Nyomor

Fórumok

https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/…

The results revealed that Covid-19 conspiracy beliefs prospectively predicted a decreased likelihood of getting tested for corona; if tested, an increased likelihood of the test coming out positive; and, an increased likelihood of having violated corona regulations, deteriorated economic outcomes (job loss; reduced income), experiences of social rejection, and decreased overall well-being. Most of these effects generalized to a broader susceptibility to conspiracy theories (i.e. conspiracy mentality).

Hozzászólások

> experiences of social rejection, and decreased overall well-being

Jaja, a korona félő ismerőseim otthon ültek, és nem látták az unokáikat hónapokig. Mi meg pontosan úgy éltünk mintha semmi nem volna (amennyire a szabályok engedték, és nyilván csak a hasonlóan gondolkodókkal tudtunk találkozni), és semmi problémánk nem volt. Hatalmas LOL a cikk, majd pont el is hiszem, hogy a rettegőknek jobb, mint a normálisaknak :-)

Oké, szociális elutasítás talán van - nekem is van ismerősöm, aki inkább nem is akar látni többé. De ez most tulajdonképpen kinek is a problémája?

 

Az elejére meg: ha kevesebbet tesztelnek, akkor pont azonos megfertőződési aránnyal is esélyesebb lesz, hogy a tesztjük pozitív lesz. Konkrétan egy rendes konteós csak akkor fogja tesztelni magát, ha kötelezik rá. Kötelezni meg mikor fogják? Ha tünete van, vagy ha kovidosok közelében töltött huzamosabb időt. Nyilván több esélye van a pozitív tesztre, mint annak aki csak hobbiból tesztelget.

>  increased likelihood of ... deteriorated economic outcomes (job loss; reduced income)

Ezért meg külön pusszantás a cikk szerzőjének, miután csomó helyről kirúgdossák az oltatlanokat, persze hogy gazdasági károkat szenvednek az emberek. Micsoda kutatás kellett ehhez, hihetetlen hol tart a tudomány.

Érdekes ez a well-being dolog. Oltatlan vagyok és nem szégyellem. Nem engem kezelnek mentális problémákkal post-covid címszó alatt. Jól bírom a visszautasítást, a kirekesztést, az üldözést, nem szorulok az "aprópénzre", amit az oltásért osztanak. Ha valahonnan kitiltanak, oda nem megyek.

1 hete tüszős mandulagyulladásom volt és túléltem post mandulagyulladás tünetek nélkül is. Volt kétszer hőemelkedésem is. Na jó, iszom a csalánteát, mert a long arcüreggyulladásom óta hajlamos vagyok allergiára.

Nem rohantam COVID tesztelni, mert a mandulagyulladás az ugye baktérium. Antibiotikum kellett hozzá. A gyermeket másodszor küldik haza a suliból, hogy járvány van, egyszer sem teszteltem. Minek? Van orvosság is? Tudják gyógyítani?

Nem etetem a trollokat. Nincs tesztelés, nincs járvány sem. Ennyire egyszerű.

"Mi meg pontosan úgy éltünk mintha semmi nem volna (amennyire a szabályok engedték, és nyilván csak a hasonlóan gondolkodókkal tudtunk találkozni)"

Kb pont ezt csinaltuk mi is, amig nem volt bizonyithato, a szabalyok hatarait is atleptuk. Egy ido utan unalmas volt mindig ugyanazzal a 20 emberrel talalkozni, orultem, amikor a vegen a tobbiek is "elkezdtek normalisodni".

Meg a masik kedvencem, hogy megmentettuk az orvosokat attol, hogy tulorazzanak a surgossegin. Mivel koszontek meg? Atszerveztek a varolistat maganklinikakra, jarvany alatt kialakult elerhetetlenseguket jarvany utanra is megtartotta a haziorvosok egy resze, stb. A Covid arra volt jo, hogy hamarabb elfogadjuk az elkerulhetetlent: az amerikai tipusu maganbiztositos healthcare-t, aminek nagyon nem fogunk orulni.