Enemy territory hiba

 ( macko | 2005. július 28., csütörtök - 17:49 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy meg van-e adva az hogy a ET melyik portokat használja? Tehát a tűzfalon melyik portokat kell mindenképpen engedélyetni? Elég 27950-tól 27960-ig?

27960, ha tudja, ha nem, akkor 27961 és így tovább. A szerverek is így vannak, nincsenek fix portok. Pl a games.skynet.be (most arena51.be) szerverek 27960-27966 biztos vannak, vagy még több is fut, nyilván több gépre elosztva.

Amit Panther írt majdnem jó. Annyi kiegészítéssel, hogy ezenkivül még idiótábbnál idiótább portokon is szoktam látni. 6666 pl ;-)

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Köszi szépen!
Én is úgy láttam, hogy elég hülyén vannak a szerverek portjai. Mind1 kinyitottam 27950-től 27965-ig. Aztán max ha majd vminek kell akkor még nyitok.

bocs hogy beledumalok de ez inkabb driver hiba, mint net;
az uj fglrx driver nalam neha befagy es reboot :(
regi az jo asszem meg valami 7-es szeria

[quote:f08783acda="lbodnar"]bocs hogy beledumalok de ez inkabb driver hiba, mint net;
az uj fglrx driver nalam neha befagy es reboot :(
regi az jo asszem meg valami 7-es szeria[/quote:f08783acda]

Kipróbálom. Igazából én is ilyenre gyanakszom.

Hehe. Egyáltalán nem ez volt a baj...
Beállítottam a Genius billentyűzetemen a spéci gombokat normál használatra Gnome alá, és erre a PunkBuster dobott ki, hogy illegális karaktereket használok. :oops:

Üdv mindenkinek!

Eddig gyönyörűen futott az ET. (ET2.6, Debian Sid, XFree86) Most viszont frissítettem (Kernel 2.6.12.3, xorg, ATI fglrx-6-8-0_8.14.13) és a következő hibát kapom: Amint bejelentkezem egy szerverre eltűnik a célkereszt és a kép minden egérmozdításra elkezd pörögni egy pont körül. Mi lehet ez?

[quote:8aba161120="macko"]Üdv mindenkinek!

Eddig gyönyörűen futott az ET. (ET2.6, Debian Sid, XFree86) Most viszont frissítettem (Kernel 2.6.12.3, xorg, ATI fglrx-6-8-0_8.14.13) és a következő hibát kapom: Amint bejelentkezem egy szerverre eltűnik a célkereszt és a kép minden egérmozdításra elkezd pörögni egy pont körül. Mi lehet ez?[/quote:8aba161120]

nem lehet hogy vmi net problema? A mohaba is vmi ilyesmi van ha szarakszik a server...

Sziasztok.

Valamiert nincs hang az et-ben a kovetkezot irja:
[code:1:dca388c8a7]
------- sound initialization -------
/dev/dsp: Input/output error
Could not mmap /dev/dsp
------------------------------------
Sound memory manager started
[/code:1:dca388c8a7]

Masba van hang, pl.: skype szepen mukodik.

York.

[quote:1d318c384e="york"]Sziasztok.

Valamiert nincs hang az et-ben a kovetkezot irja:
[code:1:1d318c384e]
------- sound initialization -------
/dev/dsp: Input/output error
Could not mmap /dev/dsp
------------------------------------
Sound memory manager started
[/code:1:1d318c384e]

Masba van hang, pl.: skype szepen mukodik.

York.[/quote:1d318c384e]

Vagy az et vagy bármi más használja a hangkártyát, a kettő együtt nem megy...

[quote:bc5804d5a9="Panther"]
Vagy az et vagy bármi más használja a hangkártyát, a kettő együtt nem megy...[/quote:bc5804d5a9]

fuser /dev/dsp nem mutat semmit.

York.

[quote:492c5c309e="york"]Sziasztok.

Valamiert nincs hang az et-ben a kovetkezot irja:
[code:1:492c5c309e]
------- sound initialization -------
/dev/dsp: Input/output error
Could not mmap /dev/dsp
------------------------------------
Sound memory manager started
[/code:1:492c5c309e]

Masba van hang, pl.: skype szepen mukodik.

York.[/quote:492c5c309e]

A skype nem mérvadó, ALSA-t használ és nem OSS-t.

fuser -v /dev/snd/pcmC0D0p vagy hasonló nevű sem mutat semmit?

[quote:39a36a8a2a="Panther"]fuser -v /dev/snd/pcmC0D0p vagy hasonló nevű sem mutat semmit?[/quote:39a36a8a2a]
Az sem.

[quote:fddfaf687f="Panther"]fuser -v /dev/snd/pcmC0D0p vagy hasonló nevű sem mutat semmit?[/quote:fddfaf687f]
$ cat /bin/sh >/dev/dsp
ez viszont megy jol...:)

A rendszer kubuntu brezy.
kernel: 2.6.12-9-k7.

[quote:f35b89a4e7="york"]A rendszer kubuntu brezy.
kernel: 2.6.12-9-k7.[/quote:f35b89a4e7]
[code:1:f35b89a4e7]
#!/bin/sh

for i in /proc/asound/card*/pcm0c/oss; do
echo "erase" >> $i
echo "et.x86 0 0 disable" >> $i
done

for i in /proc/asound/card*/pcm0p/oss; do
echo "erase" >> $i
echo "et.x86 0 0 direct" >> $i
done
[/code:1:f35b89a4e7]

Nálam ezzel van hang az ET-ben. Itt a fórumon volt belinkelve, köszönet érte :D

Egyresz a kernel, masreszt az xorg v. xfree86 config tekergetese mouse ill. keyboardilag. De ez sem 100% :)

artsdsp -m ./et ?

[quote:3154c29239="pepo"]artsdsp -m ./et ?[/quote:3154c29239]

Az csak setuid bittel okés, különben egy-két másodpercet késik a hang. Bár én csak anélkül próbáltam, leírásában ez volt...

[quote:70f92e5f35="_Polesz_"]Nálam ezzel van hang az ET-ben. Itt a fórumon volt belinkelve, köszönet érte :D[/quote:70f92e5f35]

Mármint az etben is és másban is? Mert erre is ezt ajánlották, de nem tok et közben zenét hallgatni :lol:

[quote:8f486e7633="Panther"][quote:8f486e7633="_Polesz_"]Nálam ezzel van hang az ET-ben. Itt a fórumon volt belinkelve, köszönet érte :D[/quote:8f486e7633]

Mármint az etben is és másban is? Mert erre is ezt ajánlották, de nem tok et közben zenét hallgatni :lol:[/quote:8f486e7633]

Nekem megy beep-media-playerrel és alsa kimenetet használva. Jó is kis dühöngő metál alatt írtani a népet. :wink:

[quote:35b06c0b54="_Polesz_"]Nekem megy beep-media-playerrel és alsa kimenetet használva. Jó is kis dühöngő metál alatt írtani a népet. :wink:[/quote:35b06c0b54]

Közben rájöttem: a hangkártyám nem tud ilyet :( Alaplapi AC'97 :?

[quote:88be591aad="Panther"][quote:88be591aad="_Polesz_"]Nekem megy beep-media-playerrel és alsa kimenetet használva. Jó is kis dühöngő metál alatt írtani a népet. :wink:[/quote:88be591aad]

Közben rájöttem: a hangkártyám nem tud ilyet :( Alaplapi AC'97 :?[/quote:88be591aad]

Enyém is alaplapi AC'97 (Realtek 655 asszem) az tudja jól.

[quote:336ce07321="selli"]
nem lehet hogy vmi net problema? A mohaba is vmi ilyesmi van ha szarakszik a server...[/quote:336ce07321]

Szerintem ez nem net probléma. Minden más jól megy. Illetve normálisan látszik hogy a többiek mit csinálnak. Csak eltűnt a mouse pointer a limbo menűben illetve ha spectator-ban vagyok akkor pörög a képernyő minden egérérintésre.

nálam ubuntu alatt a következő gond van:
1. et-ben csak akkor van hang, ha konzolbol inditom ,ha a menubol, akkor nincs.
2. egyutt se skype se teamspeak nem hajlando menni az et-vel, ha eloszor inditok mondjuk teamspeak-et, akkor et-ben mar nincs hang :(

ki fogom probalni ezt a scriptet....

Misi

Az a baj, hogy az ET, a Skype és a Teamspeak is OSS-t használna. Csak nem jön össze nekik egyszerre. Egyébként az új alaplapi kártyámmal indítva az et-t csak akkor van hang, ha

esddsp --mmap et

paranccsal tolom, de így meg szaggat és qrva zavaró. Szóval nem tudom. Az alaplapi 7.1-es nem tetszik neki, vagy a kernel. Majd megpróbálom, hogy beletolok egy régebbi hangkareszt.

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!