20+ napos Carolina Reaper

10 tő életerős növendék, +2 új kisbaba :)
A kép készítését követően le lettek "tűzve" egyenként, így mindnek saját edénye van.
Immár csak alulról kapnak vizet, és nincs rajtuk nylonzacskó-sátor (aminek mellékhatásaként a föld felső rétege kissé penészedett).

2 hónap múlva hazaviszem a palánták felét, a másik fele marad a cégnél.
A korábbi becslés nem volt túl jó, valamikor október végén lehet majd leszedni a paprikákat.
Eddig minden jól alakul.

Hozzászólások

 és nincs rajtuk nylonzacskó-sátor (aminek mellékhatásaként a föld felső rétege kissé penészedett).

 

 

A penész legnagyobb ellensege a huzat.

Azaz ha napjaban 2* levetted volna a sapkat, valoszinu nem peneszedik be.

 

Sok sikert a gazdalkodashoz egyebkent:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én is ültettem különböző paprika fajtákat (chili, kaliforniai) de nem használtam sapkát meg semmi extrát végülis. Egy tálcában ~10 centi laza nedves földbe ültettem a magokat, és kb mind kikelt. Lassan annyi palántám lesz hogy nem tudom hovatenni.

Szerkesztve: 2022. 04. 08., p – 20:03

Meg akarod enni, vagy vegyi fegyvernek akarod használni? Egyáltalán lehet evvel sérülés nélkül egy légtérben tartózkodni?

Dolgoztam egy helyen 2019 környékén ahol lehetett kóstolni szószokat, az egyik tartalma: Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga, só, fűszerek. Törökök és indiaiak kb. kiskanállal ették és azt mondták "hát, nem rossz nem rossz". Arra célzok, hogy meglepődnél mennyire (hozzá?)szokás kérdése ez. Európai fiatalok már fogpiszkáló végéről kóstolva is teljesen szétestek tőle.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A “túl” csípős relatív. Nem megy tönkre tőle semmi, max gyomorbántalmakban döglesz meg - ezt is egy durva szint után. Ez még nem az a szint. Nekem egy ilyen kifejlett paprika 2 napi reggeli-vacsora (már ha van utóbbi), ez is szezonálisan.

Kérdezz amúgy bátran, ha tudok válaszolok. Nem, nem csípi a seggem sem :) részben azért mert nem szalad át rajtam a csípős, ezt kinőttem tizenévesen. Engem inkább felpörget a kapszaicin lórúgás, kb. mint mást a kávé.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Engem inkább felpörget a kapszaicin lórúgás, kb. mint mást a kávé.

Bizony!

Jamie Oliver:

Instead of knocking back coffee, I have a little nibble on a little bit of chilli and a lot of cultures have a little bit of chilli in the morning, it just gets you going.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-2254448/amp/Im-addicted-chilli…

Persze a "tudósok" szokásuk szerint jönnek a "nincs rá bizonyíték" sablon válaszukkal. Nem mintha empirikus bizonyíték ne lenne bizonyíték.

"Tudósok". Egyszer kellene csak a semmire se jó könyveik mögül kimenniük a szabad levegőre egy napra, rögtön megvilágosodnának.

Reaper másik fordítása kaszás. Láttam egy videót, amin egy nagybani CR termesztőn kaszás póló van. A magyarban a halált is gyakran kaszásnak nevezik, lehet következtetni.