[KV] DE - ujsagirokra tamadtak a tuntetok, ezert a szakember javasolja a politikusok vedelmet

Via: https://444.hu/2021/12/13/ujsagirokra-tamadtak-az-oltasellenes-tuntetok…

Osszefoglalva:

Tuntetok megtamadtak ket ujsagirot --> Egy szakember szerint meg radikalisabbak lesznek --> Le kell hallgatni a Telegram beszelgeteseiket is es meg kell tiltani a politikusok hazanak kozeleben levo tunteteseket a szakma szerint.

A szoveg az ujsagcikkbol:

Az egyik leginkább elismert német terrorizmus-szakértő, Peter Neumann, a londoni King's College tudományegyetem kutatója szerint nem lehet kizárni, hogy a járványlassító intézkedéseket és a tervezett általános oltási kötelezettséget elutasító körök még tovább radikalizálódnak. Eddig is történtek már „összetettebb támadások”, például a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) egyik berlini épülete és klinikák, oltóközpontok ellen. Az viszont új jelenség, hogy ezek a csoportosulások a jogos ellenállás képviselőiként tekintenek magukra, ami a terrorizmus „előszobája”.

Így előfordulhat, hogy „néhány hónap múlva valóban terrorista akciók sorozatáról kell beszélnünk” - mondta Peter Neumann a Bild című lap hírtelevíziójának.
A német politika első vonalában fokozódó aggodalommal szemlélik e fejleményt. A koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezését szolgáló erőfeszítések elleni tiltakozás „érezhetően” radikalizálódik, és ez „egyértelműen veszélyezteti demokráciánkat” - nyilatkozta a ZDF országos közszolgálati televíziónak Bärbel Bas, a szövetségi parlament (Bundestag) elnöke.

Szerinte sürgősen lépni kell, mindenekelőtt be kell tiltani a politikusok otthona elé szervezett demonstrációkat, és erősíteni kell a tüntetők szerveződésének fórumán, a Telegram üzenetküldő alkalmazáson áramló adatok ellenőrzését.

Manuela Schwesig, Mecklenburg-Elő-Pomeránia miniszterelnöke szerint az a legfontosabb, hogy „ne adjuk át az utcát a radikálisoknak”, akik közül sokan valójában nem is a koronavírus elleni védekezést vagy az oltási kötelezettséget kifogásolják, hanem felhasználják az ügyet a társadalom megosztására. Ezt nem szabad eltűrni, a társadalomnak és az államnak szembe kell szállnia a „megosztókkal és agitátorokkal, mert végső soron nemcsak a politikusokat, hanem mindannyiunkat fenyegetnek” - mondta a tartományi kormányfő a Bildnek.

Hallgassatok a tudosokra es a szakemberekre! Kiveve amikor kromoszomakrol beszelnek, mert az hulyeseg.

Hozzászólások

" akik közül sokan valójában nem is a koronavírus elleni védekezést vagy az oltási kötelezettséget kifogásolják, hanem felhasználják az ügyet a társadalom megosztására."

Mondjuk ebben kurvára igaza van. (ami az oltáselleneseknek/kritikusoknak/nemtudommi most a PC elnevezés rájuk sem a legjobb)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ok hasznaljak fel?

Arra nem gondoltal, hogy nem megosztani akarjak a tarsadalmat, hanem halal komolyan annyit gondolnak, hogy igazuk van, es nem ertik, hogy a tobbiek miert nem ugy gondoljak?

De ha mar "felhasznaljak a tarsadalom megosztasara": melyik a veszelyesebb es megallithatatlanabb?

  • Michael Bavariabol 100 embert meggyoz egy telegram csoportban, hogy az otlas/lockdown/akarmi egy government control eszkoz (azaz "megosztja" oket?)
  • Milliardos ceg milliardos vezetoje a median es az algoritmusok ismereten keresztul meggyoz tobbszazmillio embert, hogy amit tegnap normalisnak hittel, az nem az. Extremebb esetben hamisitott "szakvelemenyt" is "vasarol" hozza.

Komolyan a kisembert kell itt veszelyesnek nyilvanitani, es "megvedeni a politikusokat" a kisembertol? Gecire nem.

Szerkesztve: 2021. 12. 14., k – 08:03

Ha ez itthon történik, ballib: mocskos gecik!

Ha ez Németországban, ballib: álló ováció, taps

trey @ gépház

Őszintén szólva lenne helye némi balhénak már itthon is - h tűpárnának nézik az embereket meg a gyerekeket is újabban! Vérlázító! Ebbe fog belebukni a Fidesz!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"Orbán az árnyalatokkal mit sem törődve így alarmírozott egy hete szintén a közrádióban:

„A végén mindenkinek be kell majd oltania magát, még az oltásellenesek is rá fognak arra jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak."

 

"Budapestre figyel Emmanuel Macron miatt a nemzetközi politika"

 

"A német egészségügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy a tél végére lesznek gyógyultak, lesznek oltottak meg lesznek halottak."

Nem az oltásokon kellene vitatkozni, hanem azon, hogy miképp alakítjuk az életünket.

Kötelező oltás kapcsán:

Jelenleg itthon bármikor választhatsz más munkáltatót vagy épp más szakmát ha valahol kötelezővé teszik / előírják. A szomszéd osztrákoknál már nem így áll a helyzet. én kiváncsi vagyok rá, hogy 1-5 éves távon mi lesz a helyzet :)

++

... nno az ott 1 fejlett demokrácia ... még nyugatabbra, még inkább ... ott minden szabad ember szabadon azt teszi, amint szabad ... :):):)

itt a büdös diktatúrában, minden büdös köcsög következmények nélkül azt csinál, amit akar, //mereeevannyomvaaa*// akkor is, ha beledöglik, vagy ha másokat dögleszt bele ...

//* vagy nem éltek 90 előtt, vagy ők, vagy a felmenőik voltak az akkori elnyomók//

jjja, ... és a puhapöcs //elnyomó// kormány csak  kummog, terel baszalog, nehogy a választás előtt fellázadjon a balatontagadó csőcselék ...

lassan végére érünk a kibaszott vírus miatt a görög abc-nek //jja bocs már +volt az omega is :(// mi jön, a héber, aztán a kínai ?

brezsnyevizálódott ex forradalmárunk talpa alatt + 1re robbannak a már az indulásakor odakészített aknák, így nem lesz sztepptáncos finálé ...

ehhh ... gattyánra szavazok, M1 helyett jázmintv-t mindenkinek !!! :):):)

BehringerZoltan & asch: mivel nyilvánvalóan abszolút semmilyen jogi lehetőség nincs a kormányváltásra a választások előtt, ezt a mondatot úgy kell értelmezni, hogy mindketten annyira oltásellenesek vagytok már, hogy a saját testi épségeteket is hajlandóak vagytok kockáztatni valami "oltásellenes erőszakos forradalom" során? Tehát, ha pl. a Mi Hazánk (mint az egyetlen ilyen párt) szervezné a "forradalmat" és hívná csatába az összes oltásellenes szimpatizánst, akkor szó nélkül csatlakoznátok?

Vagy csak nagyszájú fotelforradalmárok vagytok? Utóbbi esetben mi alapján gondoljátok, hogy szinte az összes többi oltásellenes nem-e ugyanolyan nagyszájú fotelforradalmár, mint ti?

Nem lehet a néppel szemben kormányozni! Ezt egy uralkodó tudná! Egy ilyen demokratikusan választott macskajancsinak meg aztán semmiféle, általam legitimnek tekinthető felhatalmazása nincs! Lényegében bitorolja a hatalmat. Restaurációs, nem-destruktív forradalomnak a híve vagyok! Elegem van az oltásterrorból és a többi korlátozó intézkedésből! Aki fél oltassa be magát, de nehogy már egy pillanatig is érvényesnek legyen tekinthető az, hogy valaki annyira fél, hogy a másik embert kötelezhesse -annak akarata ellenére- az oltásra! Az ilyen menjen azt kezeltesse magát a pszichiátrián! Kurvaéletbe má'! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A románoknál múlt héten ment át egy törvény miszerint az ISP-nek meg kell őrizni és kérésre a hatóságoknak át kell adni minden messenger típusú titkosított kommunikációt. Ebből csak egyre tudok következtetni: hogy már van master-kulcs vagy valami megoldás amivel ezekbe bele is tudnak nézni.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Vagy szimplan fogalmuk sincs mit szavaztak meg. Majd a torvenyre hivatkozva meg akarjak buntetni a szolgaltatokat, amiert nem szereztek meg a master-kulcsot. Aztan elengedik a buntetest, amikor a szolgaltato nagy nehezen igazolja, hogy azt tulajdonkeppen nem lehet megszerezni.

Es egy csomo penzt kidobott mindenki, mert pont ebben nem jutott eszebe a kormanynak a szakembereket legalabb megkerdezni.

Szerkesztve: 2021. 12. 14., k – 12:11

Pedig ráférne a világra, ha elkezdenének potyogni a politikusfejek, kb. minden oldalon. Akkora a hazug képmutatás az egész nyugati világban, hogy rosszabbul nem járhatunk. A németek új kormánya pl. félelmetesen a saját népe ellen van, inkább hagyják őket megfagyni majd, mint hogy az oroszoktól jöjjön a gáz. Az atomerőművek szénerőművekre cserélése meg már szót sem érdemel. Az ilyen Deutsche Welle típusú Youtube csatornák meg aktívan törölgetik a hozzászólásokat, ha ez utóbbit megemlíted.

Szerkesztve: 2021. 12. 17., p – 00:44

Az abszolút nem megosztó hogy mérőbottal járkálnak az emberek között a rendőrök, vagy épp az az öreg néni akinek volt pofája iratok nélkül sétálgatnia Németországban aztán 5-6 rendőr körbevette mert veszélyes lett.
Érdekesnek tartom mióta covid van azóta be kell tiltani a titkosított kommunikációt, és úgy általában a privacy az aljas szemétládák üzelme.

Őszintén szólva elszomorít mikor valaki a QR kóddal parádézik és mintha ez is valamiféle társadalmi osztály dolog lenne, lehet be is keretezik.
Mai napig találkozok olyanokkal akik meg vannak győződve arról hogy nem terjesztik a vírust ha be vannak oltva , és hát persze ott a másik véglet az meg többnyire konteó, és azt most hagyjuk is.
A PM-ünk cégnél szeretné ha legalább 6 havonta járnánk oltásra, szerinte így visszamehetünk irodába, amit ő nagyon szeretne. Tudom hogy jót akar, de micromanagernek sem utolsó, és legutóbb azzal dicsekedett hogy pfizer részvényt vett.

Nem hiszem hogy a politikusaink szánt szándékkal totalitárius rendszert építenek, de lehet az lesz belőle.

> Érdekesnek tartom mióta covid van azóta be kell tiltani a titkosított kommunikációt, és úgy általában a privacy az aljas szemétládák üzelme.

Itt mutatkozik meg h a rendszer maga sem hisz az általa propagált demokratikus értékekben, meg alapvető jogokban. Azok csak valamik a falon szépen bekeretezve amiket lehet mutogatni a vendégségbe érkezőknek, de amik rögtön felfüggesztésre kerülnek, amint a bennük foglaltaknak tétjük is lesz, és a betartásuk nehézséget jelent a kormányzat számára. lásd rendeleti kormányzás. Az meg már külön csavar a dologban, h vannak esetek amikor az ily módon kiadott rendeleteiket maguk sem tartják be. Ráadásul - megtörtént eset - az ellenzéki városvezetés akaratával szemben nem tartja be a kormányzat a saját járványügyi rendelkezését. Totális felbomlás és anarchia.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"