[Tőzsde] Fogadjunk a vesztesekre

Fórumok

Tudok-e azzal nyerni, ha pont ellentétesen fogadok a nagy átlaghoz képest?

Sziasztok!

Felmerült bennem, hogy ha könnyebb olyan embert találni, aki elbukja a pénzét (pl. tőzsdén), akkor szerzek egy "ilyet" (az sem baj, ha már bizonyította a dolgot és nincs pénze), adok neki $1000-t hogy nyerjen vele. Én pedig pont az ellentétét csinálom. Ez vajon egy teljes értékű játszma? Az hogy 100-ból 1 embernek jön be az MLM és akkor én azzal nyerek, ha nem csinálom nyilván nem fedi le az összes lehetőséget. De vajon egy pénzpiacon a veszteseket inverzben másolni jó lehet(ne)-e? A másolás teljes lenne, azaz ha ő nyerőben elad, akkor én bukóban veszek.

A kérdés teoretikus, nyilván van benne logikai hiba, egy hiányosság, de nem látom pár nap gondolkodás után sem, hogy mi az? (Azon kívül, hogy elbukja az $1000-om és pedig csak $1000-t nyerek).

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 01. 17., h – 03:20

Ehhe, a partvonalról: ez jó módszernek tűnik, h begyakorolja magát az ember a tőzsde világába - kevés kockázattal. ;-) Ketten összeálltok és ellentétesen csináltok mindent. Elvileg ez zéró összegű játszma. De majd a dologban járatosak felhomályosítanak a buktatókról, ha vannak! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem működik. Tehetsz  mindkét oldalra (long-short) fel fognak halmozódni a rossz oldali tétek. Lehet a rosszoldalit ritkítani, dinamikusan stb - ez sem működik. Az működik, hogy te eldöntöd merre menjen a tőzsde és annyi pénzed van, hogy ezt el is tudod érni. Egyébként csak az történik, hogy végbemegy egy tőkekoncentráció, lentről néhány nagy összeporszívozza a kis emberek pénzét.

Egy dolog működik kicsiknek: buy and hold. Ha kis kockázató a papír.

Van egy másik út, amikor sok más papír mozgásából próbálod kikövetkeztetni a célpapír mozgását - ez megoldható, csak komoly infrastruktúra kell hozzá meglehetősen nagy működési költséggel (pl: a tick adatok figyelésének állandó költsége van.)

8 évet foglalkoztam a kérdéssel, szerencsére csak az időt buktam el - ez sem kevés!

> Sol omnibus lucet.

Mondok egy példát: Ha mondjuk Magyarországról kereskedsz, időkésében vagy azzal szemebn, aki a New Yorki-i tőzsdeépülettel egy hálózatba van kötve (vannak ilyenek). Betesz egy nagy csomagot a bid ár fölé egy tick-kel, te meglátod, hogy arra megy a nép, te is beteszed. Miután sok kicsi betette a tétjét, ő kiveszi és átteszi az ask oldalra - nagyon speciális információk állnak a nagyok rendelkezésére és millisecundumokkal előbb teljesülnek az ő ajánlataik elsősorban az infrastruktúrális különbségek miatt. Ő leűríti a polcot, mert előtted áll a sorban, és a te téted ott marad a rossz oldalon.

Ez csak EGY példa, van még számos trükk.

> Sol omnibus lucet.

Szerkesztve: 2022. 01. 17., h – 07:36

E gondolkodás problémája a jutalék.
TFH, hogy hosszú távon pont annyit nyersz, mint buksz, de minden körben jutalékot/illetéket fizetsz.

Ez esetben játékértéke 1 alatti.

Másik probléma, hogyha azonos társadalmi szinten  vagytok, akkor  a hatások is hasonlóak, így hasonlóan fogsz cselekedni előbb vagy utóbb. A munkajövedelemből élő kisbefektető emiatt egy kategória.