[KV] ...", de nem csinaltatok Covid-tesztet, mert "...

Prefixek:

"Bar elvesztettem a szaglasom"
"Bar 5 napja lazas vagyok es szarazon kohogok"
"Bar a felesegem 2 napja pozitiv lett"
"Bar a gyerek osztalyaban harman is elkaptak"
"Egy haverom, akivel tegnap soroztunk, felhivott ma reggel, hogy pozitiv"

Suffixek:

"8 nap mulvara van repjegyem es regota szervezem a nyaralast"
"hetvegen van egy randim, amit nem akarok lemondani"
"3 nap mulva be kell mennem a bankba, hogy elintezzem a lakashitelemet"
"ugysem talalkozunk 2 hetig a nagyival"
"tobbmilliot bukhatok, ha penteken nem megyek el arra az uzleti targyalasra"
"ala kell irnom az adasvetelit holnaputan"
"ha nem megyek be dolgozni, a tobbiek ugy elkurjak a feladatomat, hogy 30 oranyi plusz munkat csinalnak nekem egy nap alatt"
"a haziorvosom lebeszelt rola" (Ez az egy hungarikum a listabol, es technikailag ez a jelenseg szamomra erthetetlen. A tobbi elegge globalisan hasznalt kifogas)
"nem mehetnek be a keddi vizsgaidopontomra es egy hete erre tanulok"
"a gyereket reggel mar bekuldtem a kohecselesevel egyutt a suliba, a vegen meg megbasznanak azert is"
"van egy szazezres munkamegrendelesem keddre es most nagyon kell a penz"
"ramromlik, amit mar karacsonyra 40 fore elokeszitettem"
"nekem azt a szar halalpalcat fel nem nyomjak az orromba"

Hat jol megtanult a tarsadalom hazudni ebben a ket evben, az biztos. :)

Hozzászólások

En mar elengedtem. Meghagyom az algoritmusnak. Termeszetes kivalasztodas meg nagy szamok majd megoldjak. Menjunk tovabb a lenini vagyis viktori uton.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2022. 01. 09., v – 16:48

Én is csináltattam már tesztet, - "ormányost", - (pl. legutóbb 2 nappal dec. 25-e előtt, mert utaztam a kis-unokámékhoz és nem akartam ajándékba Covid-fertőzést vinni. (De nem hiszek benne, túl sokan lettek már betegek a teszt mellett, akár az azt követő napon, vagy a 3-4 tesztből csak esetleg az utolsó mutatott ki valamit 1-2 héttel később a komoly tüneteket mutató betegeknél is. - Talán maga a "nagy pszichopata" Elon Musk is panaszkodott betegségének idején, kb. 1 évvel ezelőtt erre...)

Úgy, hogy a valláshoz vagy a kormányinfón elhangzottakhoz hasonlóan, ez is hit kérdése lett. (A full szerológia meg legtöbbünknek nagyon drága "sport".)

:)

Utazáshoz (munkaügyben) csináltattam tesztet, mert kellett, volt, ahol kiküldték, és vissza kellett küldeni a trutymót (Anglia; adminisztrációs hiba miatt oltatlannak tekintettek), volt, amikor csak le kellet fotózni a gyorstesztet (szintén Anglia), volt, ahol az indulás előtti tesztet a patikában kellett megcsináltatni (Angliából Hollandia), és egyik sem volt kibírhatatlan (a legrosszabb a saját magamnak csinált teszt, mert a patikus nem veszi olyan szigorúan, hogy meddig kell bedugni azt a pálcát, mint én). Ezután már tudtam, hogy túl lehet élni egy tesztet, nyilván csináltattam egyet (PCR), mielőtt meglátogattam a szüleimet, nem covidot szántam karácsonyi ajándéknak.

Korulbelul 20x volt bennem a palca. Eloszor 2020 keso tavaszan. Ezekbol az egyetlen pozitivat kb 1 eve magamnak "piszkaltam ki" es postaztam el (szinten Anglia). Ebbol kiderult, hogy "magamnak csinalva se szoktam elkurni". :)

De oszinten bevallom, ha nem a "semmittevo Januarban", hanem a "betablazott Decemberben" lettek volna meg az amugy nem sulyos, de felismerheto tuneteim (masfel napig szaraz kohoges es laz, es en szo szerint sosem kohogok amugy szarazon), velhetoen en se tudtam volna meg biztosra soha az eletben, hogy (mikor) voltam Covidos. Nem szep, de bevallom, tunetek eseten a teszt kikeresenel merlegeltem, hogy milyen napokkal mit csinalok es ezzel szemben kiket mennyiben kockaztatok vele.

Es UK-ban konnyebb volt tesztet kikerni, mint Magyarorszagon.

Bar a felesegem 2 napja pozitiv lett, nem csinaltatok Covid-tesztet, mert csak AIDS-es.

Egy haverom, akivel tegnap soroztunk, felhivott ma reggel, hogy pozitiv, de nem csinaltatok Covid-tesztet, mert o is csak AIDS-es.

Bar elvesztettem a szaglasom, nem csinaltatok Covid-tesztet, mert orizetben vagyok ket rendbeli emberoles gyanusitottjakent, es az itteni szagok nem erdekelnek.

:)

"Minden teszttel nagyobbra fújjuk a Covid lufit és én ebben nem veszek részt."

"Nem támogatom a gyógyszermaffiát a teszt árával sem."

Majd ha Viktorbácsi küld a bankszámlámra pénzt tesztre, akkor csinálok! Jah hogy elbaszta stadionokra!? Oké...
Múltkor vettem tesztet, 5000 Ft volt és nem adott eredményt. Nyilván kellet volna venni egy újat és újra próbálni. De ha az sem sikerül? Az már 10 ezer kidobott pénz.

 

azonnal megveszed az összes tesztet 10 évre előre, különben leselejtezzük, és elégetjük, hogy vehessünk másikat közpénzből, de hogy ingyen nem kapod meg, az hétszentség...
és ha sokat akadékoskodsz, akkor nem 5, hanem 10x-es haszonkulcsot használunk!!

uff! szóltam!

vagy azt akarod hogy az egész raktárkészletet elküldjük afrikába? igen?

Úgy, hogy a betegség lefolyása alatt több tesztet is csináltak, de mivel volt ami pozitív volt, volt ami negatív, ezért csináltattak a végén PCR tesztet is, ami negatív lett, de nem hittek a szemüknek, úgyhogy megismételték. Plusz a családtagokat is tesztelni kellett, hiszen az omikron variáns rendkívül fertőző mint az közismert. Simán beszalad 100 fölé, ha az ember belemegy ebbe a játékba.

Hallottam olyan sztorit is, hogy valaki el akarta kerülni a szurit, ezért addig csináltatta a PCR teszteket, míg nem lett egy pozitív. Az sem volt olcsó. Aztán most kitörölheti a védettségijével feb 15 után, LOL.

Végigkarácsonyozol családi körben 2+ napot majd rá egykét napra kiderül többekről hogy pozitiv tesztet mutatnak, ez az információ kihirdetésre kerül. Nem sokkal később folytatnád a karácsonyi körutat várandós kismamákhoz, csecsemőlátogatába, nagymamához, és halmozottan beteg emberekhez.

Tesztelsz? Nem tesztelsz? Leszarod?

Én elmondtam egy elmúlt és egy következő látogatási etap közötti scenáriót és érdekelne hogy ki hogyan oldaná meg, reagálna rá. Nálam volt hogy covidosokkal nemrégiben érintkezőket tesztre (vagy látogatásunk elhalasztására) kértem mivel folyamatosan jártuk a babás családokat és időseket, és nem akartuk továbbvinni. Az ember normál esetben nem magát félti, hanem a láncolat további szereplőit.

Hat ez a ritka pillanatok egyike, amikor egyetertunk.

Az mas kerdes, hogy Magyarorszagon valamiert nem egyszeru kikerni egy ingyenes tesztet.

A 7-8 honapos terhest vagy lemondanam, vagy ha beleferne, teszteltetnek. Elegge undoritoan bantak az elmult 2 evben vilagszerte azokkal a szulesben levo nokkel, akik veletlen pont akkor lettek pozitivak. Nem akarnek en lenni az oka egy ilyen traumanak.

Lányom azt mondta erre: (Ő már két éve a "legmodernebb divat" szerint UFO-ban tölti a munkaidejét, :) )

"Azért ilyenkor nagyon kicsi az esélye, hogy fertőzzön bárki, elég biztonságos."

(Én is pálcikásat csináltam, előírt időn belül és gyorsan kijött a piros csík, a lila meg nem. Szerintem biztosan növeltük valamivel az együttlét biztonságát, lelki nyugalmát.)

Én azért valamennyire bizom az orrtúrós antigén gyorstesztben, mert amikor covidos voltam akkor pozitivat mutatott, gyógyulás után pedig negativot. Szóval én már láttam élesben is működni :)

Természetesen a határait ismerem, például hogy a viral load előtti szakaszban (vagyis amikor épphogy elkaptad de még lappang) nem jelez semmit.

Ezt a kérdést, mi öregek kicsit másként látjuk, - és persze kell is látnunk, - mint a fiatalok.

(Van aki, a vírussal minden elkerült találkozást úgy értékelhetne, - he lenne rá módja,- a végéről, - (lélegeztető gépről) - visszatekintve, hogy ismét kapott haladékot a kaszástól. Sok kicsi sokra mehet, lehet az akár több év is pluszban. :) )

Na, azt még senki nem foglalta "katekizmusba", hogy melyek az ilyesfajta "előzetes analízis" betartandó feltételei..., hát hasra ütve feltételezünk, valószínűsítünk. A világ meg halad arra amerre. (Bármekkora tudatosság van is, a véletlenek nem kerülhetők el.)

Néha nem árt saccolgatni, ami "megspórolható idő" azt meg is kell. Ezt erősíti bennem a környezet tudatos védelmének szándéka is.

:)

Múlt héten jött egy orrfolyással, tüsszögéssel járó betegség, lázam nem volt, de elég szarul voltam vagy két-három napig. Ha elmennék tesztre, azt legfeljebb BKV igénybevételével tudnám megtenni, ha netán pozítív vagyok, az utastársakra veszélyes. Köhögés, láz, szaglásvesztés nem volt, tehát a tünetek alapján határeset, vagy inkább csak sima megfázás, de tudjuk hogy az Omikron is képes kb. ezeket produkálni. Folyamatos home-office-ban dolgozom, ketten vagyunk a házban a feleségemmel, úgyhogy inkább lemondtam az ajándékba kapott pénteki színházjegyet, a szombati családi programot, valamint a hétfő esti tervezett program helyett itthon maradtam. Szerintem esetemben azi itthonmaradás felelősebb magatartás volt, mintha elmentem volna tesztelni.

Minket lehuztak az olasz ut elott. Erkezesnel a repteren persze rank se bagozott senki, mert halaszthatatlan dolguk tamadt az ebedlo kornyeken.

Ezek nem hazugságok, hanem épp a valós okok, az igazságok, nem?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezt értem, de valahol megértem ezt a viselkedést. Ki a fene akarja, hogy rácsapják az ajtót, alacsonyabb legyen a munkabére? Erkölcsileg sem aggályos szerintem addig, amíg az autóval járók szennyezve a levegőt megrövidítik az életem, s ezt nyíltan, legálisan tehetik. Már, ha nem ütnek el még hamarabb.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az általad linkelt cikk "lehet, hogy egy kicsit túlzás", de az viszont tény, hogy az orrba nyomós tesztnek van egy kockázata. Több hír is volt róla, hogy volt akinek komoly sérülést okozott véletlenül.

A nyálkahártya tünettel nem érzékelhető minimális megsértése is ronthajta az illető immun-védelmét. Ez egy nem kellően vizsgált terület, de logikus a feltételezés, hogy ahová normál esetben semmi szilárd dolog soha nem jut be, oda nem kellene ilyen rücskös szart dugdosni. Ehhez nem kell diploma, hogy valaki megértse, de nyilván csak akkor hinnéd el ha virológus mondaná, LOL.

Olyan sztorit viszont nem egy helyről hallottam, hogy akit a munkája miatt kb. naponta PCR tesztelnek, annak minden baja lett az orrával. Számomra ez is meggyőző információ volt, nem tudom más hallott-e ilyet. Ha valami sokszor csinálva láthatóan ártalmas, akkor kevésszer csinálva is ártalmas lehet, legfeljebb kevésbé.

Nem is értem, hogy van még aki 2022-ben tagadja az orrba nyulkálás veszélyeit. Talán azt is tagadják, hogy gömbölyű a Föld? A tudományt csak akkor nem szabad tagadni, amikor a mi ágendánknak megfelelőt állítja?

Tény, hogy van veszélye tehát a mintavételnek.

Ezért én biztosan nem engedem senkinek, hogy orrba dugóssal teszteljen. Ezt elhatároztam elég korán, és eddig sikerült tartanom magam ehhez.

Egyéb tesztet is csak egyet csináltattam, amikor utazni akartam. Még azt is valamennyire elkurvulásnak érzem, nem vagyok büszke rá. De hát ilyen az ember, néha elhajlik az elveitől.

nem egy helyről hallottam, hogy akit a munkája miatt kb. naponta PCR tesztelnek, annak minden baja lett az orrával

Szerintem a teszteléssel és oltakozással összefüggésben szerzett sérülések, kórképek munkahelyi balesetnek minősülnek, ha a munkáltató írta elő a tesztelést, oltást.

:)

Nekem mindegy, én csak hallottam. Aki meg ebbe belement, az perlekedni sem fog. Mármint szerintem.

A lényeg az, hogy az orrba nyúlkálós tesztnek igenis van kockázata, nem szabad úgy tekinteni rá, hogy semmi.

Én a többi tesztet is ellenzem, mert egyrészt olaj a hisztéria tüzére, másrészt rohadt drága. És aki azzal jön, hogy _neki_ ingyen van, az is legyen szíves ne legyen komenista és fogja fel, hogy ami ingyen van, azt is valaki kifizeti, csak esetleg nem ő.