Thunderbird saját addon

Egyszerű(nek tűnő) addont szeretnék a thunderbirdhez.

Két funkció lenne, lehet két külön addon is, vagy egyben a kettő.

- Jelölje meg az emailt olvasottnak, amikor válaszolok rá vagy továbbítom.

- Egy megadott URL-ről valamilyen időközönként töltsön le egy HTML-t, amit beállít a HTML aláíráshoz. Ami ehhez még az extra lenne, hogy a letöltött HTML egy template lenne, amiben pl. a %NAME% hivatkozást a megadott user nevére kellene cserélnie, mielőtt beállítja. (Ugyanígy pl. telefonszám vagy egyéb dolog)

Néztem a példa addonokat, de nekem kicsit kínai, sosem használtam még JS-t, és azt sem tudom, hogy miből lehetne "választani", milyen objektumok, beépített függvények, változók vannak, milyen propertyket kellene állítanom, így mindenféle UI nélkül letolt gatyával.... Ilyenkor mindig visszasírom a Delphi-t.

Hozzászólások

az egyes sztem sima beállítás, a másik egy szép kis feladat, de sztem az egy crontabos bash szkript, kár lenne ahhoz tündibündit bűvölni.

GPLv3-as hozzászólás.

Nincs erre beállítás, sose volt. Volt egy régi 10+ éves addon ami ennyit csinált és tök jó volt, csak nem frissítették, és valamelyik 5x vagy 6x verziónál meg kuka lett a motorváltás miatt, és kurvára hiányzik.

Nem akarok crontabot, bash scriptet se, és amúgy nem csak linuxon kéne.

"Sose a gép a hülye."

Csak nehogy elsikkadjon, mert lentebb írtam, de az elsőre van beállítás addon nélkül (bár nem tökéletes, mert pár perc késéssel jelöli meg olvasottnak a megválaszolt leveleket):

Megválaszolt levelek olvasottként jelölése (Thunderbird filter)

Szűrővel elérhető, hogy megcsinálja ezt, de fontos, hogy az "időszakonként, 10 percenként" mező be legyen jelölve, mert nem közvetlenül a levélküldést követően hajtja végre.
(a "Küldés után" trigger az elküldött levélre futtatja csak le a szűrőt, a megválaszoltra nem, így az nem is kellene)

Nagy Péter

A kettes elvileg TB 91 óta nem gond: végigiterálsz az account-okon (accounts.list, elvileg TB 66 óta), az accountokon belül az identities-eken, amiknek már tudod állítani a signature és signatureIsPlainText értékeit (+/- megnézed a composeHTML értékét és ennek megfelelően plaintext vagy HTML signature-t állítasz).

Az első egy fokkal problémásabb (ahogy elnézem, nincs kifejezett API a válasz/forward eseményre, gondolom "házon belül" mindkettő csak egy sima új levél néhány előre beállított fejléccel / tartalmi résszel)... bár szerintem ezt alapból is csinálnia kéne, hiszen elég sokáig nyitva van amíg megválaszolod / forwardolod (ok, kivéve pl. helyi menüből küldött válaszkor...)

[Disclaimer: utoljára kb. 5 éve használtam Thunderbirdöt néhány percnél tovább]

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Azt tudom hogy mit kéne csinálni, de hogy ezt hogy kell megvalósítani js-ben, hogy csináljak pl. beállítás ablakot, hogy és hova tegyem a beállításokat, azt nem.

Passz, nem csináltam még ilyet, de ahogy belelapoztam a tutorialjukba (https://developer.thunderbird.net/add-ons/mailextensions/hello-world-ad…) szerintem követhető...

 

Az automatikus olvasottnak jelölést kéne csinálnia.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Megértem a problémát, én is így használom.

Úgy van beállítva a Thunderbird, hogy automatikusan semmit nem jelöl olvasottnak (akkor sem, ha megnyitom a levelet), és én kattintok mindig a zöld pöttyre a levél mellett, ha olvasottnak szeretném jelölni.

Amikor egy levelet elolvasok, és nincs vele további teendőm, akkor olvasottnak jelölöm. Ha viszont válaszolni kell rá, akkor addig olvasatlanként hagyom, amíg meg nem válaszoltam. És csak a válasz elküldése után jelölöm olvasottnak.

Egyszerűbb add-ont már írtam a Thunderbirdhez, megnézem, hátha ez is olyan.

szerk.:

Találtam rá kerülőmegoldást:

Megválaszolt levelek olvasottként jelölése (Thunderbird filter)

Szűrővel elérhető, hogy megcsinálja ezt, de fontos, hogy az "időszakonként, 10 percenként" mező be legyen jelölve, mert nem közvetlenül a levélküldést követően hajtja végre.
(a "Küldés után" trigger az elküldött levélre futtatja csak le a szűrőt, a megválaszoltra nem, így az nem is kellene)

Nagy Péter

Sehogy. Csak az olvasatlannak hagyott email annyit jelent, hogy még teendő van vele. Az hogy elolvastam nem jelenti azt, hogy most asap válaszolok is rá, és/vagy nincs vele teendő, a sima megnyitás meg főleg nem, különösen akkor, ha véletlenül vagy valami egyéb okból megy rá a kijelölés (pl. az előző email kitöröltem).

Majd én manuálisan kitörlöm vagy megjelölöm olvasottnak, ha nem kell vele semmit csinálni, nincs vele további teendő, egyébként meg akkor történjen, ha válaszolok rá vagy továbbítom, azaz továbbadtam vagy visszapasszoltam a labdát. Ez évek óta bevált, jól működő módszer, és így nincs olyan hogy jajj bocs nem láttam az emailed, átsiklottam az emailed fölött, láttam csak elfelejtettem válaszolni és egyéb szerencsétlenkedések.

"Sose a gép a hülye."

az 1. pontot en biztos szerveroldalon oldanam meg, imapon keresztul. vagy cronbol x percenkent lekerdem a mail flageket es readed=replied|forwarded azt csa, vagy a logot figyelnem folyamatosan, es ha ott latok ilyet akkor arra reagalna a script.

amig van imap eleres addig igazabol mindegy hol es mi szolgalja ki... idonkent le kell kerdezni az olvasatlan leveleket, megnezni a flag-eket es ha forward/reply be van allitva akkor atallitani olvasottra. ez nem mocskolas, csak egy automatizalt folyamat :)

a log figyeles nyilvan csak sajat szervernel jatszik.

amugy nem mondtam, hogy te is igy csinald, csak hogy en biztos igy oldanam meg. ennek elonye, hogy nem fugg a mail klienstol vagy annak api verziojatol. en pl telefonrol is mailezek neha, es azzal is mukodne.