[Megoldva] Non ECC support SM X11SCH-LN4F + Xeon E-2278G

Fórumok

Sziasztok, éppen egy szerver vásárlása előtt állok, viszont bizonytalan vagyok, hogy egy bizonyos MB + CPU támogatja-e akár nem hivatalosan is a non ecc memóriát az ECC UDIMM helyett. A mobo adatlapja csak ECC UDIMM-et említ.

MB: Supermicro X11SCH-LN4F

CPU: Xeon E-2278G

 

Mielött bárki megijed nem prod rendszerről van szó itthoni home lab, az ecc udimm ára az egekben és nem ér meg nekem ithonra +110k -t 64GB ram esetén az ecc :)  

Ha van bárkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, jónéven veszem ha megosztja :)

 

Update: működik

Tesztelve ezzel:  64GB(4x16) gskill aegis 3200MHz

Hozzászólások

Nézd meg a supermicro oldalán, hogy mit mond az alaplaphoz, milyen RAM. Egyébként esély jó van rá, hogy menni fog, de az a tuti, amit az SM mond. Egyébként minek a szerver jellegű vas, hogy ha homelab? Lehet, hogy az 5800X Ryzennel jobban jársz és egy jó B550-es lappal.

Megnéztem, csak ecc udimm-röl regélnek, ezért is született ez a topic hogy amúgy nem hivatalosan müködik-e?

Szerver vas meg azért mert hasznos ha van ipmi, meg hivatalosan is tamogatott az esxi. A ryzen jelenleg is fennáll mit B opció, viszont amellett is asrock rack lapot vennék akkor már amire még várni is kell mire németből megjön. Így hogy hasonló árfekvésben beszerezhető mindkettő, ha megy a non ecc a xeon mellet nekem az is tökéletes :)

Nekem van több X11 lapom élesben, de fel sem merült a nem-ECC memó. Itt szerintem a "valószínüleg megy", és a "ha megy, akkor ki tudja meddig és mennyire" válaszok vannak. Szerver cuccnál ami nincs a HCL-ben, és megy, annak csendben kell örülni. Esetleg még a Kingston RAM kompatibilitási keresőben rá lehet próbálni, hátha javasol valamit.

A helyzet az, hogy ha IPMI kell és szerverlap, akkor vannak vonzatok. :)

Utálni fognak a supermicrosok, de pl. használt vas nem merült fel? HP Gen9-eseket jó áron lehet venni, és abban lesz neked minden mit ESXi kíván. (Vagy hasonló DELL, én HP-re vagyok becsípődve.) Gari vonalon a használt Gen9-ekre előfordul a 3 év gari, miközben a supermicrora 1 év az alap, és fizetős a többi. A fogyasztással se nagyon van gond, mert nem kell a dualsocket gépet telerakni mindennel és meglepően keveset tud enni, ahol 50-80W-okról beszélünk. Van egy DL360 G9 "egy távoli galaxisban", ami perpill 52W-ot eszik. Van benne 2x 10k diszk, és 2x SSD, 32-64G RAM, és egy nagyórajeles kevésmagos E5-26xx v4 cpu, sőt még az is lehet, hogy ez még DL360 G8.

Nekem megfelel ha csendben örülhettek, hogy megy :) jelenleg is dell r510, r430, hp dl180 g9 van itthon, de valljuk be panellba nem az igazi rackszervert üzemeltetni :D

Egyébként ezt is használtan tervezem venni, akitől veszem van olyan jófej hogy elhozza és kipróbáljuk megy-e, ha van eredmény megírom.