A baloldal ismét elszabadítaná a rezsiárakat (promóció)

Fórumok

bocs, trey, gondolom, épp a hup-ot bütykölted ezért megelőztelek, mert most hamarabb megkaptam, mint te a fidesz központból, hogy mi a következő propaganda téma, miről kell topicot nyitni

Böröcz László szerint nem véletlen, hogy a baloldali kormányzás alatt a magyar családok fizették az Európai Unióban a legtöbbet a gázért és az áramért. 

Ne hagyjuk, hogy ez megtörténjen, állítsuk meg őket! 

https://www.origo.hu/itthon/20211006-baloldal-rezsicsokkentes.html

 

 

Ja és GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK, GYURCSÁNY, SOROS, MIGRÁNSOK...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 06., sze – 21:40

Ja, nem csomagolok, mert holnap repülök Santorinire. El kell érnem a repülőt. Majd küldök lapot ;)

Addig is neked gumicsont, amíg vissza nem érek ... Ha a Závecznek igaza van, a baloldalad nem szabadít el itt semmit, majd csak csendben meghunyászkodik:

Záveczéknél mindenképpen a Fidesz nyer

:D :D :D

trey @ gépház

" mert holnap repülök Santorinire. El kell érnem a repülőt. Majd küldök lapot ;"

A NERtrekkerrel követünk majd persze:

Luxusrepülő-figyelő alkalmazást készített a Jobbik

https://telex.hu/belfold/2021/09/17/jobbik-nertrekker-alkalmazas-app-pu…

Nem kell, a NERtrekker mutatja. Viszont remélem, valami auto forwardot beállítottál, hogy ha jön a propagandaközpontból a levél, akkor arra automatice nyitódik az új  topic... Gondolom, a nevedben bérkommentelők teszik a dolgukat maguktól, eddig sem mikromenedzselted őket, nem?

Nem követem ezeket. Asszem carcolt értetlenkedett, hogy nem néztem az előválasztás előtt a közvéleménykutatókat. Szerintem ilyenek mérni kevesek, emiatt butaság.

 

A Záveczet sem olvastam, csak a lead-et, de én már megmondtam régen, hogy nagy valószínűséggel a fidesz fog nyerni 22-ben. Illiberális demokráciákban, mint a mienk, ahol a liberális demokráciák jellemzői hiányoznak nem szokás a hatalomváltás. Nézed meg pl Oroszországot. Szóval ne izguld túl a dolgokat.

Mire izgulnék? Ha Ogrev barátaid jönnek vissza, én akkor is val'szeg 7 számjegyűt fogok keresni. Elviszik ezek a gyopárok egy részét? Na bumm. Legfeljebb egy évben nem 5-6-szor, csak 4-szer megyek nyaralni.

Ez lenne neked az izgulás? Azok izguljanak inkább, akik valami eget rengetőt várnak '22-re. Hogy bejön-e :D

trey @ gépház

Disszidálok, nem kérdés. Annyi probléma van, hogy a gyerekek még suliba járnak. Az egyiknek most kellene továbbtanulást választani, a másiknak meg ráadásul nagyon bejön, ahova most jár (nem is értem, hogy maradhatott még meg az az iskolaigazgató, mert nem egy talpnyaló fidesznyik, hanem egy ritka kitűnő csóka. Nekem ez rejtély, hogy egy hozzáértő igazgató, hogy maradhatott még meg mindig a pozíciójában... )

Jaj, dehogy mész te! Max. nicket váltasz, ha ez rommá égett. Ez a különbség köztünk: én névvel vállalom a kommentjeimet. Te meg az a kispolgár vagy, aki még arra is gyáva, hogy a gondolatait a saját neve alatt leírja.

trey @ gépház

Eredendően téged, de most hogy mondod ... mindig is gyávának tartottam azokat, akik nem vállalták fel a véleményüket.

Ez a gyenge próbálkozás szerinted velem szemben bejön? Ezeket a köröket szerinted előtted senki sem futotta még meg 100-szor a 20 év alatt? Szerinted fogsz te nekem olyan sértést mondani, ami még nem volt?

Ha nem, akkor minek erőlködsz? Hát, látod, még mindig itt vagyok. A hozzád hasonlók meg eltűnnek egyszer a süllyesztőben. :D

trey @ gépház

Majd jön a nagy elszámoltatás gondolom és akkor kiderül, hogy mennyi forintot kaptam Viktortól. Követelem, hogy hozza az új kormány nyilvánosságra! Azt is remélem, hogy a semmirekellő "oknyomozók" majd jól kinyomozzák. Arra figyelj, nehogy pofára esés legyen a vége :D

Nem, hogy egy fiillért nem nem kaptam, de még az állami támogatásokra sem vagyok jogosult :D

trey @ gépház

:D :D :D

Fut a gyáva!

mert maga a törvény volt a korrupt.

Ja, hallottam az prosztófejű Ogre neki akar menni erőből az alaptörvénynek, de hát olyan böszmeséget még a férje se csinált, mint amire készül, pedig a férje böszmeségeket csinált ... saját bevallása szerint is :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 10. 07., cs – 00:23

Reszben kapcsolodik: aki eddig ugy gondolta, hogy "rossz otlet volt az utobbi evekben az oroszokkal joban lenni", az hasonlitsa ossze a magyar gazarakat az idei ev kemeny telen a tobbi europai orszageval.

Persze az oroszokat segitette a kinaiak foldgaz iranti tulkereslete is - akik kifogytak az eromuveik altal kibocsathato CO2 kvotabol, amit oly fontos lenne betartaniuk, mert hat a kornyezetvedelem mindennel fontosabb. De majd a kinaiak gazos aggregatorainak hasznalati szokasaibol megtanulja a tobbseg vegre, hogy mire jo az ideologia (lofaszra sem).

Ja es PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING PUTIN XI JINPING 

ok, hasonlítsuk majd össze! Annyit azért vegyél figyelembe, hogy ne a lakossági árakat hasonlítsd össze, mert az itthon mindig is hatósági ár volt kb az elmúlt 60+ évben, amióta van gáz, remélem, te is tudod, hogy így a között és a világpiaci ár között kevés az összefüggés.

A vállalkozások számára létező gázárat vedd figyelembe majd, kérlek, abból talán lehet valamire következtetni, de remélem, utánajársz a részleteknek, mert azt hogy mennyiért kapjuk az oroszoktól a gázt, az titkos.

 

Annyit lehet pl tudni a múlt alapján, hogy voltak időszakok, amikor a "rezsicsökkentett" ár valójában magasabb volt, mint a világpiaci ár (tehát volt "rezsiemelési" időszak is csak ezt neked nem mondták el), de a most nagyon megugró piaci áram és gázár szerintem bőven elfogyasztja az akkori többletet, sőt...

 

Másrészt senki nem állítja, hogy rossz dolog az oroszokkal jóban lenni, szerintem a kérdés az, hogy mennyire nyalunk be nekik meg a kínaiaknak is. Mert engem pl zavar, hogy egy gyengébb minőségű orosz metrót kell elviselniük a budapestieknek, mint ahogy az is, hogy a kínaiaknak magyar pénzből építünk egyetemet százmilliárdokért. Ez már nem "jóban levés", ez már konkrét benyalás és százmilliárdok kukába kidobása.

"A vállalkozások számára létező gázárat vedd figyelembe"

Rendben, elfogadom ezt a feltetelt.

Hogy ertsd engedekenysegem ilyen magas foku mivoltat: tedd meg a kedvemert, hogy utananezel, hogy iden Januar ota mi tortent UK-ban a gazarakkal.

benyalas

Amennyiben tenyleg benyalasrol van szo, azt termeszetesen ellenzem. Viszont amikor a "kozos targyaloasztalhoz valo leulest" a media egy resze mar "benyalaskent" akarja lekommunikalni, valamint amikor titkositott pontokrol automatiksan feltetelezni akarjuk, hogy "nekunk biztosan nagyon rossz", es "peldaul akar ilyen rosszat is jelenthetne", azt en nem vagyok hajlando automatikusan elfogadando bizonyiteknak tekinteni a "benyalasra".

De szamomra az se volt benyalas, amikor Orban megvetozta azt, hogy az EU egeszeben iteljen el par kinai belugyi problemat. Mi is elvarjuk (jogosan), hogy ok ne szoljanak bele a belugyeinkbe, es ezt ok az elmult evtizedekben tiszteletben tartottak, mikozben USA nehany kulugyese meg az utobbi evekben is besetalt egy-ket hulyesegbe, es fogalmatlanul itelkezett belugyi problemainkrol. Itt mi vagyunk otthon. Ott ok. A Fudant meg akkor epitsuk meg, ha nekunk megeri (anyagilag, vagy oktatas minosegen keresztul behozott profit miatt).

"Hogy ertsd engedekenysegem ilyen magas foku mivoltat: tedd meg a kedvemert, hogy utananezel, hogy iden Januar ota mi tortent UK-ban a gazarakkal."

nagylelkű vagy, de ahogy mondtam nálunk hatósági gázár van a lakosságnál és innen indultunk ki: " aki eddig ugy gondolta, hogy "rossz otlet volt az utobbi evekben az oroszokkal joban lenni", az hasonlitsa ossze a magyar gazarakat az idei ev kemeny telen a tobbi europai orszageval."

 

tehát ez irreleváns

Hogy mi? Akkor most hajlandoak vagyunk osszehasonlitani gazarakat, vagy nem? Vagy irrelevans, mert elfogadtam egy "jatekszabaly-modositasi javaslatodat"? Ha igy allsz hozza, siman nem fogadom el, hasonlitsuk ossze a lakossagit, ha csak "attol lesz relevans".

Ertelmetlen egy tereles.

Kozben utananeztel mi tortent UK-ban a gazarakkal januar ota? A magyar vallalati szektorban nott ennyi szamjeggyel az ar, vagy nem. Vagy kerdezzem inkabb, hogy a lakossagi szektorban nott-e ennyivel, mert irrelevans? Vagy tereles helyett vegre utana is nezel annak, amibe bele akarsz kotni?

Félreértjük egymást.

 

Azt sugallmaztad, hogy érdemes dörgölőzni az oroszokhoz, mert emiatt alacsonyabb lehet a gazár itthon.

 

Én annyit állítok, hogy mivel a szerződés titkos, a részleteket meg nem ismerjük, ezért nem tudjuk eldönteni, hogy megérte-e dörgölőzni. Illetve ha már összehasonlítunk, akkor más híján a céges vásárlók árait kellene, hiszen itthon a lakossági az hatósági ár. És természetesen a részleteket figyelembe kell venni.

 

Eddig egyetértünk?

 

Illetve nem néztem utána de sztem az oroszok nem szállítanak mérvadó mennyiséget UK-be, szóval akkor a dörgölőzési koefficienst hogy számoljuk ki, amikor UK egy teljesen más hekyzetben van? (Ismétlem, nem néztem utána)

"érdemes dörgölőzni az oroszokhoz"

Ertem. Tehat ha egy nyugati allammal joban vagyunk, akkor azokkal joban vagyunk. Az oroszokkal nincs olyan, hogy "joban vagyunk", hozzajuk csak "dorgolozni" lehet, es nem gyulolni oket "dorgolozes" meg "benyalas". Legyszives nezd meg a nyitokommentemet, hogy melyik kifejezest hasznaltam. A tobbit mind te kepzelted oda. Mert a te gyulolettel teli elmedben oroszokkal joban lenni = "dorgolozni es benyalni" az oroszoknak.

Erted mar, miert vagyok rola meggyozodve, hogy fogalmad sincs arrol, milyen az, amikor tenyleg egyenlokent kezeled a feleket? Ha igen, akkor akar egyet is erthetunk.

 

"de sztem az oroszok nem szállítanak mérvadó mennyiséget UK-be"

De. Nezz utana. Harmadszor kerlek a topikba, hogy nezz utana, es egyszer se kertelek, hogy a "joban lenni valakivelt" magyarazd dorgolozeskent es benyalaskent.

Legyszives nezd meg a nyitokommentemet, hogy melyik kifejezest hasznaltam. ".

Kérlek, nézd meg te is, hogy én mit írtam: "Másrészt senki nem állítja, hogy rossz dolog az oroszokkal jóban lenni"

 

 

 

"oroszokkal joban lenni = "dorgolozni es benyalni" az oroszoknak."

Nem. Én annyit állítottam,hogy a budapesti orosz metró rosszabb minőségű, mint a 4-es metró és feltételeztem, hogy azért rosszabb,,mert ott benyaltunk valami miatt az oroszoknak. Ez már szerintem káros, mert a budapestiek még kb 30 évig azzal a múlt századi metróval kénytelenek közlekedni.

 

 

 

"De."

A https://www.bbc.com/news/business-58637094 alapján az oroszoktól az UK a fogyasztásának kb 5%-t veszi. Az 5% nem mérvadó mennyiség.
Magyarország felhasználásának kb 80%-át adják az oroszok. Mit akarsz ilyen esetben összehasonlítani? Teljesen mások a körülmények...

Most hülyéskedsz? "Nezz utana." :-)

 

A valóság meg az, hogy azért, mert nem az oroszoktól veszik a gázt, attól még az oroszok miatt mehetett fel ott is, hiszen ha a tőzsdei ár az oroszok miatt ment fel, akkor ugye...
Másrészt fogalmunk sincs, hogy milyen szerződések alapján veszik a gázt az angolok a norvégoktól vagy máshonnan. Valszeg a tőzsdei árat valamilyen módon követő módszer lehet. De pl régen mi volt hogy kőolaj egyenértéken vettük. Ez volt az, amikor azt mondtam, hogy a "részletek" is számítanak, amikor össze akartál volna hasonlítani bármi is.

 

De azért ez egy kicsit kemény volt, ismerd el :-)

https://www.macrumors.com/2021/10/12/apple-iphone-production-cuts-chip-…

Eljutottunk oda, hogy az Apple 10 millio iPhone-nal kevesebbet tud eladni, mert Kina elhasznalta a teljes eromuvekbol fehasznalhato CO2 kvota olyan nagy reszet, hogy egy atlagos gyar egy heten csak 3 napot mukodhet.

Most pedig csinaljunk ugy, mintha a profitorientalt Apple ezekutan a profitot hatterbe szoritana es nem tenne semmit azellen (velhetoen szep csendben), hogy Kinanak jovore mar biztosan ne legyen ilyen problemaja.

Iden nem vettem uj iPhone-t, hatha ettol valakinek olcsobb lesz a szegenysorban a gazszamlaja. :)

Valahogy soha nem az érdekelt, hogy mennyi a rezsi, hanem hogy miután azt kicsengettem (meg minden ilyen havi kötelezőt) mennyi marad. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Halkan megjegyzem, hogy az energia árak elszabadultak az üzleti szektor részben, a lakosság a rezsicsökkentésnek köszönhetően nem érzi, de ha megy vásárolni érezni fogja a változást.

Baszki, ez a topic, mint oly' sok másik is, minden mélységet alulmúl! Ha kérhetném, ezt ne csináljátok már! Diskuráljatok szakmai dolgokról, és hagyjátok a pecsába az ú.n. politikát, mert már a tököm tele van vele; ennek semmi értelme, hogy különféle hívők egymást ekézik, mint tudjuk, egy hívőt nem lehet meggyőzni, pont azért hívő. Uff, kivagyok!

:(