Valaki próbálkozott már a nevelésével? Elvileg szeptember végén már be lehet takarítani.
- kovi blogja
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 486 megtekintés
Hozzászólások
Szép! :) Nálam most bukkant ki a balkon chili, a tiedhez képest 2-3 nap késéssel. (ehetően erős fajta).
A paradicsom viszont pont igy néz ki.
Paprikából és paradicsomból is palántát vettem tavaly, volt termés, elfogyasztottuk, egy csomó magot félretettem, és most magról ültettem. Meglátjuk, meddig jutok el.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A magokat két kozmetikai vatta között, nedves melegben indítottam meg.
Van még egy adag: ez 9db mag amely épp most kapja a szaunát.. ennyinél még elválik, hogy szeretnének élni vagy sem.
Néha majd teszek képet a fázisokról. Jó lenne eljutni az erősebb palántáig, utána már intézi magát.
Vortex Rikers NC114-85EKLS
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én mivel most csináltam ilyet először, a magok felét használtam fel (forditott bináris keresés, csak itt nem hibát keresünk, hanem ha esetleg elbasszuk, még van input :D )
A módszer pedig annyi volt hogy sima virágföld lazán, ujjal 2-3 centi lyukak, bele 2..5 mag, lefed, öntöz. Figyelni rá hogy meleg legyen, és naponta öntözni óvatosan. A föld pedig mindig legyen laza, ne mosódjon ki a mag és ne is legyen túl kötött a föld.
Eddig jónak tűnik, de mivel tálcára raktam, át kell majd hamarosan ültetni.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Mi probalkoztunk habaneroval. Itt Stockholmban kevesebb a napsutes, de az erkely reggel 10-tol estig napon van, es be is huzhatoak az uvegtablak.
A paprika tragyazasa nagyon fontos allitolag. Ha jol emlekszem foszfor kell neki. Ezert kapott is rendesen mutragyat. Sokat kellett piszmogni a novenyekkel, de ket novenyen osszesen lett kb 10 darab jo eros paprika.
Fermentaltam vagy 3 hetig, ledaraltam kapott egy kis sot es ecetet. Ket eve birja az uveg a hutoben.
Jo jatek. De egyszerubb, es olcsobb leemelni a helyi tesco polcarol :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nálam red jolokia és chocolate habanero van, ami érdekes hogy első két sziklevélig tartottam egységesen őket keltetőben még (vagy tudom is én mi a rendes neve a fedett tálcának) is nagyon össze-vissza nőnek. Kb. 60-70% már 4leveles, innentől remélem könnyebb lesz a dolog. Sajnos néhányra rászáradt a maghéj pedig szinte szét voltak áztatva a fedél alatt, némelyik nem tudta levetni és belehalálozott. Igazából nem zavar, nem számitottam 100% sikerre, a legtöbből igy is lett palánta szerintem ez bőven elég.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Csak arra lennék kíváncsi, hogy akik ennyire szeretik az extrém csípős dolgokat. Azok hogy kezelik a "másodjára is csíp" effektust? :-)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
keservesen, és reggeli zuhannyal :)
(subscribe)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Gondoltam. Szeretném én is a csípőset, de egyből meghajt mint "Singer a varrógépet". Így nem kell másnap reggelig várni. :-)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Heti szinten izzasztom le magam indiai kajaldakban. Nem a paprika a legrosszabb, ami tortenhet reggel :)
Ha rendszeresen eszed, lehet, hogy megszokja a rendszer, es nem probal mihamarabb szabadulni tole. Ha kampanyszeruen, akkor nagyobb esellyel er meglepetes.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Akkor kampányszerű fogyasztás után, ugye ne érdemes hasonló projektekbe fogni?
https://www.youtube.com/watch?v=jtZIAOJ3Z-s
:-)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Rendszeresen eszem, konkrétan az indiait is. Volt már, hogy kijött a szakács megnézni, ki az a barom, aki többször kér extra csípőst, és ott állt, amíg meg nem ettem. :D
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ne félj a kaszástól!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bennem meg így: https://vimeo.com/425939085
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
paprika, paradicsom, citrom, narancs, avokádó, mangó, ananász:
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A koktél paradicsommal én könnyen vagyok, vagy 6-7 éve kaptam magot a kollégámtól. Akkor elvetettük kurátusan, szépen sorjába. Azóta csak úgy terem, mindegy milyen mélyen szántatom a keretet. :-) (és nem korcsosodik)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni