyebár).

A magyar történelmi hagyatékok tetemes része inkább rohad mindenféle vizes, patkányos pincékben, minthogy egyszerűen átadnák "ez már nem ér semmit se nekünk, se senki másnak, talán csak nektek, itt meg foglalja a helyet" mottóval.
De természetes határvonalat puszira meg igen?

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Látom magadra vetted, pedig nem neked címeztem...

Komolyan nem értem, hogy miért olyan nehéz a vágyakat a realitásokon keresztül értékelni? A nagypolitikában ingyen semmit sem adnak, aki erre blazíroz az vagy csalódni fog mert hoppon marad, vagy drágán megfizeti a tanulópénzt. Próbáltam lejjebb skálázni a szituációt, de abból sem azt értetted ki amit kellett volna szerintem.
 

Az a tiéd, amit képes vagy megszerezni ÉS megtartani. Ha XY szerezte és csak az ő segítségével vagy képes megtartani, akkor az igazából nem a tiéd, csak a neveden van (jobb esetben, rosszabb esetben még védelmi pénzt is fizetsz érte). Szóval ezért a forgatókönyvért hadd ne örömködjek...de újfent mondom: nulla realitása van annak, hogy stratégiai pozíciót (Kárpátok vonala) átadjanak, hacsak nem úgy mint Dél-Oszétiában, Transzisztriában, Abbháziában. Kösz, azt sem kérem!
Szerintem aki ezért ujjong és drukkol, az hátrafelé van a lovon...nem, nem hátrafelé nyilazva, azt max csak hiszi magáról.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Amit itt előadtál az túl azon h az ostoba közhelyekből meg émelyítő baromságokból összeollózott zagyva kollázs, de még így is kitűnik belőle, h magad a lehető leghitványabb módon viszonyulsz az ország- és nemzetrészünk visszacsatolásához, és a hitványságodat mint realitást próbálod tálalni is terjeszteni magyar nyelven. 

Nem is találok szavakat arra a kibogozhatatlanul kretén gondolatmenetre, ami úgy vázolja fel Kárpátalja esetleges visszatértét, mintha azzal valaki (adó oldal) megajándékozná a Magyarországot (a szóhasználatodban kapó oldalt). Aztán azon vered itt a taknyodat, hogy ez nem reális. De ki f@sz gondolta azt rajtad kívül h ez így történne? Tőlem püfölheted itt a saját szalmabábodat, csak nekem ahhoz semmi közöm. Beszéld meg a rabbival inkább! Jót röhöghettek majd szombaton, azon h Magyarországról, mint "buzgó nyelvről"; Kárpátaljáról, mint előszobáról írsz, még mindig magyar nyelven! 

Továbbra is javaslom a héber portálokat számodra!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Megbocsáss, de rosszul értelmeztem, hogy azért szurkolsz az Putyinnak, mert az ő segítségével Kárpátalja "visszatér"?

Ezesetben az oroszok adnák, hiszen ők harcoltak meg érte. És egy ilyen forgatókönyv esetén az nem a mi, hanem az ő előszobájuk amit puszira nem adnak oda. Ezt írtam fentebb, ennyire nem fogalmaztam virágnyelven szerintem.

Pls, a becsmérlés helyett inkább a szerinted reális forgatókönyv kifejtésére használd az elektronokat, előremutatóbb lenne a diskurzus.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Egyáltalán nem úgy tűnik, h Putyin célja Ukrajna teljes megszállása lenne. Az orosz nyelvű területeket elfoglalja, de ez csak a keleti országrész. Elképzelhető olyan kimenet, h Ukrajna mint önálló állam megszűnik a háború végén, minthogy az újjáépítést külföldről kell majd finanszírozni amiért cserébe területi igényeket támaszthatnak. Nekünk pedig eleve jogunk van Kárpátaljához.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Abban egyetértünk, hogy a fegyverek nem ingyen, puszira áramlanak, be lesz nyújtva a cech, efelől nincs kétségem. Magyarország eddig mennyit is adott bele? 

Ha csak a keleti részt foglalják el, ahol most a harcok vannak, akkor azt miért is az ukránoknak kell újjáépíteni? (Hacsak nem malenkij robotban)

TFH felbomlik az ukrán állam, ki és miért fogja azt mondani, hogy ez holnaptól Magyarországhoz tartozik és nem a lengyelekhez, szlovákokhoz, románokhoz, oroszokhoz? A hatalmi vákuum mindig kitöltődik, leginkább az erősebb kutya elvén (ezek nem mi vagyunk, se katonailag, se diplomáciailag). A jog meg majd megindokolja a történelemkönyveknek.

De ha mégis így lenne, a még mozogni képes ukránok, szerinted nem jelennének meg egyből, hogy EU-s állampolgárok lehessenek? Halkan jegyzem meg: egy 40 milliós államról beszélünk, ha csak 4M reked itt...szerinted milyen következményei lennének?

Amúgy nagyobb sanszot adok annak, hogy ha már hátrálnak, akkor Kárpátalja lesz az utolsó bástyájuk...3 oldalról védett, a front irányából meg övék a terepadta előny...amivel el tudják nyújtani az egész konfliktust talán egy évtizedre is. (napi foteltábornokunkat hallották :) )

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

A cech már be rég be lett nyújtva, Ukrajna csak névlegesen létezik mint önálló állam, de már rég idegen érdekek szerint irányítják. Ezért is lett megtámadva. 

Az oroszok által elfoglalt területet természetesen az oroszok fogják újjáépíteni. De a háború folyamán mélységében is történtek harci cselekmények, még Kárpátalját is érte rakétatámadás. A károk országosak. És még nincs vége. Akár Kijevet is porrá zúzhatnák - ha akarnák - igen rövid idő alatt.

> TFH felbomlik az ukrán állam, ki és miért fogja azt mondani, hogy ez holnaptól Magyarországhoz tartozik

Hát ahogy az autonómiáról már egyszer szavaztak ott, talán lehetne referendum az anyaországhoz való visszacsatolásról is pl.  

Mostanában egyre-másra hallom, h van Fidesz kormányzati törekvés arra, h a munkaerőhiányt külföldi munkásokkal mérsékeljék. Hogy a kormányzat azzal tudja már csak idecsábítani a multikat, hogy h azt garantálja nekik, h a munkásokat azok kényük kedvük szerint használhatják, olyan időbeosztásban és elszámolási rendszerben ahogy az nekik  [mán a multiknak] jó, gyakorlati munka törvénykönyve mint olyan szinte már nem is létezik. Ebbe beleértve azt is, h külföldről hozott munkaerőt használjanak a magyarországi üzemükben. Lényegében azt a migrációt megvalósítva, ami ellen kiplakátolta az országot a Fidesz.  Most h ezt mennyire lehet komolyan venni azt nem tudom (félek h nagyon is) de egyre többször hallom.  Bár alapvetően a 4 millió itt rekedt ukrántól való félelem inkább tűnik patológiás szimptómának, mint valós veszélynek, úgy h ez ügyben kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hát ahogy az autonómiáról már egyszer szavaztak ott, talán lehetne referendum az anyaországhoz való visszacsatolásról is pl. 

Max 150e szavazat ezt sajnos nem fogja kikényszeríteni.

A 4M simán csak a 10%-ból jött hasraütésre, ha a mostani stílusban nyomulnak előre az oroszok, nem igazán lesz miért maradnak, és akkor talán még alá is becsültem az arányt. Persze a zöm húzna tovább, mert ha már mindenképpen új egzisztenciát kell teremteni külföldön, akkor racionálisabb minél nyugatabbra húzódni.

De ha mégsem menetelnének végig az oroszok, én a helyükben hagynék valami torzót, csak, hogy legyen mit etetnie az EU-nak...legyen kinek aláírnia a békét, stb... Szóval szerintem valami nagyon kis esélyű forgatókönyvre fogadsz.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Gondolom ideje lenne átértékelned az agyadban végbemenő folyamatokat! Különösen a "sansz adás" -t,  vagy a "terep adta előnyökről" való képzelgésed! De legalább a továbbiakban ne terjeszd a kórt, ami már megfertőzött téged! Kösz!

Itt a térkép: Moszkva feldarabolná Ukrajnát, Magyarországnak is adna egy szeletet

( A cikkben hivatkozott két ábra: https://imgur.com/1f84XmU )

 ...írta posztjához Medvegyev, aki szerint a külföldi elemzők azzal számolnak, hogy a háborút követően 

  • Luhanszk,
  • Donyeck,
  • Zaporizzsja,
  • Dnyipro,
  • Szumi,
  • Szimferopol,
  • Csernyihiv,
  • Cserkaszi,
  • Kropivnyick,
  • Mikolajiv
  • és Odessza megye Oroszország részét képezi majd,

míg Vinnyica és Csernyivci megye Románia területéhez tartozna. Lengyelország kapná meg Zsitomir, Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Rivne, Luck és Lviv megyét, Magyarországnak pedig Kárpátalját szánják.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

lehető leghitványabb módon viszonyulsz az ország- és nemzetrészünk visszacsatolásához

Ez a "nekünk jár" attitűd nem segít, hanem árt. Ha valóban segíteni akarsz az ott lévő magyarokon akkor az első jó cselekedet: segítesz elérni, hogy schengeni határon belülre kerüljenek és minél szabadabban megélhessék nemzeti öntudatodat. A kardcsörgetés még egyszer nem vezetett eredményre.  

A magyar történelmi hagyatékok tetemes része inkább rohad mindenféle vizes, patkányos pincékben, minthogy egyszerűen átadnák "ez már nem ér semmit se nekünk, se senki másnak, talán csak nektek, itt meg foglalja a helyet" mottóval.

Sajnos ez pontosan így van. A törökök pl kultúráltan kezelték az elvitt kultúrális javakat, de pl a románok ha nem is szándékosan bezúzzák de dohos pincében rodhasztanak pl képeket stb.: kutatók elől is elzárva (1-1 ritka kivételtől eltekintve).

Ahha, meg a jó édesanyádat. Bukott wéber. Tipikus hangya és a tücsök esete. A tücsök zenélgetett, muzsikálgatott amennyit lehetett. Addig a szorgos hangya előre gondolkodott, takarékoskodott. Aztán mikor a tücsök segge kilóg a gatyából, alanyi jogon követeli a hangyák szorgos javait. Persze még elosztani is Ő akarja. Menjél te az anyádba!   

Volt az a mondás vala. Európa a saját sírját ássa. Trianonnál jött ez a gondolat! És most Mi itt állunk, ahol tényleg azt látjuk, hogy a "vén európa" önként dalolva veszi nyakára a bitófa kötelét!

Nyalogassátok faszkalapok:

https://www.youtube.com/watch?v=Myt3pAagkfc 

Húsz vagonnyi kretén, idióta, megvásárolt senkiházi igazgatja EURÓPA sorsát!!!!

Megelégedett önkényes vigyorral fogom az első marok földet. Rájuk dobni, mert oda valóak.

Ma meghallgatnak bennünket, nem lehet el menni MAGYARORSZÁG véleménye mellett!!!!

Szóval itt állunk az áhított nyugat bukásánál, amikor gyertyával akarnak melegedni -20-ban, pedig józan paraszti ésszel ez hülyeség.

Mit soroljak még FASZKALAPOK?????

Gyertek liberál köcsögök, mi a kúrva anyátokról vitatkozzunk??????

Nyaljad még faszkalap! Rádfér. Ha már így rákérdeztél.

https://www.youtube.com/watch?v=mGRslfVz6c8

A bogyó akkor gurul el, amikor demokratikus felhatalmazással az ország és a nemzet ellenségei kerülnek be parlametbe.

Továbbá sem érdekel egyik libernyák köcsög lelki világa, ha éppen belegázolnék a mérhetetlen szabadságába.

Szerkesztve: 2022. 07. 04., h – 09:03

-

Szerkesztve: 2022. 07. 04., h – 09:07

Mondjuk lehet finomhangolni, hogy a beszerzésed hány százalékában járulnál hozzá az elosztáshoz. Ez erősítené a szövetséget ami hosszú távon nagyon jó lenne.
De ki nem szarik bele? Lényeg, hogy Hatvanpuszta elkészüljön. Én támogatom. Mo. önállóan is megállná a helyét a világba. 

Mondjuk jó lenne körbejárni azt a kérdés kört is, hogy pl. 2010-12 tájékán mit kerestek "ámerikai" cégek "dübögtetős autókkal" az Alföldön? (és ebben az időben, igen a felső Ausztriában is!!!). Négyzetkilóméteres rácsokban feldübögtették az egész környéket. Itt-ott, inkább szinte mindenhol találtak földgázt. Nálunk az alföldön nyitottak kutakat is, aztán lezárták. Kinek a tulajdonában vannak eme bányásztai jogok? Melyik kormányzat tette ezt lehetővé???? Hová és milyen záradékokkal szálltak bizonyos jogok?

Na erre valamit? Faszkalapok?

Faszkalap=Mindenki aki a Nemzeti Gazdaság, a Magyarság ellensége.

Nem olvastam sehol, hanem Anyámék előtt a határ meg az egész falu be volt húzva négyzetméteres kötélráccsal, baszdmeg.

A gépek meg csak mentek, mentek. Oszt ez volt pénteken, visszarongyoltam a sógorokhoz, oszt ott is ugyan ez volt.

Oszta akkor, most mi a faszomra varrjak gombot?

Nem kombináltam semmit, csak láttam dolgokat.

Kurva egyszerű ember vagyok, de nem hülye.

FYI: a tározókapacitások nincsenek feltöltve, de még 100%-os állapotban sem lennének elegek a fogyasztás 1 éves igényére, egyik országban sem!

Ezek kisebb-nagyobb pufferek...valamint az is érdekes kérdés, hogy pl innen miként jutna el pl Spanyolországba?

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Van egy olyan húzás, hogy sávosan  emelkedne a gáz ára. Kapnál egy biztonságos mennyiséget elfogadható áron amivel ki tudsz fűteni 18-20 fokra. Onnan sávosan emelkedhetne az elfogyasztott mennyiséggel arányosan egészen a piaci árig. Ezzel is vissza lehetne fogni a fogyasztást.
Az elnök úr úgy döntöt, hogy a 400m2 -es villatulajdonosokat is támogatja. Isten áldja meg, egyet értek vele.

Hogyan számolod a 18 fokra elegendő gázmennyiséget? Mert a hazai lakásállomány döntő többsége nem A++-os.

A cizellált szabályozási kompetenciát szerintem meg mindenki ismeri már (fűnyíró, hogy mindenki felfoghassa).

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Ez már a Szovjetúnió szintje b+.

Amikor az EU esetében szabályok igényéről beszélnek, hogy az EU-ban fellelhető gáz értelmesen és vita nélkül optimálisan legyen felhasználva az "Szovjetunió" de amikor meghatározzuk egy árú "kötelező értékesítését" de mellette "maximalizáljuk az árát" vagy azt kérjük az állampolgároktól, hogy a medencefűtést is pótolják már ki azoknak a "rezsiharc" keretében akik ezt akarják az nem kommunista (gondolom felesleges idéznem azokat mikor ezeket védted) 

Elolvastad és érted? Akkor érted, hogy tök más a cél és bevallom, én nem látom a megvalósítást, ha te igen, akkor biztos több infód van, ne szégyelld megosztani.  Egyébként ügyesen levágtad az értékesítési kötelezettséget mivel a végfelhasználói ár maximalizálása mellé járó értékesítési és készletezési kötelezettség az igazán komcsi dolog. Még beszolgáltatni nem kell :)

Hát nekem akkor is ellentmondásos, hogy az itthoni kommunista tevékenységet teljes mellszélességél véded miközben egy olyan dologra amiről még információd van negatív jelzőként illetve használod a "Szovjetunió" szót. Döntsd már el szereted e a kommunista módszereket vagy se..

Kaleta ellen számítógépes bizonyíték van, ha jól emlékszem. Egy informatikai portálon kérdezem tőled, hogy mennyire erős bizonyíték ez?

Gondolj bele, hogy egy hozzá nem értőnek a gépére bárki bármikor feltehet egy programot, ami letölti a megfelelő tartalmakat, beteszi a brówser cache-be, satöbbi, aztán megsemmisíti magát.

Nem azért mondom, mert bárkit mentegetni akarnék akiről bebizonyosodik bűncselekmény, hanem azért mert ha elkezdünk az efféle bizonyítékoknak vakon hinni, akkor onnantól mindenki annyira van a böritől, hogy elég ha van egy kellően magas rangú ellensége valamelyik titkosszolgálatnál. Sőt még titkosszolgálat sem feltétlen kell hozzá, egy ügyesebb hekker és egy bizalmi ember házon belül elég lehet hozzá.

Persze, ez most a fantáziám terméke, de melyik külügyér nem kap felkérést különböző "helyi" érzékenyebb információk megszerzésére? - Ha túltolja, akkor a fogadó ország titokszolgálata a maga módján elbánik vele. (Diszkréten tették, nem lett diplomácai bonyodalom belőle. A valós iratokat meg 100 évre titkosították és mindkét oldalon. Biztosan volt "culpa mea" is. Ennyi.)

Sajnos, az élet ennél kevésbé alacsonyan feladott labdákra is rácáfol. (Úgy hogy, egy szót sem kell elhinni sem Kaleta pedofotóiról, sem Szájer ereszcsatornájáról sem. Nem tudjuk.., az biztos(!), és minden "érdekelt" érdekelt abban, hogy ne is derüljön ki a valóságról semmi.)