Számhordozás hűségidőben

Fórumok

Sziasztok!

Egy érdekes szituáció van előttem. Egy plébánia telefonrendszerét csinálom, amit már eleve voip szolgáltatóval szeretnének használni.
Jelenleg a plébániának hűségidős szerződése van egy olyan csomagra, ami NET+telefon kombó. Szeretnénk a plébánia telefonszámát áthordozni a voip szolgáltatóhoz. Az eddigi net szerződést megtartaná a plébánia, a telefon is maradhat, csak kapna új telefonszámot. (Valószínűleg a kötbér több lenne, mint az az összeg, amit jelenleg fizetnek a telefonvonalért).

Szerintetek meg lehet egy ilyen csavart csinálni?

Gábor

Update: Elnézés kérek mindenkitől, ha félreérthető volt a leírásom. Természetesen vezetékes internet és telefonszolgáltatásról van szó.

Hozzászólások

Szia ha jól értelmezem ez  mobiltelefon? mert akkor veszel egy  gsm voip adaptert beleteszed a simet felprogramozod a gatewayt, pbxben megadod a trunk-öt, és így nem kell mocorogni ha lehet adat társkártyát kérni, akkor  azt kikérni és azzal használni a mobil adatforgalmat. bár azon eléggé necces egy pbxet üzemeltetni.  (kis késleltetésű vezetékes / mikrohullámú net  jobb hozzá).

ps.: jó az a gsm egyébként, mert voip alapon nincs vészhívásra lehetőség, mobilnál meg a 112 pl elérhető (tudom ritkán szükséges, de   elég egyetlenegy  szükséges helyzet és máris van létjogosultsága)

 

nálunk van pár gsm gateway évek óta használjuk kifele befele, különböző routokkal,ivr-el.

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Nem tudom, hogy került képbe, hogy ez GSM lenne (net+telefon kombó vonalas szolgáltatásnál is van), számhordozás kitűnően működik a vonalas számok esetén is!

Egyéb észrevételeim:
- GSM gateway iszonyat drága
- Egyszerre csak egy vonalat képes kezelni, ellentétben egy voip szolgáltatással

Gábor

kérdezzétek meg a szolgáltatót hogy van e ilyenre lehetőség

 

Balooo: az átvitel technológiának nincs köze hogy mit hívhatsz, magyar földrajzi hívószámot adunk mi is, és van 112 hívásra lehetőség(kell lennie)

Csatlakozva is, meg nem is Balooo huptársunk hozzászólásához, szerintem kevés az információ.

A net+telefon és az új voip szolgáltató vonala vezetékes-e?

A vezetékes -> mobil hordozás nem lehetséges.

A voip szolgáltató két kategóriában szolgáltathat: helyhez nem kötött és vezetékes. Itt valószínűleg a másodikról lehet szó, ahol lehetséges a hordozás.

Ha ez így van, akkor a telefon+net - tehát csomagban értékesített termék - szétbontását kell először megérdeklődni.